Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

czy ktoś zaczyna przygotowania do ciąży?

Polecane posty

kukuruku robiłaś może już jakieś badania, czy jak na razie tylko ten kwas foliowy?

neta badan zadnych narazie nie robilam, gdyz obecnie przebywam za granica a tu ciezko sie dostac do ginekologa, pojde prywatnie jak bede w polsce w listopadzie. poza tym dopiero odstawilam pigulki wiec i tak pasowaloby zaczekac;) kurcze zeby ten czas szybciej lecial!;)

No dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100 %!!! A jak się na coś bardzo czeka, to przeważnie się dłuży jeszcze bardziej. Ale co tam! Damy radę!!! :)

A moje czekanie do listopada jest spowodowane moją sytuacją zawodową. Do końca listopada mam umowę o pracę i chcę poczekać aż mi dadzą na czas nieokreślony, albo jak już będę mieć stu procentową pewność, że tak będzie.

to jak w listopadzie wszystko pojdzie dobrze, bedziemy miec sierpniowe maluszki :)albo wrzesniowe;)

zeby tylko nie bliznieta, dziewczyny mnie postraszyly, ze po antykoncepcji hormonlanej jest zwiekszona szansa ciazy mnogiej:Ou mnie dodatkowo zarowno mama, jak i ojciec pochodza z blizniat, wiec to jest w genach z obu stron:Omam juz corke wolalabym pozostac przy dwojce dzieci...

;) nie martw się, ja też jestem w grupie podwyższonego ryzyka bliźniętami (jeśli można tak powiedzieć). Babcia mojego męż była z bliźniąt, jeden i drugi dziadek również.Jego kuzynostwo już ma dzieci i na nikogo jeszcze nie padło, więc się z mężem śmiejemy że napewno padnie na nas. Ja chcę mieć dwójkę dzieci, więc może raz a dobrze ;)

o tak, dwoje za jednym zamachem to co innego:D ja znam rodzine, w ktorej kobieta ma siostre blizniaczke i jej maz ma brata blizniaka. sa malzenstwem, maja 4 dzieci, cztery ciaze a zadna blizniacza:D a tu ryzyko chyba bylo przeogromne. wiec to mnie pociesza;) zreszta, co ma byc, to bedzie, wazne, zeby bylo:)nie chce aby corka byla jedynaczka. niech bedzie zdrowe i bede szczesliwa:)

Ja również nie chcę tylko jednego dziecka, bo sama jestem jedynaczką i jak byłam mała bardzo mi brakowało rodzeństwa.

gdyby nas bylo stac, to chcialabym nawet czworke dzieci. uwazam ze duze rodziny sa fajne. :)niestety planowo bedziemy musieli poprzestac na dwojce. teraz zbieram sposoby na chlopca (byloby milo ale z drugiej corki tez sie ucieszymy) :) zreszta to tez nie bedzie latwe, bo po tabsach troche pewnie potrwa, zanim moj cykl dojdzie do ladu. no ale zawsze warto probowac;)

Zawsze sobie marzyłam, że najpierw chciałabym chłopca, potem dziewczynkę, ale na chwilę obecną, im bliżej starań, to po pierwsze chciałabym żeby nam się udało, a jak już się uda, to żeby było zdrowe

My chcemy dziewczynkę, ale teraz to już zupełnie zgłupiałam co będzie, bo tym razem miało nie być:-) kukuruku: ja ostatni raz tabsy brałam w czerwcu i tak się właśnie zaczełam zastanawiać czy się bliźniaki nie trafią, bo mi coś te testy szybko pozytywnie wychodzą:-) A tak poza tym to nie wiem jak jutro w pracy wytrzymam:-/ W piątek o mało nie zasnełam, wczoraj musiałam przydrzemać, dziś też:-/

Gość mam tak samoooo
Witajcie kobitki, czytam Was juz od jakiegos tygodnia - dwóch. w sobote zrobilam test i wyszedl pozytywny!! :D za tydz. pojde do lekarza bo teraz jeszcze byloby za wczesnie - obliczylam, ze 26 dni, czyli niecale 4 tyg. P.S. a jednak moje podejrzenia, objawy sprawdzily sie, odrazu w pierwszym cyklu udalo sie. Mam nadzieje, ze dalej bedzie wszystko w porzadku! pozdrawiam :)

mam tak samoooo: ja mam 25dc i pójdę do lekarza nie w tym a w przyszłym tygodniu, ale tylko tak pro forma, bo podobno na usg to dopiero koło 7-8 tygodnia. Zastanawiam się nad jakimiś witaminami, tylko nie wiem jakie:-/

kukuruku a gdzie jesteś z a granicą jak można zapytać pytam bo ja także jestem z granicą?

