Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Maladetta

Czy kt贸ra艣 z was ma ch艂opaka Araba?

Polecane posty

Go艣膰 wielka niewiadoma
dziekuje za odpowiedzi...i wiem ze nie jestem z tym sama.:)dzieki takim kobietom jak wy:))a kobiety obrazajace nas czyli ktore maja cos wspolnego z arabami daje wam satysfakcje obrazajac je?? Nie wystarczy ze sa juz przygnebione i zrozpaczone ??? w sumie z jednej strony rozumiem dlaczego oni nas nie szanuja skoro my (oczywiescie niektore) nie szanujemy sie nawzajem??Aha i do kogos pod pseudonimem

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wielka niewiadoma
do kogos pod pseudonimem,, polski sa pojebane,, jestes bardzo ,,inteligetna,,skoro znajac jedna turczynke potrafisz poznac cala religie jaka jest islam i caly swiat arabski!!wiec wierz mi gdybym ja byla arabka i nie znala polek tylko ciebie to rowniez bym sie podpisala pod twoim pseudonimem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 girl.js
dziewczyny ja mam chlopaka z Pakistanu ;-) jestesmy ze soba rok, klocilmy sie ostro i kochamy szalenczo - mimo roznic zyc bez siebie nie mozemy ;-) Najwazniejsze ! -> rozmawiac rozmawiac oraz starac sie jak najlepiej poznac i zrozumiec(!) jego tradycje, kulture oraz religie a potem zdezycodwac ze jest sie w stanie (obydwie strony) w pelni to zaakceptowac ew od czasu do czasu kompromis a jesli tak to po prostu kochac ;-) po 3 powaznych zwiazkach z polakami, 1 z wlochem, 1 z amerykaninem nie wyobrazam sobie azebym mogla byc z kims szczesliwsza niz moim Pakistanczykiem ! Oczywiscie ma 1000 wad jak kazdy z nas ale ja tez nie jestem chodzacym idealem. Czy proponuje slub ? Proponuje ! Ale dopiero jak ja bede gotowa( nie wczesniej niz za 3-4 lata) ;-) Czy chce dzieci ? Tak, za 4 lata najlepiej blizniaki :D Najbardziej cenie jego szczerosc - mowi wprost ze w jego kraju jest pieklo, kobiety z reguly sa trakotowane jak przedmioty i zrobi wszystko zeby tam nigdy nie wrocic. Moj Kotek czasem ma gorszy dzien a wtedy malo sie odzywa u szybko sie denerwuje ale najlepszym lekarstwem na to jest szczera rozmowa co "mu lezy na sercu", czasami ostra klotnia a czasami po prostu lezenie w lozku i przytulanki ;-) Czy nigdy mi nie sprawil przykrosci ? Sprawil i to nie raz. Ale ja jemu te偶 ,,, Jest muzu艂maninem, jego B贸g ma na imie Allah - chodzi ze mn膮 do Ko艣ciola co 3-4 niedziele bo jak m贸wi" Bog jest jeden , tylko Go inaczej nazywamy a w Domu Bozym jestem u siebie ,,, ", Nie mog臋 zaoferowa膰 mu nic czego by nie mial , ani obywatelstwa, ani pieni臋dzy czy innego rodzaju "ulatwien" ,,, Co bedzie dalej nigdy nie wiadomo :) Na razie pozostaje mi wiec wierzyc to to jest prawdziwa milosc ;-) Czy ktoras z Was ma doswiadczenie z Pakistanczykami ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mahnoor
Ja tez mam ukochanego z Pakistanu.. Jest cudowny, wspanialy.. I w ogole wogole.. wszystko dla siebie bysmy zrobuili.. Ani razu na mnie reki nie podniosl.. Jak juz sie klocimy to po 30 minutach jest juz wszystko ok.. Nie wykorzystuje mnie, wrecz przeciwnie sprzata, gotuje i robi pranie :) Caly czas mowi ze mnie kocha i chce byc ze mna na zawsze. No i oczywiscie rozmawialismy duzo na tematy ktore zwykle sie porusza w takich zwiazkach.. O zakryciu glowy o religii dziecka, o przejsciu na islam, o traktowanniu kobiet.. ma on odpowiednie poglady na kazdy z tych tematow.. ale byc w takim zwiazku to zrozumiec jego religie i sposob postepowania.. Nie wiem jak to wytlumaczyc, po prostu muzulmanin nie zawsze okazuje sie tym zlym.. Moj na moje urodziny kupil mi wielki tort czekoladowy.. i wlozyl swieczki nawet taka grajaca happy birthday.. alez on jest kochany.. muahhh - no to teraz sobie pomysla ludzie ze wariatka pisze :P a co mi tam..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 basii
mam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 basii
mam chlopaka araba jest jak karzdy iny chlopak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zraniona.
Witam, przeczyta艂am troch臋 topiku i mam co艣 do dodania. W Anglii gdzie mieszka艂am pozna艂am Araba. Bardzo mi艂y, fajny, przystojny d偶entelmen. Mieszka艂 wiele lat w Anglii. By艂 muzu艂maninem. Zacz臋li艣my si臋 spotyka膰, by艂 w r贸偶nych pieszczotach brutalny, co mi si臋 w tedy podoba艂o, namawia艂 mnie na seks, no ale, bardzo mi przykro - dla mnie by艂o za wcze艣nie. Po jakim艣 czasie, niby wielce zakochani chcieli艣my razem zamieszka膰. On- pragn膮艂 艣lubu i to jak !! Ale ja wychowana przez rodzic贸w "katolik贸w" nie wierzy艂am w t臋 instytucj臋 :) Pozna艂am Jego rodzic贸w. Matka cicha- ubrana po sam膮 szyj臋. Ojciec- bezczelny i bardzo pewny siebie, ale si臋 stara艂... M贸j Arab zaproponowa艂 mi kt贸rego艣 dnia wyjazd do kraju z kt贸rego pochodzi. Odmawia艂am wiele razy, ale po kilku miesi膮cach si臋 zgodzi艂am. Wiecie co ?? M贸j starszy brat by艂 tak zrozpaczony t膮 my艣l膮, 偶e wariowa艂. To On- m贸j brat pierwszy odkry艂, a mo偶e od pocz膮tku wiedzia艂, 偶e cz艂owiek kt贸rego teoretycznie kocha艂am by艂 chamem i nie szanowa艂 kobiet absolutnie. Przylecia艂 do mnie, niby w odwiedziny. Co na to Arab ?? Nie pozwala艂 nawet mojemu bratu na to, aby mnie dotkn膮艂, przytuli艂. Przecie偶 to by艂 m贸j brat. I w tym momencie- momencie kiedy brat wyjecha艂 si臋 zacz臋艂o. Nie mog艂am nosi膰 kolorowych, obcis艂ych ciuch贸w, but贸w na obcasie, zakaz malowania i wychodzenia z domu bez Jego opieki, jad艂am w tedy kiedy On chcia艂. Nie b臋d臋 m贸wi膰 co dzia艂o si臋 dalej, ale gdy dowiedzia艂 si臋 o tym m贸j brat...my艣la艂am, 偶e si臋 pozabijaj膮...to by艂o straszne. Do ko艅ca 偶ycia b臋d臋 bratu wdzi臋czna, 偶e mnie od niego zabra艂, 偶e mnie uwolni艂 od tego dziwnego 艣wiata w kt贸rym 偶y艂am. Wr贸ci艂am do Polski z Nim, mieszka艂am z bratem przez nast臋pny rok -bo Arab nie chcia艂 mi da膰 spokoju. Wi臋c ostrzegam Was dziewczyny nie pope艂nijcie takiego b艂臋du jakiego ja pope艂ni艂a. Mia艂am w tedy 22 lata, teraz mam 25. Brat mia艂 25.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyta艂em ostatnio na onet.pl
o prze偶yciach Polki, kt贸ra wysz艂a za m膮偶 za muzu艂manina. Pojecha艂a razem z m臋偶em do kraju jego pochodzenia a tam jej m膮偶 razem z bratem i ojcem z艂apali j膮 i wycieli 艂echtaczk臋 i wargi brzytw膮, bo kobieta musi mie膰 to wyci臋te, aby nie mia艂a ochoty na seks tylko by艂a inkkubatorem do rodzenia dzieci. Aktualnie trwa sprawa rozwodowa i sprawa kryminalna o trwa艂e uszkodzenie cia艂a. Tak, 偶e wychodz膮c za m膮偶 za muzu艂manina mo偶na i tego sie spodziwa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grente
do mahnoor" rozmawiacie na temat przej艣cia na islam, a dlaczego to TWOJ kochany arabus nie przejdzie na Twoj膮 wiar臋 ? rzyga膰 mi si臋 chcia艂o jak przeczyta艂em t臋 wypowied藕,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AArabkAA
Ja mam ch艂opaka Araba. Pochodzi z Iraku. Traktuje mnie bardzo dobrze. Mam do艣膰 s艂uchania tych wszystkich ludzi, kt贸rzy m贸wi膮, 偶e b臋dzie mnie bi艂, wywiezie z kraju itd. To stek bzdur i stereotyp贸w. Nie uwa偶am, 偶e wszyscy Arabowie to idealni partnerzy. Mo偶e ja po prostu dobrze trafi艂am. Ale wiem, 偶e jestem bardzo szcz臋艣liwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sigirda
Wszystko zale偶y czego w zwi膮zku oczekujesz. Je艣li nie jeste艣 osobowo艣ci膮 zale偶n膮 i jedynym szcz臋艣ciem dla ciebie nie jest poczucie, 偶e bez tej mi艂o艣ci nie istniejesz to jest szansa 偶e b臋dziesz dzia艂a艂a zdecydowanie i konsekwentnie w krytycznych momentach. Je偶eli twoje marzenia si臋gaj膮 spe艂nienia si臋 jako matka cudownych dzieciaczk贸w, dawania ciep艂a domowego ogniska i bycia szcz臋艣liw膮 u boku m臋偶czyzny swego 偶ycia to pewnie te偶 si臋 jako艣 w tym zwi膮zku odnajdziesz. Powod贸w do bycia sceptycznie nastawionym do osoby pochodz膮cej z innego pnia kulturowo ideologicznego mam wiele i wola艂am je pozna膰 ni偶 eksperymentowa膰 na w艂asnym 偶yciu. Islam jest religi膮/ideologi膮 dla m臋偶czyzn i m贸wi膮c膮 do m臋偶czyzn nie ma tam miejsca dla Europejki z jej systemem warto艣ci i stylem 偶ycia. - Czy warto mu wierzy膰 skoro od ponad tysi膮ca lat inaczej ni偶 w chrze艣cija艅stwie religia pozwala im k艂ama膰 nazywaj膮c to "Al Taqiyya" - s艂owo jest tylko na j臋zyku; nie w sercu dzi臋ki czemu wierz膮cy w islam mo偶e wypowiedzie膰 cokolwiek, tak d艂ugo jak czuje si臋 z tym komfortowo. Wed艂ug etyki chrze艣cija艅skiej k艂amstwo jest grzechem: w islamskim prawie i teologii, u偶ywanie taqiyya przeciwko niewierz膮cym jest uznawane za cnot臋 i powinno艣膰 religijn膮. Dla niego jako chrze艣cijanka jeste艣 niewierz膮c膮? - Nie ma mo偶liwo艣ci zmiany przez niego religii czy bycia apostat膮. Do ko艅ca 偶ycia musia艂by si臋 z tym ukrywa膰. Jego ojciec nie zabi艂by go gdyby prawda wysz艂a na jaw? Czy nie wys艂aliby kogo艣 kto pom艣ci艂by dyshonor rodziny albo przywo艂a艂 do porz膮dku? Patrzysz na sw贸j zwi膮zek okiem Europejki wychowanej znaj膮cej swoje prawa mog膮cej rozwija膰 swoje zainteresowania pasje, zawiera膰 i ko艅czy膰 znajomo艣ci. Jak on si臋 na to zapatruje? - Czy izolujecie si臋 od przyjaci贸艂, znajomych patrz膮cych sceptycznie na Wasz zwi膮zek czy pomimo to wasze relacje nie ulegaj膮 zmianie? - Czy ma prace i potrafi systematycznie zarabia膰? Teraz masz okazj臋 popatrze膰 na swojego lubego w ta艅cu godowym a to jest widowisko wiele warte. Na jakiej zasadzie on jest w Europie. Je艣li nie ma zalegalizowanego d艂u偶szego pobytu to jeste艣 jego najwi臋kszym szcz臋艣liwym mostem do uzyskania stabilizacji i chwycenia szcz臋艣cia za nogi. Nie podejrzewam go o wyrachowania po prostu pod艣wiadomie jak Polki wychodz膮ce w l. 70-80 np.w Stanach zmi艂o艣ci za staruszk贸w kt贸rymi si臋 opiekowa艂y. Mi艂o艣膰 wiele t艂umaczy. Znam tylko jedn膮 polsk膮 kobiet臋 z 26 ma艂偶e艅skim sta偶em z arabem muzu艂maninem (mieszkaj膮 w PL) i to ona mo偶e co艣 m贸wi膰 o zwi膮zku z obcokrajowcem a nie bujaj膮ca w oparach szar偶uj膮cego amora szcz臋艣ciara. Wiem tylko 偶e jako艣 dziwnie status 偶ony nie pasuje do statusu narzeczonej, ukochanej dziewczyny i ten fakt diametralnie zmienia postaw臋 lubych i jeste艣 na jak najlepszej drodze do sprawdzenia tego na w艂asnej sk贸rze. Powodzenia z ksi臋ciem z tysi膮ca i jednej nocy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ollgaaa
Jak czytam nie kt贸re wypowiedzi to jest mi co nie kt贸rych naprawde 偶al. Po pierwsze to je艣li nie wiedzicie to nie oczerniajcie innych,a po drugie to si臋 zachowujcie jak zwykli rasi艣ci! Ja mam ch艂opaka araba jest on w Polsce od 4 lat i nie ka偶dy arab jest hamem kt贸ry bije swoj膮 偶on臋. Je艣li chodzi o ich ilo艣膰 偶on to jak nie wiecie to te偶 si臋 nie wypowiadajcie,bo to 2% arab贸w jest w takiej sytuacji,偶e posiada np 4 偶ony. Posiadanie tylu 偶on to nie jest prosta rzecz,bo do tego trzeba mnie膰 mn贸stwo pieni臋dzy i ka偶dej z 偶on trzeba zapewni膰 dobry byt na co jest sta膰 nie licznych. Tak nawet m贸wi koran. Ja uwa偶am,偶e zwi膮zek z Arabem jest mo偶liwy,ale tu w Polsce. Nie zdecydowa艂a bym si臋 wyjecha膰 i zamieszka膰 w jego kraju to m贸wi臋 odrazu dlatego,偶e oni tutaj w Polsce w pewnym stopniu post臋puj膮 tak jak My,bo dopasowuj膮 si臋 do naszej kultury natomiast w ich kraju obowi膮zuje ich kultura. I ka偶dy arab podobnie jak ka偶dy Polak jest inny!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To wam opowiem...
Doje Drogie Panie. Mo偶e troch臋 o mnie- m艂oda, wygl膮daj膮ca (to nie autoreklama, tylko istotne jest,偶e te szumowiny wybieraj膮 najatrakcyjniejsze partie), pani architekt a do tego doradca finansowy- ca艂a ja. Sprytna i na codzie艅 zawodowo z racji finans贸w spotyka艂am si臋 z r贸偶nymi k艂amstwami, my艣la艂am, 偶e nikt na 艣wiecie nie jest w stanie mnie oszuka膰. Bo wyrasta艂am w Europie, tu nikt nie k艂amie w 偶ywe oczy i z takim przekonaniem (wiem, wiem, s膮 wyj膮tki). Zaden pan narodowo艣ci kraju europejskiego nie zni偶y si臋 az tak, natomiast szuja i 艣cierwo narodu pakista艅skiego jakie pozna艂am, przekroczy艂o wszelkie granice. Nie do艣膰 偶e r偶n膮艂 g艂upa, co widzia艂am ale ignorowa艂am, to jeszcze do tego pr贸bowa艂 gra膰 na emocjach, gdy nie wychodzi艂y mu zagrywki w stylu :"偶al dupe 艣ci艣nie" wtedy pr贸bowa艂 robi膰 ze mnie idiotk臋 i wyzywa艂, na co reagowa艂am stoickim spokojem i olewa艂am jak brudasa przysta艂o olewa膰. Gdy widzia艂, 偶e obrazi艂 mnie twierdzi艂, 偶e jeste艣my przyjaci贸艂mi (to w p贸藕niejszej fazie) lub 偶e mnie kocha i mo偶e do mnie tak m贸wi膰, po czym dodawa艂, ze jest dzentelmenem i dobrym cz艂owiekiem (tak, teraz pewnie drapiesz si臋 po g艂owie i zadajesz pytania: kto ze zdrowym rozumem wyzywa wykszta艂con膮 kobiet臋 a potem m贸wi ze jest dzentelmenem pierwszej klasy- odpowiedz prosta, kto艣 tak zak艂amany, samolubny, arogancki jak pakista艅czyk). Raz bez mojej wiedzy przebi艂 prezerwatyw臋 a dok艂adnie wiedzia艂 偶e mam dni p艂odne- pier***ona szmata pakista艅skie 艣cierwo, musia艂am jecha膰 do Szwajcarii po tabletki poronne, bo mam uczulenie na sk艂adnik zawart w niekt贸rych farmakologicznych 艣rodkach, a 偶e zale偶a艂o mi na czasie to w saamolot i do Zurychu po tabletki. Ale m艣ciwa jestem. NAjpierw udawa艂am zakochan膮, ale tylko udawa艂am bo poprzysi臋g艂am sobi臋 zemst臋 na tym gnoju. pewnego wieczoru k艂膮d膮c si臋 spa膰 dosta艂am telefon od gnoja i postanowi艂am ze pogadam 1 minute i powiem ze kolega dzwoni, pilna sprawa- musze odebrac- oni szybko sie denerwuja, nawet bardzo szybko i nie tyle co sa zazdrosni, tylko p艂on膮 gdy ich plany nie ida zaplanowanym torem) innym razem gdy preawi艂 mi komplementy i cytowa艂 wiersze, gdy skonczyl zapyta艂 jak mi sie podoba, na co ja: co艣 m贸wi艂e艣? zamysli艂am si臋. a po chwili doda艂am: wiesz musz臋 i艣膰 robi膰 projekt, do us艂yszenia i wysz艂am ale z min膮 anio艂ka, wtedy ten sam facet ktory piec minut temu by艂 romantycznym wierszoklet膮 wybuch艂, z艂o艣膰 eksplodowa艂a, na to ja z lekkim usmiechcem i sarkazmem odpar艂am: gentelmeni nie uzywaja wulgaryzm贸w. Nato on mi 偶e to moja wina, ze jestem do niczego, ze jak zechce to mnoze mnie kupic tyle ma pieniedzy (na takie slowa nie mozna reagowac agresja, mimo ze malo nie wybuchlam usmiechnelam sie i powiedzialam, to wez swoje pieniadze i kup sobie zone na swoim poziomie, bo boje sie ze na mnie musialbys wziac jeszcze kilka kredyt贸w. Podchodzil mnie setki razy ale utartym schematem, ktory opanowalam do perfekcji. Za to onod kiedy zaczelam sie kulturalnie stawiac obra艂 mnie jako wyzwanie ze mnie w sobie rozkocha, niestety u mnie jest tylko jedna szansa. Pewnego dnia jenak bylam nie w sosie i gdy znowu zaczal mnie obrazac i s艂a膰 obelgi, powiedzia艂am mu :"Tyle tylko mama w domu nauczy艂a? Tato tylko tyle przekaza艂 synkowi? To s艂abo, twoja kultura nie pozwala mi si臋 zni偶ac do twojego dzikiego poziomu". Tak, tak, chcia艂 mnie bi膰 ale niestety nie m贸g艂 bo by艂o to w restauracji a ja po swoim podsumowaniu o rodzinie z pakistanu wsta艂am i wysz艂am. Nachodzi艂 mnie jeszcze okolo 20-30 razy ale nie odbiera艂am tel, nie otwieralam i chyba dal za wygran膮 tydzie艅 temu. PAmi臋tajcie dziewczyny- nie dajcie byle jakiemu gnojowy z zadupia obrazac siebie ani sob膮 manipuowac- a co do polskich facet贸w- mam teraz wspania艂ego doktora politechniki i jest mi zz nim cudnie. Pami臋tajcie jesli wybra艂 was pakistaniec, to znaczy ze musicie byc bardzo 艂adne, wi臋c korzystajcie z urody z rozumem- bierzcie co najlepsze a nie ciapatego kebaba! wie z doswiadczenia a zrobicie jak chcecie. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 666Lilith
do to wam powiem: 艣wietnie go za艂atwi艂a艣! te偶 bym tak zrobi艂a! a te idiotki kt贸re tu pisz膮 偶e im tak niby dobrze przesz艂y pranie m贸zgu jak za komuny

Udost臋pnij ten post

hmmmm... przeczyta艂am co niekt贸re wypowiedzi i powiem szczerze, czyta艂am je z u艣miechem na ustach :) Widz臋 偶e najwi臋cej do powiedzenia maj膮 osoby, kt贸re swoj膮 "wiedz臋" czerpi膮 z program贸w telewizyjnych i gazet... a co powszechnie wiadomo media podaj膮 to co zainteresuje telweidz贸w, a kogo interesuj膮 szcz臋艣liwe zwi膮zki z arabami? Przecie偶 bardziej poci膮gaj膮ce s膮 wiadomo艣ci typu arab bije, arab nie szanuje, arab porwa艂 dziecko... Oczywi艣cie nie mo偶na wszystkich arab贸w tak jak i np polak贸w generalizowa膰, bo nie ka偶dy arab bije, nie szanuje i nie ka偶dy polak jest pijakiem i z艂odziejem... ale te偶 tak bywa...Je偶eli piszecie tylko o tych "z艂ych" arabach i o islamie to we藕cie te偶 pod uwag臋, 偶e opr贸cz islamu wa偶n膮 rol臋 w kszta艂towaniu cz艂owieka stanowi 艣rodowisko (kraj w kt贸rym mieszka i wychowuje si臋)... Spos贸b jest prosty por贸wnajcie np. Tunezj臋 i Arabi臋 Saudyjsk膮 a zobaczycie zasadnicz膮 r贸偶nic臋... Ja jestem w zwi膮zku z Tunezyjczykiem, by艂am w Tunezji wiele razy, w jego domu, pozna艂am jego rodzin臋, kt贸ra bardzo mnie pokocha艂a, a jego rodzice nazywaj膮 mnie c贸rk膮... Poza tym oboje rodzice, jak i m贸j narzeczony, z艂o偶yli mi poca艂unek na czole...A znaczenia tego poca艂unku chyba nie musz臋 t艂umaczy膰... On sam jak i jego rodzina bardzo o mnie dbaj膮, szanuj膮 mnie... Jego mama nie nosi hijab, nie zas艂ania twarzy, ca艂ego cia艂a i w艂os贸w (w艂osy tylko w upalny dzie艅)... Ubiera si臋 normalnie jak ka偶da kobieta w Europie... Ojciec jest przemi艂ym, 艂agodnym cz艂owiekiem... Nie mam problemu np z ubraniem bluzki na rami膮czkach czy kr贸tkiej sp贸dniczki... w ich domu czy wyj艣ciem w takim ubraniu poza dom... nikt nie patrzy na mnie z艂ym okiem... Napweno jest to przyczyn膮 tego 偶e jest to Tunezja najbardziej "europejski " kraj arabski (nie w膮tpliwie za spraw膮 ogromnej liczby turyst贸w przez ca艂y rok), najbardziej liberalny kraj arabski... Ale jest to te偶 sprawa wychowania... A do dziewczyn, kt贸re decyduj膮 si臋 na zwi膮zek z Arabem mog臋 powiedzie膰 tylko jedn膮 rzecz, przemy艣lcie dobrze wasz wyb贸r, wszystkie za i przeciw bo fakt faktem jest to inna kultura i napewno bedzie trzeba p贸j艣膰 na kompromisy ale te偶 warto szczerze i otwarcie porozmawia膰 z nim o swoich oczekiwaniach... i nie ok艂amujmy si臋 odmienne zdania w pewnych kwestiach b臋d膮 ( tak jak we wszystkich inych zwi膮zkach) ale nad tym warto pracowa膰. I pami臋tajcie je艣li arab kocha prawdziwie to na ca艂e 偶ycie.... i nie ma mowy o zdradzie... A najwa偶niejsz膮 rzecz膮 w 偶yciu araba jest rodzina, 偶ona i dzieci...bez wzgl臋du na p艂e膰....Ah i jeszcze jedno a propo Qranu, tam nie ma s艂owa o tym 偶e m臋偶czyzna powinien bi膰 kobiet臋, Qranu tak jak i Pisma 艢wi臋tego nie czyta si臋 dos艂ownie (jestem z wykszta艂cenia Teologiem, tak偶e co艣 na ten temat wiem i nie s膮 to puste s艂owa)... A Islam nie jest z艂膮 religi膮 tak jak i Chrze艣cija艅stwo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 laizy_daisy
Aisha, w jakim jezyku czytalas "Qran" /jakie wydawnictwo itd? / ciekawa jestem odpowiedzi pani teolog od siedmiu bolesci... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GLUPOTY
Do lasek od Pakistancow - tych wielce zakochanych. Gowno wiecie o swoich wybrankach. Jak dlugo jestescie razem?? Co Wasz ukochany robi tu w Polsce? Pewnie studiuje :)) Znacie sie miesiac? Dwa, trzy? To tak do mojej informacji bo mam swoje teorie na temat przemian zachodzacych w pakolu w czasie dluzszym niz miesiac, rok czy dwa lata. Do pani architekt - tak mu dogryzalas? Odgrywalas sie za pekniety kondom???? A po co to dalej ciagnelas? Bo nie wytlumaczylas. Ja tez bylam w zwiazku z Pakistancem, w sumie 5 lat z przerwami. Tzn na poczatku byla wielka milosc itd a pozniej sie zorientowalam jakim jest klamca. Mamy dziecko, na szczescie zaplodnil tez jakas laske, brzydule co sie chciala ochajtac a zaden Polak jej nie chcal a ze on dla papierkow chcial to zrobic, jak wiekszosc jego kolegow tutaj, to sie pobrali. Ja sie ciesze ze sie od niego uwolnilam. Nie dzialaly juz na mnie jego glupie slowka jak to mnie kocha a paszkwil z ktorym jest to tylko do momentu otrzymania obywatelstwa. Nie bede podawac szczegolow bo kto wie. Moze to jedna z was a ja chce swietego spokoju dla mnie i dla swojego syna. I oby on dal mi spokoj. A mieszane zwiazki typu muzulmanin - chrzescijanka - nigdy nie beda szczesliwe. Moze na poczatku, pierwsze kilka lat, pierwsze dziecko.... mieszkanie w Polsce.... Po kilku latach dziecko dorasta i wtedy nalezy juz tylko do ojca a wtedy on dazy do wyjazdu do siebie. Zeby wychowac dobrego muzulmanina. Laseczki bedace z arabami - powodzenia i szczescia zycze. Jesli chcecie przezyc cos fajnego to radze - rok gora a potem kopnijcie go w dupe. Tylko wtedy moze juz byc za pozno. Znam ich wielu, z roznych krajow - Emiratow, Iraku, Palestyny, Pakistanu.... Wszyscy maja kobiete za jedno rodzic, gotowac, sprzatac, nozki umyc mezowi po powrocie z pracy, talerz pod ryj i dac dupy kiedy tylko chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o pakista艅czykach
1. Utrzymuje si臋 z produkcji heroiny, ale ma moralne obiekcje przed wypiciem piwa. 2. Posiada karabin maszynowy za 3000 dolar贸w i wyrzutni臋 rakiet za 5 kawa艂k贸w, ale nie sta膰 go na buty. 3. Ma wi臋cej 偶on ni偶 z臋b贸w. 4. Podciera ty艂ek go艂膮 r臋k膮, ale uwa偶a, 偶e bekon jest "nieczysty". 5. Uwa偶a, 偶e kamizelki produkuj膮 tylko w dw贸ch odmianach: kuloodporne i samob贸jcze. 6. Nie zna nikogo, komu nie wypowiedzia艂 ju偶 wcze艣niej D偶ihadu. 7. Uwa偶a, 偶e telewizja jest niebezpieczna, ale na co dzie艅 nosi przy sobie 艂adunki wybuchowe. 8. By艂 niesamowicie zdziwiony, gdy odkry艂, 偶e telefony kom贸rkowe s艂u偶膮 nie tylko do zdalnego odpalania 艂adunk贸w wybuchowych. 9. Nie ma nic przeciwko kobietom, w艂a艣ciwie uwa偶a nawet, 偶e ka偶dy powinien mie膰 ich przynajmniej cztery. 10. Podkochuje si臋 w kozie s膮siada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to wam opowiem..
laizy-daisy powiem szczerze, na to 偶e postanowi艂am mu pokaza膰, 偶e nie jestem bezmy艣lnym Yeti a kobiet膮, kt贸ra ma rozum (no raz mi uciek艂 do ty艂ka, gdy si臋 z pakista艅czykiem zwi膮za艂am) sk艂ada艂o si臋 wiele powod贸w, ale g艂owne z nich to to, 偶e odkry艂am, 偶e tego "pana" bardzo bola艂o jak nie m贸g艂 mie膰 tego co chce, obra偶a艂 mnie wielokrotnie a do tego k艂ama艂 na ka偶dym kroku, a nie mia艂am gdzie odreagowa膰 frustracji postanowi艂am to zrobi膰 na nim- bo on by艂 przyczyn膮 zdenerwowania- po co sie odgrywa膰 na najbli偶szych za tak膮 mend臋. A dalsza moja historia toczy si臋 bez niego- sielankowo. Dziewczyny zwi膮zek z muzu艂maninem nigdy nie zagra- poczytajcie o radykalnym islamie, dowiecie si臋 wi臋cej o ich debilnych planach.

Udost臋pnij ten post

laizydaisy, nie mam zamiaru bra膰 udzia艂u w tak bezsensownej i pustej rozmowie... wyrazi艂am jednorazowo swoj膮 opini臋 na ten temat... nie mam zamiaru si臋 powtarza膰 ani tym bardziej nikogo przekonywa膰... ah i w odpowiedzi na twoj pytanie (jak wy偶ej): najlepiej b臋dzie jesli przeczytasz Quran w j臋zyku arabskim... ale chyba nie uda ci si臋, a szkoda :D bo t艂umaczenia, niekt贸re, bywaj膮 kiepskie... pozdrawiam :))))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂aPolka
Witajcie. Ch艂on臋 wszystkie wasze wypowiedzi jak g膮bka, wchodz臋 na wszystkie mo偶liwe strony i czytam,czytam,czytam. Moja sytuacja jest wr臋cz g艂upia. Pozna艂am ch艂opaka w internecie, pewnego dnia by艂am chora i postanowi艂am odwiedzi膰 jaka艣 mi臋dzynarodow膮 gierk臋 internetow膮. I jako艣 tak si臋 zacz臋艂o. Gadamy ze sob膮 od 4 miesi臋cy, on mieszka w Egipcie. Ka偶dego dnia piszemy. Uzale偶ni艂am si臋 od skype, od kamerki internetowej, od rozmowy z nim. Na pocz膮tku widzia艂am w tej sytuacji tylko dobre strony - wreszcie wykorzystam sw贸j angielski. Rozmawiamy o wszystkim, o naszej odmiennej kulturze, o tradycjach, o religii. Ma rodzin臋 w Sydney, jego matka pochodzi z Australii, matka jest chrze艣cijank膮, a on nie jest zbytnio wierz膮cy ( ale po ojcu, niestety, jest muslim). Oczywi艣cie pewnego dnia, o艣wiadczy艂 mi, ze mnie kocha. Taak. Chce do mnie przyjecha膰. Nie mam nic przeciwko, tylko rodzice maj膮 w膮tpliwo艣ci, mam dopiero 18 lat ( on 19 ;) ) a fakt, ze on jest Arabem, niezbyt ich zachwyca. Nie wiem co o tym my艣le膰, to , 偶e wyzna艂 mi mi艂o艣膰 by艂o dla mnie szczytem kretynizmu, powtarza mi to co jaki艣 czas, nie za艂uje komplement贸w... To mi艂e. Lecz nie jestem naiwna, zawsze szukam drugiego dna, pod艂o偶a. Mimo to, rozmawiam z nim na ka偶dy temat, nawet o tym, jak traktuje si臋 w jego kraju kobiety, m贸wi臋, 偶e mam dusz臋 buntowniczki i nie lubi臋 by膰 nikomu podleg艂a. Zawsze odpowiada mi, 偶e akceptuje to wszystko i 偶e nigdy mnie nie zrani... Wiem, 偶e to wygl膮da p艂ytko jak cholera! Ale sprawa wra偶enie naprawd臋 inteligentnego ch艂opaka... Odpu艣ci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmmmmmmmmmm
Ma艂a Polko tak od siebie mog臋 tylko powiedzie膰 jedn膮 rzecz.... znacie si臋 nie d艂ugo to tylko 4 miesi膮ce i to internet... nie m贸wi臋 偶eby艣 sobie odpu艣ci艂a.... ale daj sobie, wam czas jeszcze.... jestem narzeczon膮 tunezyjczyka, bywam w tunezji bardzo cz臋sto kilka razy do roku i znam muzu艂aman ich mentalno艣膰 itd. Mog臋 powiedzie膰 tylko b膮dz ostro偶na, uwa偶aj bo to fakt 偶e oni zakochuj膮 si臋 bardzo szybko ale te偶 prawdziwie i mocno kochaj膮... ale te偶 niekt贸rzy z nich powtarzam !!!niekt贸rzy!!! szukaj膮 okazji 偶eby "dosta膰 si臋" do europy... bo uwa偶aj膮 偶e europa to "raj" :) Tak偶e b膮dz rozs膮dna, uwa偶na i daj sobie jeszcze troch臋 czasu, i nie wierz w ka偶de jego s艂owo :) zachowaj zasad臋 "ograniczonego zaufania".... powodzenia i pozdrawiam :)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂aPolka
Dzi臋kuj臋 za odpowiedz :) tak, rozwaza艂am du偶o mo偶liwo艣ci... jednak on studiuje architekture, ma rodzine w Londynie, w Sydney. Tak jak ju偶 m贸wi艂am. I propozycja spotkania, wysz艂a bardziej ode mnie... przez przypadek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alkaaaaaaaaa
ja mam:D ale sama wygladam jak arabka, wiec nie wiem co we mnie widzi! oni wol膮 blondynki?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 berumsa
Ja mam meza Araba i w sumie zyjemy normalnie :) Czasami mnie wkurza jak to facet ale ogolnie po 10 minutach sie zawsze godzimy. w sumie ja glownie prowokuje klotnie bo jestem osoba ktora nie lubi dusic w sobie zali, wyrzuce co mam i mi odrazu lepiej:) Ma fajna rodzinke, dziwna ale fajna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 berumsa
Ja mam meza Araba i w sumie zyjemy normalnie :) Czasami mnie wkurza jak to facet ale ogolnie po 10 minutach sie zawsze godzimy. w sumie ja glownie prowokuje klotnie bo jestem osoba ktora nie lubi dusic w sobie zali, wyrzuce co mam i mi odrazu lepiej:) Ma fajna rodzinke, dziwna ale fajna.

Udost臋pnij ten post