Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat tabu na kefeterii....oszczędzanie w mieszkaniu jak oszczędzacie i na czym

Polecane posty

Gość gość
"Taaak wp*****lacie kraby i kawior a w kiblu szczyny z całego dnia, na kupe lecicie do marketu ulice dalej a w koszu na śmieci reklamówki bo na worki szkoda kasy hahaha smiech.gif polska szlachta " Te twoje czarne worki na śmieci to za kilkadziesiąt lat będą latały wszędzie dookoła a twoje wnuki będą się głowić jak je zutylizować, bo babuni sie nie chciało o tym myśleć, musiała mieć worki czarne bo jej było nie w smak miec worki z marketu w koszu.

Gość gość
" Myślisz że te reklamówki to taka ekologia?? " Chodzi o mniejsze zło. Kumasz czy nadal nie ?

Gość gość
dziś tak, każdy kto spuszcza wode w kiblu to nadety prywaciarz srajacy kasa :D kazde tłumaczenie jest dobre żeby próbować wyjść z twarzą. Macie odwagę przyznać się do tych obrzydliwośći to nie zgrywanie chociaż nie wiadomo kogo.

Gość gość
A słyszałyście, że rząd chce odgórnie narzucić płatność za wszystkie reklamówki, które moga posłużyć np. jako worek do śmieci? Już je magazynujecie na zapas?

Gość gość
gość dziś dziś tak, każdy kto spuszcza wode w kiblu to nadety prywaciarz srajacy kasa smiech.gif kazde tłumaczenie jest dobre żeby próbować wyjść z twarzą. Macie odwagę przyznać się do tych obrzydliwośći to nie zgrywanie chociaż nie wiadomo kogo. xxx No jak ktoś se zarabia ze 20 tysi/msc to nie musi ciąć kosztów życia.

Gość gość
Poczytaj sobie o reklamówkach idiotko!!!!

Gość gość
ja tyle nie zarabiam i mogę sobie pozwolić na spuszczanie wody po każdym skorzystaniu z toalety. Nie generalizuj już że trzeba zarabiać 15 tyś żeby sobie kupić worek na śmieci.

Gość gość
macie swoją ekologie www.ekologia.pl/dom-i-ogrod/ekologiczny-dom/dlugie-zycie-foliowki,17757.html

Gość gość
Można, ale po co? Więcej zostaje wówczas do dyspozycji np. na inwestycje i akumulacje kapitału na lokatkach :) A zalewanie klopa wodą z recyklingu, preferowanie darmowych reklamówek to żadna uciążliwość życiowa.

Gość gość
Zgadzam sie, jak jesteście brudasami to nie wmawiajcie innym że jak mają 5000 na miesiąc to robią to samo bo dla mnie trzeba naprawdę nisko upaść żeby podpaski nie zmienić. Współczuję ludziom którzy obcują z Wami na codzień...

Gość gość
A róbcie sobie co chcecie, ale zasłanianie się ekologią to jakiś żart...

Gość gość
Ta, nie chcecie niskim kosztem oszczędzić by później wziąć na garb kredyt hipoteczny na wypasiony 60 m2 "apartament". Nie ośmieszajcie się niewolnicy banksterów :D

Gość gość
"Poczytaj sobie o reklamówkach idiotko!!!! " ale o co tobie chodzi. Reklamówka sie rozkłada 1000 lat więc skoro już mi ją ktoś wepchnął to chyba lepiej ją założyć jako worek na śmieci niż kupić specjalnie czarny worek który tez sie rozkłada 1000 lat po to żeby wrzucić do niego reklamówke z marketu. Lepszy jeden śmieć niż dwa śmieci

Gość gość
gość dziś to jest wegetowanie i dziadowanie, a nie oszczędność na lokatach :O Mam kilka lokat, i w życiu nie dziadowałam tak jak ty. Dziewczyno zrezygnuj z czajnika elektrycznego na rzecz czajnika metalowego na gaz, zmień żarówki na LED, w kilblu zamontuj przycisk eco, choć teraz robią kible że są 2 przyciski na 6l i eco na 3l. i przyciskaj po każdym korzystaniu na przycisk eco. Przesiądź się z auta na rower, lub pieszo. Ale nie dziaduj jak jakiś kloszard i jeszcze się tym szczycisz.

Gość 112
Moja szwagierka z mężem żyją z 1 malutkiej pensji i też oszczędzają na wodzie, np wodę z ostatniego płukania w pralce zbiera do wiadra i potem ma do spłukiwania wc....i tylko do tej czynności! na noc zakreca kaloryfery i pewnie ma jeszcze inne patenty...ale udaje im się zaoszczedzic np na mały remont....

Gość gość
10:20 a mnie zadziwia wasze odpychanie od siebie tej tematyki ekologii, w ogóle nie chcecie o tym gadać nigdy, bo wy jesteście ponad takie tematy, lepiej zawalać świat odpadami

Gość gość
dziś apartamenty?? na jakim Ty świecie żyjesz. Żeby nie być patologią trzeba miec dom min 200 m tak ostatnio zasądziły kafeterianki:D a niektórym i w takim ciasno i bidulki muszą się przeprowadzać na 300m a ja myślałam że tu sama szlachta na tym forum a tu się okazuje że jedna z drugą p*********a jednorazówki z marketu bo na worki nie stać. Ciekawa rozbieżność deklaracji, co temat to każda inaczej robi.

