Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foczka_

Zaczynam starania od dziś. Kto ze mną? Razem weselej.

Polecane posty

Gość lilka90
malina.......i jak tam dostalas @?jak nie powtarzaj test

Gość lilka90
nataliuś.....pisalas ze masz krotkie cykle a moze sprubowalabys polykac ten castaganus ponoc pomaga wyregulowac cykl podaje Ci link z inf na jego temat http://www.i-apteka.pl/product-pol-1836-CASTAGNUS-x-30-tabletek.html to sa tylko tabletki ziolowe wiec nie powinny zaszkodzic sama sie zastanawiam czy ich nie wyprubuje. i tu jeszcze podaje drugi link odnosnie castaganusa hm moze faktycznie pomaga zajsc w ciaze poczytajcie drogie staraczki http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3899825

Gość lilka90
tak poczytalam pare wypowiedzi i jak narazie same pozytywne pisza dziewczyny ze castaganuspomogl im zafasolkowac .....co o tym sadzicie moze powinnysmy tez wyprobowac tego specyfiku?:)

Gość lilka90
Mika23.....spoznione WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!:)

Gość Mika23
Cześć kochane:) Może zaczne najpierw od problemu wisiołka:) Naczytałam sie dziś o nim sporo i jest wiele pochlebnych opinii na jego temat. Sama go stosuje od 1 dc cyklu, a dziś jest mój 7 dc. Za ok tydzień bedę mieć dni płodne, wieć i wtedy przestane go brać. Czy działa, tego jeszcze nie wiem, okaże sie:) Dziś mi się skończyła @:):) lilka90--- ja bym się jednak na Twoim miejscu zastanowiła czy castignatus brać, skontaktuj sie z lekarzem i zapytaj po prostu. Jeżeli ty masz juz potwierdzone badaniami problemy, to moim zdaniem skontaktuj sie z lekarzem. Zobaczysz co sie powie, jeżeli nie bedzie mial przeciwwskazań to spróbuj. Ja przynajmniej bym tak zrobiła:) nataliuś--- Coś mi się nie podoba ta Twoja @. Wyganiam Cię do lekarza!!!! To naprawdę nie jest normalne ze ona tak krótko trwa, i ze jest w sumie tak często!!! Bierz sprawy w swoję rączki zaczynaj działać! niezapominajka----tak bardzo mi przykro!!! ten los bywa taki niesprawiedliwy!!! mam nadzieje, że szybko powrócisz do zdrowia! a najlepiej jakby ci sie udało w tym cyklu! green-ka---my mamy obie 2 cykl starań i wypada tak, ze mniej więcej w tym samym czasie mamy dostać @ w lipcu, jest tylko 3 dni róznicy:P:P choć jak patrze na naszą nataliuś to ona ma 3 dni wvześniej niż ja, wieć może ona bedzie w lipcu naszą dobrą wróżką:):) malina--- widze, że minął Ci termin @, robiłaś test?? napisz jak możesz co z Tobą on-line--- jak się czujesz?? prosimy o przesłanie fluidków:) a jak inne dziewczyny pisac, co u Was:)

Hej :) Sorki,nie bylo mnie troszke,ale mialam nawal zajec ... Tak przeczytalam o tym wiesiolku ,o tych ziolach,specyfikach,,,,,czy naprawde sa one takie pomocne? Bo juz nie wiem czego jeszcze probowac... P.S. Do tabelki sie nie dopisze bo ja tu najstarsza z Was :P:P:P :))))

Gość Mika23
Cheerless---dopisuj sie do tabelki i nie marudź:)

Mika 23 --> Nie,,nie,,moze jeszcze nie teraz ;-) Narazie sobie Was poczytam,moze czegos nowego sie jeszcze dowiem (juz sie dowiedzialam! ) ale tabelke narazie sobie odpuszcze ;-) :P U nas dzis dziwna pogoda,maz idzie jak zwykle na noc do pracy (i kiedy ja mam to dziecko niby robic jak maz wiecznie po nocach pracuje? :D:D ) teraz spi.Ja sie biore za sprzatanie,obiad ,a pozniej musze wymyslic co z malym robic,bo nie chce z nim caly dzien przesiedziec w domu. Musze chyba sobie na nowo jakis kaelndarzyc sprawic,zapisywac te wszystkie okolicznosci \"sprzyjajace i niesprzyjajace\" posiadania drugiego dziecka..Mam na mysli zapisywanie sluzu,temperatury...chyba zaczne na nowo to robic,bo juz w sumie dawno temu przestalam,poszlam juz na zywiol,co ma byc to bedzie,ale tutaj od Was znow tyle nowych rzeczy sie dowiaduje,ze teraz moze bede to robic bardziej \"fachowo\" ;-) O matko...ale dlugie zdanie wyszlo.

Witajcie dziewczynki! Ja dziś tylko na chwilkę wpadam do Was, żeby się przywitać, bo szykuje mi się imprezka rodzinna i raczej później nie dam rady podejść do komputerka. Mika --- ja też mam nadzieję, że drugi cykl będzie szczęśliwy dla nas! Pierwsza będzie nataliuś, potem Ty i ja, bo inne dziewczyny \"zaskoczą\" jeszcze w czerwcu. Malina i lilka już powinny coś wiedzieć (8.06 i 13.06 - o matko to dziś!!!), za kilka dni lily white(19.06) i niezapominajka - dzień później. Malina, Lilka --- meldujcie!!! Coś foczka się nie odzywa, skoda też nie wpisała w tabelce terminu @, więc nie wiadomo co u nich. :-( on-line, fisiowna --- a jak Wy się czujecie nasze kochane brzuchateczki? Miłego dnia Wam wszystkim życzę i do jutra! 🖐️

Gość lilka90
Hej kochane kobitki!!!!Tak dzis jest termin mojej @ myslalam ze moze juz wczoraj dostane bo glowa mi od wczoraj peka:(dzis tez zbudzilam sie z bolem glowy i podbrzusza a o piersiach to juz wole nie pisac.Ostatnie trzy cykle @dostawalam zawsze w porannych godzinach jak narazie mamy poludnie i nadal cisza .....ale ja czuje ze @ lada chwila nadejdzie :(....dam Wam znac dziewczynki co i jak na pewno. Malina....co z Toba? daj jakies znaki dostalas @ mam nadzieje ze nie:).Cheerless....oj zapisz sie do tabelki. A co z naszymi brzuchatkami ?dajcie znac przyszle mamuski jak Wasze samopoczucie?Pozdrawiam wszystkie pozostale staraczki!!!Zajrze do Was pozniej!!!!!milej soboty

mika23 mnie tez nie podobaja sie moje cykle,planuje isc do lekarza ale obawiam sie znow mnie zleje.....6 mc to dla nich za krótko......Lilka90 dzieki za informacje,na razie tez biore wiesiołek na castangus przyjdzie pora w przyszłym cyklu.........ale pogoda do bani,zimno i leje....w sumie to teraz sie ciesze ze nie wyjechalismy nigdzie na weekend...

Witam. Green-ka trzymam za słowo ;). Przez cały tydzień znowu będę się dszukiwać objawów, chociaż to jeszcze za wcześnie. A jak przyjdzie @ to też się chyba skuszę na wiesiołka. Właśnie Foczka co u Ciebie? Miłego popołudnia wszystkim :)

Gość lilka90
Tak jak obiecalam daje znac co i jak......Brzusio nadal boli ale @ jeszcze nie przyszla poszlam do apteki i kupilam test .Wyszedl negatywny nawet cienia drugiej bladej kreseczki:(.Wiem ze powinnam zrobic z moczu porannego ale specjalnie nie chodzilam przez 3 godz do toalety i nie pilam by nie rozcienczy moczu.W sumie to nie spodziewalam sie ze mi sie udalo w tym cyklu ale zawsze ma sie ta iskierke nadzieji.Mam jescze jeden test jesli do jutra nie dostane to powtorze go rano, ale nie chce sie wiecej nakrecac.....nataliuś.....moze powinnas zmienic ginekologa moze trafilabys na lepszego.Powinnas skontrolowac hormonki a zwlaszcza prolaktyne.No i wyjasnic te krotkie cykle. Trzymaj sie moze w tym cyklu juz zafasolkujesz:). Mika23.....wiesz tak przemyslalam z tym castaganusem i w moim przypadku to masz racje powinnam wpierw zapytac sie lekarki czy moge go zaczac lykac.I zycze Ci za tydzien owocnego przytulanka:)

