Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

czy ktoś zaczyna przygotowania do ciąży?

Polecane posty

Mój też się raczej nie oszczędza a w ubranku roboczym,nie wiem,czy tak luźno,chłodno i przewiewnie.Córka jak najbardziej poszukiwana:D Kupiłam dzisiaj witaminy dla kobiet w ciąży,nawet zażyłam pierwszą.Mają taką ilość kwasu foliowego,że nie potrzeba brać dodatkowych porcji.A wiesiołek zacznę jak przyjdzie @.

a ja wlasnie sprawdzilam sklad moich witamin i sie okazalo, ze nie zawieraja zelaza. co mnie troche zmartwilo, bo za miesem nie przepadam, w pierwszej ciazy mialam niedobory zelaza i musialam lykac dodatkowo. hmm...nie wiem moze powinnam zmienic je na jakies inne, albo przyjmowac dodatkowo zelazo:O

Wiesiołek,z tego co czytałam,to takie żółte kapsułki wypełnione olejkiem w środku.Kukuruku,zażywaj na razie to co masz,a jak zaciążysz to wtedy najwyżej sobie zmienisz,na takie z żelazem.Ważne,że w Twoich jest kwas foliowy.Takie moje zdanie skromne:)

Cześć :) Ja siedzę i znów naczytałam się głupot i zaczęłam martwić się. Bo ja mam dopiero 5 tydzień ciąży i tak naprawdę to zarodka tam nie było widać na USG tylko pęcherzyk ciążowy, ale pytałam lekarza czy dobrze wszystko to powiedział że tak. Wyczytałam gdzieś w necie że ktoś tam miał też tylko pęcherzyk i zarodka nie było wcale ale był ten pęcherzyk bardzo mały 4-6 mm. Ja z tego co widzę to pisze tu 4,8 cm. Jejku jaka jestem przewrażliwiona że może tam nie być nic. Ale na następnym USG już musi pokazać :)

Jak macie problem z linkowaniem (tzn, inni mają problem z odczytem) to wejdzie na stronę tiny.pl , wklejcie tam link i on go skróci. Podajecie tak np skrót: http://tiny.pl/5rr8 i po sprawie:-) a teraz wracam do czytania:-)

_mania_ : Hmmm... co do wielkości, to gdzie nie poszukam to inaczej piszą. Nie no jest większy niż 4-6mm, więc pewnie jest ok:-) Nie przejmuj się tak, bo co strona to inne rady. Dzidzi rozwija się już serducho:-) Jak dobrze, że napisałyście o tym bigosie. Ja bigos lubię, ale jak sobie pomyślałam, że przynajmniej raz na miesiąc gotować wielki gar i jeść kilka dni... a mój chłop dużo zje to moze i dwa gary, a gotować nie lubię:-/ Mój to pracoholik. Idziemy razem do pracy, ja już 2h po, a ona nadal:-/ Tylko my chcemy dziewczynkę, a mu zawsze ciepło:-/ Nigdy za zimno....

Cześć dziewczyny zgubiłam nasz topik i dlatego nic nie pisałam okres powinnam miec 5-6 ale do tej pory go nie ma .

kasiulaha więc może,może.....życzę Ci,żebyś go nie dostała:)Ja dziś zaczynam remont w mieszkaniu,masakra,jak sobie pomyślę o tym bałaganie to już mam dość:D

Dziweczyny a ja mam znow dylemat... :( Przyjechali do nas rodzice. Mieszkamy zagranica. Nie wiedza o naszych staraniach, nikt nie wie, bo po co. Zaczela mnie pytac o prace... W Polsce mialam b.dobre stanowisko, tu niestety nie wystartowalam, tak wysoko przez jezyk. Teraz jest czas zeby cos jeszcze osiagnac. Mam dobry zawod. Ona ma racje. Jesli znow pojde na wychowawczy tu umarl w butach. Cholera ma racje. Musze przemyslec...

mamula ja tez sie wahalam, bo tez jestem za granica i nie pracuje w zawodzie, praca jest owszem ciekawa, fajni ludzie, ale nic szczegolnego, wierz mi. wyjechalam z polski po studiach i w polsce nie pracowalam, a tutaj owszem w paru miejscach, ale co z tego? zadnego konkretnego doswiadczenia nie mam. mam 27 lat boje sie, ze za te 3 lata juz w ogole nic nie znajde:( a tu do emerytury kopa czasu:( boje sie, ale z drugiej strony nie chce juz przekladac tej ciazy, bo roznie moze byc, moze gdybym znalazla terazprace jaka chce to juz by mi sie nie chcialo wracac do pieluch? a wiem, ze predzej czy pozniej zalowalabym. tak wiec trudno, najpierw dzidzius, pozniej kariera;)albo kasa w supermarkecie:O

A ja pracuję przez agencje pracy tymczasowej:-/ Efekt jest tego taki, że jak zajdę w ciążę to mnie po prostu mogą zwolnić. Nie zrobiłam magistra i nie pracuję w zawodzie, bo lepiej zarabiam na innym stanowisku... Paranoja... Cóż tak to już jest. Mogę sobie ciąże odkładać, ale będzie wątpliwości pewnie będzie tyle samo, albo i więcej. Mam już 24 i niby spokojnie mogę poczekać z te 2-3 lata, ale co będzie jak się okarze, że z jakiegoś powodu są problemy. Dodatkowo pewnie dopiero po roku zacznę się leczyć. Daje nam to już 3-4lata, a leczenie tez może swoje potrwać. Urodzę dziecko po 30:-/ I co mi to da? Łatwiej mi niby będzie?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hej kobitki, a jak to jest z tym piciem we wczesnej fazie ciazy, tzn. jak jeszcze sie nie wie, ze juz sie jest? :(

Gość co do pytania...
o wiesiołek to prawda ......kosztuje ok 21 zł pomaga zajsc w ciąż e ale i nie tylko ponieważ dobrze wpływa na układ moczowy..........i cały organizm dodatkowo działają udparniająco :) więc jak najbardziej polecam :)

Hey:-) Odezwijcie się! Muszę Wam coś powiedzieć. Ja głupia mam w środę mieć te dni, ale piersi mam już o rozmiar większe i mogłabym spać na stojąco. Nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam test. Tj. 22 dzień cyklu i jest taki cień w miejscu tej drugiej kreski. Jakby nic, a jednak - pojawiło się po około 1 minucie. Dziś zrobiłam znowu (głupia baba) i cień jest mocniejszy. Zrobiła 3 test na wodzie, żeby sprawdzić czy nie są wadliwe, albo czy ten cień to tak od zamoczenia się nie pojawia i nie ma go. W efekcie teraz to mam stracha czy jednak oresu normalnie nie dostanę:-/ Co do picia jak się jeszcze nie wie, to: nie powinno się, ale przecież się nie wie, więc jak się tylko dowiesz to odrazu koniec. To też zależy ile się pije. Codzienne libacje, czy np. lampka wina do kolacji. Im wcześniej przestaniesz tym lepiej. Sama znam dziewczynę, która w całej ciąży piła i urodziła zdrową córkę. Znam tez kobietę, która piła i paliła i urodziła w 6 miesiącu bliźniaki. Jeden zmarł odrazu, drugi walczy o życie, ale już wiadomo, że nie widzi...

czesc ola ja tu jeszcze czasem zagladam, ale nie rozpoczelam jeszcze staran, narazie zawziecie lykam witaminy i mysle o dzidziusiu:) a tobie gratuluje !!! :)

swoja droga wczesnie troche ci wykazal test ciaze... no ale dwa raczej sie nie myla.:)

nio właśnie niby za wcześnie, ale cykl mógłby być krótszy, a test ma czułość 10mIU/ml. Myślałam, że cykl jak kilka poprzednich będzie 28 dniowy, ale zdarzały mi się 26-32 dniowe. Staraliśmy się więc koło 14, ale nie tym razem:-/ Tym razem w 11 dniu, bo później już nie było czasu. Test niby podaje, że po 7 dniach od zapłodnienia może wskazać ciąże. Pobiegnę do apteki, po bobo test, ale to dopiero na środę. Ta dzisiejsza kreska pokawiła się już po jakiś 40s i jest mocniejsza. Zobaczę co się będzie działo, bo to teraz już chyba tylko od organizmu zależy. Prawda jest taka, że głupota nie boli, bo robić testy tak wcześnie:-/ Teraz to mam stracha:-/

nie rob kolejnego testu bo zwariujesz:) cykl rzeczywiscie mogl byc krotszy, a dwa testy raczej by sie nie pomylily. tez juz bym chciala, a tu jeszcze tyle czekania...:(

A mi pierwszy test nic nie pokazał a było już 2 tygodnie po zapłodnieniu, wcale nie było drugiej kreski widać więc byłam pewna że nic. Tydzień później zrobiłam bo mnie zaczęły piersi boleć i dwie grube krechy już były :)

a jaką czułość robiłaś? Ja zgłupieje z tego:-) kupiłam już Bobo-Test, bo go polecają na forum leczenie niepłodoności. Pre Test i Quic View nie są polecane. Dziwne mi to jest, ale kreski są.

Pierwszy test który mi pokazał to był Quic View ale nie wierzyłam więc poszłam po następny bo miałam jeszcze Bobo i to samo było. Ja z rana czuję się fatalnie :) Siedzę 30 minut w łazience z miską na kolanach ;) Ale mam nadzieję że to przejdzie a jeżeli to znak że wszystko w porządku to może tak być.

A jak jest blada to pewnie troszkę wcześnie i jak powtórzysz test to będzie ciemna. Mi pierwszy nawet bladej nie pokazał a tydzień po były obydwie bardzo ciemne.

Jak to dobrze, że ktoś się jednak odzywa:-) Inaczej bym zwariowała:-) Muszę coś w końcu zrobić (pranie), bo tylko szukam po necie jak to HCG wzarsta i jaka jest szansa, że już wykryło. Na tym Bobo pisze, że niby po 3 dniach wykrywa, ale poczekać do 7. Zobaczę w środę:-)

A ja wczoraj dostałam @ więc to już nie jest topik dla mnie.Pozdrawiam i życzę powodzenia a ja wejdę tutaj za kilka miesiecy chyba że wcześniej coś wyjdzie. :D