Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gośćhana
Zoma a może faktycznie u Ciebie to implantacja.. Mnie brzuch nie bolal tylko jajniki dlatego myślę że już po wszystkim. I teraz ta krew. Meggie postarajcie się bardzo :-)

Meggie, myślisz że to może być zagnieżdżenie? Ale podbrzusze mnie pobolewa jak na okres :O

Hana,nieraz okres zaczynał mi się właśnie od brązowego plamienia, zobaczę czy się rozkręci.

Gość gość
Ja niestety poronilam tydzien temu :( Jestem teraz w trakcie badań genetycznych. A wy robicie jakies badania?

Gość gośćhana
Zoma, ja tak miałam w tamtym cyklu. Równo tydzień przed @ miałam brązowe plamienia i nie wiem do dziś dlaczego. Później normalna @. Skomplikowana ta nasza natura.

Zoma, ja już się sporo naczytałam o wszystkim i wiem, że często zdarza się tak, że właśnie dziewczyny myślą, że to wczesna @, a okazuje się że to początek ciąży, bo mają bóle w podbrzuszu i plemienie, które własnie wywołane jest implantacją. Nie pozostaje nic aniżeli czekać na termin @ i zrobienie testu :)

gość, która poroniła tydzien temu... w którym tygodniu, jeśli mogę spytać?

Gość gośćhana
Tak Zoma, tez czytam od kilku godzin o implantacji i właśnie często towarzyszą temu bóle podbrzusza jak na @. Także czekaj na malpe i się nie doczekaj :-)

Gość gość
Zoma - możliwe że to implantacja , trzymam kciuki ! Meggie- dzialajcie, gorących nocy i dni !;) Ja byłam dziś u gina na nfz (bo mój prywatny zachorował a pozatym trochę zaoszczedzilam) no i słuchajcie dobrze ze poznałam opinię innego, on powiedział tylko że są podwyższone hormony ale ze względu na zwiększenie wagi ( sporo przytylam po ślubie(ok 20 kg przez 2 lata)), że nie ma co się martwić wynikami zbytnio bo są nieznacznie podwyższone, spadną jak zrzuce kilka kg,obawiałam się tarczycy a on ze trzeba schudnąć.Wypisal duphaston, ale najpierw kazał pójść na betę wykluczyć ciaze. Wypisal też skierowania na inne badania hormonalne ale mówi ze obejdzie się bez tego.Dodał ze nie jest źle.Mówił że przychodzą inne np po porodzie które przytyly i chcące kolejne to muszą tylko schudnąć. "Uwierz mi schudniesz i będzie dziecko". Mąż się ucieszył że nie jest tak jak się obawiałam. Aaaa i w lipcu idę na monitoring dla pewności czy jajeczka ok. Sandra.

Gość gość
Hej dziewczyny, mnie z pierwszym dzieckiem bolał brzuch jak na okres, w spodziewanym terminie @ test nie wyszedł a na drugi dzień była już druga gruba kr***** Teraz z drugim dzieckiem nic nie czułam, 2 dni przed okresem dostałam plamienie a na drugi dzień normalne krwawienie jak na @. Myślałam że jestem chora bo miałam okres ok 23 dni i wybrałam się do gina. Okazało się że byłam w 8 tc! Radzę wam również nie nakręcić się jak macie 2 dni z rzędu blade kreski bo z doświadczenia wiem że to oznacza że zagniezdzenie się nie udało. Beta rośnie w zwrotnym tempie i praktycznie niemożliwym jest żeby przy zdrowym zarodku przez kilka dni mieć blade krechy :/ test powinien to wyłapać. Życzę wam powodzenia, jestem pewna że każdej z Was się uda tylko wrzuccie na luz bo stres Was blokuje. Acha i jeszcze jedno, my się staraliśmy po kilka miesięcy i udało się jak obchodziliśmy rocznicę. Romantycznie spędziliśmy dzień, romantyczna atmosfera. Dużo miłości no i naprawdę powolne romantyczne zbliżenie, zresztą byliśmy pewni że jest już dawno po owu więc się zajmowaliśmy się tylko soba.

Sandra, no to chyba dobra wiadomość? :) zatem wez sie teraz za siebie i właśnie patrz... skupisz sie na chudnięciu, nie będziesz myśleć o dziecku i pewnie wtedy Ci się uda!:) tylko wiesz, nie przeginaj! Dużo zdrowego jedz, mniej paści i będzie ok. Daj znać tak czy siak jak beta wyszła.

Gość gość
@Meggie1 - w 8 tygodniu :( Czy wy robiłyście tez jakies badania genetyczne?

Gość gość
Meggi - Ojj tak dobra wiadomość, już się nie zamartwiam.Dobra myśl !;) Sandra.

gość... współczuję :( jednakże trzeba starać się dalej i mieć nadzieję, że tym razem się uda. Sandra, powodzenia :)

Gość gość
Ja jutro robię kilka badań bo ginekolog potrzebuje a pozniej po wykluczeniu ciazy będę brała duphastona. Dziś super dzien !!! - z mężem byliśmy w kinie a pozatym co najważniejsze...postanowiliśmy ze wyprowadzimy się od teściów ,zbudujemy od podstaw dom, z racji ze za 2 tygodnie będzie nasza 3 rocznica ślubu to dzwonimy po geologa i wymierza podaje nam wszystko, taki poczatek.Jestem dumna z męża bo wciąż miał wizje żeby mieszkać z rodzicami , ale ma już tego dosyć, chce byc na swoim. Mi to wciąż przeszkadzało ale co miałam zrobić, sama się nie wyprowadze,czekałam na decyzję męża. Wiadomo że się zejdzie ale sam fakt jest super :) U rodziców meza siedzę ponad 4 lata, jeszcze ze 3 będzie ale... może się to jakoś przyspieszy.Bo papierkowe roboty a pozniej wylanie no i odczekanie na wprowadzke. Marzenia zaczynają się spełniać ! Mam nadzieje że i dzieciątko będzie !;) Sandra.

Gość gośćhana
Sandra, gratuluję :-) Zajmiesz się tym domem , będzie mniej czasu na myślenie o ciąży i się uda :-)

Gość Zoma
Dziewczyny 3 dni temu dostałam plamienia brązowego, myślałam że to początek okresu ale do tej pory cisza ,brzuch mnie pobolewa i czasami mam taki śluz lekko podbarwiony na brązowo, przeczytałam,że to może być spadek progesteronu. Więc wzięłam podjęzykowo luteinę, prawidłowo okres powinnam dostać w niedzielę, więc zobaczymy czy dostanę.

Gość Meggie1
Sandra, to dobre wieści! :) ciesze się. Zoma aż sama jestem ciekawa. Tak bardzo czekam na wiadomość, że któraś z nas jest w ciąży w końcu! :) czekam na dobre wieści!

Gość gośćhana
Zoma, do niedzieli blisko. Oby @ nie przyszła. Nie wytrzymalabym na Twoim miejscu i testowalabym :-)

gośćhana, ja tak samo :D ja na ten cykl mam kupione już 10 testów, nie będę latać co chwilę do apteki... zamówiłam na necie od razu 10 :)

Gość Zoma
Hana, jestem przekonana że test nie wykazałby jeszcze ciąży,jest za wcześnie

Gość gośćhana
Maggie ja też latalam jak wariatka do apteki. Zoma, mi test wykazał 2 razy przed terminem, tyle, że się nie utrzymało i obiecałam sobie, że nigdy więcej.

Gość Meggie1
No dziewczyny, dzisiaj mam znaczący podskok temperatury i jasna druga kreskę na teście owu, zatem myśle ze jutro ponownie przystąpimy do działań o ile jeszcze nie dziś (ostatni raz był w czwartek). Myśle ze dziś i poniedziałek byłby idealny, akurat co 2 dni by wychodziło :) A jak u Was?

Gość gość
Meggi,ja czekam na @ ale chciałbym żeby nie przyszła..Nie plamie już.Brzuch momentami pobolewa.

Gość gość
12:06.Zoma.

Gość Dariaanka
Przepraszam że tak późno, ja pracuję w zakładzie dla osób z chorobami psychicznymi i dla tego tak bardzo się stresuję żeby wiedzieć jak najszybciej i iść na zwolnienie

Gość Zoma
Darianka na zwolnienie możesz iść najwcześniej w 5-6 tygodniu ,wtedy gdy zarodek będzie widoczny na USG, jednak nie jestem taka pewna czy lekarz da ci L4.. dźwigasz w pracy ? Pracujesz w warunkach szkodliwych? O to będzie Cię pytał lekarz.

Gość gość
Dariaanka- no to faktycznie uciążliwe dla organizmu; / Zoma- oby nie przyszła ! Wierzę ze będzie dzieciątko ! Meggi - super wiadomość !w najbliższych godzinach będziesz najbardziej gotowa do przyjęcia plemnika, niech Twój dostarczy ich mnóstwo :D! A ja dziś jestem zaskoczona, dostałam @.A wczoraj byłam na becie bo gin mi kazał żeby wykluczyć ciaze przed wywolaniem okresu no i wczoraj kupiłam też duphastona.Także poszło 35 za bete i 29 leki;/ ehh... Ale plus taki ze organizm sam dał sobie rade bez tabletek.Teraz tylko czekać aż się skończy i kochamy się częściej :D takie moje postanowienie w tym cyklu ;) Sandra.

Gość Zoma
Gdy przyjdzie miesiączka,to w następnym cyklu nie będę miała możliwości żeby zajść w ciążę bo mój mąż wyjeżdża na tydzień z dziećmi do Karpacza, ja nie chcę jechać bo jadą też jego rodzice, za którymi nie przepadam...

Zoma nie chce nic mówić, ale jak plamilas i już nie plamisz i nadal boli Cię podbrzusze, to może być TO! Oby! Mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie. A może teścik jutro rano? Sandra następnym razem jak będziesz chciała isc na betę to idź do gina na NFZ i poproś o skierowanie, albo nawet możesz pojąć teraz a skierowanie jest ważne przez 3 mies :) i wtedy masz za darmo. Ja tak robię ;)