Gość gość
REKLAMÓWKI - wystarczy ich nie brać ze sklepu i nie zanieczyszczać środkowiska, bo ten syf się rozkłada setki lat. Na zakupy chodzę z torbami z materiału, które piorę i mam już je kilka lat. A worki na śmieci kupuje biodegradowalne, czyli takie które się rozkładają w niedługim czasie. Proste. Koszt 4 zl, to się nie ośmieszajcie z waszym oszczędzaniem.

Gość gość
@10:23 Jakie dziadowanie wariatko? My normalnie realizujemy z mężem pasje - czytamy książki z biblioteki, oglądamy filmy dostępne w sieci, uprawiamy sport, jeździmy na wakacje (ostatnio ciekawie i tanio spędziliśmy tydzień na mazurach za niecałe 470 zł) i wiele innych. I nieważna jest ilość lokat, a wysokość zgromadzonego na nich kapitału - im więcej to oprocentowanie idzie do góry. A czajnik gazowy, żarówki ledowe to żadna oszczędność tylko podstawa.

Gość gość
Ja też korzystam z ujęcia wody oligoceńskiej i ją wykorzystuje do gotowania, sprzątania, zalewania wc. Staram się kupować na bazarze warzywa i owoce ale pod koniec dnia, kiedy sprzedają te takie obite i brzydkie. W smaku sa takie same, ale sa tansze. Czasami biorę większe ilości jedzenia w markecie, a potem oddaje - w tesco tak można - ze wskaanim że mi nie smakowało, oddaje opakowania bo jedzenie przepakowuje do zamrażarki. Biore z centruw handlowych mydło w płynie - podstawiam pod dozownik słoik i spuszczam. Podobnie biorę papier toaletowy, oni i tak tak nas okradają że to szok.

Gość gość
Ekologia dla mnie - segregacja śmieci, częstsze korzystanie z roweru zamiast samochodu, nie marnowanie jedzenia, na zakupy zabieram torby eko zamiast jednorazówek a te jesli mam już w domu wykorzystuję wielokrotnie, oszczędzanie papieru itp... A nie zrobicie jedną rzecz i wielka ekologia.

Gość gość
Ten, kto twierdzi, że mocz jest bezwonny powinien się przebadać czy ma zdrowe nerki. Wątroba i nerki oczyszczają organizm z toksyn, musi być zapach, jeśli masz zdrowe nerki i pracują. Jeśli nic nie czuć, wszystko zostaje w nerkach, zamiast się wydalać. Zatruwa organizm, poziom kreatyniny i mocznika jest przekroczony, zaczyna się niewydolność nerek, potrzebne dializy, przeszczep, bo skończysz na cmentarzu, ty bezwonny ekspercie od sików. Wczoraj 14:14 taki gość się popisał. Człowiek myśli, że się dowie jak coś zaoszczędzi, a tu same głupoty, że zgroza. Chodziło się na wagary na biologii w szkole ☺

Gość gość
Biore z centruw handlowych mydło w płynie - podstawiam pod dozownik słoik i spuszczam. xxxx jest to jakaś myśl, chyba wyślę męża dziś :)

Gość gość
dziś ciekawe czy mogli kibel oczyścić po Waszej wizycie hahahaha :D

Gość gość
dziś nawet gdyby był bezwonny i w kolorze tęczy to nie wyobrażam sobie wejścia do toalety po 4 domownikach i załatwiać się...brrr

Gość gość
Czyli widać te które oszczędzają są świadome tego że ekologia jest b. ważna. A te które komentuja złośliwie to w wioększości zazdroszczą bo sme nie potrafią.

Gość gość
10:30 taak Pani na salonach z pasjami, pouczająca wszystkich, z życiem na pokaz a w domu dziadówa.

Gość gość
gość dziś dziś ciekawe czy mogli kibel oczyścić po Waszej wizycie hahahaha smiech.gif xxx na swoim przykładzie domniemasz? jak walisz klocka gabarytowo godnego godzilli to nawet cudotwórca by rozłożył ręce w akcie bezradności

Gość gość
gość dziś tylko, że oprocentowanie lokat jest bardzo niskim poziomie, jak chcesz tak błyszczeć. Coś tam z tego kapnie jak masz powyżej 200tys., poniżej się niezbyt opłaca, bo tylko się niepotrzebnie zamraża pieniądze. To ja c***isałam o kilku lokatach, ale z tego mam niewielki zysk. Lokaty były zakładane w okresie jak oprocentowanie było na wysokim poziomie, teraz je likwiduję. Oprócz tego mam mieszkanie do wynajęcia i z tego jest dobra kasa, a nie z lokat. Jak chcesz mieć zysk, to kup kawalerkę do wynajęcia i z tego to jest kasa i masa chętnych na wynajem.

Gość gość
dziś no faktycznie widać- sknerstwo i dziadowanie. Większość z Was nawet nie potrafiłoby się zabrać do segregacji śmieci, nie mówiąc o innych sposobach na ekologiczne życie. Ładowanie śmieci do reklamówki w celu oszczędności to nie jest ekologia. Możecie się nią teraz zasłaniać a i tak wiemy że dziadujecie. Poczytajcie najpierw o ekologii a nie wielkie ekspertki bo szczyny w toalecie mają cały dzień.