Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia wcześniaczka

MAMUSIE WCZEŚNIAKÓW - ZAPRASZAM NA POGADUSZKI

Polecane posty

Gość blogzesmakiem
Witajcie moje drogie mamy! Chciałam was zaprosić do odwiedzania i śledzenia mojego nowopowstałego bloga, na którym dzielę się moimi doświadczeniami dotyczącymi wychowania mojej córeczki, zainteresowań (rękodzieło) i innych ciekawych wydarzeń z mojego życia. Adres to www.blogzesmakiem.pl Pozdrawiam

Gość kroplarosy
Mamusiu 94...jak rozwija się Twoja dzidzia?Też co miesiąc neurolog i neonatolog?

Gość kropeczkanadi
Hej dziewczyny! Moj Misio urodzil sie w 34tyg wazyl 2300 i 49cm ;)) Rozwija sie super! Ma teraz poltora roku wazy 12kg i ma 89cm nigdy tfu tfu nie chorowal raz lub dwa mial katarek ale nic powaznego;)) i juz duzo mowi jak na swoj wiek i jak na chlopca;))

Gość kroplarosy
To super!Tak trzymać...zdrówka dla małego...fajnie waży.Pocieszające takie wypowiedzi.

Witam Dziewczyny, wiem że to forum dla mam które urodziły wcześniaki, ja też urodziłam synka w 29tyg., miał 42cm i ważył 1550 g... niestety nie mogę dzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi jego rozwoju itp., gdyż mój synek zmarł w trakcie porodu. Przez kilka godz.leżałam na sali porodowej i próbowali powstrzymać poród, do godz.7 miałam podpięte ktg i mój synek żył, potem je odpięli i jakimś czasie zaczął się poród naturalny, o 7,30 urodził się już martwy. Powiedzcie mi proszę jak przebiegał Wasz poród, czy była to cc czy naturalnie, zwłaszcza chodzi mi o wcześniaki z podobnych tygodni ciąży?

Gość kropeczkanadi
Ja rodzilam przez cc

A były jakieś dodatkowe wskazania czy głównie to że był to wcześniak? Pytam , gdyż myslę że gdybym miała zrobione cc mój synek by żył...

Gość kropeczkanadi
To dlaczego kazali Ci rodzic naturalnie? Ja mialam cc bo mialam wysokie cisnienie i stan przedrzucawkowy;( I nie mogli czekac bo moglo byc zle

No tak zdecydował lekarz, nie widział wskazań do zrobienia cc, nie miałam problemów z ciśnieniem

Gość limfa12
Desire - bardzo mi przykro ze u Ciebie skończyło sie źle :( na twoim miejscu pozwałabym szpital, bo byly wskazania do cc - zgodnie z zaleceniami polskiego towarzystwa ginekologicznego poród przedwczesny jest wskazaniem co cc. Ja tez rodziłam wcześniaka (31tc) Sn. Syn był zle odwrócony (politycowo tylnie) i miałam okropny problem by go urodzić. Jeszcze lekarz mi powiedzial ze albo urodzę dziecko albo sie udusi, ewentualnie on będzie musial użyć kleszczy/vacuum i zmiażdży małemu głowę. Ja trafiłam na porodówkę z okropna kolka nerkowa i z tego bólu nie mogłam normalnie funkcjonować. Podawano mi kroplówki z pochodną morfiny wiec zupełnie nie kontaktowałam. Syn po porodzie mial niedotlenienie i uraz wątroby. Na szczęście juz jest ok - niedotlenienie sie wchłonęło. Uważam, ze to ze synek przeżył poród jest prawdziwym cudem. Zreszta podobna opinie przekazała mi lekarka, z ktora później konsultowałam mój poród - specjalista od wcześniaków, pracuje w szpitalu o 3 stopniu referencyjności.

Gość limfa12
Bo szpital w którym rodziłam jest beznadziejny i tonie w długach.a wiadomo ze cc jest płacona tak samo jak Sn wiec im się nie opłaca. Niestety ja się nie spodziewałam ze jadę rodzic i dlatego trafiłam do tej rzeźni.

