Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Fizgałówna
Hej wszystkim;) Myślę o zaczęciu brania tabletek... Mam 18 lat i trochę się boję, że w moim wieku może to być szkodliwe. Czy słusznie?

Gość Ewela19
Moniśśś No wczorej miałam wieczorem taka schize że płakałam mój przyjechał i sie pokłuciliśmy i mówił mi ile ja mam lat że sie tak boje i ze przez tyle lat mu ufałam bez zadnego zabezpieczenia a teraz biore tabletki i schizuje ...no wiem ale boje sie czy dostane ten okres z odstawienia..Mam test ciązowy co kiedys sobie kupiłam ale był nie potrzebny bo dostałam okres moze sobie go jutro zrobie to mnie uspokoi...Chyba wyjdzie jak biore anty....Sama nie wiem dobrze ze jutro wyjezdzam

Gość Moniśśś
Fizgałówna Oczywiście,że możesz :) Najwcześniej pigułki antykoncepcyjne dziewczyna może przyjmować 2-3 lata po pojawieniu się pierwszej miesiączki, kiedy cykle są już w miarę regularne, a gruczoły hormonalne osiągnęły dojrzałość.Ja nie widzę przeciwwskazań, ale tu decydujący głos ma lekarz ginekolog.

Gość Moniśśś
Ewela19 No to jeśli tak się stresujesz to zrób sobie ten test, może to Cię uspokoi :)

Gość Fizgałówna
i chyba tak zrobię... Zacznę brać te tabletki i będę spokojna:) Bo do prezerwatywy nie mam jakoś takiego zaufania... Boje się, że coś może być nie tak:) A po jakim czasie będę już bezpieczna jeśli pierwsza tabletkę wezmę w pierwszy dzień okresu?

Gość Ewela19
Moniśśś A ty sie nie przejmowałaś pierwszego razu???Jak ty tam po ilus tam dniach zrobiłas i skończył w tobie

Gość Moniśśś
Ewela19 O dziwo byłam spokojna :) moja siostra zażywa 9 lat tabletki i jeszcze nigdy nie wpadła.

Gość Moniśśś
Fizgałówna Zabezpieczona będziesz już po 4 h ale jednak radzę zawsze odczekać te parę dni, tak dla świętego spokoju :)

Gość Ewela19
To powiec mi dlaczego ja tak sie przejmuje???????????A ty po ilu dniach po 7 to zrobiłaś do końca

Gość Moniśśś
Ewela19 Z tego co sobie przypominam to po 7 dniach. A Ty naprawdę wrzuć na luz! :)

Gość Ewela19
wiesz co naprawde bym chciała ale jakoś nie potrafie o tym myślec dobrze ze jutro jade to sie troszke rozerwe....A bolały cie jajniki bo mnie bola tak od czasu do czasu moze jaki tydzień moze to przed okresem?

Gość Fizgałówna
A jeśli moje cykle nie są jeszcze super regularne i są bardzo bolesne to przeszkadza mi to w braniu tabletek czy wręcz przeciwnie?

Gość Ewela19
A moja koleżanka mówi tak ze tabletki działaja po 2 3 tygodniach bo musza do organizmu sie przyzwyczaić????prawda to????

Gość Moniśśś
Fizgałówna Wręcz przeciwnie! tabletki łagodzą bóle miesiączkowe,niekiedy lekarze przepisują je właśnie w celach leczniczych a nie tylko antykoncepcyjnych.

Gość Fizgałówna
dzięki:) jeśli będę mieć jeszcze jakieś pytania to napiszę;) A gdy się zdecyduję będę wam zdawać relacje jak jest ze mną:) Pozdrawiam wszystkie gorąco:):*

Gość Ewela19
Moniśśś co ty on tym myslisz???????ona mi tak powiedziała ze 2 lub 3 tygodnie tak jej lekarz mówił ze musza sie do organizmu przyzwyczaić

Gość Moniśśś
Ewela19 Ja również spotkałam się z takimi opiniami ale nie do końca w nie wierzę.Organizm przyzwyczaja się do tabletek tak naprawdę w ciągu pierwszych 3 miesięcy.A zabezpieczanie już jest od pierwszej tabletki wziętej pierwszego dnia okresu, nie bez powodu jest to w końcu napisane w ulotce.

Gość Ewela19
Moniśśś Ja wziełam tabletke jak ino zobaczyłam ze mam czerwoną plamke na bieliżnie miałam taki poczatek okresu ale miałam dopiero na drugi dzien mialam bardziej obfity ale wziełam pierwszego dnia///

Gość Moniśśś
I dobrze zrobiłaś,że wzięłaś pierwszego dnia,ochrona na pewno została zachowana :)

Gość Ewela19
to nie bede sie niczym przejmować.Widocznie jak tyle dziewczyn uwazywa to musza działać

Gość Ewela19
Drogie dziewczyny chciałam sie zapytać po ilu dniach stosowania tabletke i jakich???Kochałyście sie do końca???odp

Gość Perelkaa
Ewela19, blagam zluzuj juz dziewczyno, a nie pytaj ciagle o jedno i to samo, bo to naprawde meczace sie robi. Jesli przez cale 3 dni Cie zapewniamy, ze wszystko jest ok, a Ty pytasz o jedno i to samo, to schiza mozna dostac.

Gość Ewela19
Perellka Sory ale ja naprawde se denerwóje

Gość Perelkaa
Ale nie musisz nam o tym przypominac co 5 minut, zebysmy non stop pisaly, ze jest ok, a do Ciebie mimo wszystko nic nie dociera. Jak w ogole mozna siac panike przy tabletkach i stosunku przerywanym, skoro przez 3 lata robilas to bez tabletek i podobno nawet sie nie denerwowalas. Troche logiki w tym co mowisz. A skoro jestes tak przerazona, to daj spokoj tym tabletkom, bo widze, ze to naprawde nie metoda dla Ciebie.

Hej! bardzo chcialabym abyscie odpowiedzialy mi na moje pytanie. Czy po pierwszym opakowaniu tabl. antykoncepcyjnych krwawienie jest słabsze? przez wszystkie dni I opakowania mialam plamienia i zastanawiam sie czy to moze byc 1 dzien krwawienia? Czuje sie wlasnie tak jakby dostala \"okresu\". Z gory dziekuje za odp.

Gość Ewela19
perelllaka Ja pierwszy raz biore tabletki i czytłam to forum i widze ze nie tylko ja miałam taka panike.Dobra juz nic nie bede pisac poprostu bede cierpliwie czekać

Gość Perelkaa
rozumiem, ale jestes przy 1. opakowaniu, wiec po co tak panikowac. Jest tu mnostwo dziewczyn, ktore czuja strach przed tygodniowa przerwa, ale nie panikuja az tak. Bez jaj... Skoro chcesz tak zawsze przezywac kazde opakowanie, to lepiej zrezygnuj z tabletek, bo widze, ze to nie ma sensu z takim stresem.

Gość Moniśśś
Ewela19 Ja bym na Twoim miejscu jeszcze raz przeanalizowała opcje stosowania tabletek antykoncepcyjnych.Może warto wybrać inną metodę skoro tak im nie ufasz?

Hej dziewczynki;) chciałam się Was zapytać,czy to normalne jest jeśli rozpoczęłam pierwsze opakowanie tabletek anty(harmonet) i od 4 dni je zazywam i mam 4 dzień okres?? Okres dostałam po 12 w południe a tabletke przyjełam o 19 i tak robie to regularnie.Czy wszystko w porządku?? Czy mogę być spokojna??

Gość Moniśśś
KoBra20011989 Okres naturalnie możesz jeszcze mieć przez parę dni :)jeśli tabletki przyjmujesz o stałej porze, nie przyjmujesz żadnych antybiotyków a wciągu tych 4 dni nie wystąpiła biegunka ani wymioty to możesz być spokojna :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować