Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość iwoneczka
lepiej włożyć metalowy bo plastikowy szybko sie wrasta

Gość iwoneczka
pojebana jesteś

Gość dorotaka//co miał a kotkap
dlaczego jest pojebana? nie rozumiem po dprstu nie wiedizał jki ma włozyc...lwpiej jet z stali chirurgicznej316L..szybko sie zarasta jesli jednak jestes uczulona na nikiel to proponuje tytan ale z tytanu sa bardzo drogie..

Gość aż żal ściska oraz _____
............. dziecko... pępek a płatek ucha, chrząstka ucha to są zupełnie inne miejsca, zupełnie inna tkanka. pod skórą pępka masz na przykład mięśnie, o ile płatek ucha stosunkowo szybko i łatwo sie goi, łatwo jest to zrobić nawet na srebrze, o tyle pępek należy do trudno gojacych się miejsc. nawet jak zrobisz w salonie piercingu to istnieje ryzyko migracji, już nie mówiąc o samoróbce,po drugie - założysz złej długości kolczyk i jesteś w dupie, masz gotowy problem na conajmniej kilka miesięcy (w przypadku kłopotów z uchem kilka dni smarowania i po sprawie). Zrozumicie, nie warto oszczędzać akurat na tym przekłuciu, kłujcie sobie płatki uszu, chrząstki, nos, ale nie pępek.. Jasne, masz szansę, że uda ci się to zrobić bez powikłań, ale co jeśli nie? proszę, macie zdjęcia, tylko 2 bo nie chce mi się szukać, może któraś się zastanowi. http://www.wildcat.pl/zagrozenia/pepek_5.jpg http://wildcat.pl/zagrozenia/pepek_2.jpg - pępek po kłuciu pistoletem

powie mi ktoś jak przekłuć samemu uszy??? jaka igła? jaki rozmiar? ile kosztuje? czym mozna znieczulić? tylko nie lód...

Gość kasiulinkacmok
Ja nie radziła bym samemu przekłuwać pępka ani iść do kosmetyczki bo one sie wogóle nie znją(są wyjątki) ale bardzo rzadko. Ja mam kolczyk rok ale przekuwałam w studiu percingu. Było ok miałam znieczulenie i prawie nic nie bolało tylko same złapanie szczypcami ale ciutke.Rzeczywiście zapłaćiłam dość dużo ale jak ktoś nie ma pieniędzy to niech się wstrzyma i uzbiera zeby starczyło na pójście do studia. Chyba lepiej zainwestować niż póżniej sie czegoś nabawić. A tak poza tym to ja mam kolczyk i chciałam mieć go tak jak wy ale uwieżcie że jak sie go juz ma to teoretycznie żadna przyjemność ( ogólnie sie chłopaki patrzą :) więc sie dobrze zastanówcie. POZDRAWIAM

Gość wewiurcia _
Hejka ja mam 14 lat i miałam już 7 razy przekłuwany pępek. I robiłam to sama igłą 1,2 i nie dałam rady po przebiciu włorzyc kolczyka bo dziurka była zamała a do tego nie włorzyłam kolczyka wraz z kolczykiem tylko do piero wtedy jak ja wyciagłam ale wpadłam na taki pomys zeby wsadzic sibie zwykły kolczyk tylko go przekrzywiłam i było ok. Ale niestety byłam w tedy na wczasach nad mozem i niestety wyrwali mi kolczyka i jak narazie nie mam ale chce sobie zrobic. Chciałam kupc wenflon ale najwiekszy jaki znalazłam miał 1,7 i kosztował 3,50 zł ale niewiem czy sobie przebijac słyszałam ze taka dziewczyna jak sobie przebiła to iała jakies zakarzenie i przez to umarła bo jej sie to tak powikłało ale powiem wam ze faceci na to leca i to jest ładne :P:P ale jak ktos by znalazl do kupienia wenflon 2,0 to była bym skłonna odkupic go :):) pozdro dla wszystkich ps: to wcale tak nie boli ale trzeba siedo tego przygotowac psychicznie bo ja jak przevijałam to ani ras nie mroziłam ani ani nie znieczulałam

Gość Mrg
po pierwsze o nic takieo przekłuc sobie pępek . Ja na przykład mam dwie dziurki w pępku . Które sobie sama zrobiłam . Wystarczy kupić sobie w aptece igłe z węflonem (ok.3zł) . Kupić kolczyk , możesz i zwykły ale najlepiej jak by był ze stali hirurgicznej . ... Napręż skórę tam gdzie chcesz sobie przebić , chwyc troche skóry , nie za dóżo i przekuj . jak wbijasz igłe to pamiętaj żeby miec na nia nałożony węflon (taka cięka przezroczysta róreczka .) . Jak juz przekułaś to wyjmi igłe z pępka a węflon zostaw na miejcu (czyt. w pępku) .... odkręć kulke włoż koniec kolczyka do tej róreczki (czyt.węflonu) i przeciągni węflon razem z kolczykiem . Węflon wyjmi kolczyk zostaw zakręć kuleczke i gotowe . W trakcie przekłuwania jak bendzie ci krwawić pępek to przemyj wodą utlenioną ( nie bendzie szczypać ) . i wszystko gotowe !!! . A jeżeli boisz sie sama przekłuc to najlepiej jeżeli jakaś kumpela ci zrobi , bo sama zadasz sobie więcej bulu niż ona . Bo ona tobie zrobi to odrazu nie bendzie patrzała czy boli czy nie tylko odrazu to zrobi a ty bendziesz sie cackać . Wieć mówie odrazu że to nic głupiego nie jest ... i aż tak nie boli ...

Gość kkkooolllccczzzyyykkk14
więc tak kupujemy w aptece wenflon oraz kolczyk najlepiej ztytanulub stali chirurgicznej następnie bierzemy fałd skóry dopasowany dokolczyka i rysujemy kropeczki w miejscuw którym ma być przekłucie,przekłuwamy od góry,wyciągamy igły i przez rurke przeciągamy kolczyk,rurke wyciągamy a kolczyk zostaje wystarczy tylko zakręcić kulke i gotowe ,kolczyk można zmienić po ok 2 miesiacach

Gość suuuuugar142
kolczyk musi byc na pewno ze stali hirurgicznej! aby nie dostało się żadne zakażenie i gdy będziesz go kupowała popros o kolczyk do przekłuwania. i nawet nie myśl o zwykłej igle! trzeba kupic welflon (w aptece) najlepiej z pomaranczowym koncem. ale zapytaj jeszcze. i spojrz na grubosc. najpierw musisz zlapac skure, jakbys sciskala ja, szczypala. i od gory przekluwac welflonem, gdy welflon juz wyjdzie wyjmuj to metalowe, tak aby zostala sama przezroczysta rureczka, potem wloz do niej kolczyk od dolui powoli wsuwaj go wysuwajac rureczke. nastepnie zakrecasz kulke na gorze. i voi la!

Gość kicia14
hej zastanawiam sie nad kolczykiem w pempku.Trzeba miec skonczone 18 lat czy mozna to robic w wieku 14?prosze o rade z gory thx i pozdrowionka:)

Gość asiunka89
laski... jak chcecie to sobie przebijajcie same ten pepek, w sumie ja sobie przebilam- nie zaluje:) ale pamietajcie ze cokolwiek sie stanie to bedzie wasza wina;/

Gość Psychopatka666
Ludzie... Ja uważam że przebijanie samemu to nic takiego. Mi będzie to robić kumpela co się na tym zna i proste. Boję się trochę ale przeżyję chyba nie umrę nie?! ehh :P Kolczyk w PępQ wygląda ładnie u szczupłych lasek bo jak przebije sobie pępek taka słonica 70kg (nikogo nie chcę obrażać xDżeby nie było) tak jak np laska z mojej klasy i wywali takie brzuszysko potem to kolczyka chyba nawet nie zobaczy bo sie ''wleje'' w fecik xD :P Życzę powodzenia w przekłuwaniu ;) ;*

Gość A.n.i.a =
mam pytanie... można kupić kolczyk ze stali chirurgicznej w aptece ?? prosze odpiszcie :) pozdro ;)

Gość A.n.i.a =
aha i jeszcze ile on będzie kosztował ??

Gość kaśkoś
ja to zrobiłam igłą i potem odrazu wsadziłam kolczyk 2 dni nic sia nie dziło potemropa,strup czysciłam miejsce przebite podczas kapieli po 4 dniach kolczyk oleciał razem ze strupem i miałm dziurke w brzuchu dlatego że od tamtego wydarzenia minelo dopiro 4 dni nadal sie goi ale jest już mały strupek i zastanawiam sie czy znowu nie przebić.jestem nie doświadczona w tych sprawach więc morze wy mi doradzicie.

Gość malutka.
sama przebijałam. bolałoo ? troszke. ale da sie przeyć. nie ropieje ani nic nie krwawi. po prostu swędzi, czyli sie goi. górna dziurka lekoo zaczerwieniona. ale przemywaj ciagle solą fizjoologiczną { 0,36 zł } i nakładaj na to trybiotyk { 1,53 zł } .. naprawde warto .. ;* a przebijałam pomarańczowym wenflonem,. znaczy sie iglą z niego... kolczyka potem było troszke trudno włożyć.. ale cierpliwości .

Gość Czarnulka-15
Ja zrobiłam to Wenflonem (ZIELONYM-grubość 12.) I i sie podoba włożyłam zwykłego kolczyka od ucha. (Kuleczkę -średnią) i wygląda super. Idzie 2 tydzień od przebicia. Pępek goi się szybko i oby tak zostało. Przemywam go "Rywanolem". Ogólnie wygląda super. Ale jak zobaczyłam oryginalnego kolczyka do Pępka to mi "kopara" opadła. Jest strasznie "gruby". Ale kumpela która Też sobie sama przebijała dzisiaj włożyła kolczyka oryginalnego i powiedziała, że bez problemu przejdzie. Ucieszyłam się strasznie :]. poza tym mam całe uszy wykolczykowane :) Hi Hi BuZiacZki :*:*

Gość jasne ze mozesz
Mnie naszlo na kolczyk kilka lat temu, jak to jeszcze nie bylo takie popularne, i dosc pozno - mialam 21 lat... Wtedy bylam na 2 roku medycyny i wiedzialam jak sie do sprawy zabrac, ale zeby bylo super prosto poprosilam przyjaciolke z roku i zabralysmy sie do roboty. Najpierw lekkie znieczulenie (mialysmy dostep do lignokainy, mozna sie starac o masc Emla - na recepte ale jest szansa "wyludzic" w aptece bez), potem odkazenie, igla do wkluc (chyba 9 ale glowy nie daje czy nie 12, do kupienia w aptece), przeklucie, troche krwi, zalozenie zdezynfekowanego kolczyka (kupiony przez internet, producen WildCat). Wyszlo ekstra, nic sie nie papralo, po 2 tygodniach bylo w pelni zagojone :-) Dlaczego zrobilam to w ten sposob? Przeciez mam kase i moglam isc do "profesjonalnego" studia tatuazu i piercingu... nie poszlam bo im nie ufam, bo wiem jaki syf moze sie przyplatac, bo wiem jak wyglada ich pseudo sterylizacja narzedzi :-O Kolezanka, ktora mi to robila przyszla do mnie kilka tygodni pozniej i mialam okazje sie odwdzieczyc tym samym zabiegiem, tylko, ze ona nie chciala znieczulenia, oblozyla tylko na kilka minut przed przekluwaniem, skora brzucha workiem z lodem, twierdzi, ze nic nie bolalo.

Gość Czarnulka-15
Ja to zrobiłam sama Zielonym Wenflonem. Przyłożyłam kostkę lodu ale nie potrzebnie bo i tak nic nie bolało. Krew się nie lała ani tyci. Teraz jak czytam wasze Posty to obawiam się jakiegoś świństwa. I teraz nie wiem czy zrobiłam to dobrze, czy też źle. Wszystko ładnie zdezynfekowałam, Kolczyk, skórę, wenflona. Ale nie boli... Proszę odpiszcie mi. A na drugi dzień przebiłam sobie ucho (chrząstkę) i tes nic nie bolało. Czy dobrze to zrobiłam????? Odp. Plis

Gość PaulinQa =
hej wszystkim ;* ja mam kolczyk od wczoraj :d przebila mi go kumpela igla 18 e kiblu. nie bylo az tak zle !! i to nie prawda ze najpierw trzeba zamrozic bo czasmi to daje odwrotny efekt niemusi byc najgrubsza igla czyli 21 !! 18 wystarczy latwo przechodzi i najwazniejsze da sie wlozyc do niej kolczyk . pepek wogule nie zaczerwieniony ani nie boli jak chcecie wieddziec wiecej piszcie GG 9646427 chetnie pomoge :D ;*

Gość anatomii troche
wezcie powazna ksiazke do anatomii i zobaczcie tam co pisze o pepku, zwroccie uwage na bliskosc otrzewnej - nawet chirurg boi sie otwierac jame otrzewnowa a wy jestescie bezposrednio przy niej, nawet nie wiecie czy jej nie przebijecie a zakazenie w obrebie tej jamy moze zakonczyc sie smierca:o pomijam fakt ze kolczyk w pepku jest brzydki, to pomyslcie tez o zdrowiu

Gość PaulinQa =
miliony dziewczyn maja kolczyki w pepkach w rozny sposub przebijane i przez kosmetyczke lub kolezanke i jeszcze nie slyszalam by ktos z tego powodu umarl ;/ jesli Ci sie nie podoba kolczyk w pepku to niewiem po co wogule psizesz na tym forum....