jak byłam w Polsce tez robiłam badania ale na niebieską kartę więc za darmo co prawda nie były to badania typowe do przygotowań do ciąży ale dużo badań było robionych które przed ciążą trzeba zrobić.

alusia ja jestem w irlandii, a ty? poszukalam troche na temat odstawienie tabsow a ciaza, bo dziewczyny tutaj mowicie, ze jest ryzyko mnogiej, ja slyszalam co innego. poszukalam wiec po dziale antykoncepcja i znalazlam informacje, ze czesto lekarze przepisuja pigulke na trzy miesiace kobietom, ktor maja problemy z zajsciem w ciaze, i wlasnie wtedy, gdy ta antykoncepcja trwa tak krotko, istnieje po niej ryzyko. natomiast w przypadku kilkuletniego przyjmowania antykoncepcji to nie jest do konca potwierdzone. ja bralam przez rok pigulke jednoskladnikowa, potem w maju mialam przerwe i dopiero w polowie czerwca zaczelam przyjmowac na nowo, tym razem dwufazowa. no i wlasnie mialam tylko 3 opakowania na 3 cykle:O to znaczy, ze moj organizm moze zaczac wariowac?:O teraz zaczelam sie stresowac na powaznie. chyba poczekam ze staraniami do stycznia:O

ja też jestem w irlandii. tabsy przestałam brać w styczniu ale dopiero staramy się od miesiąca o dzidzię przestałam brac bo w planach były starania a lekarz powiedział że jak starania sie zaczyna zaraz po odstawieniu to jest ryzyko ciąży mnogiej.

z ktorej czesci irlandi jestes jesli mozna zapytac?:) masz jakichs polskich lekarzy w poblizu? ja jestem z cork.

jestem z Galway mam tu polską panią gin ale kasuje za wizytę 100 euro i kolejki więc badania robiłam w PL udało mi się na niebieską kartę jak juz wcześniej pisałam najważniejsze dla mnie były badania na przeciwciała różyczkowe bo nie chorowałam na różyczkę.

Cześć dziewczyny:) Wreszcie jestem:) Cieszę się,że temat się rozwija.OLA1984 Gratulacje!!!! Kurcze,ja dalej czekam z @ nie wiadomo czy przyjdzie czy nie.Brakowało mi Was przez czas remontu cały czas myślałam co się ciekawego dzieje na naszym temacie:)

lora28: dzięki:-) tylko to miało nie być w tym miesiącu:-/ z resztą w tym miesiącu nawet uważaliśmy (tzn. trochę uważaliśmy:-) a teraz idę spać:-)

o lora wrocila:) wlasnie sie zastanawialam czemu cie nie ma, a ty remoncik sobie robilas;)

Remoncik to jeszcze nic,sprzątanie doprowadziło mnie do rozstroju nerwowego:D OLA1984 widzisz to właśnie jest życie,gdybyś planowała,że w tym miesiącu,to na bank by się nie udało:) Musisz dużo spać,bo pogoda,oraz Twój stan,raczej nie pozwolą na nic innego.Neta1983 wydaje mi się,że można,przecież to nie jest jakieś inwazyjne badanie.Ale dla pewności spytaj ginekologa.

Dzięki za odpowiedź. Też mi się wydaje, że nie powinno nic zaszkodzić. Pytam bo bardzo wątpie że wytrzymam z tymi staraniami do listopada a za m-c mam usg piersi, więc chciałam wiedzieć. :)

witam wszystkich mam pytanko może któraś z was będzie wiedziała . Jak nam się nie powiedzie w tym cyklu starań to od następnego chcę zacząć brać wiesiołek jak go brać tak jak na opakowaniu czy jednak jedną dziennie dodam że to oeparol wiesiołek w kapsułkach firma agropharm. Na opakowanu pisze że dorośli mają brać 1-2 kapsułki dziennie.

Gość mam tak samoooo
Olu 1984, ja osobiscie biore tylko kwas foliowy. Wiem, ze jes taki specjalny zestaw witamin dla kobiet w ciazy. pojde do lekarza zobacze co on mi bedzie kazal przyjmowac, jak mi nic nie powie, to spytam sie czy jakies witaminki brac - zobaczymy co powie. Jak powie, ze nie trzeba nic poza tym kwasem to nie wiem czy brac ten zestaw witamin, moim zdaniem to chemia, no ale zobaczymy co powie lekarz. Ja mam 33dc Pozdrawiam serdecznie :)