To u mnie było podobnie, też nie wiedziałam że będę rodzić i tez dlatego trafiłam w nocy do tego szpitala bo był najbliżej. Sprawa już jest zgłoszona do prokuratury.

Gość limfa12
Trzymaj się! Nawet nie chce myśleć co musisz przeżywać. Daj znać jak się sprawa rozstrzygnie.

Dziękuję limfa, spawa będzie się długo ciągnęła, narazie mamy wyznaczony czas na wydanie opinii przez biegłych... 1,5 roku, więc śledztwo na ten czas zawieszone.

Gość gośćweronika
witam!!! jestem mamą wcześniaka i chciała bym porozmawiać z innymi mamami wcześniaków

Gość mamusia94
KROPLAROSY wybacz że tak późno, nie, mieliśmy tylko jedną wizyte u neonatologa i jedną u neurologa ale wszystko jest w porządku i nikt nie kazał nam więcej chodzić kontroluje ją tylko nasz pediatra przy szczepieniach. Ja rodziłam naturalnie ale 32/33 tydzień.

Gość mamusia94
jedyne co to jeszcze raz byliśmy na usg główki przy wizycie u neonatologa tak jak już pisałam malutka miała torbiel w główce,ale już zanikła, później wizyta u kardiologa bo miała/ma szmery w serduszku w styczniu znowu na kontrole jedziemy to sprawdzić, choć pediatra mówi, że już nic nie słyszy takiego

Gość kroplarosy
Mamusia94 my mamy odwiedzać neurologa i neonatologa do roku czasu,choć wszystko ok jak dotąd...super,że u Was wszystko dobrze.Mam nadzieję ,że i u nas już będzie z górki... Czy szczepiłaś na pneumo i meningo?

Gość mamusia94
Na pneumokoki była na razie raz szczepiona, ale cały czas bije się z myślami czy drugą dawke jej dawać bo zniosła strasznie, cały równy tydzień były płacze, zjadała mi po 30 ml gdzie normalnie 120 zjada, to był bardzo ciężki tydzień musze przed szczepieniem pogadać z lekarzem na ten temat. A co do tamtych lekarzy to wizyte do neonatologa sami w szpitalu mi od razu skierowanie wypisali i zarejestrowali na miesiąc później a neurolog to sama juz rejestrowałam :)I też byłam tylko dlatego, że zalecenie takie było, a wszyscy co małą widzą to mówią że nei widać wcale że wcześniak, o czym tu mówić jak mała ma 4 miesiące a ubranka na 68 :D

Gość kroplarosy
Kurczę,super!Rozmiar mówi za siebie... :)A neurolog nie kazała Wam przyjeżdżać regularnie?Co do pneumo Mała zniosła dobrze,zastanawiam się czy szczepić na meningo....co Ty na to?

Gość mamusia94
na meningokoki nie zamierzam szczepić, nad pneumo dalej bede się zastanawiać a tak to wszystkie tylko podstawowe. A neurolog nie kazał byliśmy w zeszłym miesiącu, doprowadziła mi tylko córcie do płaczu uderzając tym młotkiem po rączkach i nóżkach, jak każdy lekarz sprawdziła czy unosi główkę i powiedziała że wszystko jest dobrze, już pediatra nam mówił że nie uważa to za konieczne ale jak zalecili to zebym pojechała. A co do ulewania, to tak był troche kłopot bo gdy mała jadała godzine czasu czy później pół godziny dużo powietrza się nałykała no i nie zawsze potrafiło jej się odbić choć 2 godziny potrafiłam trzymać i tak do 2- 2,5 miesiąca minimum raz dziennie i to tak konkretnie że całe mleko poszło

Gość mamusia94
A wgl zaczęłam prowadzić blog :P zwyczajnie-zwyczajna . blogspot. com nie dla pieniędzy bo to darmowy, bardziej z nudy wieczorem czy rano bo moje maleństwo zasypia o 21 budzi się na jedzonko o 7 idzie dalej spać i wstaje o 10. Wy macie czas na nude? :P