Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHARISMAA

PRZYGOTOWANIA W TOKU-BO ŚLUB W 2007!!!!ROKU

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Ile Wy tego od rana napłodziłyście. Dopiero teraz siadłam do kompa, trochę się nam przedłużyło poranne wstawanie ;) a tu 7 stron mam do nadrobienia :D Moje kochanie ma dzisiaj urodziny. I chciałam Was prosić o radę. Wino już się chłodzi, ale mam problem - co do niego podać. Planowałam jakąś fajną kolację + upiec tort... Tyle, że problem jest taki - obydwoje jesteśmy na diecie i jeśli zrobię jakieś ciasto to oczywiście będziemy je musieli zjeść razem (czyli dieta pójdzie sobie w las). Po prostu nie mam zupełnie pomysłu jak urządzić mojemu facetowi urodziny, żeby z tego nie wynikła wielka bomba kaloryczna. Pozdrawiam. PS. I witam nową koleżankę :)

agi prosba-wysle ci-ale wrzuc mi meila na skrzynke-jak przyjde do domu(i juz neta bede miała)a jak nie bede miała to sie normalnie ale jakby co sa tu tez dziewczyny które ją mają KTÓRA MA \"NIEBIESKĄ \" ŻEBY DALEJ PRZESŁAC:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:!!!!!!!!! nie na stówe jak bede miała neta-powysyłąm zdjecie moje i piosenke. i zdjecia dla kropki tej sukienki z \"listopadowego deszczu\"-krótkiej.

Agi piosenka poleciała, Basiu--------->>>>>>podaj mi też swojego maila/bo nie wiem w koncu ktory jest dobry/ i tez ci wysle niebieska piosenke

Dziękuję Kaczko, zaraz sprawdzę pocztę i przesłucham, bo umieram z ciekawości, co zafascynowało tak bardzo moje Koleżanki Szanowne:)

Ami--->>>> ja tez bym prosiła foteczke tej \"krótkiej\" sukienki Żabulinko---->>>chyba bede płakac przez Ciebie,nie chcesz mi wysłać fotek swoich oststnich i tych z nurkowania ..... beeee... :(

wiosno-złuz mu odemnie zyczenia!!!!!!!! wiec bliźniakiem jest:) jedzenie-słodkosci nie lubie-ale mozesz umu podac miesko(np.piers kurczaka zapiekana z serem i brokułem)mnia jak sie tak serek ciągnie.do tego jakas surówe zapodac(np.pekinka dresing zrobisz sama0ja tam jestem fanką czosnku i swiezej bazylii:) albo cos extra light-mozzarela z pomidorem i oliwkami i posieknym tymiankiem. tak czy tak kalorie beda:D a jakie wino kupiłas? kiedy mój G. bedzie miał urodziny to chyba teqile kupie i na świezym powietrzu wypijemy:)

Dziękuję, przekażę życzenia :) ami --> Rakiem jest. Mozarellę z pomidorami akurat wczoraj jedliśmy więc odpada :) (uwielbiam mozarellę ;) ) Jeżeli chodzi o odchudzanie to nie tylko ja mam fioła na tym punkcie - wczoraj narzeczony się zważył i sam powiedział, że idziemy na ostrą dietę. Zastanawiam się nad jakimś mało kalorycznym biszkoptem (mało jajek i cukru) + galaretka + truskawki. Problem w tym, że chyba ani razu nie udało mi się jeszcze upiec biszkopta, który nie okazałby się zakalcem ;)

Ja mysle ze dobra jest salatka owocowa na kolacje:) moj M ja uwielbia i na urodzinki tez mu zrobilam tort i ta salatke i byl zadowolony:)

Oki tylko ja za 2 min koncze prace wiec nie wiem czy Ci teraz odpisze ale bardzo dziekuje:)

uuubuuu szef i szefowa wrócili-juz mniej czasu bede tu spedzała:( ale postaram sie zaglądac jak najczesciej.

wez banany, pomarancze, kiwi, brzoskwinie i ananasa w puszcze oraz arbuza pokroj w koske wymieszaj dodaj troszke wina i odstaw na troche zeby kazdy owoc przeszedl swoim sokiem:) ale nie musisz doslownie tych wszystkich owocow dawac mozesz dac mniej albo wiecej np jeszcze truskawki. Jak dla mnie i mojego M. PYCHA:)

kaczko, posłałam:) Bardzo dobry pomysł z tą sałatką owocową. Ja ostatnio zrobiłam czerwono - żółtą, tzn arbuz, truskwaki, banan, i z puszki - brzoskwinie i ananas. pasuje też, jeśli wleje się tam odrobinę rumu lu Curacao.

Rumu to raczej nie mam w domu. A poza rumem i winem coś pasuje? Dodajecie jeszcze jakieś przyprawy czy tylko alkohol?

wiosno, a jeśłi chcesz, żeby było jeszcze ładniej i uroczyściej, to zrób tak: kup połówkę dużego arbuza i wydrąż go bez przecinania skóry. Wlej do foremek na lód kilka różnobarwnych soków owocowych - np pomarańczowy, porzeczkowy etc. Sałatkę zrób jak wyżej, ale po pomieszaniu włóż ja do tego wydrążonego arbuza, a na wierzch wsyp kilka kostek tego kolorowego lodu. Do wieczora powinien się zdążyć zrobić:)

Może być dowolny likier- ja polecam Curacao, ale może być też Sheridan albo Malibu. Ja nie dodaję żadnych pzypraw, kiedy te soki przejdą sobą nawzajem jest super:) A alkohol wcale nie jest konieczny - po prostu jeśli masz wino, możesz go odrobinę dolać do sałatki, a resztę podać w kieliszkach - będzie ładnie sie komponować:) i taką sąłatkę można pożerać pasjami bez straty dla diety...

hehe:) Nie jestem wspaniała, ale za to zrobiłam się czerwona :D Rób jak najmniejsze kosteczki, to szybciej zamarzną:)

Narzeczony wraca z pracy dopiero koło 21:30 więc mam trochę czasu. Zrobiłam kostki wiśniowe i wieloowocowe (czerwone i żółte). Może dodać trochę zwykłych lodów waniliowych, czy to już będzie lekka przesada? Myślałam nad ajerkoniakiem, ale chyba słodkie lub półsłodkie wino będzie lepsze. Już Wam dziewczyny przestaję offtopikować ;)

szefostwo za chwilke wychodzi wiec wróce dowas!!!!!!!!!!!!!!! ale mi zabulinko narobiłas smaka na arbuza!!!!!! a tak na marginesie!!-ile i jakie owoce planujecie-czy ma je \"wasza restauracja\" czy sami? ile u ciebie zabullo-wyszło tych owoców?

Ja mam owoce i ciasta w cenie :) A ja zara do domku pędzę , bo moja szefowa też już poszła !!!! Zresztą ja przy niej nawet tłukę na kafe :)

Ami, ja niestety nie wiem... tą część zakupów żywieniowych wziął na siebie sam kucharz... :(

Wiosno, jeśli jeszcze jesteś - jeżeli będziesz podawać tą sałatkę z winem, to żeby nie przysżło Ci do głowy dodawać do niej jabłek, bo większość osób źle znosi takie połącznienie:) Jełśi o tym wiesz, to daruj, ale jesli byś nie wiedziała, wolę napisać:)