Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamponik

Jak używać tampony?

Polecane posty

Gość karolcia955
A więc dużo czytałam i wiele osób poleca tampony safe z biedronki 7zł-32szt. wiec sie oplaca ale czy jest rozmiar mini? czy tylko normal i super?? Prosze odpowiadajcie...

Gość julka-amatorka
Jeśli już próbowałaś mini i ci wchodziło,to bez problemu poradzisz też sobie z normal.Szczerze mówiąc sam palec jest tak duży jak normal. Tych tamponów safe nigdy jeszcze nie używałam więc nie wiem.

Gość Czarna18
hm. ja zawsze używałam O.B mini. Ostatnio zakupiłam Bella tampo mini . Czekam na ' te dni ' żeby je wyprobowac. Mają w opakowaniu woreczki takie mini zeby przed wyrzuceniem zuzytego tamponu zapakowac go ;p. Mam 18 lat a tamponow zaczelam uzywac kiedy mialam 14 lat. Z tym że nie uzywam ich na okrągło. Czasami mam do nich obrzydzenie a czasami wręcz je kocham ;p. Wszystko zależy od kobiety ;p. Ostatnio się trochę zraziłam bo poszlam na imprezę a mialam juz ostatnie dni i wlozylam ob mini.. po 4 godz. chcialam zmienic... i klops. nie umialam go wyciągnac. W koncu sie rozluznilam i wyciagnelam. Bolalo jak cholera a krew ze mnie tak poszla ze masakra. No ale bywa.. ;p.

Gość karolcia955
A jakie wogóle polecacie tampony? Ale oprócz o.b i tampax bo one są drogie?

Ja stosuję już od roku tampony o.b. mini, mam 15 lat i zastanawim się nad używaniem o.b normal lecz nie wiem czy już mogę. Prosze o odpwiedź jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc. Tampony stosuję od czasu wizyty pani ginekolog w mojej szkole, niestety nie pamiętam własnie kiedy można zacząc uzywac tamponów normal. Jesli chodzi o krwawienie o.b mini często mi przecieka w okresie 2-3 dnia miesiączki.

Gość julka-amatorka
o.b. normal to wiem że jest mniej więcej wielkości palca,więc spokojnie powinnaś go włozyć. Innej firmy niż o.b. nie stosowałam.Przyznam że są drogie ale dobrej jakości.Ostatnio polecali wszyscy takie stworzone przez rossmana.Ponoć dobra jakość i tanio.

Gość karolcia955
A też czytałam że wiele osób poleca tampony safe z biedronki?? I podobno jakościowo i wykonanie niczym sie nie różni od o.b? Ale one sa tylko regular i super... :(:( Nie uzywalam nigdy ani normal ani regular czy regular jest wiekszy od normal? I co sadzicie o tych tamponach safe? Wiem że o.b sa najlepsze ale niestety za drogo by mnie to wyniosło tampony o.b i podpaski :( Dlatego zastanawiam sie nad tymi safe... Ale nie wiem czy je wloze... ??? I mam jeszcze jedno pytanie do was: Miałam dopiero dwie miesiączki... Obydwie byly bardzo obfite ale pierwsza trwala 3 dni a druga 8... I drugą miesiączkę dostałam po 34dniach a teraz minęło już 37 dni i nic... :(:( Wiem ze moge miec teraz nieregularne ale chcialabym jakos wiedziec za ile dostane... Dodam ze mam ostatnio bardzo obfitą wydzieline...

Gość Czarna18
jesli dopiero zaczynasz miesiaczkowac to mozesz miec bardzo nie regularne. Mam pare znajomych ktore od pierwszej miesiaczki czekaly na kolejna 3 miesiace albo i pol roku. Wiec nie martw sie. ;). Ja niestety nie znam tego smaku bo od poczatku mialam co 28 dni przez 5 dni. :)

Gość łojejej
Angelica, zastosuj tampaxy na pierwszy raz> Aplikacja jest naprawde bardzo prosta i bezbolesna. Ja jak używałam pierwszy raz to wzielam wlasnie tampaxy mini, aplikacja trwala jakieś 15 sekund :) Potem jak juz wiedziałam o co biega w tych tamponach przeszłam na ob :)

Gość łojejej
Karolcia, ja proponuje używać podpasek jak jesteś w domu i nigdzie nie wychodzisz. I na noc oczywiście tez odpasek. A tampony tylko wtedy gdy komfort jest Ci niezbędnie potrzebny :) W tesco ostatnio kupiłam ob mini 16 sztuk za 3 zł, wiec jak masz blisko to wpadnij :)

Gość łojejej
regular to to samo co normal. na przykład tampaxy nie mają rozmairu normal, tylko właśnie regular.

Gość karolcia955
Ahaa... dziękuję za odpowiedzi... Wiem że wiele osób radzi, że jeśli siedzę w domu to lepiej używać podpasek samych ale ja jednak czuję się bardziej komfortowo z tamponami... A tak to bym na zmiane nosiła z podpaskami :) A co do tesco to mam dosyć blisko :O nie mogę uwieżyć że za 3zł kupiłaś O.B !! Muszę koniecznie się tam przejechac :) Pojadę w sobotę bo jutro jest niedziela to zabardzo nie bedzie mi sie chcialo :/:/ :):) A tak wogóle to mam jeszcze takie pytanie: Jakie wogóle polecacie tampony i podpaski? (jakiej firmy) Bo według mnie narazie najlepsze sa o.b bo tylko te uzywalam tampony a podpaski to naturella dla mnie ładnie pachnie i wogole :):)

Gość julka-amatorka
Z podpasek always classic,dobre i tanie A tampony to o.b. mini i light flow ,dobre i drogie;(ale czego się nie robi dla komfortu;P Na serio 16 sztuk za 3 zł?Muszę to zobaczyć.U mnie 8 sztuk to 4 z czymś O_o

Gość łojejej
Naprawdę ja też byłam w szoku, że 16 sztuk kupiłam za 3 zł, bo u mnie to kosztują 5zł 8 sztuk. To było w rzeszowie jakieś 2 tyg temu. Ale tylko mini, bo OB normal kupiłam chyba za jakieś 8zł, teź 16 sztuk. Nie pisało, żeby to była jakaś promocja, albo nie dopatrzyłam. Karolcia, ja używam OB i tampaxy mini i normal, to znaczy teraz już w sumie tylko OB, a tampaxy w razie konieczności np jak mam za sucho, bo wtedy z aplikatorem to wchodzi raz dwa. Może kiedyś wyprobuje inne. A podpaski używam Naturella te cienkie wg mnie są swietne, bardzo wygodne, a czasem też Bella perfecta blue albo green.

Gość julka-amatorka
czy ktoś zamawiał te próbki z o.b.? Przychodzą one do skrzynki czy ktoś je przynosi??

Gość karolcia955
Oj przepraszam tam się pomyliłam napisałam że w sobote sie przejade a mialo byc w poniedzialek :):) Ahaa... Ja zawsze używałam naturelle i byłam i jestem zadowolona :):) A co do tamponów to naprawdę jestem zaskoczona że tak tanio!! Ahaa... A ja mieszkam w łodzi... Ale wydaje mi sie ze jesli w rzeszowie w tesco byly tak tanie to w kazdym tesco powinny byc takie tanie...??? Jak myślicie? A dobrze się składa bo jutro jadę do sklepu obuwniczego ambra i ona jest właśnie w tesco :):) Bo np.: w carrefourze czy w realu to tampony o.b 16szt. kosztują 9 albo 12 zł A 8szt. 5zł!! A 8szt. ile tam kosztowało?? A np.: podpaski np.: naturella też były jakieś tańsze??

Gość agnesi21
hej,ja też mam pytanie od początku miesiączki zawsze stosowałam podpaski a teraz chciałabym próbować tamponów.Nie wiem tylko jakie są bezpieczniejsze takie zwykłe czy te z aplikatorem ja chcę kupić takie tańsze i nie wiem czy dobrze zrobie bo mogą zaszkodzić.Z tamponem można sie ruzać tak normalnie czy zachować ostrożność żeby znureczek nie wszedł za daleko pytam bo to byłby mój pierwszy raz a na dodatek moja siostra jak założyła tampon to właśnie znureczek jej się chował i nie mogła go sama wyjąć tylko muieli w szpitalu aż jej wyjmować.I jeszcze jedno pytanie czy zakładając tampon można przebić sobie błonę dziewiczą i przestać być dziewicą?????????????????????????????????????Proszę o porade najlepiej na e-maila.

Gość karocia955
Nie przebijesz tamponem blony... A pozatym dziewictwo traci się po pierwszym stosunku seksualnym... Ja użyłam na pierwszy raz tamponow o.b pro comfort mini są super!! Ja mam bardzo obfite krwawienia i raz 8 godzin przetrzymalam tampona bo na koloniach mialam jednodniowa wycieczke i nie mialam gdzie go zmienic i jak wrocilam do osrdoka po ok. 8 godzin nie zmieniala tylko minimalnie byla wkładka ubrudzona a tak to wogole nie przeciekł!! Co prawda one nie sa za tanie ale ktos wczesniej napisal ze w tesco o.b mini 16szt. kosztuje 3zł a wiec baaardzo tanio :):) Sznureczek ci sie napewno nie urwie w tych tamponach i ci sie nigdzie nie zgubi nie ma takiej mozliwosci :):) Tampona wkładasz na długość palca wskazującego i powinno sie go przy obfitym krwawieniu zmieniac 3-6godzin. a przy skapym 6-8godzin.... Ale jesli nigdzie nie wyjezdzasz to nie nos caly czas tamponow tylko zakladaj tez podpaske zycze powodzenia napewno ci sie uda mi sie udalo za 3 tamponem :):)

Gość łojejej
karolcia, 8 sztuk to nie pamietam ile kosztowały. jakoś skupilam się na tych większych :) podpaski naturella też wtedy kupowałam i nie zauwazylam znacznej różnicy bo ok 4 zł zapłacilam.

Gość julka-amatorka
czy ktoś mi odpowie??^^

Gość karolcia955
Tak, ja zamawiałam próbki o.b jest w nich taka mała książeczka i dwa tampony normal i dwa tampony mini... Paczka przychodzi do skrzynki ale nic na niej nie jest napisane typu o.b czy cos takiego to jest poprostu biała koperta i tyle...

Gość julka-amatorka
a co mówiłas rodzicom jak przyszła? Ile masz lat?

Gość karolcia955
Mam 13 lat i szczerze mówiąc to moja mama nic nie wiedziała że ja zamawiałam darmowe tampony :D Paczkę odebrałam bo byla w skrzynce a ja mam kluczyk i tyle... :)

Gość łojejej
karolcia i jak? byłas w tesco?

Gość karolcia955
Tak byłam... Nie było wogóle o.b mini tylko normal 16szt. za 5,50zł ale nie kupowałam bo wole narazie mini :):) A ja mam jeden tampon normal to jak dostane tzrecia miesiaczke to wyprobuje... :D:D Mam nadzieje ze sie uda a jesli nie to bede musiala kupic o.b za 9/12zł chyba ze pojade do takiego drugiego tesco tez blisko mnie jest... To moze tam beda...??? :D

Gość łojejej
nie było bo wszystkie wykupili, hehe :P

Gość łojejej
ale popatrz, normal za 5,50, a ja kupilam za 8 :/

Gość karolcia955
Nom... tak jak ktoś używa normal to mu się opłaca za 5,50zł i jestem pewna że nie było żadnej promocji... Ale ja normal nie kupowałam bo jeszcze nie używałam normal tylko mini... :):) Teraz też czekam na 3 miesiączkę już 39dni i nic... Wiem że mam nieregularne ale nie lubię tak czekać na okres... I wczoraj na wkładce miałam małą krople krwi a dzisiaj rano jak się podcierałam to troszkę ale troszkę krwi było na papierze...

Gość łojejej
to w takim razie już Ci się zaczął, póxniej bedzie więcej krwi

Gość julka-amatorka
tak,jak są krople krwi to znaczy że ci się zaczyna okres albo nerki masz chore...