Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izawik

Dwie kreski na teście- KWIECIEŃ 2007

Polecane posty

witam wszystkie mamuśki U mnie już przechodzą objawy ciążowe (te negatywne). Muszę się wybrać do gina z wynikami badań bo robiłam je już tydzień temu i jeszcze się nie złożyło by iść na wizytę.

Gość zuzanka14
ja tez robilam badania i musialam tez zrobic gr krwi bo niemialam (moj maz zreszta tezniemial, okazalo sie ze mamy taka sama:) ) z wynikami i na USG ide w srode juz sie niemoge doczekac :)) bylyscie juz z mezami na USG?

Ja byłam z mężem na ostatnim usg. Najpierw weszłam sama i zapytałam lekarza czy mój mąż może być przy usg a on mi odpowiedział że będzie to badanie wewnętrzne i nie zawsze kobiety chcą aby mężowie przy tym byli, ale jeśli mi to nie przeszkadza to jemu tym bardziej i wyszłam zawołać męża. Szczerze mówiąc to za bardzo nie chciałam go zabierać ze sobą ale tak sobie pomyślałam że nie mam prawa mu odbierać widoku jego nie narodzonego dziecka. Szczególnie że mi patrzenie na obraz usg daje taką dużą radość, chciałam by i on to poczuł :)

Gość zuzanka14
to fakt zdjecie malaka na USG to niesamowite przezycie,maz chce isc niby ze mna ale niewiadomo jak z praca wyjdie czy bedzie wtedy w Cieszynie

Mój mąż i córeczka też byli na usg - było dopochwowe. Gabrysia bardzo się cieszyła, kiedy widziała jak maluszek się przekręca z boku na bok. Teraz dużo częściej mówi do brzuszka. Mąż bardzo się wzruszył jak zobaczył maluszka. Jeżeli jest taka możliwość to naprawdę polecam.

U mnie zaczyna się dziś 14 tydzień, o rany jak ten czas szybko leci! Zmieniam dane w tabelce: Nick....Waga wyjściowa.. wzrost.........TC.................Waga obecna Moli.................58..........168.........12....................63 kg Aprilka.............58........................10....................60kg margolcia1........57..........172cm..... 14....................60 kg monika79..........59........................11....................58 kg sarita..............59..........172cm......13....................61,5kg aniabion...........44........................12....................46kg Janika78..........56.........165...........10.....................56 kg 21..................49.3.......161cm.......15....................50.7-51.7 flowerska.........69..........167cm.......12....................72kg aga*25**...........43.........160 cm.......14....................46 kg Krzyka.............57.........164 cm.......15................... 60 kg nikolla80...........69....... .174 cm.......16....................70kg Ania75..............64........170cm........15....................64,8kg Doroteczka.......57.........164...........10....................57,6 kg Izawik.............53.........168...........16.....................50kg Paulka123.........77.........164...........11.....................73 LightBlue..........88.........178...........11.....................89,2 kg koala-79..........73..........170...........12.....................72 mozolinka........55..........165...........10.....................57 mika82............67..........169...........15.....................68 Emilkowiec……….55…………..160…………...13…………………..…..56 zuzanka14.......86..........174...........14....................84

Gość aniabion
Mój gino ma zwyczaj nagrywania usg na płytkach do odtworzenia w domu , więc mężus na spokojnie ogladał chyba ze cztery razy :-)

Gość aniabion
Dziewczyny jak patrze na tabelke to ze zdzwienia przecieram oczy. Starsznie mało przytyłeście w ciagu prawie 4 m-cy ciązy. Stosujecie jakies diety ? czy może ograniczacie jedzenie?

aniabion to dopiero 3 m-ce :) a ty ile ważysz? dopisz się do tabelki. A poza tym to chyba bardziej tyje się w późniejszych miesiącach niż na początku.

Gość zuzanka14
no ja lepiej zebym nie za duzo przytyla juz dosc waze :)

Ja w pierwszej ciąży przytyłam trochę ponad 11 kg, mam nadzieję, ze tym razem będzie podobnie. Tym bardziej, ze potem ciężko mi zrzucić \"nadbagaż\". Ale nie ograniczam się jeżeli chodzi o jedzenie, nie powiem, żebym się obrzerała, ale jeżeli mam na coś ochotę to po prostu to jem. Wczoraj na kolację wciąnęłam np solidną porcję makaronu z sosem neapolitańskim i żółtym serem :-) Ale i tak teraz ważę w 15 tyg tyle co w poprzedniej ciąży ok 30 tygodnia.

