Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

greta78

----LISTOPAD 2009----

Polecane posty

Agulinka hehe, wiesz to podobnie jak u nas. tez licze sukces udanej nocki na to ile razy smoczek poszedl w ruch. ostatnie dni to po 10 razy podobnie. juz nawet nie klade tomka do siebie bo mnie szlag tarfia tak biegac, mam go obok w lozku i trafiam smokiem po omacku do pyszczka :)

Agulinka aaaaaa twoj przynajmniej juz spi. moj szaleje ze szok. nie wytzrymuje na kolanach u nas 5 minut. wola ze chce na podloge i koniec. cuda tam wyprawia. nie wiem skad on tyle sily bierze. dzis spal w dzien 2 razy po 5 minut. zasnie pewnie po 22- jak zwykle (u was bedzie juz 23). i tradycyjnie o 24 zaczna sie syreny.....

witam jak piszecie o tym wkładaniu smoka to się cieszę że Olga ssie kciuka- zawsze go znajdzie :):) ostatnio kolega mnie zdziwił mówiąc że przeczytał jakiś artykuł o tym że ssanie kciuka jest lepsze niż smoczka- zaskoczył mnie. mój brat został dziś mgr więc święto w domu. Ejmi u nas była dziś moja kumpela z córką która w lipcu skończy rok- Olga rwała się do niej. tamta nie była zadowolona i się wzbraniała przed Olgą. odnośnie soczewek to nie pomogę. jestem happy bo od roku produkują miesięczne soczewki na moje gorsze oko. ja noszę już 22 lata. teraz firmy bausch. czy coś takiego. muszę sprawdzić. Agulina to ci numer wyciął jeszcze w taki dzień- normalnie kopnąć w tyłek :) dziewczyny u nas też zębów nie widać ale Olga radzi sobie bez- wczoraj zjadła ryż z warzywami i kurczakiem hippa po 7 miesiącu. zero odruchu wymiotnego- dobrze jej szło. i odkryłam ze moje dziecko nie lubi cielęciny. kurvzak, indyk, królik są okej.

Agulinka Emi od 19:30 śpi i jedna pobudka z płaczem była...herbatka, smoczek, na boczek i śpi dalej... a w dzień spanie podobnie, w sumie spała 2h i więcej już nie chce spać, śpi od 11 do 12, a potem od 16 do 17 i tak pomału każdy dzień... U nas tez jeszcze ząbków brak, jak zaczną wychodzić to hurtowo :D thekasia a jak Twój synuś idzie tak późno spać to do której śpi ?? Co do mówienia, to Emi za bardzo nie mówi, ale problem może byś taki, że na ostatniej wizycie lekarka zauważyła, że mała ma problem z wędzidełkiem więc jeśli sie nie wyrobi to będziemy musieli podciąć...podobno nie boli...naszczęście A tu mój mały elf :) http://img514.imageshack.us/img514/3883/emid.jpg

helo helo cioteczki u nas dzien spedzony caly na powietrzu, mloda z tych wrazen spala tylko 2 razy po jakies 40min. teraz po kąpieli odplyneła w sekunde Ejmi - do mnie przychodzi córka sąsiadów, ma 4,5 roku i Basia jest przeszczesliwa, Natalia pokazuje jej wszystkie zabawki, zaczepia, mowi do niej, skacze kolo niej, tanczy itp, a moja córa z zawadiackim usmiechem gryzła dzis ja z radosci po nogach:) i najchetniej zerwalaby jej wszystkie cekinki z butów. widze jak fantastycznie sie czuje jak ma obok inne dziecko. u nas w kwestii zebów mała poprawka - dzis mnie moja mama oswieciła ( nie mam pojecia jak mi to umknelo ;) ) ale u mojej Basi wychodzą nie dolne dwójki, ale trojki !!! to dopiero akcja:) dwójek ani słychu, jedynki jakby cos tam powoli powoli sie szykowało, ale te trojki to ewidentnie rosną :) takze za jakis czas bede miala słodkiego wampirka z kłami hehe;) w kwestii soczewek to ja nosze od 13 roku zycia, i przez 16 lat bylam wierna Basuch&lomb 3-miesiecznym, ostatnio po raz pierwszy spróbowałam miesiecznych Air Optix Aqua i sa sto razy lepsze, ciensze i jakos ogolnie lepiej lezą. Kiedys mialam J&J i nie wytrzymalam w nich ani jednego dnia. Swoją droga to dziwne zwyczaje mają u Thekasi ze w gabinecie wymagają dwóch wizyt zeby zakupic soczewki, a przez net masz od reki, jakie tylko sobie chcesz. u nas gaworzenie to słowa: bipi, ebe, buba, abu i przy chwilach załamania memme lub mamma albo nie :) innych sylab moje dziecko nie umie jeszcze. zdarza sie ze czasem powtórzy ale to raczej kwestia przpadku. ale od kilku dni jak jej sie chce to robi papa :) ale trzeba sie niezle namachac njpierw zeby powtórzyła:) bo radoche z tego ma niesamowitą jak sie przed nia stoi i macha ;) u mnie mąz znów na meczu u sąsiada wiec kolejny wieczór dla mnie... super, wreszcie moge zrobic paznokcie ( jak Ejmi i mloda):):):) Buzki mamuski

Gość mamazgrudnia
agulinia pewnie masz racje i nie ma sie czym martwic.poprostu wiele osob mowi mi ze juz powinien laczyc sylaby.on tez bardzo duzo piszczy i wydaje wszelakie dzwieki .ale tak to jest jak sie jest przewrazliwiona mamuska :) a co do sprawnosci ruchowej to maly juz siedzi jak go posadze i pelza i probuje raczkowac.moze rzeczywiscie cwiczy te umiejetnosci a o innych zapomnial :) dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki

Agulinko - ja pytałam pediatry czy waga Krzysia zależy od tego że on od początku był na mm, zagęszczacz dawałam mu zawsze w minimalnej ilości, teraz już wcale nie zagęszczam i ona mi powiedziała, że po części na pewno tak, ale tutaj też geny mają swoje do powiedzenia, ja byłam ponoć takim dużym dzieckiem, zresztą jak każdy dzieciak w mojej rodzinie, mój mąż też drobnej kości nie jest, więc nic dziwnego, że Krzyś jest jaki jest, a jest na prawdę duży. Dziś sąsiadka stanęła obok nas ze swoim 14 miesięcznym synkiem no to on był połowę mniejszy od Krzysia ;) Nadia - OlaGd może Ci pomoże z woreczkami bo te dla chłopców są inne, więc ja Ci niestety nie podpowiem. Na moich jest instrukcja obsługi. Młodamamuśka - no to macie dziwnie z tymi ząbkami, zawsze sądziłam, że to jedynki pierwsze wychodzą ;) Ja u Krzysia nie widzę nic! żadnych prześwitów, białych plamek, nie wiem kiedy u nas będzie pierwszy ząbek...

Listku u nas ze snem jest maslo maslane. generalnie tak bylo ze jak poszedl spac o 22 to budzil sie rzeski na mleko po 5, okolo 6. prawda jest jednak taka ze teraz wyje kilka razy w nocy przez sen i trzeba go wzisac na rece albo choc smoka dac-wersja ze smokiem nie bardzo dziala ostatnimi czasy. chyba przez te zeby. moj maly zawsze kiepsku spal bo do blisko 6 mies byl na cycku- ponad 5 mies na samym cycku wiec w nocy karmienia byly co 2 godziny tak jak w dzien wiec moze stad ten nawyk. zwykle wyglada to tak ze maly po tym melku o 6 godz rano nabiera wigoru i sobie wirzga po lozku pod moim okiem az sie zmeczy- czasem godzina, czasem 2. potem jeszcze sobie spimy tak z godzinke, czasem 2. od tamtej pory to juz tylko okolo 13 drzemka 5-10 minut no i okolo 17 mniej wiecej. kiedys probowalam go klasc wczesniej i uspic np. o 19 ale nie dziala to na niego. budzil sie po 5 minutach rzeski i gotowy do zabawy wiec bez sensu...jeszcze nam to pogorszylo sytuacje bo zanim sie zmeczyl byla 24... nie wiem moze sa jakies sposoby, moze cos zle robie.ale inaczaczej nie umie, nie znam- jestem tu zupelnie sama ze swoim emzem, zadnego dosaiwdczenia z dziecmi i zero doradzcow-poza wami

