Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

winniczka

Dieta warzywno-owocowa i dużo kg w dół. Start przed Nowym Rokiem.

Polecane posty

Panda7 dołaćzam się w kibicowaniu również Tobie poza Winniczką,teraz już tylko wy tutaj jesteście a ja wam już teraz aby kibicuję ze względu na ciążę no i kiedy po porodzie ja zacznę znowu diete to wy laski będziecie mi kibicowały:P :):):) P.S. Winniczka gratuluję,ładnie lecisz z tej wagi a tymi chwilowymi zastojami w spadku wagi się nie podłamuj bo to się zdarza raczej każdemu odchudzającemu i nie raz a pare jest takich momentów :)

Cześć wszystkim. Właśnie byłam w sklepie i dokonałam niezbędnych zakupów warzywnych. Zaraz będę robić sok z marchwi. W domu się ze mnie śmieją, he, że królik jestem i tym podobne. Ale tym razem się nie poddam, bo jeszcze nigdy w życiu tyle nie ważyłam co teraz, także można powiedzieć, że osiągnęłam punkt krytyczny, dno, od którego się muszę odbić. Mam też nadzieję, że mnie piękna pogoda dodatkowo zmotywuje, bo dzisiaj na przykład nie miałam się już w co ubrać, a tu coraz więcej trzeba odsłaniać. Po mieście staram si przemykać niezauważona z tym dodatkowym sadłem. Dunia25 ja też powoli zaczynam myśleć o dziecku, tak myślę, że może za rok.I chcę się do tego czasu do jak najlepszej formy doprowadzić i zmienić sposób żywienia dla zdrowia dziecka i żeby po ciąży nie wyglądać jak smok. A Ty kiedy rodzisz?

no to fakt, TL nie powinny zażywac osoby z nadciśnieniem. Ja akurat jestem niskociśnieniowcem, więc można powiedzieć że i tak mi się przydają te tabletki.

czesc:) tu tez popiszę nie jestem na diecie dr dąbrowskiej, tylko ogolnie styl życia-mam zamiar wytrwać do jego konca ;)- weganizm to 20 dzień jedzenia tylko warzyw i owocow + kasze, orzechy i wszystko co naturalne, do tego 2 razy dziennie po 15 min proste ćwwiczeni, dużo wody i picie tylko ziol a raz dziennie czarna kawa z miodem/nie moge sie od niej uwolnic... przy170 cm ważyłam 63-64 kg a teraz nie wiem, boję się zważyć ale byłam na zakupach i wszystko o rozmiar mniejsze,z L na M a bluzki wszystkie eSki:):) moim problemem jest figura gruszki, tzn mam w biodrach 100 cm.. a w pasie 70 nie znam się na wymiarach ale przerażają mnie te biodra... myslę że ze 3 kg schudłam... a dzis kryzys i pierwszy grzech od tych 20stu dni- zjadlam troche platkow fitness na sucho i zupe szczawiowa z jajkiem ;/

Witam wszystkich! Na wstępie zdaję relację z wczorajszego dnia, ciężko mi o tym pisać. Cały dzień pięknie się trzymałam, ale niestety wieczorem nie dałam rady i po prostu wciągnęłam w siebie kopiasty talerz ziemniaków (straszne, aż mi wstyd samej za siebie to pisać). Dzisiaj na razie w porządku, ale rano zawsze mi jest łatwiej. To chyba ciemność działa na mnie tak, że dostaję wilczego głodu, heh. Dunia25, to masz jeszcze trochę czasu, chociaż to pewnie szybko minie. Trzymaj się i pilnuj, to nie będziesz miała potem dużo nadprogramowej wagi do zrzucenia (chociaż co ja tam mogę wiedzieć, skoro nigdy nie byłam w ciąży, ale myślę, że tak właśnie chcę zrobić). Dzisiaj mocne postanowienie utrzymania jadłospisu, bo to już byłby szczyt, gdybym znowu jutro musiała pisać o niepowodzeniu. Pzdrwm!

Coś tu pusto i cicho. Winniczka co słychać u Ciebie. Ja oczywiście nie mam się za bardzo czym chwalić. Jak zwykle rano było wszystko w porządku, głodu za dużego nie było, ale niestety długi weekend nie sprzyja mojej diecie. Znajomi wyciągnęli mnie do miasta, czego rezultatem było wymiecenie pełnego talerza w knajpie, ech. Czy kiedyś napiszę tu, że cały dzień bez odstępstw wytrzymałam... Udanego weekendu wszystkim życzę.

U mnie po staremu.... prawie..... ;) poznałam nowego faceta, jest cudowny :) odchudzam sie cały czas

Cześć! U mnie też po staremu, czyli nic mi się na razie nie udało, no może około 0,5 kg w dół, ale to jest nie miarodajne. Nie potrafię opanować głodu wieczorem, ech. Dlatego rezygnuję z tej diety i przechodzę na dietę niskiego IG, dużo pochlebnych opinii słyszałam o niej ostatnio. Zobaczę. Dzisiaj już mój pierwszy dzień i w miarę trzymam się zaleceń, jestem nawet chyba przejedzona, ale to podobno na tej diecie nie szkodzi. Trochę jestem sceptycznie nastawiona, także zobaczę, jak po około 2 tygodniach nie będzie wymiernego efektu to wracam na \"stare śmieci warzywne\".

Gość uupu8uupppp

Mam malutkie pytani: ile średnio chudliście tygodniowo na takiej diecie????

Co taki zastuj tu czy już koniec topiku???nawet i Ty Winniczko odpuściłaś ???:O

Gość leeeeeeee
uppppppppppppppple

jasne że nie odpuscilam, odchudzam się pełna para, tylko brak dziewczyn w tym topiku powoduje że zwyczajnie nie chce mi sie pisać :O

Winniczka 2kg to nie jest źle:) a do jakiej wagi chcesz dojść wogóle bo przy Twoim wzroście to chyba rewelacją byłoby 65kg prawda???

Winniczko czemu nie piszesz swoich sukcesów w dalszym spadku wagi? jak idzie odchudzanie?????????????

No idzie, idzie :) Wolno, ale idzie :) Teraz mam 71 z groszami. :) Pół roku temu nosiłam rozmiar 48, teraz 40-42 :)

Gość kaziat
Cześć dziewczyny! Wczoraj prześledziłam wszystkie wpisy na forum i postanowiłam zmobilizować wszelkie siły by od dziś ruszyć z dietą. Winniczka serdecznie i szczerze gratuluję wytrwałości!!! Trzymam kciuki za upragnione 65. Ja mam szczególny cel zrzucenia kilogramów, a mianowicie chciałabym zostać mamą, a boję się, że gdybym zaszła w ciążę z obecną wagą byłoby kiepsko z moi zdrowiem:( A jest sporo bo aż 88,4 kg przy wzroście 170cm. Chciałabym osiagnąć wagę 68kg. Mam nadzieję, że obecność na forum jeszcze bardziej mnie zmobilizuje i doda wiary, że ty razem się uda:) Mam zamiar jeść głównie owoce i warzywa, nie jeść wogóle pieczywa i jedynie podjadać chude mięso i nabiał. Nie wiem czy ktoś będzie odpowiadał na moje wpisy, ale sama dla siebie ( podobnie jak Winniczka ) będę notować wszystko na forum. Odezwę się wieczorem i napiszę jak minął pierwszy dzień diety:) Buziaki dla wszystkich odchydzających się!

Gość figlarna panna
no to moze ja tez sie dolacze do tego topiku?? zalozylam swoj wlasny, ale pewnie zaraz upadnie smiercia naturalna :( do poprzedniczki: jak chcesz sie powspierac w odchudzaniu to zapraszam na moj topik.... tez sie odchudzam na tej diecie i potzrebuje kogosc do mobilizacji :) ZAPRASZAM :)

Cześć:) Ja już nie będę się rozdrabniać i pozostanę na tym forum, ale chętnie wesprę Cię w gubieniu zbędnego ciałka:) Wierzę, że w grupie zawsze raźniej. Ja dziś od rana pasę się nektarynkami ( do tej pory sztuk 4 ). Jeszcze czeka na mnie winogronek. Dziś dzień typowo owocowy, a jutro warzywny. Trochę sie boję co będzie jak wrócę z pracy... Ale powtarzam sobie, że muszę!!!

Ja uaktualniłam stopkę. Ostatnio chudnę b. wolno, no ale chudnę i generalnie jestem już w sumie zadowolona ze swojej wagi, w każdym razie moje kompleksy się prawie skończyły. Jasne że mam wciąż jakieś, ale mając 95 kg własciwie wstydzilam się wychodzić z domu, a teraz nie mam z tym problemów. No i oczywiście pisałam wam - poznałam fantastycznego faceta i spotykamy się ponad 2 miesiące. Będzie fajnie jesli \"nowe mięso\" ;) odnowi topik, bo ja się nadal odchudzam i przyda mi się towarzystwo.

Gość fajnyyyy topik
Ruszam z wami od dziś, po co czekac do jjutra, winniczko jak u ciebie???

Gość gość
Ja rzuciłam palenie i przytyłam ok. 6 kg , niestety brak nikotyny spowalnia metabolizm, wracam do palenia niestety, bo bardzo źle sie czuję z tymi nowymi kg.

Gość gość
super dieta :)

Gość equinox91
Ja się chcę dołączyć :) Wg BMI nie mam nadwagi, ale mam trochę tłuszczu, głównie na nogach, który trzeba zrzucić. Możecie mnie dopisać bo nie ogarniam :) 178 cm, jest 68 kg, będzie 62 kg

Gość truskaweczka la la la
Odkąd pamiętam, co jakiś czas jestem na jakieś tam diecie. Ostatnio rzuciłam palenie i niestety znowu wlazło parę nadprogramowych kilogramów :( Ale nie wrócę do palenia, raczej zaczynam kolejne odchudzanko :) Kiedyś byłam na diecie owocowo-warzywnej. Pamiętam, że jakoś szybko i dużo schudłam, ale też dużo ćwiczyłam. Zobaczymy tym razem jak to pójdzie. Jeśli ktoś chętny, to zapraszam do dołączenia się. Zaczynam od jutra :D Jutro także napiszę swoją wagę :D