MONIKA 1277 Napisano poniedziałek o 19:50 2 minuty temu, Kingeczka napisał: Dajcie spokój nie piszcie o tej trawce bo jeszcze wyczyta i się zachęci i dopiero sobie narobi usmaży beret. Siwna na pewno wie co jest piec. Jestempewna ze za czaaow lwa byly grane rozne rzeczy.. Teraz jest alko za duzo mowi ze jest czysta jak na niepijaca osobe 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kingeczka 1152 Napisano poniedziałek o 19:53 1 minutę temu, MONIKA napisał: Siwna na pewno wie co jest piec. Jestempewna ze za czaaow lwa byly grane rozne rzeczy.. Teraz jest alko za duzo mowi ze jest czysta jak na niepijaca osobe Mogło tak być jak towarzystwo balowało kilkanaście lat to w końcu alkohol mógł przestać wystarczać na pewno nie wszystkim ale ktoś się mógł taki znaleźć. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agulagul 174 Napisano poniedziałek o 20:01 Cóż to za standardzik jazzowy w ostatniej produkcji .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kingeczka 1152 Napisano poniedziałek o 20:10 (edytowany) Co mnie dziwiło, mówiła, że to nie od narkotyków są choroby psychiczne to było dziwne w jakim kontekście to niby miało być. Właśnie na pewno w bardzo wielu przypadkach są od tego choroby psychiczne. Nie mówię że to o niej ale może kogoś takiego znała. Edytowano poniedziałek o 20:11 przez Kingeczka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olejrycynowy 352 Napisano poniedziałek o 20:46 32 minuty temu, Kingeczka napisał: Co mnie dziwiło, mówiła, że to nie od narkotyków są choroby psychiczne to było dziwne w jakim kontekście to niby miało być. Właśnie na pewno w bardzo wielu przypadkach są od tego choroby psychiczne. Nie mówię że to o niej ale może kogoś takiego znała. Ja znam przynajmniej 2 osoby które dostały schizy po narkotykach, że teraz leżą na oddziale zamkniętym co chwilę, znam tez przynajmniej kilka przypadków, gdzie była depresja, która nastąpiła po ciągach alkoholowych, bądź ogromny lęk po trawie. Na pewno nie znam nikogo, kto pali chociażby trawę i nie ma dziur w pamięci, nie jest albo rozdrażniony, podenerwowany, albo spowolniony, leniwy. Ja w pracy od razu poznaje kto pali trawę, są niezrównoważeni emocjonalnie. 3 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mi a 1809 Napisano poniedziałek o 20:49 1:21:59 „Cukier ze skórką pomarańczową doktora Oetekera”;) 1 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kingeczka 1152 Napisano poniedziałek o 20:53 4 minuty temu, Olejrycynowy napisał: Ja znam przynajmniej 2 osoby które dostały schizy po narkotykach, że teraz leżą na oddziale zamkniętym co chwilę, znam tez przynajmniej kilka przypadków, gdzie była depresja, która nastąpiła po ciągach alkoholowych, bądź ogromny lęk po trawie. Na pewno nie znam nikogo, kto pali chociażby trawę i nie ma dziur w pamięci, nie jest albo rozdrażniony, podenerwowany, albo spowolniony, leniwy. Ja w pracy od razu poznaje kto pali trawę, są niezrównoważeni emocjonalnie. Bella Hadid gdzieś mówiła, że nawet takiej ilości jak kieliszek wina miała stany lękowe. Jak widać nawet mała ilość alkoholu może bardzo szkodzić a co dopiero jak ktoś tankował w chatce butlami i jeszcze się popisywał jak the bill. 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SheriDANKA ;-P 1251 Napisano poniedziałek o 20:55 37 minut temu, Kingeczka napisał: Co mnie dziwiło, mówiła, że to nie od narkotyków są choroby psychiczne to było dziwne w jakim kontekście to niby miało być. Właśnie na pewno w bardzo wielu przypadkach są od tego choroby psychiczne. Nie mówię że to o niej ale może kogoś takiego znała. I to jest jeszcze bardziej potwierdzenie mojej tezy na ten temat. Ja tylko chce przypomnieć, że w pewnym vlogu z Mazur kręcąc scenę z obrazem lwa palnęła, że tak wygląda mina Lefka kiedy znalazlby peta. Na co Lef się zaśmiał i powiedział od razu, że no przecież on nie pali. Ona NIE PRZYZNAJĄC SIĘ, że to ona kopci,od razu odpowiedziała, że hipotetycznego peta jakby znalazł, a paliła już wtedy jak smok od dawna. Dobrze się kryje skubana z niektórymi rzeczami, przez co wychodzi,że nie istnieją. Ale jak głosi naczelna dewiza wszystkich ytberow, jeżeli czegoś nie pokazują na vlogach to nie znaczy że tego nie ma/nie istnieje, bo oni pokazują tylko to co chcą pokazać światu Amen! 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olejrycynowy 352 Napisano poniedziałek o 21:03 3 minuty temu, SheriDANKA napisał: I to jest jeszcze bardziej potwierdzenie mojej tezy na ten temat. Ja tylko chce przypomnieć, że w pewnym vlogu z Mazur kręcąc scenę z obrazem lwa palnęła, że tak wygląda mina Lefka kiedy znalazlby peta. Na co Lef się zaśmiał i powiedział od razu, że no przecież on nie pali. Ona NIE PRZYZNAJĄC SIĘ, że to ona kopci,od razu odpowiedziała, że hipotetycznego peta jakby znalazł, a paliła już wtedy jak smok od dawna. Dobrze się kryje skubana z niektórymi rzeczami, przez co wychodzi,że nie istnieją. Ale jak głosi naczelna dewiza wszystkich ytberow, jeżeli czegoś nie pokazują na vlogach to nie znaczy że tego nie ma/nie istnieje, bo oni pokazują tylko to co chcą pokazać światu Amen! Bo jej się tylko tak wydaje, że ludzie są tak samo głupi jak ona, w końcu każdy alkoholik mysli, za akurat po nim uzależniana nie widać. To leczenie też jest dziwne, leki przeważnie sie odstawia po 6 miesiącach po poprawie i każdy lekarz wie, że to droga donikąd, masz narzędzia wyniesione z terapii i odstawiasz farmakoterapię, bo uzależnia psychicznie. A on leci po leki jak coś idzie nie po jej myśli. Wygląda to jak wygląda. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
evoiva 2874 Napisano poniedziałek o 21:59 (edytowany) 1 godzinę temu, Mi a napisał: 1:21:59 „Cukier ze skórką pomarańczową doktora Oetekera”;) Mam ochotę odpalić żeby to usłyszeć Zrobiłam to Edytowano poniedziałek o 22:01 przez evoiva 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Busz3131 3423 Napisano poniedziałek o 23:06 Na tt Falszywy blask jest filmik sprzed tygodnia, jak mowi o tv sypialni, pierwsze 7 sekund zobaczcie sobie co se z niom dzeje... Napiszce mi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziuszek 2344 Napisano 18 godzin temu Dziewczyny, sorry za offtop, ale kiedyś któraś pisała tu o suplemencie na pierwsze siwe włosy, możecie przypomnieć nazwę? nie mogę tego odnaleźć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szatanowska 469 Napisano 18 godzin temu 23 minuty temu, madziuszek napisał: Dziewczyny, sorry za offtop, ale kiedyś któraś pisała tu o suplemencie na pierwsze siwe włosy, możecie przypomnieć nazwę? nie mogę tego odnaleźć... To musi być olej z gnojnika. 