Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lentilka

staram sie o dzidziusia , mieszkam w Anglii

Polecane posty

tez w ciazy - wlasnie przeczytalam kolejna opinie ze jak sie staramy o dziecko to powinnismy ograniczyc cukier, a wiec slodycze. mialas racje:) to nie bzdury:) ale to zla wiadomosc dla mnie bo ja uwielbiam slodycze:P

tez w ciazy i tez w UK nic nie słyszałam o tym, zeby zmieniły sie przepisy, w zeszłym roku jedna polka u mnie w pracy odeszła na macierzyński po 10 miesiącach pracy i nie było żadnych problemów z wypłatą tego świadczenia

STARAJACE SIE 👄 Nick ............... Wiek .......... Ile cykli ............. Data nastepnej @ masonowa ......... 25 ................ 3 .................... 05.02.2009 lentilka ............ 28................. 2 .................... 09.02.2009 aneczka ........... 24................. 2 .................... 01.02.2009 turkusowa81 ..... 27................. 1 ..................... 02.02.2009 ZACIAZONE 🌻 Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ..... ??? ............... ????? .................... 23.08.2009 W POCZEKALNI 🌻 *ci, ktorzy sie przymierzaja, bo tez tu takich mamy!!! Koineczka, Mariusz BHP Nasza wierny kibic 👄 222222

czesc dziewczyny, wlasnie zalaczylam kompa, przeczytalam, wydaje mi sie ze ta angielka mogla pomylic to z czyms innym, np. zeby pobierac zasilek dla bezrobotnych trzeba miec przepracowany rok i to nawet nie ciagiem u 1pracodawcy, to co ja wiem z wlasnego doswiadczenia, akurat nie pobieram zasilku bo nie mam roku, ale dowiedzialam sie przy okazji jak sie dopytywalam czy mogliby mi placic moj stamp duty, jezeli nie mam teraz pracy oj niedobrze z tymi slodyczami...nie dobrze, ale o co tak naprawde chodzi?co one powoduja?ja nie slodze herbaty, a kawy tez teraz malo pije, ale od czasu do czasu lubie jakis deserek wciagnac:classic_cool:

nie wiem o co chodzi z tymi slodyczami. na 28dni.pl pod kogos wykresem dziewczyny o tym pisaly. tez w ciazy o tym pisala, wiec przyjmuje to do wiadomosci i sprobuje zastosowac:) moj maz uwielbia slodycze i ciagle cos wciaga,a ja zawsze cos tam od niego skubne. bede musiala sie troche powstrzymac:)

ja wlasnie bardzo czesto zaczynam dzien od platkow sniadaniowych, ale plec dziecka i tak mi jest obojetna a czy to facet tez musi zmniejszyc slodycze, czy tylko babka, ja moge nad soba popracowac, ale moj M to nie ma szans, byloby mu b.trudno, nawet nie wiem czy to jest wykonalne jesli chodzi o niego

Gość tez wciazy i tez w UK
hello no widzicie z tymi slodyczami to jednak cos jest,ale ja tez uwielbiam slodycze ale przestalam jesc. Teraz sobie podjadam, ale tez nie za duzo. a z tymi przepisami odnosnie tygodni to nie wiem wlasnie

lentilko dla mnie też płeć nie ma znaczenia ale szukam jakiś dobrych stron jedzenia słodyczy;) U mnie nie jest źle, ja mogę nad słodyczami zapanować a mój facet jada je sporadycznie

w tym artykule bylo ze to zalezy od diety kobiety, i te slodycze to chyba tez o kobiete chodzi. zreszta, co ja tam wiem!! im wiecej czytam, tym mniej wiem:(

tez w ciazy i tez w uk, a jak dlugo przed zajsciem w ciaze powstrzymywalas sie od jedzenie slodyczy?

ja przestalam jesc 3 miesiace przed. Moj M wcale nie je bo nie lubi. Ale mojej mamy kolezanka starala sie mezem o dziecko przez 3 lata. W koncu po przeroznych probach nie jedli oboje slodyczy przez rok i teraz sa szczesliymi rodzicami. No nie wiem ale co wam zalezy zeby sprobowac, nic nie tracicie a mozescie zyskac. A noz sie uda

musze leciec pozniej zajrze do was papa

ja sprobuje, ale zaczne od siebie, a mojego M porosze, zeby chociaz ograniczyl, najgorsze ze jest po swietach podostawalismy od jego rodziny kupe slodyczy i on to teraz palaszuje a co ze slodzeniem herbaty i kawy, w ogole to , czy pilas kawe przed ciaza i czy teraz pijesz?

kawe b lubilam ale jakos stopniowo przestalam pic teraz wcale nie pije. A jesli chodzi o herbate to pije je conajmniej godz po posilku bo ponoc wyplukuje zelazo. A i jeszcze jedno kwas foliowy bralam na 1,5 miesiaca przed ciaza

Gość 222222
dziewczynki nic w maternity sie nie zmieniło 26TYG i kropka!!!!rok to na bezrobotne jak chcesz isc to musisz miec przepracowane!!!!wspominałyscie wczoraj cos o zakupach no coz tutaj to sobie mozna pozwolic ja ogolnie preferuje wszystkie sklepy mieszam rzeczy tanie z drogimi i zawsze jestem na topie w ciazy nie chodzilam w koszulkach i spodniach meza ooooo nie!! zawsze byłam ladnie ubrana i pomalowana jak na kobietke przystało i wszystkie z pracy kobietki mowily ze chcialyby wygladac w ciazy jak ja,sklepy z ubraniami ciazowymi unikalam jak ognia jedyne co kupilam to jeansy z taka granatowa gumka zeby brzuch sie miescil reszta to na przecenach albo primark rozmiar 42!!!stringi to nosilam do samego konca oczywiscie tez rozmiarowo wieksze a 15 dni po cesarce wbilam sie w majty sciagajace i pomaszerowałam na impreze swiateczna z pracy no i wszyscy byli w szoku.teraz mam diete wiec za duzo nie jadam bo mam tyle fajnych ubran ze musze sie w nie wcisnac!!!!!!!!

a mozna sie tak z ciekawosci zapytac jaki numer nosilas przed ciaza i jaki w ciazy? slyszalam ze mozna przytyc w granicach 10-12 kilo, a powyzej to juz obzarstwo, czy to prawda? ja nie narzekam na swoja figure nosze rozmiar 10, nie bardzo bym chciala nosic 14 albo 16

Gość tez w ciazy i tez w UK
wlasnie ja tez nie chce duzo przytyc i tez chce ladnie wygladac bedac w ciazy a nie jak kocmoluch:) ale jak wyczuc granice miedzy obzarstwem a dostarczeniu niezbednejilosci pokarmu dla dziecka i siebie?

no to widze ze musze kompletnie wywalic slodycze z mojego zycia. to nie bedzie problem, najgorzej jest sie przestawic. kiedy juz sie przyzwyczaje to nie musze ich jesc wogole. ten tydz bedzie najgorszy, a potem to juz z gorki. powiedzialam mezowi przed chwila, powiedzial ze sprobuje ograniczyc:) zwyciestwo:)

aha, tez w ciazy i w uk-wpisaam do tabelki Twoja date porodu, jak chcesz mozesz dopisac reszte:)

wow jestem pod wrazeniem szybkie dzielanie szybka decyzja, bravo masonowo!!! a swoja droga jak pracowalam w polsce bylam zapalona kawiara i zawsze ale to zawsze do kawy musilam miec cos slodkiego-kremowka, wz albo batonik , ludzie jak ja po 3 miechach przyjechalam do domu, to moja mama takie galy wywalila 'dziecko cos ty zrobila' a moj tata'dobrze wyglada, nic sie nie martw'no ale potem zaczelam sie martwic bo trzeba bylo suknie slubna kupowac i ten wzrok pan sprzedawczyn, ze niby w ciazy jestem...jak narzekalam na swoj brzuch !

przetane jesc slodkie to zawsze cos schudne:) dlatego tak latwo sie na to zgodzilam:) ja jak tuaj przyjechalam to schudlam bardzo bo praca fizyczna i zmiana diety plus stres bo tyle zmian. no a potem sie przyzwyczailam i wrocilam do swoich rozmiarow;) a teraz sie za bardzo rozleniwilam i troszke mi sie przybralo na wadze:( no ale na wiosne, jak zawsze, strace zbedne kg:) mam nadzieje:P

dzieki lentilka, ja mam 28 lata szczerze mowiac to tydzien nie wiem :) dziewczyny super topic ciesze sie ze na nim jestem, usciski i pozdrowienia dla wszystkich

to masonowa cie wpisala, ja tez sie ciesz , ze sie do nas dolaczylas :-D [ kwiat]