Gość aniabion
zuzanka a jak udało ci się schudnąć? moja waga idzie do góry juz 2,5 kg. A jestem w 16 tyg ciązy.

Gość aniabion
Aniu75 ale ty przytyłaś tylko 80dkg!!!!!!szok

aniabion to czemu piszesz że u nas mało poszło w górę? Srednio jak widać w tabelce to mamy 2-3 kg do przodu

Gość aniabion
Wystarczy poparzec na tabelke w większości 1 kg do góry albo dw ado dołu. Uzupełnia tabelkę Nick....Waga wyjściowa.. wzrost.........TC.................Waga obecna Moli.................58..........168.........12....................63 kg Aprilka.............58......................10....................60kg margolcia1........57..........172........11....................59 kg *monika79..........59......................11.....................58 kg sarita................59........172cm......13.....................61,5kg aniabion.............44.....................12.....................46kg *Janika78............56.........165.........10......................56 kg *21....................49.3.....161cm..............15......................50.7-51.7 flowerska...........69......167cm........12.....................72kg aga*25**.............43....160 cm..............14.......................46 kg Krzyka...............57......164 cm.........15....................... 60 kg *nikolla80.............69.... 174 cm........16.....................70kg *Ania75................64....170cm.........15.....................64,8kg *Doroteczka.........57......164...........10.....................57,6 kg *Izawik.............53........168...........16.....................50kg *Paulka123.........77.........164...........11.....................73 *LightBlue..........88.......178...........11.................89,2 kg *koala-79..........73........170..........12..................72 mozolinka........55........165..........10..................57 *mika82............67........169..........15..................68 *Emilkowiec……….55…………160…………..13……………………..56 *zuzanka14.......86........174..........14..................84 popatrzcie na gwiazdki przd nicami

hej margolcia, no faktycznie te moje kg jakoś nie chcą się \"odrobić\" cały czas jest tak,że niby 1 kg wrócił a po tygodniu znowu go nie ma. Moja waga cały czas się waha między 50 a 51kg. Apetyt mam różny. Jednego dnia jem więcej, innego mniej.i to chyba jakoś się wyrównuje. Ale przy pierwsze ciąży miałam to samo. Odrobiłam stracone kg (3) dopiero w 18 tc. Teraz jestem w 16tc, więc mam nadzieję że jakoś to wyrównam :-) Zresztą jestem raczej drobnej budowy ciała (chociaż większość życia byłam tzw. pulpetem). Schudłam bardzo od czasu klasy maturalnej,bo co roku ciężko przechodziłam anginę (na zastrzykach),a wtedy to miałam apogeum tej choroby. I teraz jakoś utzrymuję tą wagę. Przy pierwszej ciąży przytyłam ok.12,5kg. Z tego jak wróciłam do domu po porodzie miałam już 8-9kg mniej.i potem resztę zgubiłam w ciągu tygodnia. Karmiłam Wiktorię prawie 11 m-cy i wtedy też nie tyłam. Jadłam wszystko o każdej porze. Dopiero po odstawieniu jej od piersi przytyłam w 1 m-cu 3 kg i tak już zostało.Tak wię wygląda moja historia \"wagowa\". Dobra, przynudzam więc zmieniam temat. Wczesniej duzo nie pisałam bo moja córcia miała grypę żołądkowo-jelitową i większość czasu spędzałyśmy w łazience. Teraz znowu ja jestem totalnie przeziębiona (od poniedziałku). No i jeszcze zaraziłam katarem moją córcię. Mój gin polecił mi słaby antybiotyk,bo za długo już się to ciągnie i nie podobał mu się mój kaszel. Byłam dzisiaj u niego na wizycie i pierwszy raz robił mi usg przez brzuch. Dzidziuś machał do mnie rączką (tak to wyglądało ;-) a potem drapał się za uchem. Ma teraz ok. 9,5-10cm. Trudno było zmierzyć bo był skulony.A tak ogólnie to jest wszystko w porządku i dlatego bardzo się cieszę. Mam pytanie do Was-jak robi się te suwaczki?

