Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak sobie pytam i juz

Kiedy najpóżniej u ginekologa? Rekordzistki - wpisywać się!

Polecane posty

Gość SŁODKI KOTEK
ja byłam pierwszy raz rok po pierwszym stosunku. miałam wtedy 21 lat. teraz mam 22 i byłam u gina już chyba z 15 razy w tym 2 razy po tablety

Gość I z czego być dumnym
Nie ma być z tego dumna 19 lat po drugim porodzie zakończenie -śmierć rak macicy z rozpryśniętymi jajnikami .

Gość I z czego być dumnym
Zapytajcie lepiej swoje mamy i idzcie z nimi siłą ja ten błąd popełniłam i od 2 lat nie mam mamy , weście swoje mamy pod rękę a wcześniej je zapiszcie i weście sprawy w swoje ręce nie czekajcie!!!!

Gość ja mialam 22
musialam isc poniewaz mojemuipartnerowi pekla prezerwatywa.poszlam zeby wypisala mi recepte na postinor przy okazji na pigulki mi przepisala.gdyny nie tamto pewnie do tej pory bym nie poszla.

Gość Tak sobie pytam i już
wlsnie, najgorsze ze tyle tych kobiecych chorób przebiega bezobjawowo... a potem .... tragedia

Gość azzzzja
Tak czytam te wasze wypowiedzi...24-25 lat...wydaje mi się że ja mając 16 lat miałam więcej oleju w głowie! Dziewczyny...raka nie poczujecie! Cytologie trzeba robić, słyszy się o coraz młodszych kobietach, które sa chore. Wstyd? Nerwy? Pewnie ze sa, ale to przecież lekarz, taki jak stomatolog czy inny specjalista. Nie ma się co bać!

Gość emylee
O ja nie moge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja bylam 1 raz jak miałam.... 14 lat!!!!!!!!!! Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!! Co z wami? Nie dbacie o swoje... hmm... sprawy czy jak?

Gość 17

Gość qwertyu
Azzzzja no niestety tak to wygląda. Ja jednak uważam że zamiast pouczania powinien być wprowadzony jakiś program profilaktyczny w stylu "Pierwsza Wizyta". Prawda jest taka że najgorzej jest gdy nie wiesz czego się spodziewać po takiej wizycie i wtedy pojawia sie strach i nerwy. Myślę że gdyby na przykład w szkołach czy w prasie pojawiłyby się jakieś konkretne informacje na temat takiej wizyty to zachęciłoby to więcej dziewczyn do wizyty u ginekologa. Wiadomo nie taki diabeł straszny jak go malują. Informacje i wiedza to podstawa. No a jakby na przykład w szkołach pojawiałby się ginekolog który wyjaśniłby co i jak to myślę że miałoby napewno pozytywny wpływ na dziewczyny.

Gość OnA mŁoDa
Ja mam 17 lat i pierwszy raz byłam w styczniu tego roku.Mam troszkę problemów kobiecych....torbiele,obfita miesiączka...albo jej brak ://

Gość ja 20

bylam u ginekologa raz i przepisal mi tabletki nawet nie robiac badania, teraz chce isc znowu ( bylam z pol roku temu) i chce zeby zrobic mi cytologie ale boje sie spytac:( jak powinnam to zrobic? po prosto powiedziec ze chce miec cytologie czy jak?

dokładnie, powiedz, że przyszłaś na badnie i na cytologię. Mój lekarz zawsze pyta, kiedy była ostatnia cytologia i - jeśli już pora - sam mi jąrobi bez żadnego proszenia z mojej strony. Pozdrawiam.

Gość potoczek ...
21

Gość animins
ja mialam 17 lat bylam po tabsy i dobrze bo okazalo sie ze mialam nadzerke i to taka do usuniecia brrrrr jakbym nie poszla do dzis to kto wie co by z tego wyszlo ;| radze chodzic dziewczyny no chyba ze ktos jest dziewica to troche mija sie z celem bo i tak lekarz nie zrobi dokladnego badania :)

Gość animins
tzn tabletki anty zeby ktos tu sobie nie pomyslal ;)

Gość 26 i pół

Gość ja mialam 20 lat wczesniej sie
wstydzilam, ale w koncu stwierdzila, ze musze isc no i poszlam. Nie bylo zle. Teraz chodze regularnie, bo straszna panikara ze mnie i tak na dobra sprawe to moglabym chodzic raz w miesiacu sie przebadac lacznie z cytologia. Ale moja pani doktor stwierdzila ze raz na pol roku wystarczy, oczywiscie jezeli nie mam zadnych niepokojacych objawow, wiec chodze co pol roku.

Gość
podejście że jak nic nie dolega to nie trzeba iść jest niepoważne. Pewnie że nie latać cały czas ale trzeba się czasem przebadać. Są kobiety co lata całe się nie badają, a potem niestety umierają z powodu raka szyjki macicy, to jeden z najczęstszych u kobiet po raku sutka. Akurat w tym przypadku profilaktyka to podstawą, podobnie jak u starszych facetów powinno się robić badanie per rectum profilaktycznie. Wiadomo że łażenie po lekarzach to nic przyjemnego, ale też nie takie straszne.

Gość wielki cycor
a co wy tu tak niektóre latacie "co najmniej raz na pół roku"? to znaczy - raczej czesciej niż raz na pół raz na pó roku wystarczy; to nawet trudno czas znaleźć na takie notoryczne wizyty co miesiąc

ja mam 24 lata i tez nigdy nie bylam wybieram sie i wybrac nie moge ale to forum troche mnie uspokoilo choc zdecydowalam sie zaczac brac pigulki i dlatego teraz isc musze mam pytania: czy trzeba miec skierowanie i czy sa jakies kolejki tak jak do innch specjalistow a tak w ogole to w tym wieku to chyba sie nie pzryznawac ze to 1 raz i jescze jedno pytanko o jakie choroby z dziecinstwa pyta ginekol

Gość miałam 18 lat
i od tamtej pory chodzę regularnie co pół roku, cytologie mam co dwa lata. Dzięki takiemu regularnemu chodzeniu szybko wykryto u mnie torbiel jajnika i równie szybko ją zoperowano :) teraz mam 28 lat

Ja miałam 14 lat jak byłam pierwszy raz. Miałam kłopoty z miesiączką, która przeszła w miesięczne plamienie. Zresztą od tamtej pory chodzę regularnie do ginekologa a i tak co jakieś pół roku występuje u mnie ten sam problem, a mam już 20lat:P

Gość sss...
mam 29 lat i poraz pierwszy bylam u ginekologa tydzien temu . W sumie bardzi sie balam jak to wszystko wyglada . Zasiadlam na tronie i ginekolog do mnie " czemu sie cala trzese" a ja ze wcale ze nie bo ja raczej sie tarmosilam gdyz nie bardzo wiedzialam jak usiasc i tak to wygladalo . Pewnie tym sie zdradzilam ze bylam poraz pierwszy:/Musze jeszcze dodac ze nie mialam nigdy stosunku jedynie sex oralny bo zwyczajnie mam zasade ze dopoki nie poczuje sie pewna psychicznie u boku faceta nie bede sie kochac tak do konca. Ginekolog tylko otwarla buzie a ja glosno i wyraznie potorzylam ze nie mialam nigdy.

Gość iii...
czy przy kazdej wizycie ugina siadamy na fotel ?

Gość iii...
czy przy kazdej kolejnej wizycie*

ja byłam pierwszy raz w maju tego roku, a mam niecałe 23 lata... wiem troche pózno :P... poszłam bo tabletki chciałam zacząć brać... badanie rzeczywiscie nic nie boli i trwa bardzo krótko... tylko niestety pani gin nie zrobiła mi cytologii i przy nastepnej wizycie poprosze o to badanie...