mlodamamuska. co do szkiel do zreszta podobnie bylo w POlsce. w vision naciagali mnie na badanie -darmowe jak kupisz po nich szkla albo okulary ;) i recepte trzeba bylo miec na nie zeby je dostac a prawde mowiac pare razy kupilam je bez zaddnego badanie. weszlam do vision mowie ze nosze szkla od dawan czy i czy maja takie a takie i masz od reki. ale z vision jestem zadowolona. wszystko szybko, od reki, a tutaj jezuuuuu ta ich angielska flegma....

Nadia jak wyjmiesz ten woreczek z opakowania to zobaczysz, ze ma on z jednej strony otwór (jest zaklejony) i uważając żeby za bardzo tam nie dotykać palcami, odklejasz ten papierek zabezpieczający otwór i naklejasz tak, żeby ten otwór był nakierowany na cewkę moczową - całą pipulkę jakgdyby obklejasz. Uważając żeby nie nakleić na odbyt, żeby Ci Amelka kupy do woreczka nie zrobiła. Będziesz widziała, ze jest tak naklejone, ze jak Amelka zacznie sikać to trafi do woreczka, a nie poza niego. Ważne żeby skóra nie byłą wilgotna albo natłuszczona, żeby się ten woreczek dobrze trzymał. Naklejasz a resztę woreczka układasz w pampersie i normalnie zapinasz. Ja naklejałam woreczek rano po karmieniu i czekałam aż Olga nasika. Możesz nakleić i dać np. pić. Zobacz Nadia dobrze, powinna być tam instrukcja jak ten woreczek nakleić. Jak nakleisz to woreczek ma zwisać między nogami. Mam nadzieję, że wytłumaczyłam o co chodzi, bo sama się już zamotałam.

thekasia napewno nic źle nie robisz ! poprostu Twój synuś taki jest, lubi sobie dłużej poleżeć wieczorem :) Emi zaś szybko pada wieczorem, a rano dostaje powera...Ja też chciałam żeby zamiast o 19 to zasypiała tak po 20, więc kiedyś ją przetrzymaliśmy, ale w efekcie po przetrzymaniu nie umiała zasnąć bo była mega zmęczona, a obudziała się tak samo o 5:30...więc steiwrdzikliśmy że poco sie męczyć...a tak mamy wieczór dla siebie mlodamamuska u nas takie podobne słowa jak u Ciebie, meme i mama w przypływie płaczu i jak czegoś chce :) U nas znów kiepska nocka była...pobudki co 1h...naszczęście krótkie, wystarczył dyduś i pogłaskanie i dalej spała...rano jak zwykle 5:30 pobudka ale poczekałam do 6 i dałam jej mleka, a potem przytuliłam mocno, posistałam i spała do 7:15 i tak będę teraz każdy dzień robić... Teraz raczkuje po pokoju bawiąc się, a ja nadrabiam zaległości internetowe :) rano w łóżeczku zrobiła sajgon, ochraniacz, kołdra, poduszka, misie poszły za szczebelki, a do tego jak sobie siądzie to dosięga do karuzelki i wszystkie misie pozrywała bo są na rzepy i też powyrzucała a jak przyszłam zobaczyć co robi to ona sobie stała i się chihrała :)