STARAJACE SIE 🌻 Nick ............... Wiek .......... Ile cykli ............. Data nastepnej @ masonowa ......... 25 ................ 3 .................... 05.02.2009 lentilka ............ 28................. 2 .................... 09.02.2009 aneczka ........... 24................. 2 .................... 01.02.2009 turkusowa81 ..... 27................. 1 ..................... 02.02.2009 ZACIAZONE 👄 Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ...... 28 .................. ? .................... 23.08.2009 W POCZEKALNI *ci, ktorzy sie przymierzaja, bo tez tu takich mamy!!! Koineczka, Mariusz BHP Nasza wierny kibic 👄 222222 tez w ciazy, jak bedziesz chciala cos zmienic w tabelce to po prostu ja skupiuj i zmien:)

ok tak zrobie 20 stycznia mam wizyte u lekarza, to opowiem co tam sie dowiedzialam

Gość 222222
mialam rozmiar 8-10 !!JA WYGLADAŁAM CALKIEM NORMALNIE W CIAZY chude nozki troszke poszlo w bioderka no ale najwiekszy byl brzuch i cyce!!!jadlam wszystko na co mialam ochote ale codziennie szlam do pracy i z pracy kawał do autobusu!!!no przy koncu to sie toczyłam wszyscy mowili ze bedzie chlopak bo ladnie wygladam ale ja wiedzialam ze bedzie dziewczyna.duzo jadlam owocow do miesa mnie nie ciagnelo PRAWIE CO PIATEK KFC kukurydza i frytki i tak ogolnie to jadlam normalnie kawa(pol szkl kawy pol mleka codziennie rano jak zaczynalam prace)snadanko,potem przerwa na obiadek a potem kolacja w domu.Prace mialam siedzaca, nawet mialam czasami wyzuty ze malo jem .najgorzej kilogramy zrzucic po cesarce i jak nie karmisz piersia a ja od dzisiaj zaczynam regereracje siebie,bo juz mnie blizna nie boli!!!!no i w koncu pojde troche do solarium rozegrzac kosci,na basen poplywac wkoncu do fryzjera zmienic image i zrobic sobie paznokcie i bede w formie a potem to juz z górki wozek i trasy spacerkowe to sie zrzuci troche kilogramow !!

22222 to tylko pozazdroscic , bo podgladalam inne forum i tam bylo o tym, ze niektore dziewczyny strasznnych pryszczy dostaja w ciazy, moja kolezanka, bardziej znajoma niz kolezanka to wygladala normalnie jak czolg w ciazy,niezbyt atrakcyjnie, ale niektore kobitki wygladaja jeszcze lepiej niz przed ciaza, tez bym chciala wygladac fajnie, przyajmniej nie straszyc ale ja to juz wszystko moge zniesc byleby doczekac sie tego kochanego maluszka, nawet jak bede miala pryszcze to to zniose z dumna mina i moge wygladac nawet jak 2czolgi tez dam rade!!!

Gość mama C
dziewczyny, troche was sobie poczytalam...powiem tyle, * w ciazy przytylam 18 kg, nie wygladalam grubo, wszystko ladnie sie rozeszlo, * zrzucialam po 9 miesiacach, * cala ciaze pracowalam + dojazdy ok godziny do pracy i z powrotem, * codziennie dwie kawy, w tym poranna double espresso, mialam problemy hormonalne- powiedziano mi ( w Polsce ) ze w ciaze nie zajde, a zaszlam za jednym( takim probnym ) podejsciem( mialam wtedy 31 lat ), kwas foliowy bralam od 3 miesiaca ciazy, bo dopiero wtedy zrobilam test ( nie wierzylam ze moge byc w ciazy ) , urodzilam zdrowego, cudownego syna. Zycze wam powodzenia w staraniach ;))))

dziekujemy za wsparcie :-D prosze nas tu podgladac i odwiedzac czasem :-D to ile tak prawidlowo mozna przytyc w ciazy, czy to prawda ze 10-14 czy mozna wiecej? tez w ciazy i w Uk, zastanawialas sie nad szkola rodzenia?