Gość Mika23
Cześć kochane:) nataliuś-- pamiętaj, że wiesiołka sie bierze tylko do owulacji, nie dłużej!!! i z jakiej firmy łykasz, bo ja oeparol, podobno jest najlepszy, okaże sie. lilka--dopóki nie ma @ to nadzieje jest!! choć nie chce cie nastawiać na fasolkę, bo jak przychodzi @ to wtedy boli to dwa razy mocnej, zawsze lepiej sie miło rozczarować:):) green-ka-- udanej imprezki z rodzina:) odreaguj stresy i baw sie dobrze:) cheerless- mozesz jeszcze raz napisać jak to jest z tymi Twoimi staraniami?? który to już cykl? i kiedy masz mieć termin @. A co do mnie, to nie chce krakać nic złego, ale zaczynam mieć strasznie duży problem z jedzeniem, na nic nie moge patrzeć, jak pomysle o jedzeniu mdli mnie:( jedyna rzecz, która przechodzi mi przez gardło to młode, ugotowane ziemniaki bez zadnych dodatków:( Jutro jadę do mego lubego, ogólnie powiem mu ze znów świruje z jedzeniem to może mi pomoże:) I w sumie zapowiada mi sie fajna niedziela i poniedziałek:P dziewczyny piszcie ogólnie co u Was słychać, nie tylko o starankach, ale ogólnie o wszytskim i o niczym:) poznamy sie lepiej i zżyjemy:) A i jeszcze sie musze Wam czymś pochwalić:) Wczoraj dostałam maila z propozycją sesji zdjęciowej, w ramach poszerzenia mojego portfolio i chyba skorzystam z tego:)

Gość Mika23
Dziewczyny, które łykają wiesiołka meldować sie. Napiszcie w jakiej dawce go bierzecie, ile razy dziennie i od jakiego czasu, tzn który cykl. Ja biorę tak jak pisałam wcześniej dopiero od pierwszego cyklu, od 1dc dokładnie. Biorę 3 razy dzienni po 2 tabletki. Choć miałam dzien ze nie wzielam ani jednej. Także nie biorę ich dosyć regularnie.

ja zajrze pozniej..........a masz swoje zdjecia na jakiej stronie np fotka itp?podaj link.......gratuluje!

Gość Deszczowy czerwiec
Przepraszam że wam wchodze w temat ale mam takie pytanie.Ile dni od stosunku może wystąpić plamienie implantacyjne????Wiem e nie zawsze występuje i nie u każdej kobiet ale tak chciałam zapytać???????????????????????????

Gość Deszczowy czerwiec
Bo ja miałam 4 dni po stosunku ale najpierw miałam brązowe plamki a przy podcieraniu na papierze krew i koniec

Gość magdaleena
Witam dziewuszki :) Deszczowy czerwiec - niestety nie pomogę, bo sama nie wiem. Do mojej @ jeszcze daleko, a mnie już dopadł mój "przedokresowy tasiemiec". Z czego wniosek, że jak zwykle nici. Ale po ostatniej pogawdęce tu z nataliuś przemysliwuję konsultację jeszcze u jakiegoś innego gina, tylko nie bardzo jest do kogo iść. No i biorę tez leki na alergię, których nie powinno sie brac jak się chce zajśc w ciążę, ale są dla mnie rewelacyjne, a bez nich się chyba uduszę, więc nie wiem co zrobić. Poza tym stres i stres i moja mam jest baaardzo chora, więc nie ma co się dziwić. Warunki wybitnie niesprzyjające do zajścia.

Gość Mika23
Deszczowy czerwiec--- plamienie implantacyjne jest od 7 do 12 dni po zapłodnieniu. A od stosunku to tak naprawde nie wiadomo, bo nie wiesz kiedy doszło do zapłodnienia, a należy pamiętać ze plemniczki maleńkie mogą sobie żyć kilka dni w nas:) A wiesz kiedy miałaś owulację?? U części kobiet występuję plamienie okołoowulacyjne, czyli w okolicach domniemanej owulki moga pojawiać sie takie czerwono-brązowe plamki. Ja tak miałąm w poprzednim cyklu, plamienie okołoowulacyjne, wcześniej tego nie obserwowałam Wiec jest to rzecz zmienna u każdej z nas:)