Gość cindziunia
hmmm che przekuc pepk ale niewiem jak?prosze szybko odpowiedzcie;p

Gość PaulinQa =
hej ;* wiec co do przebicia musisz miec gruba igle napewno nie 12 . nie musi byc najgrybsza 18 w zupelnosci wystarczy czyi taka jaka ja mialam robione :) popros o pomoc kolezanke ktora juz to kiedys robila lub nie ale zeby mniej wiecej wioedziala co i jak ;p noi pamietaj o dokladnym oczyszczeniu rak kolczyka i igly !! nastaw sie dobrze do tego i powodzenia :) jesli bedziesz chciala cos wiecej wiedziec to pisz chetnie pomoge :D:D

Gość agguussiia
Hej :) Wpadłam tutaj przypadkiem, ale skoro już jestem, to odpowiem na temacik :D Odradzam przebijanie samodzielnie pępka. Dziewczyny nie warto ryzykować, bo powikłania mogą być bardzo poważne... Ja mam 15 lat, 3 kolczyki w lewym uchu, 1 w prawym, (miałam) kolczyka w pępku, jutro robię w chrząstce. Napisałam "miałam" bo po jakimś czasie sprawa z kolczykiem zaczęła wymykać się spod kontroli :/ Kolczyka przebijałam w "najlepszym" salonie kosmetycznym w mojej okolicy, ale i tak odradzam robienie kolczyka u kosmetyczki - teraz zrobiłabym to w profesjonalnym zakładzie piercingu. Kosmetyczka przestrzegała wszelkich zasad higieny, wszystko było glancik. Za całą przyjemność zapłaciłam jedyne 80 zł (kolczyk kosztował 50 zł) Nic nie bolało i wyszłam z salonu z wieeelkim bananem na twarzy. Oczywiście zdawałam sobie sprawę z tego, że nie każdy organizm przyjmuje tytan, czy stal chirurgiczną, że pępek może goić się nawet do 6 miesięcy. Jak ma się już to coś, nic więcej się nie liczy. Dziurka wcale mi się nie goiła, wydostawała się z niej okropna wydzielina i strasznie mnie bolało przy nawet najmniejszym dotknięciu. Nawet po 3 miesiącach od zrobienia dziurki. Potem wystąpiła migracja (czyli kolczyk zaczął się "wypychać" z dziurki) aż w końcu po 6 miesiącach go wyciągnęłam. Teraz mija rok od przebicia, a blizna zostanie do końca życia. I od razu mówię - robiłam wszystko co się dało, żeby dziurka się zagoiła. Codziennie przemywałam, stosowałam maści witaminowe itd. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy może mieć z tym takie problemy... Może mój organizm nie jest odpowiednio przystosowany do piercingu w tym miejscu, ale mam nadzieję, że moja historia przynajmniej trochę odwiedzie was od chęci samodzielnego okaleczania. Dziewczyny jeżeli już chcecie mieć tego kolczyka, to wydajcie te 100 zł, ale bądźcie w 100% usatysfakcjonowane!!!

Witam. Mam 15 lat i bardzo chciala bym sobie przebic pepek, ale nie wiem co i jak. Czytałam wszystkie komenty, ale sie pogubilam w tym wszystkim bo w sumie kazdy pisze co innego. Mam bardzo wielka prosbe aby ktoras z was napisala do mnie na gg ( oto numer 1178915) i aby mi wytlumaczyla wszystko co i jak sie robi? i jaka igla? i jakie moga byc powiklania? nio poprostu wszystko. Uwazam ze kolczyk w pepku to jest zajefajna sprawa! :) :P PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ!!!! Z GORY DZIEKUJE!!!! POZDRAWIAM

Gość Pristilla
Pare dni temu poszłam do kuzynki żeby przebiła mi pępek. Kupiłam wenflon pomarańczowy, wode utlenioną i plaster. Zamroziłam brzuch lodem ale i tak bolało. Wszystko było by ok gdyby nie fakt że zrobiła go krzywo i po kilku godzinach doszłysmy do wniosku żebym wyjęła i jak mi sie zarośnie przekłuje mi jeszcze raz

Gość Sis_Emo
Ja sobie sama przekłówałam i niestety mi nie wyszło ... mam teraz blizne... ale jak sobie teraz zrobie to już mam nadzieje że normalnie...xD