Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gość
gość Monia a robiąłś badanie genu MTHFR?

Dziewczyny @ spóźnia mi się już 3 dzień, wczoraj popołudniu zrobiłam test. Brzuch mnie trochę pobolewa, ale chyba inaczej niż na@. Co myślicie czy ten test mógł jeszcze nic nie wykryć?

Gość Zoma
Darianka, zależy kiedy miałaś owulację,zrób test jutro rano.

Gość gość monia27
tak robiłam to badanie

Gość gość monia27
moja siostra ma mutacje tego genu mthfr wiec musiałam tez profilaktycznie sprawdzić czy tez tego nie mam

Gość gość
Jak ja bym chciala stac sie bezplodna juz po pierwszym dziecku. Ja nie wiem dlaczego ale to jest chyba tak ze jak ktos nie chce to ma a ten kto chce to ma troche pod gore.

Gość gość
do 13.19 nie wiadomo czy jesteś płodna to ze masz jedno dziecko o niczym nie świadczy ,są dziewczyny które w drugą, trzecia kolejną ciaze zachodzą ale jej nie donoszą wiec nie bądź nigdy taka pewna bo nigdy gwarancji nikt ci nie da a pozory mogą mylić

Gość gość
Dariaanka- trzymam mocno kciuki ! Poczekaj ze dwa dni i zrób rano;) U mnie koniec krwawienia i nadchodzą działania :) Sandra.

Sandra, nie dziękuję . Mam nadzieję że jak najszybciej to wszystko się wyjaśni bo już nie mogę z tych nerwów

Gość gość
W pierwsza ciaze zaszlam normalnie, bo planowalismy. W druga zaszlam podczas brania tabletek anty z czego podejrzenie takie, ze moglam miec nawet jakas jednorazowa biegunke, bo tab bralam regularnie. Wyobraz sobie, ze zaszlam i w trzecia ciaze z wkladka domaciczna (spirala) . Bardzo chcialabym sie podwiazac po 3 dziecku ale niestety lekarz mowi, ze jest to nie legalne. Moge wyjechac po 3 CC na sterylizacje laparoskopowa ale nie wiem na czym to polega. Czy jest to szkodliwe po cieciu. Sory zawracam wam glowe ale weszlam z ciekawosci, bo ostatnio jak wychodzilam z wizyty to lekarz mi mowi, ze ze skrajnosci w skrajnosc. Jedne pacjentki wychodza z placzem, bo sa w ciazy, a drugie, ze nie moga zajsc. I tak mi sie wszystko zgralo wlasnie.

Gość gość
Gościu wyzej- ja wychodzę z założenia ze takich rzeczy nie powinno się robić, oczywiście to jest moje zdanie do którego mam prawo. Oglądałam kiedyś w telewizji z mężem historie pewnej pary w której mężczyzna pragną mieć dzieci ale w poprzednim małżeństwie miał trójkę i poddał się operacji.I z obecną żona plakali z tego powodu.Ona była plodna a on nie mógł dostarczyć plemnikow.Poddał się operacji aby wszystko cofnąć.Widzieliśmy w telewizji jak ta operacja wyglądała....Po roku zostali rodzicami. Uważam że to jest ryzyko w organizmie i świadomość że więcej dzieci nie bedzie.Jest sporo sposobów aby bez operacji unikać zaplodnienia. My z mężem chcielibyśmy mieć nie jedno dziecko i nigdy nie przyszłoby nam to na mysl.Ale wiadomo że wszystko zależy od warunków,pracy,kazdy jest indywidualny itp. Moja rada- zrezygnuj. Sandra.

Zoma widzisz, mówiłam ze będzie dobrze :) cieszę się, ze u Ciebie dobrze. Sandra gotowa do działania? :) ja dopiero za ok 1,5 tyg będę mogła zrobić test, póki co czekam.

Gość gośćhana
Cześć dziewczyny. Co powiecie o konflikcie serologicznym? Moja wiedza jest raczej na poziomie podstawowym i może wy coś powiecie.

Gość gość
trudniej o drugie dziecko wtedy

Gość gość
konflikt też wpływa na poronienia i donoszenie ciązy niby jest zastrzyk przy pierwszej ciązy ale bywa róznie z tym

Gość gośćhana
Kurde, to u mnie zgadzałoby się z wczesnym potonieniem x2 :(

Gość gość
Zoma - jak się dziś czujesz? :) przesyłam pozytywną energię ! Cieszę się z Twojego stanu, za kilka miesięcy będziecie rodzicami ;) Dariaanka- póki nie ma @ jest nadzieja pamiętaj! A my z mężem staramy się, staramy :P Sandra.

Gość Zoma
Mnie boli podbrzusze,w nocy spać przez to nie mogłam,cały czas sprawdzam czy nie mam plamienia.. Sandra, powodzenia w staraniach :) Meggie,Dariana co tam u Was?

Gość gość monia27
zoma a może macica lekko się rozciąga i stąd te bóle? a kiedy masz wizytę u gin może już coś będzie widać na usg

Zoma u mnie póki co cisza, za tydzień planuje zrobić pierwszy test :) aż sama jestem ciekawa. Póki co nic, totalnie nic nie czuje. A powiedz mi proszę, ile dni przed spodziewana @ bolały Cie piersi? Cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze, prócz tych bólów. Czekam na dalsze wieści :)

Nadal nie mam @, codziennie pobolewa mnie dół brzucha i mam takie dziwne przeczucie że to będzie ciąża, ale nie chcę się nakręcać. Poczekam jeszcze z testem kilka dni

Gość Zoma
Monia, wizytę u lekarza mam w środę o 9 rano to będzie dopiero 5 tydzień i 4 dzień. Meggie, te bóle mogą być też tym spowodowane że mam tyłozgięcie macicy. Mam nadzieję że będzie dobrze. Dariana mnie piersi zaczęły boleć dopiero w dniu spodziewanej miesiączki i wtedy też zrobiłam test od razu wyszły dwie mocne kreski .A kiedy powinnaś dostać miesiączkę?

Zoma 20 czerwca we wtorek, ale nie dostałam, zrobiłam wtedy test ale nie rano tylko popołudniu i wyszedł negatywny. Poczekam jeszcze kilka dni i zrobię znowu. Koleżanka mi mówiła że u niej pozytywny wyszedł dopiero tydzień po terminie @ a wcześniej miała negatywne

Driana, ja na Twoim miejscu bym nie wytrzymała :) Okres spóźnia Ci już tyle dni ..zrób dzisiaj test ,zobaczysz że będą dwie Mocne krechy :) na bank jesteś w ciąży !

Gość Dariaanka
Robiłam we wtorek i był negatywny. Tak myślę żeby zrobić jutro rano albo w poniedziałek

Darianka, ja zrobiłam test w środę- był negatywny a w sobotę były dwie mocne kreski :) więc gdybyś zrobiła dzisiaj test,na pewno byłaby już druga kreska.

Pomyliłam się, drugi test zrobiłam w poniedziałek a nie w sobotę -więc po pięciu dniach.

Gość gość
Hej, nie wiem już gdzie znaleźć zrozumienie. Czy może któraś z was leczyla się na depresję bądź nerwica a miała w zamiarze powiększenie rodziny? Nie wiem jak to pogodzić. .