Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Jejku to bardzo pozno, a nie możesz pójść gdzieś indziej byle szybciej? Cały czas bierz kwas foliowy. Będzie dobrze! Jak się dobrze czujesz i nie masz krwawienia to dobrze. Teraz jedz zdrowo, nie pij, nie pal i dużo odpoczywaj.

Gość Zoma
Meggie, Cały czas biorę kwas foliowy i Femibion 1 ,zrezygnowałam nawet z picia kawy ;) w przyszłym tygodniu na wizycie to będzie 5 tydzień i 4 dzień, więc myślę że to jest w sam raz ,lekarz już będzie mógł coś zobaczyć albo i nie. Bo czytałam na różnych forach że czasami w piątym tygodniu nie widać jeszcze zarodka.

Tak, masz racje. Jak ja ostatnio byłam i mówiłam ze to mógłby być 4-5 tydzień to lekarz powiedział ze i tak jeszcze nic nie zobaczy. Cóż to nie pozostaje nic innego niż się cieszyć i czekać na wizytę :) mąż już wie?

Gość gość
Zoma -ogromnie Ci gratuluję i życzę żeby wszystko było w porządku !!!!!! Dałaś Nam nadzieję !! Sandra.

Tak, Mąż wie, jest w pracy. Zadzwoniłam do niego ,ucieszył się ,dzwoniłam też do mamy i do brata :)

Gość JolantamowiaJola
Hej Zomka Gratulacje!:) napisz cos o sobie.. jak dlugo siw starałaś ile masz lat ?

Gość melinda36
Hej dziewczyny, można do Was dołączyć, w tym miesiącu rozpoczęłam starania

Jasne, ze można! Zapraszamy :) czym nas więcej tym lepiej. Ja staram się 2 cykl o pierwsze dzieciątko.

Gość Magdalena_han
Super, że do nas dołączyłyście. Ja oszaleję. Nie wiem, boli mnie duł brzucha jak na @, mam mętlik w głowie.? Zoma, napisz proszę ile się staraliście? Meggie, a Ty ile?

Gość Magdalena_han
No masz, tak mnie zagadali, że zanim zapytałam Ty (Meggie) już odpisałaś:):)

Magdalena Han a Ty ile już się starasz? Kiedy masz mieć @? Czy to mogą być jakieś oznaki może?

Gość Magdalena_han
No właśnie, jak pisałam wcześniej jestem po pierwszej kuracji clo i zastrzyku, lekarz kazał wziąć luteinę od 19 dnia cyklu. Mam cykle 25/26 dni, zawsze jak w zegarku, dzisiaj jest 29 dzień i nic, tylko ten duł brzucha w 25 dniu i wczoraj mnie bolał jak na @. Dzwoniłam do lekarz, powiedział, że dzisiaj już mam luteiny nie brać, a test dopiero w piątek zrobić. Póki co dwa wyszły negatywnie, w dniu @ i dzisiaj. Staramy się od ok 3 lat. Tzn nie zabezpieczamy się, na początku bez stresu, od roku już mam stres i od ok 8 miesięcy leki.

Gość Magdalena_han
No właśnie, jak pisałam wcześniej jestem po pierwszej kuracji clo i zastrzyku, lekarz kazał wziąć luteinę od 19 dnia cyklu. Mam cykle 25/26 dni, zawsze jak w zegarku, dzisiaj jest 29 dzień i nic, tylko ten duł brzucha w 25 dniu i wczoraj mnie bolał jak na @. Dzwoniłam do lekarz, powiedział, że dzisiaj już mam luteiny nie brać, a test dopiero w piątek zrobić. Póki co dwa wyszły negatywnie, w dniu @ i dzisiaj. Staramy się od ok 3 lat. Tzn nie zabezpieczamy się, na początku bez stresu, od roku już mam stres i od ok 8 miesięcy leki.

Ah tak już teraz wiem i kojarzę cała sytuacje. To jest taka męczarnia z tym oczekiwaniem :( skoro testy wyszły negatywne to poczekaj jeszcze z 2-3 dni, zrób test i moze betę, żeby być pewna o co chodzi? Tylko to mi przychodzi do głowy.

Gość Zoma
Starałam się 2 cykle i nie zachodziłam w ciążę ,nie wiedziałam co jest grane ,poszłam do lekarza a on mi powiedział że ja od kilku miesięcy musiałam nie mieć owulacji ponieważ jajniki są małe i nie zanosi się w ogóle na owulację .A to był 11 dzień cyklu, zaczęłam wertować Internet ,przeczytałam że pomaga wiesiołek i castagnus i zaczęłam łykać,brałam również kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciąży,przez kilka dni brałam luteinę podjęzykową i w kolejnym cyklu mi się udało...

Gość Magdalena_han
Pewnie do piątku nie wytrzymam i wydam majątek na testy, chyba, że dostanę @.

Magdalena Han to kup 4 testy i rób po prostu od środy codziennie rano. Wiem, ze to głupie, ale ja pewnie bym tak robiła :P z reszta czeka mnie to za 2 tygodnie pewnie.

Gość gość
Dzięki Zoma za nadzieję dla wszystkich, każdej z nas się uda, napewno ! Chciałabym być też w tym stanie. Koniecznie do nas zaglądaj ! Ja jutro rano odbieram betę.Jak testy były negatywne to ciazy raczej nie będzie ale musiałam ją zrobić. Plamienie mam nadal, przy podcieraniu się wyrazna czerwona krew ale na podpasce brazowo.I tu moje pytanie do Was - jeśli nie jestem w ciąży to potraktować te plamienie jako okres? I poprostu olać fakt że było go tak skąpo ( co się nigdy nie zdarzalo) i po skończeniu normalnie się starać bez wizyty u ginekologa? Sandra.

Sandra,ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza za kilka dni.A kiedy ostatnio byłaś u lekarza?Wszystko było w porządku?

Gość RęceOpadająDoZiemi
Hej Dziewczyny ! Postanowiłam do Was napisać , dotychczas tylko byłam cichym gościem. Staram się od marca bieżącego roku , od 1,5 ms łykam wiesiołka , w tym miesiącu lekko odpuściłam , szybko się zniechęcam..

Gość Magdalena_han
Ahhhh:-( Dziewczynki chyba już po wszystkim, jestem w podobnej sytuacji jak Sandra, wczoraj wieczorem trochę brązowej plamki, myślałam, że rano już będzie @, a tu nic, boli mnie brzuch znowu jak na @, zaraz polecę do łazienki i sprawdzę ale najprawdopodobniej po wszystkim:-(

Gość Magdalena_han
RęceOpadająDoZiemi - nie załamuj się, dziewczyny starają się dużo dłużej i nadal walczą, też mam chwile załamania, jak teraz ale wiem że zaraz zacznę na nowo. Pisz z nami, to jest lepsze niż tłamszenie wszystkich zmartwień w sobie i ględzenie wszystkim w koło. Nie chcę ględzić rodzinie, facetowi, koleżanką. Z Wami mi jakoś raźniej:-)

Gość gość
A może to implantacja?

Gość Magdalena_han
Wątpię bo @już mi się spóźniał, a implantacja to chyba wcześniej jest?

Gość gość
To zależy kiedy miałaś owulację ,bo implantacja występuje 8-12 dni po owulacji.

Gość Magdalena_han
Wiem dokładnie kiedy miałam bo dostałam zastrzyk na pęknięcie i 03.06. ok 12 pękło, czyli już jest 16/17 dzień:-(

Gość Magdalena_han
Sandra, a jak wynik?