Wejdź na www.szipszop.pl, tam trzeba się zarejestrować. Potem w linijki i tam będzie napisane co trzeba zrobić...

Gość zuzanka14
no niby schudlam, ale moja waga i tak jest wysoka, tak to jest ze niektore chudna inne tyja, pewnie przyjdzie i na mnie czas i wtedy jak pojece do gory z waga to juz sie boje o tym pomyslec

A teraz w preferencjach umieść obd\\ydwa suwaczi jeden pod drugim. Będą się one automatycznie umieszczały pod każdym Twoim postem :-)

Gość mika82
Witam serdecznie :) Dzisiaj coś nie mam najlepszego humorku, całą noc bolała mnie głowa, budziłam się prawie co godzinę. Jakby tego było mało, moi sąsiedzi pode mną mają remont, który trwa już chyba wieki. Jak zaczęli dzisiaj wiercić w suficie to myślałam, że ich wszystkich powybijam. Myślałam sobie, dobrze że mają teraz niż w kwietniu kiedy mały brzdąc będzie z nami. Mnie jest teraz trudno zasnąć przy tych hałasach a co dopiero jemu. Niestety dzisiaj sąsiad mnie uświadomił, że ten remont potrwa do końca roku, a od stycznia zaczynają remont drugiego mieszkania, naprzeciwko mojego. To już normalnie lekka przesada. Chyba się stąd wyprowadzę w kwietniu na jakiś czas, ale znowu gdzie? do teściowej? Nie wiem już co z tego gorsze. Ok. Może teraz jakieś lepsze wiadomości. Wyznaczyłam już sobie wizytę na drugie usg. Dopiero pod koniec listopada bo to będzie 22 tydzień, ale już się nie mogę doczekać. Tym razem zabieram ze sobą męża, niech zobaczy naszą małą iskierkę w końcu jemu też się to należy. Pozdrawiam cieplutko. Buziaki :)

Justaaaaaaaaa w sierpniu miałam ceserskie cięcie, powód usunięcie prawego jajowodu z siedmiotygodniową ciązą pozamaciczną. Tak wiec jak wczesniej pisałam, każda z nas jest inna. Ty masz swoje zdanie na temat cc i ja. Więc zostawmy ten temat, bo przed nami długa droga. 21 to co jest, boję sie tego nazywac głośno szczęsciem.Poprostu ulżyło mi, jak po badaniu gin powiedział,że ciąza jest utrzymana,że mam w sobie zdrowego , małego człowieczka, któremu nikt nie dawał na początku szansy....Tylko tyle :) Krzyka to smutne co piszesz, ale w naszych Polskich realjach wszystko jest mozliwe....To okropne............. zuzanka14 witaj, no nie same chudziny, jestem jeszcze ja :P :D Nick....Waga wyjściowa.. wzrost.........TC.................Waga obecna Moli.................58..........168.........12....................63 kg Aprilka.............58........................10....................60kg margolcia1........57..........172cm..... 14....................60 kg monika79..........59........................11....................58 kg sarita..............59..........172cm......13....................61,5kg aniabion...........44........................12....................46kg Janika78..........56.........165...........10.....................56 kg 21..................49.3.......161cm.......15....................50.7-51.7 flowerska.........69..........167cm.......12....................72kg aga*25**...........43.........160 cm.......14....................46 kg Krzyka.............57.........164 cm.......15................... 60 kg nikolla80...........69....... .174 cm.......16....................70kg Ania75..............64........170cm........15....................64,8kg Doroteczka.......57.........164...........10....................57,6 kg Izawik.............53.........168...........16.....................50kg Paulka123.........77.........164...........11.....................73 LightBlue..........88.........178...........13.....................90 kg koala-79..........73..........170...........12.....................72 mozolinka........55..........165...........10.....................57 mika82............67..........169...........15.....................68 Emilkowiec……….55…………..160…………...13…………………..…..56 zuzanka14.......86..........174...........14....................84 aktualizację zrobiłam już wczoraj http://www.szipszop.pl/tickers/8897.gif :D

Gość zuzanka14
he he light blue coz wiekszego cialka nigdy za wiele :)) ide w srode na usg ale czas mi sie strasznie ciagnie, jutro wracam do pracki moze wtedy bedzie mi czas szybciej lecial