Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Oliwka2009

WERONIKA POTRZEBUJE POMOCY - AUTYZM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

NIE MA CZASU MY艢LE膯 NAD TYM CO BY BY艁O GDYBY TRZEBA DZIA艁A膯 ZEBY DZIECKO JAK NIEJWI臉CEJ UMIEJ臉TNO艢CI SI臉 NAUCZY艁O I NADROBI艁O STRACONY CZAS.A NAM UMKNE艁O 2,5 ROKU.TO S膭 NASZE KOCHANE DZIECI I NAWET JAK MAJ膭 TAKI DZIE艃 ZE RODZICE PADAJ膭 NAM POZOSTAJE TYLKO KOCHA膯.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ja zacz臋艂am dawac od paru dni Eye Q po dwie tabletki i koenzym Q10, i tez zaraz z papci wyskocze... Jaki艣 m艂ody sie zrobi艂 jak wulkan energii... Mam nadziej臋 偶e to przejdzie... :( A w aptece jak spyta艂am o witamin臋 B15 to mi farmaceutka wmawia艂a 偶e chyba mi sie pomyli艂o... i 偶e nie ma czegos takiego... :p

Udost臋pnij ten post

pupa- w aptece to najwy偶ej p艂yn na komary i ewent magnez. W Polsce nie ma lekarstw potrzebnych naszym dzieciom, bo to ciemny kraj i lekarze si臋 boj膮- nie chc膮 nawet pom贸c autikowi, bo to nieuleczalne przecie偶, prosz臋 pani... A wi臋c ja jeszcze raz powtarzam G****NO PRAWDA pani doktor, moje dziecko rok temu nie m贸wi艂o ani s艂owa, dzisiaj zna alfabet i liczy, uczy si臋 czyta膰! Jestem rozgoryczona, a lekarstwa i suplementy z Wloch i Holadii. A witaminka to B 12!

Udost臋pnij ten post

WITAMINA TO B 15 JA SPROWADZI艁AM ZE STAN脫W I S膭 ZMIANY W ZACHOWANIU WIADOMO ZE NA KAZDEGO DZIA艁A INACZEJ U NAS SI臉 SPRAWDZI艁A.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyny a jak
podawac ta witamine B15? Ile razy dziennie? Tez mam dziecko z syndromem autyzmu i zastanaiwam sie na podaniem tej wiatminy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aqwsxc
niestety ale autyzm ma si臋 do ko艅ca 偶ycia taka prawda a ci ludzie nigdy nie b臋da tacy jak reszta zdrowych, w szko艂ach i na podw贸rku wy艣miewane, a jako doro艣li wytykani palcami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie do konca to prawda
Autyzm nie jest wyleczalny to fakt ale przy dobrej rehabilitacji dzieci te maja szanse na calkiem normalne zycie. Ja co prawda mieszkam za granica ale moj syn, dzisiaj nastolatek nie odbiega w sumie od rowiesnikow. Jedynym problemem jaki nam jeszcze pozostal jest jego zbytnia ufnosc w stosunku do obcych. On nie moze zrozumiec, ze na swiecie sa ludzie podli - krzywdzacy innych, wysmiewajacy sie z innych itd. Ale i z tym damy sobie rade.

Udost臋pnij ten post

Klaudio jak dok艂adnie nazywa si臋 ten tw贸j preparat z wit b 15?prosz臋 podaj bo mam wizyt臋 we wtorek u neurologa i chc臋 to z nim skonsultowa膰.z g贸ry dzi臋kuj臋 i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Z do艣wiadczenia wiem, i偶 neurolodzy i pediatrzy oraz psycholodzy niewiele wiedz膮 o autyzmie. Moim zdaniem, najlepiej skontaktowa膰 si臋 i skonsultowa膰 z lekarzem DAN! DAN! Tak w艂a艣nie! Wystarczy wpisa膰 w google.

Udost臋pnij ten post

Nie do ko艅ca to prawda- gdzie konkretnie mieszkasz? Strasznie mnie wkurza ta ca艂a ciemnota w Polsce dotycz膮ca autystycznych dzieci. Wiem, 偶e odpowiednia reakcja we wczesnym wieku, mo偶e zdzia艂a膰 cuda, ale nie u nas, w PL.

Udost臋pnij ten post

JA PODAJE DMG 125MG.A NEUROLOG I TAK CI POWIE ZE ALBO NIE MA TAKIEGO LEKU ALBO CO PANI WYMY艢LI艁A ZNM TO CHYBA ZE MASZ JAKIEGO艢 SUPER LEKARZA.POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 podaj臋 DMG 125, hm, mo偶e i jakby lepiej z kontaktem. Wiem, 偶e moje dziecko potrzebuje mb 12, czyli metylokobalaminy. Bez tego jest 藕le. Nie wiem, po co neurolog autikowi. Ja by艂am na badaniu kilka razy, nie wiem po co zupe艂nie.

Udost臋pnij ten post

fakt m贸ju neurolog nie s艂ysza艂 o dmg, ale twierdzi 偶e suplementy nie zaszkodz膮 , ale r贸wnie偶 nie ka偶demu pomog膮/logiczne/ neurolog nam potrzebny bo syn ma torbiel skroniow膮 paj臋czyn贸wki lewej....tak w gratisie do autyzmu....co ciekawsze moja mama ma to samo w tym samym miejscu???? ciekawe?mo偶e to genetyczne i ja te偶 mam? w ka偶dym razie musi to by膰 obserwowane...dmg mam zamiar stosowa膰, ale na razie kiepsko z kask膮 wi臋c trzeba poczeka膰...flavon mu kupi艂am kolejny raz bo to dzia艂a...a ci to mb?co艣 s艂ysza艂am , ale jak zwykle mamy lepiej mnie doinformuj膮 ....bardziej praktycznie i naocznie a nie tylko sloganami.

Udost臋pnij ten post

Agatko, my艣la艂am, 偶e ten neurolog to ws autyzmu, przepraszam. Tak jak pisa艂am du偶o wcze艣niej, my leczymy si臋 u lekarza DAN! Nie jestem bogata, pracuj臋 w bud偶et贸wce, m膮偶 te偶 r贸偶nie zarabia, ale uwierz, wyskrob na wizyt臋 u takiego lekarza. Warto. Ja nie mam orzeczenia ws niepe艂nosprawno艣ci, ale ju偶 mam zamiar to robi膰, potem fundacja, i trzeba ci膮gn膮膰 ten w贸zek jako艣. My艣l臋, 偶e autikowe mamy to twarde baby, i jak to m贸j autik powtarza: damy rad臋? Tak, damy rad臋:D

Udost臋pnij ten post

mamo autika.....u nas z kask膮 cinko...mam troje dzieci i tylko m膮偶 zarabia...a jak si臋 m贸wi je艣膰 si臋 chce...taki do艂ek dzi艣 mam... szukam po omacku...ale mo偶e co艣 odnajd臋 ...m贸j syn nie jest takim zwyk艂ym autystykiem...mo偶e damy rade...jest albo genialnym autystykiem albo kiepskim aspergerowcem....bo jest taki z pogranicza tych dw贸ch opcji autyzmu... aaa dzi艣 si臋 dowiedzia艂am ,偶e autyzm nie jest....jednostk膮 chorobow膮... jest zaburzeniem rozwojowym...cholera gdzie tu logika? ja wariuje ?czy ten polski 艣wiat?

Udost臋pnij ten post

agatko, a o fundacji my艣la艂a艣? Zawsze to jaki艣 grosz. Ja ju偶 nie szukam logiki je艣li chodzi o opiek臋 zdrowotn膮 w tym kraju.

Udost臋pnij ten post

agatko, a o fundacji my艣la艂a艣? Zawsze to jaki艣 grosz. Ja ju偶 nie szukam logiki je艣li chodzi o opiek臋 zdrowotn膮 w tym kraju.

Udost臋pnij ten post

Ha, wys艂a艂a dwa razy. Ja te偶 my艣l臋 o fundacji, moja znajoma, bardzo operatywna, w ci膮gu roku z darowizn i odpis贸w 1% zebra艂a 14 tys z艂otych. A po tym, jak przebada艂a dziecko i kupi艂a wszystkie specyfiki, ma艂y ruszy艂 z rozwojem niesamowicie.

Udost臋pnij ten post

hej dziewczyny ja tez jestem zm臋czon膮 i zrezygnowa mama slicznego chorego 2.5 letniego chlopczyka pisalam tu kiedys i czasem was podczytuje Polska to chory kraj, na wizyte czekamy miesiacami. Kazali nam isc teraz do psychologa zeby dostac orzeczenie do wczesnego wspomagania i 1szy termin jest na sierpien..ku***wa mac czy ktos mi powie w skr贸cie na czym polega DAN? czytam w necie ale jest tam tego tyle, i czy to jest az tak drogie??

Udost臋pnij ten post

witam MAMO AUTIKA CZY CHODZICIE DO JAKIEGO艢 ZNANEGO LEKARZA DAN SPRAWDZONEGO.?

Udost臋pnij ten post

my nale偶ymy do stowarzyszenia nie do fundacji...a z 1% uzbierali艣my w zesz艂ym roku 600 z艂...te偶 pieni膮dze ,ale ciemnota w kraju ka偶dy my艣li 偶e z w艂asnej kieszeni ma da膰...a t艂umaczenie to ...to trwa ...i kiedy艣 wszyscy b臋d膮 my艣le膰 o oddaniu , a wtedy skarb贸wka si臋 wycofa.... niestety mamy" biednych "znajomych te偶 z dzie膰mi...a ci bogatsi sa z dawna obstawieni przez inne chore dzieci... A jak pom贸c mo偶e fundacja?

Udost臋pnij ten post

dziewczyny DAN to jedna wielka sciema! poczytalam o niej troche, a dzis akurat mialam wizyte o bardzo dobrej i cenionej specjalisty w krakowie. Potwierdzila nasze zdanie co do DAN tylko kase na tym sie traci, ogromnie pieni膮dze a do tego obci膮za sie dziecku w膮trobe tymi suplementami, masakra jakas

Udost臋pnij ten post

Nie wiem, czy ca艂y ten ruch DAN! to 艣ciema, czy nie, wiem, 偶e moje dziecko zaczyna gada膰 i nadrabia zaleg艂o艣ci, pisa艂am ju偶 o tym. Fakt, 偶e du偶o kosztuje leczenie, ale my艣l臋 te偶, 偶e gdyby to by艂a fikcja, nie by艂oby takiego ob艂o偶enia u tego typu lekarzy. Nie m贸wcie, 偶e to nie dzia艂a. I dop贸ki nie wymy艣l膮 m膮dre g艂owy nowej metody leczenia, ja jestem za DAN!

Udost臋pnij ten post

Je藕dzimy do znanej pani doktor, nie chc臋 jej tu reklamowa膰;) powiem tylko, 偶e pod Warszaw膮 przyjmuje.

Udost臋pnij ten post

mama autika- ciesze sie ze Twoj synek robi post臋py i jesli uwa偶asz ze to dzieki dan, stosuj to. Zdrowie dziecka jest warte ka偶dych pieniedzy ja od kilku miesiecy kr膮偶臋 z moim dzieckiem po lekarzach , bylam juz u kilku lekarzy- specjalistow i sie zalamalam, ich metody z przed 30 lat...brak wiedzy, a jesli ktorys nawet sie zna to terminy sa kosmiczne, od 3miesiecy czekania na kolejna wizyte!!!! trafilam na super terapeutk臋 w krk, 1sza kompetentna osoba na ktora trafilam dla niej dan i diety to wydzieranie pieniedzy od ludzi no chyba ze dziecko ma jak膮s alergie. Moj mial robione testy i nie ma zadnej wiec dieta nie wiele nam pomoze. Ona stosuje najnowsza metode kt贸ra k艂adzie nacisk na nauke komunikacji u dziecka. Jakie b臋d膮 efekty zobaczymy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autimama29
ja lecz臋 mojego synka od roku DAN w Vega Medica, po drodze by艂o centrum zdrowia, s艂ynna homeopatka klasyczna i cala reszta...ale to wlasnie po DAN, i oczywsice codziennej terapii rozwoj synka ruszyl z kopyta, powoli, bezpiecznie, nic na sil臋..rewelacyjna Pani doktor, je偶dzimy ponad 300km ale warto

Udost臋pnij ten post

Ja czyta艂am o tych testach na alergie 偶e cz臋sto zdarza si臋 , 偶e alergia istnieje a test jej nie wykryje.... Autyzm podobno jest chorob膮 jelit kt贸re nie pracuj膮 prawis艂owo, w zwi膮zku z czym nie od偶ywiaj膮 w艂a艣ciwie m贸zgu- i st膮d te k艂opoty ca艂e...

Udost臋pnij ten post

niestety wok贸艂 autyzmu kr膮偶y wiele mit贸w bo jeszcze do niedawno duzo o nim nie wiedziano przeczyta艂am kilka ksi膮偶ek i jedno co si臋 tam w k贸艂ko powtarza " mimo ze zanotowano wiele takich przyadkow nie mozna stwierdzic ze to jest ....bo nie zostalo to w pe艂ni udowodnione.". Jesli DAn idzie w parze z dobra terapia to nie wiadomo co by bylo gdyby byla sama terapia? moja terapeutka opowiadala o przypadkach dzieci leczonych danem i wszystkimi suplemetami. Niektore trafialy do szpitala bo byly tak os艂aione albo w膮troba ju偶 nie da艂a rady. Natychmiast odstawiano wszystko i nie bylo wida膰 zadnych zmian u dzieci. Zachowywaly i robily post臋py tak samo jak przed DAN A TAK ZMIENIAJ膭C TEMAT TO JAKIE METODY TERAPEUTYCZNE STOSUJECIE U WASZYCH DZIECI? ile mialy lat jak zacze艂y艣cie je terapeutyzowa膰?

Udost臋pnij ten post

LENUSI JA Z SYNEM JEZDZE OD2,6 TERAZ MA 6 LAT BY艁A TERAPI BECHAWIORALNA,OBECNIE TERAPIA TOMATISA OPR脫CZ TEGO LOGOPEDA,PSYCHOLOG,PEDAGOG,SPECJALISTYCZNE US艁UGI OPIEKU艃CZE,HIPOTERAOIA,PROWADZIMY DETOKSYKACJE ORGANIZMU,OGRANICZYLI艢MY GLUTEN I OD NIEDAWNA WITAMINA B 15(DMG125)-PO KT脫REJ WIDAC POPRAWE ZACHOWANIA U SYNA.

Udost臋pnij ten post

co do SUO to jak za艂atwia艂a艣?ja mam zamiar za艂atwi膰 ma艂emu SUO do szko艂y...jako" nauczyciel wspomagaj膮cy"....takie obej艣cie bo inaczej mi si臋 nie zgodzi gmina...a SUO jest z pieni膮偶k贸w rz膮dowych a nie gminnych....taki myk.tylko jak to wywalcz臋 to si臋 oka偶e...w poniedzia艂ek jedziemy do psychiatry....w poniedzia艂ek zbiera si臋 te偶 zesp贸艂 do orzekania w PPP , a偶 cierpne co wymy艣li pani dokt贸r...bo 艁ukaszek ma i艣膰 do szko艂y w Por臋bie...a nie do specjalnej....my艣l pozytywnie powtarzam sobie...

Udost臋pnij ten post