Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Gość
sobotni wieczór-od razu widać... dziewczynki,chcialam wam napisac,ze dzis wreszcie zarezerwowałam miejsca na komunijny obiad w bardzo fajnej chinskiej restauracji:Djeden problem mogę w glowie wykreslić.tam jest pieknie i wewnatrz i piekny ogród-takze fotki bedą boskie na pamiatkę.poslę wam kilka fotek,to wejście zobaczycie.dzis akurat bylo ponuro,a w polowie maja bedzie tam naprawde uroczo.ta restauracja jest w donauparku,byliśmy przy okazji więc na spacerze,ale po pól godziny przegonił nas deszcz:( ana24 takie kudłate myśli ma twoj mąż???ale się uśmiałam z tymi lodami:D:D:D dzieki za gratulacje i proszę nadal o trzymanie kciuków! alexia rubika bardzo lubie,a ostatnimi czasy łoimy w uno-ubaw po pachy! co do fotek-może spróbuje któras z dziewczyn przesłać moje do ciebie?sama jestem ciekawa,czy w ten sposób bys dostała. iza f na pewno macie duzo stresu,na pewno brakuje czasu na wszystko i kosztem sali zaniedbujecie sie nawzajem.życze wam siły,by te zgrzyty przetrwac.pogadajcie szczerze,dacie rade przecież! leia no to miałas sensacje z córcią.mam nadzieje,ze zaczęła juz jeśc. kreska przepadłaś...i ta cudowną nalewką tylko chęci narobiłaś! laseczki!zwłaszcza te,od których juz długo cisza-napiszcie choc,ze jest u was ok!!!

Gość
alexia remika-miało byc oczywiście,a Rubika kawałki też lubię bardzo;)

a.n.k.a. heheh,,no wlansie tak pomyslalam,ze chyba nie o rubika ci chodzilo ;) Fajna gra,,ja tez uwielbiam,a we dwoch sie zle gra,,ciesze sie,ze pogralismy sobie u znajomych we 4 :):) Anka,,ok,,zrobmy tak z tymi zdjeciami,,bo naprawde nie mam pojecia czemu tak wracaja te maile,,od dziewczyn dostaje,tylko Twoje nie :( Pewnie mem blokade na Twojego maila :p zartuje :classic_cool: oczywiscie :classic_cool: ;) Dziewczyny powysylalam Wam fotki z dzisiejszego dnia ;) Jak ktoras nie dostala to glosno krzyczec!!

Halo jakby ktos pytal to zyje:D poczytałam szybciutko ale nie zdaze odpisac,moje niepojawianie sie ostatnio to brak czasu:(jeszcze jedno drzewo nie zwiezione a tu juz drugie dowalili:-( i tak wiecznie cos ,a za chwile przychodza znajomi na drinka,a jutro nastepni z mlodsza kolezanka Oskara na kawke Iza f głowa do gory kochana,wszystko na pewno sie ułozy,a kryzysy musza byc w kazdym małzenstwie.Buziaki😘 widze ze piszecie o remiku-ja tez uwielbiam,a gracie w rummy?podobne zasady-to takie klocki,no i jeszcze lubie pograc w kosci;-)

aha Leia ja zdjec nie dostałam wiecie dzis od rana nie mogłam wejsc na kafe:(

Alexia-śliczne fotki a mały wśród nich boski:) widac już wiosnę:)

Acha,,mialam dac ten przepis,,,zapomnialam,, :) Wiec tak : 4 jajka,2 szkl.maki,1 szkl. cukru,3/4 szkl. oleju,2 lyzeczki cynamonu,1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia,szkl. bakalii,5 jablek. Jajka utrzec w mikserze z cukrem ,jak juz bedzie dobrze utarte dodac reszte stopniowo reszte skladnikow. Jablaka obrac i pokroic w kostke,bakalie tez pokroic. Jak juz bedzie wszystko dobrze wymieszane w mikserze,delikatnie dodac pokrojone jablka i bakalie i delikatnie lyzka wszystko razem wymieszac. Wysmarowac blache margaryna,posypac bulka tarta i piec w piekarniku przez 30 min. w 180 stopniach. Na gore mozna polac roztopiona czekolada lub posypac cukrem pudrem. Ja robilam pierwszy raz te ciasto,i robilam bez jablek,a co do bakalii to tylko uznaje orzechy ;) rodzynek nie cierpie,,,i musze przyznac,ze nastepnym razem chyba dam ciut wiecej oleju,zeby te ciasto bylo bardziej mokre. U kolezanki jadlam wlasnie z jablkami i bylo \"mokrzejsze\" ,ale to wlasnie jablka robia,ze jest bardziej wilgotne ciasto,,, Zycze wszystkim smacznego,,powiem,ze ten cynamon z polaczeniem z orzechami robia swietny smak ciasta,,taki inny,,niespotykany,,, :)

