Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość magdzia 2
Nati super, że nie plamisz. Bożka zagnieżdżanie..., tzn czas jaki musi upłynąć od zapłodnienia do wytwarzania kosmówki, którą test wykrywa to 6-10 dni, czasem dłużej, tyle, że u ciebie od 3styczna do 20, to musiałby już test wykryć ciążę. Sporadyczne przypadki są, że testy nie wykrywają takich ciąż, ale... naprawdę rzadko. Moim zdaniem po prostu coś się rozregulowało u ciebie, zmierz rano temperaturę, jak w okolicach 37st, to poczekaj kilka dni i powtórz test, faza lutealna z podwyższoną temperaturą trwa ok 2 tyg.

Gość magdzia 2
Co do wóżków, to 15 kg to dużo, a jeszcze +7-10kg dziecko wnieść po jakichś 3-4schodkach gdzie nie ma podjazdu jest co dźwigać. Jak macie auta, to sprawdzajcie jakie wózek ma wymiary po złożeniu i czy zmieści się do bagażnika, bo czasem wózek się tam wkłada.

Gość natie75
Jestemfit ostatnią @ miałam 11 grudnia czyli we wtorek 6 tydz bedzie Wizytę mam dop na 12 lutego ale w przyszłym tyg kończą mi się tabletki wiec zapisze się do gin i może mnie przebada zobaczymy a jak nie wytrzymam to pojde wcześniej zrobić samo usg gdzie indziej...sama już nie wiem co robić...mój gin to dobry specjalista i ufam mu ale z drugiej str chciałabym wiedzieć już coś...czy wszystko jest dobrze....

Gość natie75
Stokrotko a co do wózka to mi się pierwszy bardziej podoba:) ale kwestia gustu oczywiście :):)

Gość stokrotka201
dziękuję za opinię :)

natie 6 tygodniu gin jeszcze moze nie zobaczyc ciazy, tak jak to mowia jest to dosc wczesna ciaza, ale w razie co mozesz zrobic bete i zobaczyc czy przyrasta. Napewno wszystko jest dobrze i fasoleczka rosnie prawidlowo

Gość paulisia1985
witam widze jakies tabelki to prosze mnie wpisac cykl ok 20.01, niestety fasolki juz nie ma nie placze- tak miało byc, troche poczekam i znowu działamy

Gość gocha-04
Natie ufff dobrze, że to było tylko chwilowe, ale tak jak dziewczyny mówią NO STRES i leżakuj, mam nadzieję że do pracy nie chodzisz. Marysia i AniaS każda z nas ma gorsze dni, a szczegolnie jak @ przychodzi (ja sie wtedy fizycznie fatalnie czuje, ale to od jakichś kilku cykli dopiero i mam nadzieję, że to dlatego, że organizm doszedł do siebie po tabsach anty). I jesteśmy tu po to, żeby się wygadać poradzić i wspierać, takze trzeba tu walić jak w dym nie tylko z tymi dobrymi wiadomościami :) Bożka zrób jeszcze test albo idź na betę dla 100% pewności. Stokrotka mi osobiście drugi typ bardziej sie podoba, ale nie wczytywalam sie w funkcje tych wózków. Dla swojego bejbi chciałabym kupic taki z obrotowymi przednimi kólkami, wtedy jednym palcem mozna skręcać :) wiem, bo sąsiadka mi demonstrowała jak do widny wsiadałyśmy :D

Gość gocha-04
nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a.(32lata).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie 23tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24 lata).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit...................Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań natie75.....................Fasolka bedzie silna i utrzyma sie w brzuszku mamy paulisia1985 (27)..........20.01 Endi86......................07.02... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. gocha-04 (27,5)...........13.02.....8 m-cy madziorkus (27)..........13.02 ........1,5 roku( I cykl z bromkiem, 6 miesięcy temu poron.) madziusiek30(30l)..............14.02.........12 msc starań marysia (25 lat)...........15.02....4 m-ce(I cykl z brom. udany i poron. w 8tc)...3 m-ce AniaeS28 (28 lat..........16.02 .....3cykle z bromkiem i dupkiem kejtinarapie(26lat)...... 13.02 ..3msc(2cykl z dup i brom.)

Gość gocha-04
nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a.(32lata).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie 23tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24 lata).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit...................Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań natie75.....................Fasolka bedzie silna i utrzyma sie w brzuszku mamy paulisia1985 (27)..........20.01 Endi86......................07.02... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. gocha-04 (27,5)...........13.02.....8 m-cy madziorkus (27)..........13.02 ........1,5 roku( I cykl z bromkiem, 6 miesięcy temu poron.) madziusiek30(30l)..............14.02.........12 msc starań marysia (25 lat)...........15.02....4 m-ce(I cykl z brom. udany i poron. w 8tc)...3 m-ce AniaeS28 (28 lat..........16.02 .....3cykle z bromkiem i dupkiem kejtinarapie(26lat)...... 13.02 ..3msc(2cykl z dup i brom.)

Gość gocha-04
Paulisia zapisałam cię. Przykro mi, że sie nie powiodło.

