Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bałabym się nie pracować. Podziwiam was za odwagę

Polecane posty

Gość gość
No i nawet jak nie nadają się do żadnej pracy to co z tego? Potrafią przeżyć życie lepiej niż te co się nadają. Czy to ze ty się nadajesz sprawia że jesteś jakas lepsza, szczęśliwsza itp

Gość gość
gość dziś tak co roku w Polsce samobójstwo popełnia 2 razy tyle osób co ginie w wypadkach samochodowych . Najczęściej sa to mężczyźni w wieku 30 - 50 lat . Moj kuzyn rzucił sie z 4 pietra i osierocił 2 dzieci . Praca , utrzymanie rodziny w pewnym momencie go przerosło . Niedawno kolega mojego męża powiesił sie w lesie . Żonaty z 2 dzieci zakochał sie w koleżance z pracy . Ich romans trwał 3 lata . Ona chciała zeby sie rozwiódl a on chciał miec zone i kochankę .

Gość gość
Inteligentny facet nie weźmie za żonę jakiejś idiotki. A niektóre może i lepiej że są długo w pracy bo mieliby ich dosyć. Godz wieczorem czasem za długo. A inne chcą mieć w domu na okrągło bo są dla nich atrakcyjne. A jak pójdą do pracy to są zazdrośni o te swoje skarby.

Gość gość
Idiotki trafiają się zarówno wśród pracujących jak i niepracujacych. Podobnie inteligentne. Za bardzo wierzycie w to że faceci zwracają aż taka uwagę na inteligencję.

Gość gość
W 100% zgadzam sie z autorka tego tematu .

Gość gość
Co to za różnica. Znam kobiety, które super poradziły sobie gdy zostały same. Znam takie, które sobie zaraz poszukały innego chłopa. I to dotycz i pracujących wcześniej i nie pracujących. Natomiast przestańcie martwić się o cudzych mężów, życie i pieniądze to będziecie lepiej spały.

Gość gość
Ja tam się nie martwię. Mnie tylko dziwi lekkomyslnosc innych. Ale podziwiam je za cwaniactwo. Z tym się trzeba urodzić :D Ale tak kicha całe życie siedzieć z mopem i w garach i żyć życiem dzieci :D

Gość gość
Hmm. Ja jak nie pracuję to zawsze mówię "żyć, nie umierać". A jak pracuję to mam dość po roku. :)

Gość gość
No i dobrze. żyj sobie w tym przekonaniu że to tylko mop. Pewnie nawet nie wiesz ze są podłogi do których mopa używać nie można. :) A najgorsza rzecz to być "inteligentna" a zazdrościć idiotkom. Tak, tak. Zazdrość aż bije od was. Pamiętaj że to że mnie zwyzywasz to wcale ci od tego nie przybędzie.

Gość gość
gość dziś no to ja mam "tak samo tylko ze odwrotnie" z tym ze ja od 16 lat ani jednego dnia nie bylam bezrobotna

Gość gość
A to się kury domowe zlecialy nie mogę Hahahahaha Tak tak, wszyscy wam zazdroszczą, wszyscy na was plują jadem biedulki jedne :D :D

Gość gość
Zawsze zastanawia mnie o co chodzi z ta zazdrością . Jak powiesz cos złego o kobiecie w ciąży = jesteś bezpłodna stara panna co zazdrości powiesz cos złego o nie pracującej = zazdrościsz ze ona siedzi w domu . Naprawdę nie można juz mieć swojego zdania zeby człowiek nie został posadzony o zazdrość?

Gość gość
Autorko bardzo wartosciowy post. Niestety ,,Polak mądry po szkodzie".

Gość gość
gość dziś A takie filozoficzne pytanie szczególnie do pani z 16:26. A czy życie polega na tym że być inteligentna, mądra i co tam jeszcze. Załóżmy na chwilę, chociaż to krzywdzące, ale załóżmy że te kobiety są glupiutkie. I co z tego? Gdzie jest napisane że życie musi być ciężkie, mądre, ambitne etc. Założę się że większość z was, gdyby mogła wybrać, wybrała by bogate życie jakiejś pustej Paris Hilton czy kogoś takiego. Co z tej waszej inteligencji, mądrości jak musicie zapieprz ac na kogoś. I nie mówcie mi że macie lajtowo pracę i pracujecie kiedy chcecie i jak chcecie. Gdyby mi ktoś dał łatwe, przyjemne życie to mogłabym stracić połowę swojej inteligencji. Leżąc dzisiaj na słońcu i pilowac paznokcie mogłabym być najglupsza kobieta swiata i miałabym to gdzieś. Ktoś to napisał ale powtórzę. Tu chodzi o pieniądze. Jeśli mąż ma ich wystarczająca to nie ma powodu dla którego warto udowadniać światu że jest sie inteligentna. x zalezy jakie sie ma podejscie do zycia , czlowiek glupi z reguly nie zdaje sobie sprawy ze swojej glupoty wiec nawet pilowanie paznokci i gapienie sie na chmurke daje mu szczescie , czlowiek inteligentny zmuszony do gapienia sie na chmurke bedzie sie meczyl tu nie chodzi o to aby udowodnic cos swiatu , ze jestes inteligentna . madry czlowiec inwestujac w siebie nie chce tego zaprzepascic stojac przy garach jasne ze chcialabym miec tyle kasy co Hilton ale nie chcialabym byc takim matolkiem , gdybym byla tak bogata ze absolutnie nie musialabym pracowac to na 100% nie siedzialabym calymi dniami u kosmetyczki a wieczorami w nocnych klubach ale dzialalabym w inny sposob , np wsparlabym budowe hotelu dla rodzicow przy szpitalach dzieciecych aby i rodzice i dzieci mogli byc razem albo chociaz czesciej razem , blisko siebie

Gość gość
Człowiek głupi często uważa się za inteligentnego. A co do zazdrości. Można mieć swoje zdanie ale jak ktoś je wypowiada w agresywny sposób przez 8 stron wątku to to już podpada pod zazdrość. Ze nie wspomnę o tym że na każdym wątku wspomina o tych niepracujacych.

Gość gość
Ale ja nie jestem bezrobotna dlatego, że nie mogę znaleźć pracy, tylko dlatego,,że wolę dom. Szanujcie się nawzajem. :)

Gość gość
Ale co to znaczy wole dom? Gdyby twój maz któregoś dnia powiedzial " rzucam prace bo wole dom" . Wedlug wss praca jest blee i marnuje życie a jednak nie wodzicoe nic zlego w posylaniu do tej niedobrej pracy swoich mężów. To sie nazywa hipokryzja.

Gość gość
Bo ja jestem kobietą a on mężczyzna. Mescy mężczyźni z reguły wola pracę a kobiece kobiety z reguły wola dom. Nie jesteśmy tacy sami.

Gość gość
Dodam że mescy mężczyźni wola pracę i jak w domu czeka na nich kobieca kobieta.

Gość gość
heheheh ja pieknie te leniwe kutfy potrafia sobie swoje nieudacznictwo wytlumaczyc:) kobiece kobiety buuuahahahahaha

Gość gość
drogie Panie wyksztalcone, pracujace ,zaradne, ambitne radze skonczyc ta jalowa dyskusje z tymi zalosnymi leniami bez celu w zyciu bo to do niczego nie prowadzi nie ten poziom myslenia , nie ta klasa

Gość gość
gość dziś Ale co to znaczy wole dom? Gdyby twój maz któregoś dnia powiedzial " rzucam prace bo wole dom" . Wedlug wss praca jest blee i marnuje życie a jednak nie wodzicoe nic zlego w posylaniu do tej niedobrej pracy swoich mężów. To sie nazywa hipokryzja. X Gdyby twój mąż tak powiedział, a ty nie miałabyś nic przeciwko, to co mnie to obchodz? :)

Gość gość
gość dziś drogie Panie wyksztalcone, pracujace ,zaradne, ambitne radze skonczyc ta jalowa dyskusje z tymi zalosnymi leniami bez celu w zyciu bo to do niczego nie prowadzi nie ten poziom myslenia , nie ta klasa X Przepraszam, ale mam skończyłam uniwerek, pracowałam, mam dużo klasy, a teraz wolę dom. :) Wiesz jak poznać człowieka bez klasy? Spójrz na swoją wypowiedź. :(

Kobieta najczęściej znajduje sobie nowego faceta . Mojej koleżanki mąż zmarł, 2 lata później wyszła ponownie za mąż.Ma 44 l.

Gość gość
to po co sie na tym Uniwerku meczylas jak wolisz dom , do bycia w domu nie trzeba uniwerku , wystarczy podstawowka :)

Gość gość
ja tez lubie dom , dlatego mam taka prace ze moge czesto pracowac w domu dla chcacego nic trudnego wole dom , dlatego siedze na tylku i nic nie robie to zwykla wymowka leniwej dziuni

Gość gość
Bo chciałam, zawsze dobrze się uczyłam, studia to wspaniałe wspomnienia. Potem trochę pracowałam, a potem wybrałam życie jako gospodyni domowa, potocznie dla ciebie kura domowa. Choć na szarą myszkę nie wyglądam. Lubię prowadzenie domu i rozpieszczanie męża i dzieci, ogród, swojego kota, piec ciasta, czytać i uprawiać jogging. Nie przeszkadza mi, że ty wolisz pracę zawodową. :)

Gość gość
a mnie to wali ktora pracuje a ktora nie , byle by do mnie po pieniadze nie przychodzily

Gość gość
w nosie mam wasze życie i wasze żale wylewane tutaj nie wiem o co szanowne panie niepracujące. mam takie samo zdanie jak autorka wolno mi i nie wiem o co się tak ciskacie czy ona wam naubliżała? nawyzywała was? to o co tak drzecie pyski? czyżbyście ubzdurały sobie drugie dno tej wypowiedzi i tego tematu? hmmmm ciekawe dlaczego....

Gość gość
A ja napiszę tak... dla mnie kobietom pracującym nalezy sie szacunek,bo nie dość że pracują zawodowo,to i obiad ugotuja,posprzątają,odkurza,z dziecmi zadania domowe odbrobia,mają czas na wszystko mimo że zmęczenie jest.A tu lenie,wałkonie siedzące w domu szydzą że one by do CCC czy innej biedronki na asę nie poszły bo za ciężko,bo za długo bo pot i smród.Ale wy leniuchy własnie z tego korzystacie! łazicie po tych sklepach,szczerzycie fałszywe usmiechy do tych kobiet za kasą! Jesteście hipokrytkami! lenie,obiboki,kury domowe śmierdzące nudą!