Kreska,,znow cos sie blokowalo na kafe,,ja tez nie umialam wejsc,,czesto tu jakies errory wyskakuja 😠 Ana24,,dziekuje 😘 Powiem Ci,ze jestem tutaj w szoku jak widze te parki,te kwiaty,cala laki zonkili,nikomu to nie przeszkadza,nikomu nie przyjdzie do glowy,zeby zerwac,wszystko takie ladne zadbane,,,po prostu przeslicznie,, A cudnie bedzie dopiero jak te wszystkie zonkile rozkwitna sie,,bo jak narazie to jest mnostwo pakow,a malo kwiatow,,, Tak za dwa tygodnie bedzie cudnie,porobie wtedy zdjecia malemu,wtedy bedzie dopiero slicznie,,, :) Jutro planujemy jechac nad jeziorko,mam doslownie pod nosem,piechotka jakies 20 min spacerku,mielismy jeszcze dzis podjechac do tych labedzi,kaczek nakarmic je chlebkiem,,ale niestety maly zasnal juz w aucie,juz byl wyczerpany,, Moze jak jutro pogoda dopisze to podjedziemy,porobimy mu pewnie znowu zdjecia to znow Wam powysylam ;) Bo tam tez jest przepieknie,,:)

Mam spore zaległości ale mam wytłumaczeni :O jesteśmy chorzy :( Ja czułam się już lepiej ale niestety wieczorem znów mnie naszło 😭 a Maksa dopiero wzięło więc pewnie dziesiejsza noc i jutzejszy dzień będą okropne :O JAk poczuje się lepiej to odrobię zaległości ;)

Karolina wracaj do zdrowia i Twoje dzieciaczki tez 🌻 Czy tylko ja tu jestem na dyzurze?? 😠 Kobitki,,co jest z Wami?? Gdzie sie podziewacie??

Ania śliczne oczka ma Twoja Julia, podobała sie mojej Karoli, smiała się do kompa i mówiła \"dzi....cia\" Aga najkepiej to chyba skołować Prison break i wtedy masz 2 do wyboru, a na jakim kanale ma być Lost (ja jestem po 6 odc 3 serii) wiec jeżeli od poczatku to pooglądam taniec. Ana trochę mam wspólenego z Twoim mężem pracowałam na zmiany po 12h (18-6 i od 6-18), co prawda nie wstawałam o 3 tylko o 4.30, no ale na nocy tez musiałam wszystkego dopilnować, a tak sen morzył o 2 a potem o 4, popracowałam tak prawie rok i juz nie wyrabiałam, z mężem sie mijaliśmy, trudno nawet uwierzyć, ze pojawiła sie Karolina .... Alexia ale śliczne te zdjęcia Alexa w kwaitach, tak już pieknie u WAs? Ile stopni macie? Karolina to nieźle Was wzięło, powodzenia w walce z chorubskiem Kreska zaraz sie poprawiam i wysyłam Aaaa ja tez dzisiaj nie modłam na początku wejść na kafe....

Alexia zapisałm sobie ten przepis, przyda się na imprezkę za tydzień, w końcu nie można non stop serwować tym samym gościom, tych samych ciast....Dobra lece na Prison Do jutra dziewczynki

Leia-mój mąz pracuje tylko 3-4 godzinki ,on tylko rozwozi pieczywo z nasz piekarni do roznych klepów i o 7 ma juz wolne:) Teraz bedzie troche gorzej bo wczoraj zwolnił się nam jeden piekarz i teraz mężus będzie musiał schodzic pomagać w piekarni dopóki sie ktoś nowy nie znajdzie a znalezienie nowego, dobrego piekarz granicy z cudem:( każdy jak przychodzi to od razu stawia warunki że albo bedzie tyle zabrabiac albo odchodzi.A u nas dużo nie zarobia bo to mała piekarenka i po kilka godzin sie tylko pracuje a piekarze chcieliby zarabiać nie wiadomo ile.A ten piekarz co teraz odszedł to tez nas troche zrobił na szro bo w środę oświadczył ze z piatku na sobote przychodzi ostatni raz bo ma juz inna prace i co my teraz mamy zrobic gdzi od dnia można znalezc kogos nowego? troche niepoważnie sie gościu zachował ale co zrobić? Teraz wszystko spadne na mojego męża i tyle:(

Alexia-u nas to pewnie ludziska zaraz by pozrywały wszystkie kwiatki:O a tam tak pięknie:D czekam na jutrzejsze fotki z kaczuszkami i te jak żonkile już rozkwitną:0 u mnie u ogródku tylko przebiśniegi chyba od miesiąca kwitną:) Karolina-ale Was wzięło i to obu na raz:( Kurujcie się i wpadnij jak tylko lepiej sie poczujesz🌻 A teraz spadem nakarmić patyczakową:) Julka ju wykąpana i mąż z nią siedzi:)

Kasiu-według listy masz dzisiaj urodzinki:) a więc wszystkiego naj naj lepszego,dużo,zdrowia,szczęścia pomyślonści, jak najmniej zmartwień i samych radości🌻👄🌻👄🌻

:) Kasiu kochana - STO LAT! 🌻 Spełnienia najskrytszych marzeń :) Alexia, tak ja też :) Nie piszę o ty,m na forum bo wydaje mi sie że im więcej o tym gadam tym mniej sie udaje ;) I też już wątpię bo to już 7 bezowocny cykl, można zwątpić...pocieszam sie tylko tym, że z Mają też nie było tak prosto.Tyle że wtedy miałałam 27 lat, teraz już 31... A żednych zdjęć od Ciebie nie dostałam, nigdy jeszcze zresztą :( Czekam jednak i się nie tracę wiary, zrehabilituj się prędko! Leia, czytałam ze zdjecia do mnie wysłałaś ale jednak też nie dotarly :( Ja jestem od wczoraj podbudowana bo zobaczyłam w ogródku krokusy :) potem podeślę zdjecia.Niby nic a jaka radość była (u nas jeszcze gdzieniegdzie śnieg leży!). Karolina! Buziaki dla Ciebie i Maksa, nie dajcie sie bo wiosna :) Macham do wszystkich i uciekam na śniadanie, Tomek sie napracował.

Witam!! Shenen!! Juz wyslalam fotki,,i czekam na rewanz :p Tez sie zmobilizuj!! ;) Rozumiem Cie,ja tez malo o tym mowilam,ale teraz mialam jakiegos dola i chcialam sie wygadac,dlatego o tym napisalam,, A co do cyklow,,tez sie juz dlugo staramy,i mialam dokladnie ta sama sytuacje,,Alex tez tak predko nam sie nie udawal,i tez sie tym pocieszam,ze moze na dziewczynke musimy dluzej poczekac,,ale wtedy mialam 28 lat,,a teraz juz 31,, ,,Wiec prawie taka sama sytuacja jak u ciebie ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie,,jak narazie nici,,i lipa :( A tak w ogole jakos nigdy Ty do mnie nie klikalas,wiec ja tez sie nie odzywalam,,mysle,ze teraz to naprawimy,co ;) :) Dziewczyny,,u nas dzis wiatr i pochmurno z samego rana,,wiec chyba nie pojedziemy nad jeziorko,bo nad woda wiatr jest zawsze jeszcze silniejszy,,,wiec dzis nici z wycieczki,, :( Ok,,wpadne wieczorkiem poczytac i popisac,,a narazie buziaczki dla wszystkich ;) Leia,,smacznego ;) Mam nadzieje,ze gosciom bedzie smakowac ciasto ;) :)

Dzien dobry! Ledwo zyje, Julka od 1 marca nie spi w nocy, w dzien tez malo spi i jest strasznie marudna. Padam na pysk...ale musze dac rade. Mam nadzieje, ze poxniej sie odezwe. pa

Cześć dziewczynki Wpadłam tylko na chwile bo muszę szybko obiad zrobić bo maż jedzie z kolegami do Częstochoey motor oglądać i być może zakupić....tak więc długo nie upłyneło:D zresztą spodziewałam sie tego. Miałam dzisiaj robić pizzę ale nie zdąże i stanęło na tym że na obiad będą dzisiaj zapiekanki.....dzieciaki są u siostry więc na rosół się załapią a później zapiekanką poprawią. I tak dzisiejsze popołudnie i zapewne kawałek wieczora spędzę sama z dzieciakami......i oczywiście w Waszym towarzystwie:) jak dobrze że Was mam:) Była dzisiaj u mnie rano kuzynka z dzieciakami i okazało sie że jej młodszy synek będzie maiła zabieg na oczko....ma bardzo dużą wadę wzroku i do tego mocno zezuje.Szkoda mi tego dzieciatka bo nie dośc że kiedys się poparzył i do tej pory sie leczy to jeszcze ma problem z oczkami. Mam tylko nadzieje że o tym zapomni bo jest jeszcze mały.

Ana tak troszke ciesze się że męża nie będzie wieczorem :P bo będę mogła obejżeć taniec z gwiazdami...zresztą jeszcze nie wiem co bo o tej samej godzinie zaczynaja się jeszcze dwa filmy które mam chęc obejżeć:) Alexia u mnie jeszcze żadnych kwiatków nie widac:( i nie mam czym oka nacieszyć...ale jak tak dalej będzie ciepło to myśle że to tylko kwestia czasu:) Tak to jest z tymi lekarzami...w sumie ten ginekolog do którego chodze nie jest zły i jestem zadowolona z niego.Ale ma ten swój okrągły kalendażyk i wyliczyl sobie na nim tak a nie inaczej i nie dało rady go przekonac....ale później przyznał mi rację:) więc myslę że jest w porządku:) Anka dziwie sie że o tej porze u Ciebie można jeszcze coś zarezerwowac....u nas o tej porze nie można juz nic znalesc....ja będe robiła przyjęcie komunijne u siebie....tzn nie w domu ..... w tamtym roku wybudowalismy pomieszczenia gospodarcze które sa dosc spore i w srodku wykonczone więc nie ma sensu płacic dodatkowo za wynajęcie sali:) Monika wczoraj odzywała się do mnie na gadu że nie może znalesc naszego topiku...podałam jej linka ale widze że jeszcze nie zajżała. Kreska a co Wy będziecie robić z tego drzewa że tyle go zwieźliście??

100 LAT DLA KASI!!! Dziwnie wyszło z tymi zdjeciami? Ana24 ile dostałaś zdjec, bo wiem ze do Ciebie coś doszło, a Ty byłas pierwsza w zbiorowym wysyłaniu?

Noi siedzimy sobie sami z dzieciakami.Dzwoniłam niedawno do Grzeska i jeszcze nie dojechał,więc około 22 wróci do domu:( Pewnie z boląca głową jak to zawsze po długiej jeździe. Alexia i jak był nad jeziorkiem??mam nadfzieje że u Ciebie pogoda dopisała bo u mnie dzisiaj wyjątkowo zimno i do tego wiatr wieje. Właśnie oglądam fotki od Ciebie....kiedy u Ciebie takie ciepło było???ze Aleks bez czapki i w samej bluzie....a krokusy przesliczne:) Karolina duzo zdrówka zycze.....kurujecie sie prędko:) Leia ciesze się bo będę miała Prison Break kuzyn ma mi przywieść więc jednak obejżę sobie te odcinki które przegapiłam:) Lost leci na AXN w niedziele o 20 stej:) Shenen Twoje krokusy tez bardzo ładne....bardzo fajnie tak popatrzec jak kwiatki budza się do życia:) A Maja widzę że chętnie chodzi w okularkach i zatyczce....duzy 👄 dla niej za to.....a jak długo w ciągu dnia musi chodzic w zatyczce.Oliwia miała na początku zalecone przez pół dnia:) Ana biedny ten Twój mąz że tak musi po nocy jeździć z chlebem....pamietam jeszcze za panieńskich czasów jak Grzesiek do mnie przyjeżdżał to zawsze zostawał u mnie dłużej:P i potem jeździł do piekarni po chleb i dopiero do domu:)Moja teściowa ma sklep spozywczy i mój mąz zawsze po nocy jeździł po chleb:) Kasiu ode mnie tez przyjmij najlepsze życzenia:) dużo zdrówka ,jak najmnie trosk i zmartwień i spełnienia najskrytszych marzeń🌼👄 Asia mam nadzieje że dzisiaj troszkę odespałas tą nocke:) A dlaczego Julka nie chce spac w nocy????czyżby ząbki??

Czesc 🌼 Kasiu - wszystko co najlepsze dla ciebie w tak ważnym i fajnym zarazem dzionku :) Zdrówka, pociechy z rodzinki, szczescia i czego tylko sobie zapragniesz :)) U nas w porzadku :) Spedziliśmy sobie weekend razem :) Córeczka szwagra wpiątek wyszła ze szpitala i juz jest wszystko w najlepszym porzadku. Ma jeszcze jakies małe lekarstewka, witaminki i kontrole na przyszły tydzień :) Teraz wszyscy wypoczywamy i relaksujemy sie po tym całym stersie szpitalnym :) Dziś u nas 9 stopni i takie małe zachmurzenie. No fakt ze nie padało ale strach czekac az wszystko lunie :o Byliśmy dzis na spacerku w Ogrodzie Herrenhäuser Garten :) I jestem zachwycona :D Piękne ogrody w różnych stylach, palmiarni i taki kawałek gdze jest taki mały lasek tropikalny. Nawet Julce sie podobało - omijając fakt ze jak sie juz po swojemu pozachwycala to zasnela i spala az wrocilismy do domu a trzeba przyznac ze to troche trwało :P Leia - nie dostalam od ciebie fotek niestety :( :( Moze da sie cos z tym zrobic i jednak moge na nie liczyc 🌼 :) Alexia - ale masz krokusy :D I na jakim fajnym tle twój synek ma zdjęcia :) Bardzo fajnie to wygląda :) No typowa wiosna :D Shenen - ale twoje kawiaty to juz wszystko przebijają :D Maja bardzo ładna dziewczynka :) Karolina - te fotki to z jakiegos takie zamknietego parku zabaw?? Bo widać że Maks bardzo dobrze sie bawił :D Przepraszam, ze tak tylko o sobie jednak dzis chciałam do końca wykorzystac czas z Marcinem :) Ostatnio nie mieliśmy go dla siebie zbyt dużo... Pozdrawiam was gorąco i śle buziaki dla maluchów 😘

Kinga napewno fajnie tak popatrzec na ogrody w róznych stylach:) Ja ostatnio ogladałam w telewizji jak robia ogród od podstaw...normalnie byłam zszokowana ile trzeba pracy włożyć żeby ogród pieknie wygladał.Ogród byl zrobiony przez biuro projektowe...noi nieźle kosztował.Mozna by było za ta kwotę kupic dobry samochód:) Dziewczyny gdzie jesteście...siedze sama:( dzieciaki oglądaja bajki a ja nie mam z kim pogadać:(

Hej dziewczynki:) Od wczoraj jestem w domku,ale jeszcze mi brakuje czasu na poczytanie co u was.Dzisiaj poczytałam tylko \"po łebkach\" ...;) Jutro mysle że już wszystko nadrobie,a przynajmniej sie postaram:) Kasiu wszystkiego najlepszego🌻:) Składam również wszystkie zaległe życzenia,jesli coś przegapiłam:) Na poczte jeszcze nie zagladałam ,ale mam nadzieje że nie zapomniałyście o mnie przy wysyłaniu zdjęc. No i oczywiście witam nową mame w naszym gronie... Leia 🖐️:) Mam nadzieje że do mnie również juz powędrowały Twoje i Karolinki zdjęcia:) co więcej ... bardzo mi smutno że nadal nie ma naszego starego już topiku,ale jak widze na tym tez wszystkie jesteście bardzo aktywne:D ...a teraz zmykam bo mąż już czeka na komputer:) do jutra kochane:) i już mówie DOBRANOC:)

monika nie maM Twojego adresu czy MonaM to Ty mona77@o2.pl?

Leia - dziekuje za fotki 🌼 Jestes bardzo ładną kobietką i masz sliczną córeczke :) Widze, że roześmiana dziewczynka ;) Jak bede miała chwile to pośle ci fotki mojej Julki :) Baju 🌼 :)