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sowa z Mazur 609 Napisano 18 godzin temu 15 godzin temu, Kleopatra_123 napisał: Ooo taka pani na stołówce w poliestrowej podomce rozlewająca zupę dla dzieci... to jest idealna praca dla niej Ale Wece, że potem większość dzieci zostałaby bez obiadu bo by wyjadła połowę albo zabrała że sobą 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sowa z Mazur 609 Napisano 18 godzin temu 11 godzin temu, Olejrycynowy napisał: Bo jej się tylko tak wydaje, że ludzie są tak samo głupi jak ona, w końcu każdy alkoholik mysli, za akurat po nim uzależniana nie widać. To leczenie też jest dziwne, leki przeważnie sie odstawia po 6 miesiącach po poprawie i każdy lekarz wie, że to droga donikąd, masz narzędzia wyniesione z terapii i odstawiasz farmakoterapię, bo uzależnia psychicznie. A on leci po leki jak coś idzie nie po jej myśli. Wygląda to jak wygląda. Ja odnoszę takie wrażenie, że: 1. Leki bierze.jakie chce i kiedy chce, przez co trzeba je co chwilę zmieniać bo przestają działać. Poza tym pisałam swego czasu jak psychiatra z USA na przykładzie młodej dziewczyny pokazał co robią 3 dni przerwy, że takie branie kiedy się podoba niszczy możg. Plus zakolak pije alko podczas brania leków a już na 100% woli odstawić leki a wypić i zagryźć czekoladą, czipsami. A no i ciągle zmieniała bo po nich tyła (bo ciągle jeść się chciało). 2.Terapia. Sama przyznaje, że chodzi tam głównie by się wygadać, popłakać. Żadnych praktycznych umiejętności nie wyniosła. Nie radzi sobie z samotnością, nie umie nawiązywać znajomości i ich utrzymywać. I tu przytoczę przykład Nadii Farmulskiej. Terapeutka zaleciła jej znaleźć sobie pracę wśród ludzi. Dziewczyna obecnie jest instruktorką, uczy jogi i prowadzi zajęcia, chodzi na szarfy, koło, trenuje na rurce i dobrze jej idzie. A zakolak? Chodzi do Lidla. Dobrze, że chociaż przez ostatnie vlogi się nie malowała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sowa z Mazur 609 Napisano 18 godzin temu 13 godzin temu, MONIKA napisał: Siwna na pewno wie co jest piec. Jestempewna ze za czaaow lwa byly grane rozne rzeczy.. Teraz jest alko za duzo mowi ze jest czysta jak na niepijaca osobe Ciastka z ziołem upiecze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sowa z Mazur 609 Napisano 18 godzin temu 11 godzin temu, Kingeczka napisał: the bill. Dobry zespół do zakolaka pasuje kawałek o tytule "Kibel" 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paryz London 1290 Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, Sowa z Mazur napisał: Ja odnoszę takie wrażenie, że: 1. Leki bierze.jakie chce i kiedy chce, przez co trzeba je co chwilę zmieniać bo przestają działać. Poza tym pisałam swego czasu jak psychiatra z USA na przykładzie młodej dziewczyny pokazał co robią 3 dni przerwy, że takie branie kiedy się podoba niszczy możg. Plus zakolak pije alko podczas brania leków a już na 100% woli odstawić leki a wypić i zagryźć czekoladą, czipsami. A no i ciągle zmieniała bo po nich tyła (bo ciągle jeść się chciało). 2.Terapia. Sama przyznaje, że chodzi tam głównie by się wygadać, popłakać. Żadnych praktycznych umiejętności nie wyniosła. Nie radzi sobie z samotnością, nie umie nawiązywać znajomości i ich utrzymywać. I tu przytoczę przykład Nadii Farmulskiej. Terapeutka zaleciła jej znaleźć sobie pracę wśród ludzi. Dziewczyna obecnie jest instruktorką, uczy jogi i prowadzi zajęcia, chodzi na szarfy, koło, trenuje na rurce i dobrze jej idzie. A zakolak? Chodzi do Lidla. Dobrze, że chociaż przez ostatnie vlogi się nie malowała. Wiesz, że jednym terapa pomaga, a innym nie pomaga. A to, że tam się idzie wygadać, to akurat dobrze, bo lepiej ta u profesjonalisty niż zamęczać swoimi problemami otoczenie, bo to się robi pomału męczące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4416 Napisano 16 godzin temu 14 godzin temu, Kingeczka napisał: Co mnie dziwiło, mówiła, że to nie od narkotyków są choroby psychiczne to było dziwne w jakim kontekście to niby miało być. Właśnie na pewno w bardzo wielu przypadkach są od tego choroby psychiczne. Nie mówię że to o niej ale może kogoś takiego znała. Mam kilka przykładów z otoczenia, gdzie trawka zryla beret, a 3 tyg temu jeden się nawet po wiesił nie przez trawkę tylko ale od niej się zaczęło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hellena.De.Vil 2177 Napisano 15 godzin temu 2 godziny temu, Sowa z Mazur napisał: Dobry zespół do zakolaka pasuje kawałek o tytule "Kibel" Jako prekursorka pisania tego słowa w tej wersji, tu na kafe, bardzo mnie raduje, że w końcu ktoś skojarzył to z zespołem 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sowa z Mazur 609 Napisano 15 godzin temu 7 minut temu, Hellena.De.Vil napisał: Jako prekursorka pisania tego słowa w tej wersji, tu na kafe, bardzo mnie raduje, że w końcu ktoś skojarzył to z zespołem Żeby nie skłamać to słuchałam dla poprawy nastroju od wiosny 2019 "Transwestyta" też jeden z lepszych nie pamiętam jedynie jak trafiłam na owy zespół 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wsedno 2233 Napisano 15 godzin temu 53 minuty temu, Sylka856 napisał: Mam kilka przykładów z otoczenia, gdzie trawka zryla beret, a 3 tyg temu jeden się nawet po wiesił nie przez trawkę tylko ale od niej się zaczęło. Cóż, trudno się dziwić, że substancja PSYCHOAKTYWNA ryje mózg jednemu pewnie na pierwszy rzut oka nie zaszkodzi, drugiemu owszem. Przecież nawet po alkoholu mocniejszym niektórym odbija i wpadają w agresję, odwalaja różne akcje. A co dopiero po narkotykach... 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paryz London 1290 Napisano 15 godzin temu 7 minut temu, Wsedno napisał: Cóż, trudno się dziwić, że substancja PSYCHOAKTYWNA ryje mózg jednemu pewnie na pierwszy rzut oka nie zaszkodzi, drugiemu owszem. Przecież nawet po alkoholu mocniejszym niektórym odbija i wpadają w agresję, odwalaja różne akcje. A co dopiero po narkotykach... Alkohol nas wykończy. Czemu nie ma zakazu i dorzedarzy jego produkcji? A jeszcze ludzie dobrowolnie go kupują. Nie potrzeba wojny czy trucia lekami populacji, aby firmy produkujące alko nas wytruły. Nue mówiąc już o tum, jak alkoholowa rodzina ryje beret dzieciom. Wiem, że liczą się pieniądze. Dlatego też alko będzie nadal spożywane. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sowa z Mazur 609 Napisano 15 godzin temu 21 minut temu, Wsedno napisał: Cóż, trudno się dziwić, że substancja PSYCHOAKTYWNA ryje mózg jednemu pewnie na pierwszy rzut oka nie zaszkodzi, drugiemu owszem. Przecież nawet po alkoholu mocniejszym niektórym odbija i wpadają w agresję, odwalaja różne akcje. A co dopiero po narkotykach... Co gorsza są i osoby (znałam), które wzbogacają takie zioło poprzez gotowanie ich z substancjami psychoaktywnymi. Przenikają potem do zioła i ktoś spala grom wie co. Ale jak.ktoś ma we łbie to co się dziwić takim pomysłom. Skutki potem są opłakane. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olejrycynowy 352 Napisano 14 godzin temu 33 minuty temu, Paryz London napisał: Alkohol nas wykończy. Czemu nie ma zakazu i dorzedarzy jego produkcji? A jeszcze ludzie dobrowolnie go kupują. Nie potrzeba wojny czy trucia lekami populacji, aby firmy produkujące alko nas wytruły. Nue mówiąc już o tum, jak alkoholowa rodzina ryje beret dzieciom. Wiem, że liczą się pieniądze. Dlatego też alko będzie nadal spożywane. Kupują, bo są uzależnieni, plus sama sobie odpowiedziałaś, wpływy z akcyzy. I tak w Polsce to patologia jak jest on łatwo dostępny, Nowegia, Szwecja, Australia to już w ogóle, 3 rodzaje papierosów za 100 zł na nasze, plus 3 sklepy, tak zwane Bottle shop na krzyż i sprzedaż kilka godzin na dobę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olejrycynowy 352 Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Sylka856 napisał: Mam kilka przykładów z otoczenia, gdzie trawka zryla beret, a 3 tyg temu jeden się nawet po wiesił nie przez trawkę tylko ale od niej się zaczęło. A to też słyszałam kiedyś lata temu o takim przypadku, sam Rutkowski o tym mówił, że koleś czuł się dobrze jak leżał w szpitalu, gdzie nie palił. Oczywiście nie wiązał swoich problemów z zażywaniem i wyszedł i rzucił się pod metro, bo do Zielska wrócił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olejrycynowy 352 Napisano 14 godzin temu 4 godziny temu, madziuszek napisał: Dziewczyny, sorry za offtop, ale kiedyś któraś pisała tu o suplemencie na pierwsze siwe włosy, możecie przypomnieć nazwę? nie mogę tego odnaleźć... Ja nie polecałam, ale na siwe włosy to miedź, witamina b5, niacyna, czyli b3. Dobry jest kerabione w składzie tabletki mają też aminokwasy, t.j lizyna, cysteina, metionina, fajne działają na skórę, dość ok dawki niacyny i miedzi, ale ja bym i tak dołożyła b- complex, żeby było ta witamina B5. Solgar ma fajne te b- complex. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kingeczka 1152 Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Paryz London napisał: Alkohol nas wykończy. Czemu nie ma zakazu i dorzedarzy jego produkcji? A jeszcze ludzie dobrowolnie go kupują. Nie potrzeba wojny czy trucia lekami populacji, aby firmy produkujące alko nas wytruły. Nue mówiąc już o tum, jak alkoholowa rodzina ryje beret dzieciom. Wiem, że liczą się pieniądze. Dlatego też alko będzie nadal spożywane. Oczywiście, szybko szkody przynosi alkohol. Liczy się tylko kasa niestety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sowa z Mazur 609 Napisano 13 godzin temu 18 minut temu, Kingeczka napisał: Oczywiście, szybko szkody przynosi alkohol. Liczy się tylko kasa niestety. Miałam opcję pracy w kontroli jakości przy produkcji alkoholu (alkohol, to co do produkcji itd.) ale nawet za dobre pieniądze nie chciałam przykładać do tego ręki. Mam dosyć pijaków, pijanych kierowców, dzieci nie mających normalnego życia bo ojciec/matka chla i brakuje na wszystko plus agresja. Sama nie piję i nie chcę by ktoś w to wpadł. 3 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paryz London 1290 Napisano 13 godzin temu 1 godzinę temu, Olejrycynowy napisał: Kupują, bo są uzależnieni, plus sama sobie odpowiedziałaś, wpływy z akcyzy. I tak w Polsce to patologia jak jest on łatwo dostępny, Nowegia, Szwecja, Australia to już w ogóle, 3 rodzaje papierosów za 100 zł na nasze, plus 3 sklepy, tak zwane Bottle shop na krzyż i sprzedaż kilka godzin na dobę. Dlatego alko to zło. A jak już je mieszasz z lekami to zjazd. Albo ogólnie nadużywasz, kumpela miała ojca alkoholika, to się nasluchałam co było u nich w domu. A zapijanie smutków, czy to z powodu zostawienia orzez męża, czy przez kłopoty w małżeństwie, czy z dziećmi czy w pracy-to droga do nikąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach