Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bYcZyCa

BYCZKI,BYKI I ICH WYBRYKI

Polecane posty

mnie faktycznie czeka dzien pod znakiem pracy, bo dalej będę pisała prace zaliczeniowe :P

Byczki kochane mam coś dla Was:D Byk porządnie się nagłowi, Zanim krok do przodu zrobi, Lecz gdy wreszcie iść zaczyna, Prze do przodu jak maszyna. Choć rozłościć trudno Byka, Lepiej niech mu nikt nie fika, Bo gdy Byk się zdenerwuje, Każdy przed nim respekt czuje!

i jeszcze coś :D Główne przymioty Byka to siła, odwaga oraz duża umiejętność wykorzystania wiedzy i inteligencji. Jego dominującą cechą jest materializm, a siłą napędową jest jego ambicja i chęć posiadania. Jest bardzo wrażliwy, skromny, oszczędny. Większość z Byków posiada zdolności artystyczne, muzyczne. W swoim działaniu nie wykazują pośpiechu, ale powoli i z uporem dążą do wyznaczonego celu. Byk ma w życiu dużo szczęścia, ale do majątku dochodzi poprzez ciężką pracę. Nic mu tak nie poprawi humoru, jak świadomość, że powodzi mu się lepiej od innych. Ma dużo wdzięku, jest zawsze dobroduszny i uśmiechnięty, a dzięki swojej umiejętności zjednywania sobie przyjaciół cieszy się ogólną sympatią. Mając dobry gust przywiązuje dużą wagę do swojego wyglądu. Lubi dobre jedzenie i kocha jeść. Negatywne cechy Byka to skąpstwo, złośliwość, despotyzm, nieustępliwość. Byk nigdy nie wybacza i wytrwale tępi wrogów. Z powodzeniem w miłości nie ma żadnych trudności. Lubi długi, powolny seks, a przy tym nie znosi ograniczeń. Nawet bardzo kochając nie jest w stanie powstrzymać się, od zadania partnerowi pytania: ile ma na koncie? Żonaty, będzie wierny. Najważniejsza jest dla niego rodzina i dom. Pomimo częstych niedomagań Byki cieszą się dobrym zdrowiem. Wybierając zawód przede wszystkim pyta: za ile? Jest dobrym, solidnym pracownikiem. Sprawdzi się w zawodach: muzyka, artysty, pisarza, tancerza, reżysera, ekonomisty, księgowego, kasjera, budowniczego.

Byk traktuje miłość bardzo poważnie. Raz zauroczony nie odstąpi od obiektu westchnień, dopóki go nie zdobędzie. Uczucia traktuje jako lokatę kapitału, zainwestowany czas i pieniądze muszą się zwrócić. Wbrew pozorom Byk nie nadaje się do przelotnych flirtów, szuka kandydata na męża lub żonę. Jego zasadą jest przez żołądek do serca partnera. Kobieta Byk uwielbia dostawać kwiaty i drogie prezenty, a dobra kolacja w eleganckiej restauracji zmiękczy jej wyniosłe serce. Pan Byk stosuje się do zasad dobrego wychowania, traktuje randkę jak ceremoniał. Całuje kobietę w rękę, daje jej kwiaty i odwozi samochodem lub taksówką do domu.

Słońce wstępuje w ten znak Zodiaku 21 kwietnia i pozostaje w nim do 21 maja. W starożytnym Egipcie byk był czczony jako wcielenie boga Słońca Amona - dawcy życia i władcy przyrody. Każdej wiosny, gdy Słońce występowało w ten znak, kapłani Amona oprowadzali święte zwierzę w uroczystej procesji, a mieszkańcy Egiptu w czasie trwających kilka dni świąt składali cześć jaśniejącemu na niebie Amonowi. W całym starożytnym świecie okres, gdy Słońce pozostawało w znaku Byka, uważano za najodpowiedniejszy do kładzenia kamieni węgielnych pod budowę twierdz i świątyń. Znakiem byka rządzi planeta Wenus. Ludziom urodzonym pod tym znakiem przypisywano cechy charakterystyczne dla ich zodiakalnego patrona. Mieli więc być cierpliwi, wytrwali, uparci. Wierzono, że ci, którzy przyszli na świat między 21 a 30 kwietnia, są bardziej zrównoważeni i spokojni niż ludzie urodzeni w maju. Niektórzy, astrologowie twierdzili jednak, że nie wszyscy, którzy przyszli na świat pod wpływem znaku Byka, potrafią wytrwale dążyć do wytyczonego celu. Czasami wrodzony spokój przybiera formę bierności i lenistwa. Jeśli w ich usposobieniu przeważają te właśnie cechy, są szczególnie podatni na wszelkie wpływy tak dobre, jak i złe. Avogardo twierdził, że większości ludzi spod znaku Byka przez całe życie towarzyszy powodzenie w sprawach materialnych. \"Szczęście w grze, niespodziewane dziedzictwa, skarby z nagła odkryte bywają nieraz ich udziałem\". Te pomyślne prognozy potwierdzili także astrologowie późniejszych wieków, uważając, że dziecko urodzone w tym okresie będzie miało w przyszłości większe od innych \"szczęście do pieniędzy\". Jednocześnie jednak pewne cechy charakteru rzadko pozwalały cieszyć się im fortuną, gdyż oszczędność i rozwaga w gospodarowaniu swymi dochodami nie leżały w ich naturze. Tycho de Brahe utrzymywał, że \"skłonność do pysznych strojów, smacznych potraw i wystawnych uczt, a także obdarowywania przyjaciół i zamiłowanie do zbytku wyróżnia ich od innych\". Jeśli wierzyć horoskopom, to największym rozrzutkami i sybarytami mieli być ci, którzy przyszli na świat między zachodem słońca, a północą. Wierzono, że planeta Wenus obdarza niekiedy tych ludzi talentami twórczymi. Wielu literatów i muzyków urodziło się pod tym właśnie znakiem, a prawie wszyscy poświęcający się karierze artystycznej odnosili wcześniej lub później sukcesy - także i finansowe. Z innych profesji astrologowie doradzali urodzonym pod znakiem Byka architekturę i budownictwo, a także wszelkie zajęcia związane z rolnictwem, ogrodnictwem lub hodowlą zwierząt. W starożytności wierzono nawet, że znak Byka obdarza siłą niejako hipnotyczną, która pozwala oswajać najdziksze zwierzęta. Zdaniem średniowiecznych mistrzów czytających w gwiazdach tak mężczyźni, jak i kobiety, którzy przyszli na świat pod wpływem tego znaku, nie powinni narzekać na brak powodzenia - zdarza się, że wstępują kilkakrotnie w związki małżeńskie. Najwięcej szczęścia w sprawach uczuciowych mieli mieć ludzie urodzeni o wschodzie słońca lub w piątek. Najepsze stosunki łączą ludzi spod tego znaku z ludźmi urodzonymi pod znakiem Raka, Panny, Koziorożca i Ryb. Natomiast wystrzegać się powinni osób urodzonych pod wpływem znaku Barana i Bliźniąt. Szczęśliwym dniem jest dla nich piątek, liczbą - sześć, kolorami zalecanymi przez astrologów - fiolet i błękit, kamieniami - szafir i turkus. :)

TMT w takim razie znajdź raz a dobrze czyli zabierz się za jakąś Byczycę :P

(coś w tym musi być jeśli chodzi o niską samoocene ) ja bym to raczej nazwala samokrytycyzmem (jestem typową materialistką, lubie coś mieć, otaczać się przedmiotami nawet typu armeńskie badziewie czyli jakies pierdółki.) nie jestem materialiska, w ogole nie przywiazuje wagi do przedmiotow, do posiadania (jestem chorobliwie punktualna, wrecz jak mam sie spoznic to jestem chora) buehehe chyba jeszcze nigdy sie nie nie spoznilam! jestem chorobliwie spoznialska :D (własnie przeglądałam horoskop codzienny...:::Niedziela pod znakiem pracy.) caly dzien sie obijam i nic nie robie :) (Większość z Byków posiada zdolności artystyczne, muzyczne.) :D:D:D a to ciekawe :D w ogole cala ta charakterystyka jest do dupy i nie chce mi sie tego wklajac :/ i czytac :P

Sorki dziewczyny, ale nie sadzicie, ze to glupie wklejac tu tony opisow znaku zodiaku??? Poza tym tekstu jest tyle nawalone, ze az sie czytac nie chce. Chyba kazdy wie gdzie czegos takiego szukac...

hanus nie marudz i zmien sobie stopke bo tez sie nie chce tyle teksu czytac :P tylko mi nie pisz ze nie musze, bo i nawzajem :)

Ja tez jestem byczkiem:), Witam was:) jestem nerwowa, pyskata;)balaganiara... no i czasami leniwa ...;) uwielbiam dobre jedzenie i nawet sama ostatnio gotuje;):) pozdrawiam wszystkie byczki

Dodam jeszcze, ze czekalam a wsze komentarze... Tez im sie przyjrzyjcie. To tez wiele mowi o czlowieku, zwykle codzienne zachowania. Nie tylko astrologia... PrincetonGIRL ->

PrincetonGIRL -> hihi, teraz masz \'prawdziwego\' 🌼 Sorki, moze sie czepiam, ale mam dzis dziwny nastroj. Tez swojego czasu bardzo interesowalam sie astrologia. Teraz podchodze do tego sceptycznie i traktuje jako zabawe, od czasu do czasu. Ale to moj punkt widzenia, a kazdy ma inny. I dobrze, bo gdyby wszyscy byli tacy sami to by bylo okropnie nudno i nieciekawie! Pozdrawiam serdecznie

a co myślicie o bykach i imprezach??????????? Ja np. lubię towarzystwo ale na dyskotekach bywam nienajczęściej. Podobają mi się na przykład wyjścia z grupą najbliższych przyjaciół do baru albo jakieś kameralne imprezki. A jak chcę pobyć sama to najlepiej czuję się w domu (po wakacjach to się chyba zmieni bo mam zamiar zostać studentka i gdzieś wyjade:p)

Mi w akademiku wlasnie czasami brak takiego pobycia w samotnosci. Nie wiem czy inne byki tak maja, ale ja lubie czasem pobyc sama, wyiszyc sie, szczegolnie po jakims intensywnym okresie. Lub wrecz przeciwnie - do ludu :) Bo ogolnie bez ludzi to ja umieram :P A co do imprez to owszem, owszem :] Imprezki sa ekstra. Lubie pobawic sie ze znajomymi przy piwku (chociaz ostatnio nie pije, to: oni przy piwku, ja przy soczku). Potanczyc tez, czemu nie.

PrincetonGIRL -> a co do domu to sie zgadzam. Wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej!!! To chyba typowo \"bycze\", bycie domatorem. Bo ja napewno jestem. A mi sie teraz chce okropnie do domu! A nastapi to najwczesniej za 2 tyg :( Buu

Gość BYK-23
Np pytam się "Chcesz ze mną chodzić" Ona mówi "Nie" A ja mówię "To spier....... głupia suko"

Gość Byk-23
To taki przykład. może najlepiej nic nie mówić żeby nie być odrzuconym

Gość Lwica*
Pozdrawiam wszystkie byczki!! Musze przyznac ze najblizsze mi osoby i te z ktorymi najlepiej sie rozumie sa bykami, zreszta czytalam gdzies ze najlepsza partia dla lwa (chodizlo konkretnie o malzenstwo) jest byk :) Mysle ze cos w tym jest :)