Gość lilka90
witajcie no i przyszla do mnie @:(:( :( normalnie leje sie ze mnie j'akby ktos kran odkrecil. Mika23,green-ka,nataliuś kolejny cykl staran przed nami mam nadziejny ze owocny.Niezapominajka25 oby Ci sie udalo. Magdaleena zycze Ci duzo zdrowka i nie trac nadzieji a moze juz nie przyjdzie do Ciebie na dlugo! Ciekawe co u maliny nie odzywa sie:(

Czesc Dziewczynki. U nas dzis sliczna pogoda.Sloneczko pelna para,az sie chce z domu wyjsc :) .Pol dnia spedzilam z moim malym lobuzem na dworze.. Troszke tylko denerwujace,bo maz pracuje wszystkie popoludnia,nocki ..Czasem ma wolne w tygodniu,ale weekendy w pracy obowiazkowe.I tak sobie spedzamy caly czas z synusiem :ja i On :) Mika 23,pytalas jak to u mnie z tymi cyklami... A zebym ja to sama wiedziala! :D Mowie Wam,,ja juz nic nie licze,nic nie obserwuje,,ide na zywiol.Powinnam dostac @ cos na poczatku przyszlego miesiaca,ale dokladnie kiedy to tez nie wiem,bo zawsze mam nieregularnie.Nigdy nie moge byc na 100% pewna,ze bede miec wtedy,a wtedy.Zawsze jest inaczej. Dlatego tez tak ciezko mi zajsc w ciaze,bo ciezko mi wyliczyc dni plodne,musialabym codziennie robic testy owulacyjne. Kiedys mialam takie zdarzenie,ze bylam akurat w Polsce poszlam do mojego Gina,do ktorego zawsze chodzilam w PL i mowie mu,ze jak zwykle mam okres opozniony,ze staramy sie bla bla bla..No wiec dla pewnosci wzial mnie na usg i co zobaczyl? Ze akurat mam jajeczkowanie (??) i ze dzis jest ten dzien kiedy moge zajsc w ciaze,,,a za dwa dni dostalam okres.Lekarz byl w szoku,a ja jeszcze wiekszym.Wiec nie mialam tych dni tak jak u kazdej normalnej osoby ,ze ok 14-15 dnia cyklu czy jakos tak.. Ja jestem cala jakas \"inna\" :D Wszystko u mnie na odwrot :D Niestety tamtego dnia nie wykorzystalismy,to byla zima,pelna chata ludzi,nie szlo gdzie sie schowac na bara bara :D:D:D Od tamtej pory nie umiem i w sumie tez nie staralam sie tak bardzo okresilc kiedy jest \"ten dzien\" :) Jakos tak zeszlo..juz 2 lata w sumie sie staramy i nie staramy..Byloby dziecko byloby idealnie,super,ale jak nie bedzie to plakac tez nie bede,bo juz jedno mam ;-) Jest dobrze :) Nie martwie sie,nie placze,nie lamentuje. Badania zrobilam dla swietego spokoju,owulacja i hormony ok,,,a reszte czas pokaze ,, O ile jeszcze ten czas bede miec!!! Bo latka leca nieublagalnie .. :(:(:( No to znow sie rozpisalam. :)

Gość mify
Jestem, skrocilam nicka i zalozylam nowy temat. Pewnie dlugo nie potrzyma. Z jednej strony niewazne, bo wiem, ze decyzje podejme bez tej bandy oszolomow tutaj, z drugiej szkoda, bo uwazam, ze b. waznym jest mowic o aborcji glosno. Moze da sie kogos zwrocic z drogi..

Gość magdaleena
Ech... Tu to tylko ja o tej porze grasuję :D

Gość Mika23
magdalenka-- nie tylko Ty grasujesz, ja tez :):):)

misia moja,melduj sie tutaj!!!!!!!ja pisze z opoznieniem ale jestem!!!!! olej tych debili!!!!....................dziewczynki jutro opowiem(y) wszystko, na razie prosze przyjmijcie Miśke ciepło

Gość magdaleena
No własnie zauważyłam :) Nawet posta napisałyśmy dokładnie o tej samej godzinie :) Tyle że ja jednak się już kładę. Wcale nie jestem senna, za to net chodzi mi tak, że jak czekam na otwarcie jakiejś strony, to zdążyłabym iść i zrobić sobie herbatę. I strasznie mnie to irytuje. Dlatego dobrej nocki życzę :*