banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 zobaczymy jak to u mojego M z nasieniem będzie, mam tylko nadzieję, że pojedziemy tam w piątek bo strasznie niecierpliwa jestem, no i chcę w końcu wiedzieć ze wszystko ejst ok i moge iść na hsg.... sprawdziłam w kalendarzu i wyszło, że w ostatni tydzień lutego będę miała badanie.... czyli Amerie wychodzi na to, że najlepiej z porannego moczu robić w tego 4 godziny na pewno miną od ostatniej wizyty w toalecie ;) chyba sobie zamówię te testy, bo masz rację, że lepiej spróbować wszystkiego :) szkoda tylko, że w kwestii diety i alkoholi nie jestem taka mądra :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 oj tam ;) dieta i alkohole przeciez cos w zyciu sie nam nalezy ;) na to akurat mozna sobie pozowlic dla lepszego samopoczucia ;) banoman mysle ze bedzie wszystko ok. u twojego mezczyzny przeciez bylas juz w ciazy wiec do zaplodnienia doszlo.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 mysle ze najlepiej rano robic w moim przypadku rano bedzie ok. godziny 15 czyli jak wstaje tylko ze dzisiaj test wyszedl mi zle i wypilam kawke wiec.... ale i tak zrobie drugi nie wydaje mi sie ze kawa tyle moze pozmieniac.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 a!!!! jeszcze cos!!! zawsze mi sie wydawalo ze mam owulacje wtedy kiedy dostaje tych boli... bole przeszly a owulacji brak... zobaczymy co bedzie dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 nom doszło ale doszło też do obumarcia :( a wiem, że może być taka sytuacja że plemniki są nieco zniekształcone i wtedy może dochodzić do zapłodnienia ale zarodek obumiera bo są za duże wady rozwojowe..... ale głęboko wierzę (jakkolwiek to teraz zabrzmi) że był to wypadek przy podziałam i wszystko z nami jest ok a bezowocne starania są po prostu jakimś głupim przypadkiem i że to tylko kwestia czasu aż się uda, może po prostu musimy swoje odczekać.... ostatnio M mi powiedział, że gdyby tylko wiedział, że tak nam to będzie wychodzić ( a raczej nie wychodzić) to by tyle nie czekał.... no ale teraz nie ma co o tym myśleć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 rozne sa przypadki.... ale lepiej za duzo nie czytac na ten temat bo mozna w dola ogromnego popasc :/ ja mialam tak po zabiegu... masakra banoman wiara czyni cuda!!! ;) bedzie dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 a może ta kofeina jednak cos tam pozmieniała.... no najlepiej zaraz po przebudzeniu rób teściki ;) i ja sobie chyba sprawie takie cudeńka Amerie to może przez te bóle próbowałaś wtedy kiedy nie trzeba było a wtedy kiedy miałaś rzeczywiście owulkę to akcji nie było i stąd tak długo przyszło ci czekać, myślę, że te testy dużo pomogą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 mama nadzieje ze w koncu dowiem sie kiedy mam ta owulke... powiem ci ze dobrze rozumujesz tak wlasnie bylo z tymi staraniami... ale tez bylo tak ze maz wyjezdzal w miesiacu co jakis czas i takie to slabe starania byly wtedy kiedy bylo mozna to byly a teraz jest caly czas mimi ze sie troszeczke mijamy... mysle ze ten miesiac bedzie dobrym sprawdzianem dla nas ze tak powiem ;) banoman pewnie kup mysle ze dobrze sie tak kontrolowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 własnie baaaardzo dobrze, że M masz teraz przy sobie, ja też myślę, że to będzie dobry dla was cykl :) no i trzymam kciuki, że w TE dni M byl do twojej dyspozycji :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 sprawdzałam właśnie na allegro i te testy co ty masz u nas kosztują 127zł za 7 szt. plus przesyłka - powariowali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 hehe dzieki banoman ja mama nadzieje ze po tych badaniach bedziesz spokojniejsza :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 oczywiście chodziło mi, że będzie do twojej dyspozycji :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 bede uciekala bo mezulek zaraz wraca dzieki banoman za konwersacje ;) i do jutra :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 do jutra, ja też spadam na czas jakiś bo M za chwilę będzie i obiadek trzeba zjeść ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Mialam się wczoraj odezwać ale co napisałam to mi zeżarło:/ a dzisiaj dopiero teraz mam chwilke,wróciłam z miasta bo szukalam sukienki na weeked(wyjeżdzamy z R w góry i w sobote jest bal a ja nie mam sie w co ubrać,jak zwykle zreszta:/) No i dupa bo nie dość że nic nie znalazłam to w końcu test zrobiłam przed chwilą i znowu NIC! Juz dawno po terminie @ wiec normalnie powinien wyjść czyli to oznacza ze znowu się nie udało:( Jak juz ma przyłazić ta głupia @ to niech chociaż bedzie już a nie przed samym wyjazdem:( W hotelu jest sieć basenów,sauny..itp to chociaż chciałabym skorzystać z tego wszystkiego:( No slow brak! jaka zła jestem to nie macie pojęcia..wrrrr :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Wiedziałam ze @ przyjdzie ale wiadomo jakies tam nadzieje byly...Ręce opadają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Smile może powinnaś poczeakć do rana z tym testem ja się też wkurzyłam bo okazało się, że w ten piatek M ne da rady pojechać na badanie (bo do Łodzi na nie jedziemy) w nastepny piatek odpada bo bedę miała jakos w tygodniu dni płodne a musi byś wstrzemięźliwość przed badaniem i dopiero za dwa tygodnie pojedziemy, czyli walentyki spędzimy w Łodzi z moją mama, ale się wkurzyłam, tak się cieszyłam na to badanie, bo nie chcę tyle czekać, gdybym mieszkała w jakimś normalnym mieście to nie trzeba by było jeździć nie wiadomo gdzie w sumie moglibyśmy jechać w sobotę bo wstepnie M się zapisał na tą sobotę, tyle tylko, ze w weekend nie robią testy przezywalności 24 godziny, więc doszlismy do wniosku że trzeba jechać w piatek któryś bo skoro już robić badanie to całościowe wsciekła jestem jutro chyba zadzwonię i umówię się dogina bo kazał przyjść jakos tak na początku cyklu żeby dał skierowanie na badanie hsg Smile w ogóle jakaś plaga z tymi spóźnionymi @ jest :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 a co do tych basenów to możesz i tak skorzystać w końcu są na to sposoby ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Hej dziewczyny! Smile dobrze rozumiem twojego nerwa ;) bo ja oczywiście @ nadal nie mam. Do lekarza idę w piatek, wcześniej nie dam rady, ale wezmę małża niech spróbuje sobie załatwić ze swoim lekarzem badanie nasienia. Amerie testów owulacyjnych nie robi sie rano! Bo poziom hormonów wzrasta w ciągu dnia , najlepiej między 14 a 20 i za każdym razem o podobnej godzinie. Na moich jest też napisane że nie wolno wcześniej za dużo pić , chyba żeby moczu nie rozcieńczyć. :) Banmon przerabane masz z tymi wojażami. Dobrze ze się zdecydowaliście na to badanie nasienia, ale i tak u was jest o tyle lepiej że idziecie sobie prywatnie i masz zrobione, a tutaj trzeba niestety skierowanie :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 ja też czytałam, własnie że z porannego moczy testu nie wolno robić, i najlepiej tak między 10-20 godziną, no i żeby się wstrzymać z piciem przez dwie godziny i starać się o tej samej porze robić. Czyli wyczytałam to samo co Ola :) Amerie na szczeście wstaje o 15 to może chyba po przebudzeniu testa strzelić ;) Ola jesli tylko masz taką mozliwość to możesz swojego małża wysłać na badanie ;) może nie trzeba długo na nie czekać.... no sama nie wiem badanie będzie kosztować 140zł i będzie zawierać # Badanie ogólne # Badanie przeżywalności 24-godzinnej # TEST MAR – w kierunku wykrywania przeciwciał