A jednak udało mi się z rana wskoczyc. bo my od rana działamy z MAlina. Malina to już przesadza,bo wstala o 5.30,ale niech Jej bedzie :-) Właśnie wróciłysmy od kosmetyczki,mama od pt umówiona na głupie brwi,to trudno było nie pójść, kiedy czeka się tak długo na coś co trwa 3 minuty. Wczoraj Mała miała dzięń śpiocha, zasneła na pierwszą drzemkę o 10.30 i spała do 14. W szoku byłam. Zrobiłam pranie, obiad, sprzątnęłam łazienkę a ona spała. Potem zjadła niesamowita ilość obiadku. 3 dokładki były i ok 17 zapadła w druga drzemkę i wstała o 19.30. Normalnie zaglądalismy co chwila o co chodzi.. A że nie byłysmy na spacerze to ją wziełam i przed 21 wróciłysmy ze spaceru - To chyba był błąd,bo Mała się doteniła, wykłapała, zjadła i chciała balowac ,a nie spać hihih. O 22 dopiero zasneła. Dla Ejmi (czyli dużej Emilki) i Emilki - małej - z okazji imienin - najlepszego - nie wiem czy Mała też obchodzi dziś,ale zyczen nigdy za wiele hihih Ejmi - zaszalej, fryzjer! A co! coś się od życia w końcu nalezy. :-) Ja znalazłam jakoby dobrego fryzjera u nas i spróbuję coś wymodzić z fryzura - znaczy ściąć, slubu i tak w tym roku się nie spodziewam,zatem nie ma co trzymac dłuższych i czekac. Ale to za jakiś czas. na razie jestem w fazie obmyslania. A co do gadania, to kochana, Moja bedzie gadac i gadać, a Krzyś słuchac, zatem lepiej,zeby się nadto nie rozkręcał w tym temacie hihi.. A co do kluczy, to nie miałam wczoraj serca go ochrzaniac. W dodatku przejął się chłop i mamę wezwał i przywiozła nam koło południa mleko i w dodatku dodatkowe klucze. Kochana! :-) Tylko Mała spała i spała i jak wstała to już ukrop był i nie szliśmy nigdzie. Zatem na razie mam jeszcze te ich dodatkowe. Ale te schowam w mnie tylko wiadomym miejscu. hihi tak profilaktycznie! Nadia - nie pomoge. Metodą prób i błędów, w dodatku Toszi - cudnie opisała co i jak. Ale mam nadzieję,ze coś złapałaś. Thekasia - ale soczewek nie chcieli sprzedac? dziwne. Ja kupuje przez net i odbieram w sklepie w Gorzowie lub idę do nich bezposrednio, bo i tak mam kartę stałego klienta i ceny z allegro. Mamo z grudnia - ja jestem pod wrażeniem, ile Twój syn potrafi, moja jest z 12 listopada i połowy tego nie umiemy. Teraz oczywiste dlaczego mniej mówi, nie ma na to czasu, doskonali przewroty i siedzenie. Pozdrawiam! Młodamamuska - o tak,NIE,NIE,NIE to ulubione słowo Karolci i do tego kręci zawzięcie głową na prawo i lewo. hihi i popatrz trójeczki! hihih to dopiero szok, jak wyjdą rób foty i pokazuj to cudo ! Listek - wędzidełko ponoć częsta rzecz. Ja miałam też takie wyobrażenie i że to jest problem z jedzeniem z piersi.. ale to nie to było przyczyna. I jaka piekna jest Twoja córcia! Śliczniusia - dawaj @ to też Tobie wyslę moją córcię. W końcu Twoją już widziałam i masz prawo obejrzeć nasze dzieciaki. :-) albo pisz na mojego tudja@world.pl Jak Emilka siada w łózeczku to lepiej ją obniż z materacem! Tak profilaktycznie. :-) Michaa - tak, też mnie oswiecano,że kciuk lepszy. Ale ja tam będę polecać jednak z dwojga złego smoczek :-) No i prosze jak ta Olga juz wybredna. Ale z grudami w jedzeniu sobie radzi rewelacyjnie. Nic się nie martw im póxniej zeby idą tym lepiej. A propos jedzenia, czy ryby już dawałyście? Nie chce mi szukac, ale już z pewnością wolno. Musze zakupic jakiś słoik na próbe i zobaczymy,czy Karolcia smakoszka. Aguś - no proszę jaki dzielny Szymciu! :-) Buziak od ciotki! I waga ładna. :-) Szybko przybrał to pół kg,tym bardziej że taraz już dzieci mało co przybierają,bo ruchliwe są i często w upał jeść się nie chcą. I z ząbkami pewnie bedzie tak jak dochtórka mówi.. Moja bratanica nie miała zębów aż do 7,5 miesiąca, ale potem jak poszły to w miesiąc 7 wyszło. A nam już drugi ząbek się przebił. Długo szedł.. już myslałam,ze zaraz po tamtym wyjdzie ale nie.. siedział i się czaił łobuz. Miłego dnia dziewczyny! A Deseo - to chyba w podróz poslubną wyjechała. ;-)

kto rano wstaje...ten nie funkcjonuje poprawnie myslowo hihi Klucze schowam "w mnie" to nie znaczy,ze je połknę hihi.. tylko dla mnie w wiadomym miejscu i Malina wczoraj nie kłapała się tylko kąpała hihi Więcej nie szukam.. spac idę.

Hello :) Ale mnie wczoraj chłop wkurzyłDobrze, ze miałam pretekst i wyszłam po pieniądze do bankomatu (trzeba dziś niani zapłacić), bo dostałby opr przy imieninach. A tak to się przeszłam i mi złość zmalała. Zresztą jak wróciłam to już był bardzo grzeczny i miły ;) Ale przez to wszytsko zapomniałam Wam zdjęć wysłać :( dziś to zrobię. Dziś ni HIPP przysłał cos takiego http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79398,4050434.html Zobaczcie sobie :) Listek, Zuza tez robi taki Sajgon w łóżeczku z rana, jak się do niej nie przyjdzie zaraz po obudzeniu :D No i Mała jest słodka :) najlepsze życzenia z okazji imienin. Co do szczepień to ja szczepiłam Pentaximem. Rotawirusów nie szczepiłam, a na neumo zamierzam dopiero jak skończy rok :) Ejmi ciekawa jestem bardzo tej wielkości Krzysia :) Jak się spotkamy to będzie porównanie z Zuzaliną, na która notabene tez wszyscy mówią, że jest duża :O I jak tam pidżama party się udało?? Szaleństwo na paznokciach dokonane?? :D Najlepszego i udanej wizyty u fryzjera :) Mlodamamuska, to Basieńka będzie czadowo wyglądać z tymi trójeczkami :D Musisz to uwiecznić na zdjęciu! Michała gratulacje dla brata! Zuza tez kciuka ssie i zawsze nim trafia do buziaka. Zatem tak jak piszesz to duży plus ;) Gorzej będzie je później oduczyć Nadia, dobrze, że lekarz niczego złego nie wysłuchał, ale taka temperatura to chyba nie jest nic Z torebeczką na siuśki nie pomogę, bo nigdy jeszcze nie stosowałam u Zuzy :( Agulinka gratulacje dla dzielnego Szymusia :D A co do ząbków to ponoć im później to lepiej, bo są trwalsze. Ale kto to może wiedzieć ;) Kasia, ja nosze soczewki już wiele lat, ale jednodniowych nie stosowałam. Aktualnie mam 2tygodniowe J&J http://www.e-soflens.com/p68,acuvue-oasys-hydraclear-plus.html i bardzo sobie je chwalę :) Kupuje normalnie bez recepty przez Internet. Mamazgrudnia, moje dziecko już składa sylaby, ale nic konkretnego z nich nie wynika :D jednak słyszę jakieś baba, tata, tiatia, meme, mame. Spokojnie na pewno i twój synio niedługo zacznie gaworzyć :) Agulinia, kolorowe opakowania ja najlepsze :D Mój chłop też zawsze jej zabiera, bo brudne, bo urwie i połknie oj te chłopy ;) No i gazeta to jest to :D Już jej dałam jedna na zniszczenie i tylko odrywam najbardziej zdemolowane strony hihihihi Oki, trzeba trochę popracować :) Buziaki i miłego dzionka!

czesc kobitki:) po 1-wsztstkiego najlepszego dla Emilek:) po 2 donosze Minio ma sie lepiej, co mnie ogromnie cieszy:) leki bierzemy, inhalacje to cyrk na kolkach bo maseczka jest cacy ale do gryzienia, zabki u nas ida i to rownoczenie 1 i kly jak ocenilo wczoraj 2 lekarzy. co do clopow to z moim mam jazde bo mnie najzwyczajniej w swiecie wkurwia!! poszlam wczoraj po Ole do tesciowej i nie bylo mnie raptem 40 mnut a ten z morda ile on by to narobil za ten czas , kuzwa malo mnie szlag nie trafi juz od tego siedzenia w domu, zero wyjscia na pole, gary, sprzatanie, dziecko i ksiazki:( dodatkowo mialam isc dzis z Ola i pawla siostra i jeszcze 2 oli kuzynkami na basen, tak uzgodnilysmy z Aga, pozniej natomist wyjechala do Pawla z tekstem zeby on z nimi pojechal bo samochodem wygodniej niz autobusem i malo jej w leb nie dalam!!!! bo oczywiscie ja musze w takim wypadku zostac z Miniem i kurwa wyszlam sobie do ludzi... wyc mi sie chce na to wszystko........ tak jakby mi sie nic nie nalezalo?? ale sral ja pies w sobote ide do szkoly i nie zamierzam sie spieszyc do domu, w dupie to mam ,wszyscy maja czas dla siebie tylko ja kuzwa ubezwlasnowolniona, bo dzieci dom itp

Witam I ja sie z rana melduje. Maly pospal standardowo do 7 , z 2 pobudkami w nocy i jedna o 4.30 ,chcialam go bez mleka przetrzymac,ale sie nie dalo, butla poszla w ruch. I u nas z drzemkami w dzien tez sie poprzestawialo, czesto tylko 2 sa,a jak juz 3 sie uda to jedna z nich bardzo krotka. Teraz malego 30 minut usypialam. oczka zamkniete, spiewa juz jak to zwykle przed snem, a usnac nie moze. Co mu sie porobilo to nie mam pojecia. Jak wstanie zbieramy sie i do agulinki jedziemy. Aguliniu to twoj musial miec duze wyrzuty sumienia,ze was w taki upal w domu zamknal, skoro przyslal posiclki w mlekiem i kluczami. I chowaj je gleboko chowaj:) I u nas tez na topie po mamama, bababa i dadada jest jeszcze nie;) Dla Emilek najlepsze zyczenia imieninowe. Listek no to masz malego lobuziaka:) Moj patryczek tez czasem robi w lozeczku pobojowisko. Thekasiu ci anglicy to potrafia zycie sobie utrudniac. Ale cale szczescie jest przeciez internet:) Mlodamamuska od razu trojeczki wam wychodza? Fajnie bedzie Basienka wygladac, jak maly wampirek:) Michaa ja juz rozne opinie slyszalam, jedni sa za tym,ze kciuk lepszy inni ze smok.Moj patryczek dostal juz smoka jak jeszcze w szpitalu bylismy, mial tak silny odruch ssania, ze jak smoka nie dalam plakal i nie mogl zasnac.Wiec polozne mowia niech pani da smoka, dalam i tak juz zostalo:) Madziu czasem rzeczywiscie lepiej wyjsc i ochlanac, choc jak mnie moj wkurzy to musze na niego nawrzeszczec:) milego dnia , zmykam bo maly wstal i juz mi na kolanach siedzi.

hej hej :) Dziękuję bardzo za życzonka :) Madzialińska - party nam się udało a jakże, ja mam czerwone pazurki a młoda budyniowe z brokatem :) Siedziałyśmy prawie do północy i filmy oglądałyśmy, jakoś się nam spać nie chciało mimo że dzionek był intensywny. I jak się spotkamy to porównamy wielkość dzieciaczków :) w poniedziałek będziemy ruszać do rodziców. Agulinia - no to Malina wczoraj pospała - szok :) no i dzisiaj Krzysio ruszył z gadaniem, od rana jest ma ma ma ma mamam i buzia się nie zamykała :D zatem będą gadolić oboje, albo śpiewać, bo mój to mam wrażenie że do opery by się nadawał z tymi swoimi wysokimi dźwiękami ;) Ela - a tak wychwalałaś chłopa no i klops :O popisał się bardzo :O nie daj się i walcz o swoje! Dziś od rana gorąc, młody wreszcie poszedł spać a ciężko mu szło to zasypianie, T przyszedł to go ululał po swojemu i dopiero zasnął. Ja muszę dziś jakieś zakupy zorganizować bo jutro mamy mieć gości imieninowych i chatę trzeba ogarnąć a tak mi się nie chce przez ten upał, że szok :O No i Iga dziś wraca do domu, miała być dol czwartku, ale coś się plany im poprzestawiały i dziś po nią szwagier przyjeżdża :O no ale od poniedziałku będziemy u rodziców i Krzyś będzie miał Igę codziennie :) Uciekam, bo już kolejka do kompa jest :) Udanego dnia!

Wszystkiego naj dla Emilki ... kurde i nic z tego nie wyszlo bo nakleilam rano o 4 tak jak mi lekarz kasal ale moja mala wysikala cala noc litry a potem zero i kiedy maz wyjezdzal to jeszcze nic nie bylo wiec odpuscilam bo pampers tez suchy a pic za diabla nie chciala ... ale jestem pewna ze to zeby od wizyty u lekaza nie miala temperatury .... wystraszyla sie czy jak .... no i poplakuje przez zebole

Dziękujemy za Emilkowe życzenia, hehe nawet niewiedziałam, że ma imieniny, bo my urodzinki obchodzimy :) Agulinia wysłałam Ci maila :) Łóżeczko już mamy opuszone od miesiąca bo Emi już wstaje więc istniało niebezpieczeństwo przepadniecia ;) Wow jak mała ci spała, aż szok !! a jak w nocy po takim spaniu dziennym ? Ja rybke daję jej ze słoiczka z gerbera, łosoś tam bodajże jest, Emi uwielbia ten słoiczek bardzo :) natalie to mało powiedziane mały łobuziak, to duży łobuziak ;)

http://www.allegro.pl/item1100999259_de181_b_p_c_sliczna_sukienka_46.html http://www.allegro.pl/item1097165122_dk615_fashionworld_wspaniala_sukienka_44_46.html http://www.allegro.pl/item1087945782_cd642_okazja_b_p_c_sukienka_kimono_roz_44.html Laski co myslicie o takich sukienkach na wesele?? Wiek -26 lat Miejsce zamieszkania - Rzeszów A teraz szczęścia mam dwa:) OLEŃKA ur.13.04.2005r. godz. 11.50 waga 3100 MICHAŁEK ur.26.11.2009r. godz. 16.05 waga 3700 dieta dukana startujemy:) 28.06.2010 77,1 kg 30.06,2010 76 kg :) Wiek -26 lat Miejsce zamieszkania - Rzeszów A teraz szczęścia mam dwa:) OLEŃKA ur.13.04.2005r. godz. 11.50 waga 3100 MICHAŁEK ur.26.11.2009r. godz. 16.05 waga 3700 dieta dukana startujemy:) 28.06.2010 77,1 kg 30.06,2010 76 kg :)

Ela mnie na wesele najbardziej by pasowała pierwsza :) A ta druga też bardzo fajna, ale jakoś na wesele mi nie pasuje, trzacia najmniej mi sie podoba

Ela tez bym sie wkurzyla wrrr. wczoraj tez mialam dosc. uspilam tomka o 22.30 , polozylam na gore do lzoeczka -m juz spal na gorze. o 23.30 slysze ryk na cale gardlo. a ten nawet nie wstaje! podchodze - mowie do niego ze moglby choc do tej polnocy podyzurowac kiedy jestem na dole- a on od mnie ze on pracuje i musi sie wyspac! super. on musi sie wyspac a ja nie musze... Madzia wlasnie te same szkla nosilam do tej pory ale chce wyprobowac jednodniowych... od poniedzialku nie biore progesteronu i juz widze ze okres wraca wrrrrr. znowu brzuch jak bomba...

Ela - pierwsza i druga! Cudo! Trzecia może byc, choć coś bym włozyła by biust nie wychodził..hihi Ja lubię tego sprzedawcę. A moja siostra to już nałogowo tam kupuje. Dopiero zobaczyłam,ze trzecia ma takie kimonowe rękawy, myslałam,ze to narzutka jakas.

AGUS A JAK JAKOSCVIOWO TE RZECZY ????BO JA TAK PRZEZ PRZYPADEK znalazlam jego aukcjie i nietore fajne, szkoda ze nie zawsze jest rozmiar z tego co mi sie podoba

Róznie. Czasem sliczne jak z katalogu,a czasem wymięte i dziwny materiał. Jakościowo - takie jak katalogu Ouell. Trzeba dobrze czytać opisy, by potem się nie zdziwić, jak wszedzie zresztą, ja tam jakieś tuniki kupowałam dla siebie i bluzki dla mamy. - tanio. I w 90% byłam zadowolona.

