Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szajla

Leczenie zębów pod narkozą

Polecane posty

Gość gość
Witam Ja dwa lata temu miałam leczone zęby i wyrywane ósemki w znieczuleniu ogólnym. Bałam się strasznie, do tego stopnia, że przed dzień zabiegu myślałam, że z niego zrezygnuje. A powiem, że dentysty boje się strasznie. Samo wejście do kliniki mnie osłabia. płakałam cała drogę na zabieg (a mam ponad 60 km). strach przed wejściem okropny (wcześniej miałam robione badania). z płaczem weszłam na fotel, pamiętam założenie weflonu, kręcenie w głowie i zasnęłam. Nagle słyszę dziwne dźwięki i czuje jak mnie podnoszą i już było po. Po czułam się rewelacyjnie, nic mnie nie bolało. Głupie jest pierwsze 10 min bo się ruszyć nie mogłam i wiem, ze wygląda się strasznie bo moja koleżanka aż się mnie wystraszyła jak do mnie ją zawołali. Byłam mega zadowolona. I mówiłam, że nigdy nie pójdę leczyć normalnie zębów. Ale mija dwa lata a ja znowu ide na narkozę (kanłówka) i powiem wam, że boje się znowu, tylko sama nie wiem czemu, skoro tak dobrze wszystko wspominam. człowiek chyba po prostu tak już ma, że boi sie wszystkiego co związane z lekarzami :)))

Gość Martum23
Nie masz się czego bać.. Ja już miałam łącznie w swoim życiu z 5-6 takich zabiegów i też się denerwowałam troszkę za każdym razem.. Ale nie bałam się do tego stopnia, żeby zrezygnować z zabiegu, bo bardzo dobrze wiedziałam, że po wybudzeniu będzie już po wszystkim, a ja w trakcie zabiegu nic TOTALNIE nic nie poczuję ;) Powodzenia :)

Gość gość
A powiedz mi czy zawsze dobrze zniosilas wybudzanie z narkozy?? Bo tego boje sie najbardziej! Tym bardziej, ze mam kaszel i jestem kekko oslabiona!

Gość Martum23
Zawsze budzenie wyglądało tak samo.. Byłam osłabiona.. Kazali chwilkę poleżeć na fotelu, a potem pomogli mi się przenieść na sofę w poczekalni.. Tam z osobą, która mi towarzyszyła przez około 20 min, max pół godzinki dochodziłam do siebie i wracałam do domu :) Odczucia po wybudzeniu są takie jakbyś nie spała kilka dni i ktoś by Cię w trakcie odsypiania obudził haha nic strasznego ;) no i tak jak pisałam wcześniej, po max 30 min jest już wszystko git :)

Gość gość
Dzięki:). Tam gdzie ja chodzę to ja świadomość odzyskałam już w pokoju wybudzeń ale tak jak mówisz 10-20 min i było już ok. Rozmawiałam ze swoim anestezjologiem i kazał mi się kaszlem nie przejmować:) napisze w sobote jak będe po jak było. Licze, że będzie identycznie jak ostatnio :)))

Gość gość
Witam, a ile kosztuje takie leczenia pod całkowitą narkozą?

Gość Martum23
Koszt narkozy ogólnej zależy od regionu gdzie mieszkasz.. Różne są ceny.. w Poznaniu masz od 500 zł (oczywiście kwota wzrasta, jeśli zabieg musi być wykonany dłużej). Najlepiej wpisz w wyszukiwarce gabinety stomatologiczne gdzieś w Twoich okolicach i poszukaj, które oferują leczenie pod narkozą ogólna, jeśli nie będzie cennika to przedzwoń i zapytaj ;)

Gość Martum23
Monia.. Nie martw się, na pewno się nie wybudzisz w trakcie ;) Też tak myślałam, a wierz mi jestem po przynajmniej 5-6 zabiegach pod narkozą i na pewno nie wybudzisz się w trakcie i wszystko przebiegnie pomyślnie.. Wspomnisz moje słowa po zabiegu :) Powodzenia :)

Gość gość
Ja również musze przyznać ze Szpital Puławska LuxMed jest naprawde mega profesjonalna placówką.Zawsze wszystko na jak najwyższym poziomie.

Gość Moniacrtgcvfgg
Mam tak masakrycznego stresa jak bym miala usiąść na fotelu, bez narkozy. A wiem że będę spała ale wszystko w okol mimo wszystko jednak stresuje. Cała sytuacja. Mam też dużo do roboty w buzi. Dam znać jak było.

Gość Mika2709
Ja też już jestem po, i byłam nawet raz u dentysty bo niestety tydz. po narkozie kawałek plomby mi się wykruszył.Poszłam odrazy bo bałam się że ząb się złamie nic nie bolało.

Gość Martum23
Monia! Super! :) Widzisz? Mówiłam, że wszystko będzie git.. :D Pozdrawiam!

Gość JagodaGoja
W tej klinice przeprowadzają tego typu zabiegi http://www.ziemlewski.pl, lekarze są wspaniali i dla każdego pacjenta poświęcają wiele uwagi. Natomiast wiem, że nie każdy może skorzystać z leczenia pod narkozą dlatego dobrym rowzwiązaniem może byc w tym przypadku leczenie nowoczesnym laserem, która również jest całkowicie bezbolesne. Warto zadzwonić i umówić się na konsultacje. Na pewno pomogą każdemu.

Gość Martum23
Ale ceny mają kosmiczne.. Przykładowo.. Leczenie pod znieczuleniem ogólnym (z pobytem - nie wiem po co) 2500-3500 tys.zł. MASAKRA! Osobiście nawet gdyby mnie było na to stać, wolałabym i tak po zabiegu wrócić do domu.

Gość gość
Za kazdym razem pod narkoza. Ile mozna miec tych narkoz.

Gość Martum23
Można.. Nie szkodzą.. To nie są takie narkozy jak do operacji w szpitalach..

Gość Listonoszka101
A propo leczenia pod narkozą to też się nad nim zastanawiam, mam sporo ubytków i niski próg bólowy więc też bym wolała być uśpiona i zrobić wszystko za jednym razem. Szukam dobrej kliniki w okolicach warszawy i Łodzi, trafiłam na ofertę tej kliniki http://ultimed.com.pl/ oferta jest ciekawa, szeroki zakres wykonywanych usług, ceny też okay ale jestem ciekawa jak z podejściem do pacjenta i jakością, może ktoś już tam był i może coś powiedzieć.

Gość gość
No ja mialam w lutym narkoze! Po raz drugi. I pierwsza byla super. Teraz ewidentnie cos poszlo nie tak. Obudzilam z rurka w tchawicy, ktora próbowałam wydzierac a zab moj jest nie skonczony! Jakas masakra! Stracilam kupe kasy, a mialam do zrobirnia tylko jedna kanalowke! Brak mi slow!! Na szczescie znalazlam dentyste, ktory dokonczy mi tego zeba w taki uspokojeniu dozylnym. Mial ktos kiedys cos takiego!!??

Gość Martum23
Ja osobiście nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam, chociaż poddawałam się kilku narkozom.. Podaj w jakim mieście to się stało? Jaki stomatolog? Więcej info..

Gość gość
Witam postanowilam napisac bo sama szukalam info o uspokojeniu dozylnym u dentysty i nigdzie nic nie znalazlam. Mialam.wczoraj taki zabieg. I powiem wam jedno. Bylo super. Dziewczyny nie poddawajcie sie narkozie (sama mialam 2 do zebow) to uspokojenie jest o niebo lepsze, mniej inwazyjne. Ja mialam.wrazenie ze spie (ale tak naprawde sie nie spi) nic z calego zabiegu nie pamietam. Niestety poprzedni dentysta doprowadził mi zeba do takiego stanu ze niestety zab jest nie do uratowania. Ale to uspokojenie jest super. Polecam.

Gość gość
Zawsze tez mozna zapisac sie przez portal pacjenta. Na pewno w LuxMed to duże ułatwienie.

Gość gość
Moja znajoma tez tam chodzi. Jest zadowolona uważa ze tutaj jesli chodzi o implanty to nie ma nikogo lepszego.

Gość gość
W tej klinice moja mama robiła implanty. Jesli chodzi o tego typu klinikę to jest jedną z lepszych w Warszawie.

Gość gość
W www.rodentia.opole.pl są świetni dentyści, chodzę tam z synem, który wcześniej miał dentofobię, a teraz niemal mu całkowicie przeszło! :) Maja bardzo przyjazny cennik, co też idzie jak najbardziej na plus.

Gość gość
A czesto korzystacie z portalu pacjenta? Czy umawiacie sie w taki sposób? Ja teraz tak zapisałam sie do stomatologa.

Gość gość
Warto jest sprawdzić w LuxMed. My jestesmy naprawde bardzo zadowoleni i szczerze polecam.

Gość gość
Zachęcam do sprawdzenie oferty na http://bezbolesnie.pl/. Ja leczę tam zęby od dawna, w gruncie rzeczy teraz już chodzę wyłącznie na wizyty kontrolne, naprawdę super specjaliści no i nie jest drogo jak wszędzie indziej. ;)

Gość wazonikowa
Eee tam nie ma sie czego bac ;) Tylko trzeba trafić na dobrego lekarza dentyste ;) Ja na takiego trafiłam w Centrum Stomatologicznym Demed na Woli ;)

Gość Nina Kowalska
Warto przyjrzeć się ofercie Lux Medu. Ja mam pakiet i jestem zadowolona, a wizyty umawiam przez wspomniany już wyżej Portal Pacjenta - super sprawa, oszczędność czasu i jeszcze można tak odebrać wyniki badań.