Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gość008u5
Gdzie są wszyscy ?

Gość gość  monia
Zoma gratulacje super że ci się udało- na kiedy masz termin wg om?

Gość gość monia27
hej można jeszcze do was dołączyć?

U mnie już raczej świeżo po owulacji, jutrzejszy pomiar temperatury mi to potwierdzi. Teraz znowu czekanie 2 tygodni... najgorsze.

Monia No jasne, zapraszamy! :) starasz się o pierwsza dzidzie? Jak długo?

Gość gość monia27
dopiero chce zacząć starania od lipca tzn nie będę już brała tabletek anty. , łykam kwas foliowy od 3 miesięcy ,w następnym tygodniu czekam na miesiączkę i po niej już zaczynamy starania

Gość Zoma
Monia termin mam na drugą połowę lutego. Meggie, teraz przed Tobą najtrudniejszy czas, te dwa tygodnie do zrobienia testu są właśnie najbardziej niecierpliwe ,człowiek chce żeby czas już jak najszybciej zleciał i żeby testować :) Wierzę, że Ci się uda :)

Gość gość monia27
zoma pisz jak przebiega ciąza jakie masz objawy i jakie badania zleci ci gin , ja nie mam doświadczenia w takim stanie i chętnie poczytam jak u ciebie to będzie wyglądało mam nadzieje wkrótce dołączyć do mam na 2018

Dziewczyny chyba coś jest nie tak, bo piersi przestają mnie boleć :( nastawiam się na najgorsze bo już się naczytałam na forach że to oznacza obumarcie.., ciążę biochemiczną...

Zoma nawet nie strasz, nie nastawiaj się i nie czytaj teraz o niczym takim. Może to chwilowe tylko.

Cóż... temperatura niestety nie wzrosła, nie wiem o co chodzi. Idę na 10:15 do gina żeby sprawdził czy owulacja była.

Gość RęceOpadająDoZiemi
Hejka , co u was ? Ja czekam .. jestem po owulacji okolo 4 dni , mam uczucie jakby ktoś huśtał się na moich jajowodach , uczucie ściągnięcia. Niemniej jednak , spodziewany okres powinnam miec w przyszły weekend.

Gość Magdalena_han
U mnie już po wszystkim:-(

Gość gość
Poronilas?

Gość gość
aaaa znow brak ciazy. nie skojarzylam. No moze w przyszlym cyklu.

Hej! My z mężem staraliśmy się przez pół roku. Kwas foliowy bardzo pomógł. No i branie wcześniej antykoncepcji sprawia, że trzeba trochę poczekać.

Gość Stellaaaaaa
U mnie ten miesiąc jakoś odpuściliśmy w staraniach,straciłam już zapał do tego.

Gość gość
My też długo się staraliśmy ponad rok. Myślałam, że zwariuję, bo wszystko bylo niby dobrze. Wyniki dobre, a lekarz powiedzial zebysmy sobie odpuscili, wyluzowali, pojechali na wakacje. Ja tak nie umialam... :( Szperałam w internecie, czytałam fora i w koncu trafiłam na badanie mthfr i wyszło mi, ze zle przyswajam kwas foliowy. Dopiero po tym jak lekarz ustawił mi leczenie zaszłam w ciążę

Gość Magdalena_han
A jakie leczenie miałaś? Ja jestem już tak załamana, że kompletnie mi się odechciało:-( Z tego wszystkiego zaczęłam sobie tłumaczyć, że dziecko mi nie potrzebne, a to jest straszne. Pokłóciłam się z facetem i już mi się nawet odzywać nie chce. Od wczoraj jest strasznie, siedzę w prac bo muszę, do domu mi się nie chce wracać i najchętniej przespałabym te problemy.

Gość gość
Ja biorę kwas foliowy i dodatkowo folian dla kobiet które nie przyswajają kwasu folowego.Tak na wszelki wypadek. Chyba nic się nie stanie?

Gość gość
Magdalena han,mam dosłownie tak samo. Też sobie tłumacze że mam już jedno więc nawet jeśli na tym zostanie to nie jest źle. Ale ja tak bardzo chce drugie że mimo durnego tłumaczenia sobie psychicznie jest bardzo ciężko

Gość Stellaaaaaa
To wyżej to ja

Gość gość monia27
ja też biore zmetylowaną formę kwasu foliowego niestety troche on kosztuje względem zwykłego z apteki

Gość gość monia27
zoma robiłaś betę hcg jakie są przyrosty co 48h ?

Gość gość monia27
nie doczytałam kiedy był test ,faktycznie na bete hcg jest czas a i nie kazda może robi to badanie i przyrosty jej

Gość gość
Dziewczyny @ mi się rozwinęła na dobre w nocy z poniedziałku na wtorek, więc wiadomo było jaka będzie beta.Badania odebrałam dopiero dzisiaj bo wcześniej nie mieli w labolatorium ( swoją drogą nie wiem jak to będzie jak w ciąży trzeba będzie robić betę często i odbierać ). Badalam dwa- betę i tsh. Beta <0,200 Tsh 2,250 ( norma 4,200). Cieszy mnie ten fakt, bo martwilam się strasznie bo anty tpo mam podwyższone. Sandra.

Gość gość
Zoma - dziś jak się czujesz? Myślę ze tak poprostu bywa że nie każdego dnia czuję się jakieś bóle :) Nam kobietom potrzeba cierpliwosci;) Sandra.

Gość Zoma
Dzisiaj po południu ogarnęła mnie duża senność,więc położyłam się,a piersi dzisiaj mnie bardziej bolą niż wczoraj ale głównie przy dotyku,a bez ucisku czuję w nich takie jakby pieczenie, brzuch mnie pobolewa ,o 4:00 rano dosyć mocno mnie bolał do 7. Bety nie robiłam. Poczekam do przyszłej środy na wizytę u lekarza.