Hej !! Miało mnie już dziś nie być, ale jestem żeby się z Wami przywitać. Natalie z Patrysiem pojechali do domciu a ja już nas spakowałam prawie, Szymcio śpi w wózku na dworze już ponad godzinę a mój pojechał na zakupy wiec mam chwilkę... Ale dzisiejsze odwiedzinki Natalie z Patrysiem uważam za nie bardzo udane :( bo moje dziecko po wczorajszym szczepieniu na pneumo jest nie do wytrzymania :( . Cały czas marudzi, uspakaja się na chwilę i znowu jest płacz z zanoszeniem i marudzenie. W nocy już nie wiedziałam co robić. Miałam po mamę moją dzwonić bo od 22 do północy płakał mi strasznie. Uspakajał się na 10-15min i znowu zaczynał koncert. Później niby spal ale bardzo niespokojnie. O 4 się wybudził, pobawił moimi włosami i nosem i o 5 usnęliśmy oboje na 3 godzinki. Te ostatnie do 8 były już spokojne. Ale od rana jazda znowu. Gorączki niema, w miejscu wkłucia też nic się nie dzieje ale płacze strasznie. Chyba najgorzej do tej pory zniósł tą szczepionkę. Czopki nic nie dają. Zaaplikowałam o 22 i nad ranem paracetamol ale nic to nie dało. Do tego jak Natalie usypiała u nas Patysia zobaczyłam u Szymcia jak sie karmiliśmy, że jest na miejscu prawej dolnej jedynki biały wyczuwalny punk zatem pewnie i ząbek do tego wszystkiego się przebija. A wczoraj jeszcze nic nie było. No maskara. Mam dość. Dawno tak nie było żeby Szymcio co chwilę płakał do tego stopnia żeby sie zanosić. Zatem dzisiaj z Klaudią niewiele pogadałyśmy bo nie było jak. Patryś nie chciał spać choć był senny, a Szymus co chwilę płakał. I tak sobie mamusie posiedziały z dzieciakami i pogadały. Wcale a wcale :( . Na temat chłopków to nie piszcie nawet bo mój tez mnie ostatnio drażni. Moze to taki okres mamy na forum bo co chwile któraś pisze ze coś jest nie tak. Eh... oni z Marsa są a my z Wenus ;) Ela fajna ta pierwsza :) No nic laseczki. Odezwę się po weekendzie. Oby mojemu dziecko do jutra przeszło. Buziaki.

Agulinko nie bylo zle, fakt,ze szymus dzis marudek,ale jego prawo:)Patrys rzeczywsicie nie spal mi od 9.30 do 14 w koncu na rekach padl, bo u nas ostatnio wozek do spania jest be.Juz myslalam,ze moze mi usnie jak na spacerek poszlysmy ale gdzie tam. Nastepnym razem szymus z agusia do nas przyjada,ale na pewno nie po szczepieniu szymcia:) Elu na wesele najbardziej mi ta pierwsza pasuje.

thekasia takie gadanie wkurzyć może, że on pracuje...a Ty co robisz ? przecież przy dziecku to jest bardziej człowiek zmęczony aniżeli w pracy...taka prawda Agulinka Emi tez po szczepieniu na pneumo była strasznie marudna, miała ponad 38stopni gorączki, naszczęście u nas czopek paracetamolu pomógł i troszkę nocy przespała choć i tak niespokojna była Emi padła dziś o 19...pewnie wcześnie rano wstanie, więc niedługo idę spać...a jutro idę pierwszy dzień do pracy, naszczęście tylko na pół etatu, ale tak czy siak jestem smutna, tak bardzo nie chcę córci zostawić, ona taka cudowna jest, uwielbiam z nią czas spędzać...a poza tym nikt lepiej nie umie się nią zając aniżeli ja :( mnie zawsze się prześpi w dzień, wszystko ładnie zje :( pocieszam sie, że tylko na 2 miesiące wracam, bo od września prawdopodobnie pójdę na wychowawczy :D