Gość magdzia e
natie u mnie w 5 tyg było widać coś, a w 7 tyg,. to już było coś z serduszkiem.

paulisia ściskam mocno.... odstawiłaś bromka i brałaś dalej dupka??? eh... następnym razem będzie dobrze, ja też jedną fasolkę straciłam, ale zamierzam mieć ich więcej :D

Gość paulisia1985
no właśnie odstawiłam bromka i zaczełam brac dup ale w piątek jakies plamienia, zrobiłam bete a tam jak we torek było 199 to w piątek 52 i juz wiedziałam co mnie czeka... tylko mam pytanie jak długo mam odczekac teraz żeby znowu próbowac- wszystko teraz schodzi samo

Gość paulisia1985
o nie ma mnie... to jeszcze raz odstawiłam bromka, brałam dufaston dalej a w piatek już było po wszystkim kiedy moge zacząc sie starac?

paulisia wlasciwie mozesz od razu... beta nie zdazylabyla za bardzo wzrosnac nikt ci nic nie grzebal wiec spokojnie...

Gość natie75
Nie mogę spać :( leze Nic nie robię biorę leki a mimo to znów pojawiło sie plamienie lekkie i blade ale zawsze...i brzuch boli:( wzięłam nospe zobaczymy:( Ale jestem zalamana:(:( już lepiej jakbym nie zobaczyła tych dwóch kresek to było by przykro ale nie aż tak jak teraz jak w ciągłej niepewności:(:( nawet do szpitala Nie pojadę bi nic o nie da bo za wczesna ciążą tyllko mówią....chce mi się ryczeć:'( :(

natus niestety swietnie wiem jak to jest byc w niepewnosci... ale w takich chwilach nie pozostaje nam nic innego jak byc dobrej mysli... na to co ma sie wydarzyc nie ma zbyt duzego wplywu... nawet lekarze nic nie moga... po tym co mi sie wydarzylo tez nie raz sie zastanawialam czy warto bylo te 2 krechy widziec i wiem ze mimo wszystko warto... choc potem bylo mi bardzo ciezko sie z nimi rozstac... przytulam mocno

Natie- moim zdaniem powinnas iśc do jakiegoś lekarza prywatnie, niech C zrobi usg dopochwowe, bierz lutenie albo duphaston i bromergon tak jak bralas.... ja tez mialam male plamienia ale mi szybko przeszly.....

Natie, ja też poszłabym do lekarza na usg. Takie czekanie w niepewności jest strasznie stresujące dla Ciebie i maluszka.

Natie ja bym zrobiła bete ... od 1000 powinno byc już coś widac, tak twierdził ordynator jak byłam w szpitalu, nie chce nikogo straszyc ale ja też plamiłam na brązowo co 2 dzień i była pozamaciczna a przyjeli mnie do szpitala ze wczesną ciążą i nic mnie nie bolało, dlatego do własnego spokoju idź prywatnie na usg, kropkę powinno by widac, ja bym nie wytrzymała na twoim miejscu a w tym szpitalu co byłaś to ... szkoda gadac u mnie zostawiają w szpitalu nawet z tak wczesną ciążą i wypuszczają jak usg potwierdzi ciążę. Lekarz nie powinien cię tak zignorowac ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Gość natie75
Poczekam do piątku i pójdę na usg albo bete chyba ze znów się pojawi plamienie bo narazie spokuj...sama już nie wiem co to i z kąd się bierze tylko Endi to nie brązowe tylko takie bladoróżowe przy wycieraniu na papierze toaletowym...

Gość madziorkus
Witam, Neti ja na twoim miejscu poszła na usg.. Ja tak samo miałam na poczatku tylko lekkie plamienie na papierze a potem po paru dniach poszło... dla swojego spokoju idź do lekarza na usg..bo bardzo dziwne że nie zrobili usg w szpitalu..Powinni od razu zrobić i przetrzymać dzien w szpitalu... Mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze...:-)

Gość natie75
Monia biorę dupfaston i bromka i do lekarza chodzę prywatnie...kazał mi przyjść dop 12 lutego .... Rok temu w lutym jak poronilam to latalam po szpitalach po lekarzach po usg i Nic to Nie dało...wiec teraz Nie latam choć Nie da się Nie denerwować :( ale staram się myslec pozytywnie co ma byc to bedzie....

Gość Bożka 26
MAGDZIA 2 dziękuję za odpowiedź. Rano byłam na becie. Jutro odbiorę wyniki o 14.00 Jak wrócę do domu to zaraz dam znać. Też uważam, że dużo czasu minęło i test domowy powinien wykryć. Sama jestem ciekawa. Nigdy nie miałam problemów z @ ale kto wie :-) okresu nadal brak Dzięki pozdrawiam

Gość natie75
Madziorkus a w którym tygodniu tak miałaś??

Gość madziorkus
Ja poroniłam w 5-6 tygodniu? W bardzo wczesnej ciaży.. I jak pojechałam do szpitala, to zrobili usg, ale niestety bylo za późno...Ale każdy przypadek jest inny... Ale u ciebie wszytsko będzie dobrze...wierzę w to i trzymam kciuki.. I najwazniejszy jest spokój i odpoczynek:-)

Gość natie75
Ja rok temu też poronilam w 6 tyg...mam nadzieję ze tym razem Bóg bedzie dla mnie łaskawszy....

Natie to dobrze że nie są brązowe ani czerwone, jak różowe to może to nic groźnego, wszystko w rękach Boga jak się ma utrzymac to się utrzyma, tylko martwi mnie to że nikt Ci nie zrobił usg nawet chodząc prywatnie to jest kpina.