przeciwplemnikowych mam nadzieję że to starczy bo mozna jeszcze dorzucić: # Posiew i ewentualnie antybiogram nasienia # Badanie chromatyny plemnikowej - SCSA – obrazującej stopień uszkodzenia DNA plemników ale chyba nie będziemy szalec i tylko te pierwsze trzy zrobimy.... już cholera sama nei wiem Ola a mam nadzieję, że jak chodzicie na basen to tyłeczków w saunie nie wygrzewacie bo to nie wolno ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 26, 2010 ola a jak ci idzie z tymi testami ? wiesz u mnie rano to godzina 15 bo ja wtedy sie budze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 26, 2010 już wszystkie się zmyły :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Bamon na szczęscie w osrodku nie ma sauny a wiem że zimą strasznie by kusiła ;) za to wymyśliłam sobie ze moze pójdę na jogę, bo mam ją w karnecie a małż w tym czasie posmiga na siłownię. Tylko muszę sobie nowe butki kupić , no i jakoś się przemóc bo się zleniwiłam ostatnio. Ale i tak pójde chociaz raz bo nigdy nia próbowałam. Amerie ja testy robię na razie te tanie , kreskowe z ebuy. Robię tak co 2-3 dni, bez przekonania ale dla świętego spokoju. Dopiero jak na nich pojawi sie druga kreska to przerzucę się na te fajne z buźką :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 26, 2010 A co do badań nasienia to wykonują je kliniki leczenia niepłodnoście i chyba szpitale , ale tam trzeba mieć skierowanie :O no i właśnie wysyłam małża zeby je załatwił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Styczeń 27, 2010 czesc. amerie ja kupilam te tanie paskowe testy i mysle ze sa najlepsze, 5f na ebayu za 30 testow, w tym cyklu zuzylam 5 . i tez bolal mniee brzuch w 11dc a to nie owulka, dopierow 15dc wyszedl mi test i na drugi dzien czulam ze mam owulacje, mialam jakby parcie w brzuchu i taki lekki bol i sluz. sorry za pisownie ale jak zwykle szybko :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 27, 2010 witam :) hope u mnie nadal nic... tylko ze ja juz nie wiem kiedy mama testowac czy jak wroce rano z pracy czy jak wstaje czyli o godzinie 15 bo dla mnie tojest ranek jak sie budze bo mam wszystko poprzestawiane :/ durnieje juz :/ ja sluz mam juz od kilku dni ale tak sporadycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 27, 2010 zrobilam test jeszcze raz 2h po przepudzeniu i mam usmiechnieta buzke :D i dwie grube krechy dzisiaj 16dc boli mi glowa mocno mam podwyzszona temp. i bola mnie plecki.... pozostalo teraz to wszysko jakos dobrze zaplanowac ;) hehe a!!! co ciekawe na tym tescie ktory zrobilam po pracy druga krecha byla ale slabiutka.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 27, 2010 kurde gdzie jestescie kobietki.... nie wiem co amma robic teraz czy czekac 12h czy zabierac sie do roboty.... :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 27, 2010 Amerie chyba ci nie pomogę za bardzo, a co jest napisane na testach? bo jak ja czytałam to jesli na tych paskowych wyjdzie owulka to za 12h trzeba się bzykać chyba z twoimi tez tak jest.... może rano spróbujcie się poprzytulać ;)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 27, 2010 Hej dziewczyny! Dostałam @ ! Nareszcie :) Czyli tak jak mi się wydawało, miałam owulke 2 tyg później i wszystkiee jej objawy brałam za objawy ciążowe. Teraz pozostają mi tylko testy owulacyjne, bo sama nie dojdę kiedy ja mam. Muszę sobie kupić zapasik ;) Amerie właśnie chciałam ci napisać (przemyslałam to w pracy) że chyba powinnaś testować między 18 a 19. A propos przytulanek to ja bym zaczęła dzisiaj (plemniczki bedą miałay czas dojrzeć czekając na jajko) no i jutro też i pojutrze :P Czyli pewnie nie mamy co liczyć na twoją obecność w najbliższych dniach ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach