Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miałam tego dość

Wieczne problemy finansowe, kto z was żyje w biedzie?

Polecane posty

Gość tez biednaaa
nowa kurtka co rok???? ja mam płaszcz w którym chodzę juz 9 lat. W butach chodze już 3 zimę, są porozwalane, przemakają ale nie stac mnie na lepsze. Najgorsze jest to że psują mi sie zęby, ale plomba kosztuje 150 zł

Gość tez biednaaa
nfz? jasne ze byłam, zrobili mi plombe za 50 zł ale wyleciała po roku

Gość miałam tego dość
bazienka na nfz do dentysty nie ma co chodzić chyba, że naprawdę zna się kogoś dobrego. Ja przez 2 lata jak byłam w tragicznej sytuacji nie byłam u dentysty:O Na szczęście nic mi nie jest, ale miałam aż 3 ubytki i za plombę ostatnio zapłaciłam 200zł:O

Gość tylko pozazdrościć
I jak mija dzionek?;-)

Gość tylko pozazdrościć
Zycie samo..grunt to sie nie przejmować i walczyc o lepsze jutro:-)

Julia Patera to dołacz jak mozesz i pmóz ;)

Mogłabym pomóc jakiejś potrzebującej mamie. Mam sporo ubranek po synku, w bardzo dobrym stanie.

Gość tylko pozazdrościć
Julia napisz jakie masz te ubranka..jakie rozmiary ,może komuś sie przydadzą:-)

Właśnie przeglądam szafę- i sporo jest różnoarkich spodni (jeansy i dresy), sweterki, bluzy, koszule, nawet nieużywany kombinezon. Na lato tez jest trochę koszulek i spodenek.Wszystko dla dziecka powyżej roczku.Mam też śpiworek dla niemowlaczka w całkiem dobrym stanie (6-9 miesięcy).Jesli ktos byłby chętny, a z jakichs powodów nie chce pisac o tym na forum, to proszę o kontakt ismenka_in@wp.pl

Gość tylko pozazdrościć
Dziekuje w imieniu tych mam ,co im sie te ubranka przydadzą:-) Piszecie dziewczynki o stomatologu ..z tym problemem borykam sie i ja:-0 Mam comiesięczny dylemat: isc leczyc zeby ,czy kupic wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy do domku.Wybieram szczescie mojego dziecka a sobie kupuje apap, dentasept i wyje niekiedy z bólu ...Ciekawa jestem jak długo tak pociągne :-(

Gość mammamaam jasiii
Ja mam dziewczynke i mam troszke cicuszkow od 56-68.Ale szukam czegos w zamian za wieksze.Rozmiar 80-86 na wiosne i lato.

U mnie zęby to też odwieczny problem:( Z braku kasy w zeszłym roku usunełam 4, jak tak dalej pójdzie to do trzydziestki bede szczerbata :P Tylko pozazdroscic- współczuję, ból zęba to jest chyba najgorszy ból:(

Gość tylko pozazdrościć
Wiem:-( najgorsze jest to ,że mam problemy aż z trzema i jak zaczną bolec to mam dosyc wszystkiego:-0

Gość martaskk
W dzieciństwie też przeżyłam dużo biedy... Pamiętam w szkole jak inne dzieci na śniadanie jadły drożdżówki, ciasteczka itd a ja albo nic nie miałam albo kanapke z masłem i cukrem :( W domu miałam zimno, aż nie chciało się wstawać do szkoły, siedziałam w kurtce i przykryta kocem. Na obiad zawsze jedliśmy tylko zupe. Jak poszłam do liceum to nieraz nie miałam na bilety. Teraz mam 21 lat,mieszkam z chłopakiem, studiuję zaocznie i oboje pracujemy. Na szczęście niczego nam nie brakuje, możemy pozwolić sobie na wakacje czy wyjście do kina lub restauracji i też odłożyć coś na nowy samochód. W domu rodzinnym też się poprawiło, bracia pracują, tata też, w domu ciepło, mają co jeść i nie jest tak źle :) Biede którą przeszłam zawdzięczam matce alkoholiczce, która potrafiła ukraść ojcu (jedynemu który pracował w domu) całą wypłatę :o Przepiła a później narzekała że nie ma z czego obiadu zrobić :o Do tej pory pije i tylko czeka na okazje żeby coś zapier... ojcu :o Była na leczeniu - nie pomogło. Ojciec we własnym domu musi chować pieniądze przed nią :o Nie mogłam już tego wytrzymać i wyprowadziłam się z domu w wieku 19 lat. Poszłam na studia, znalazłam pracę i teraz wynajmuje z chłopakiem mieszkanie.

O matko:( I niech mi ktos powie, że w Polsce sie dobrze żyje :/ Mnie jak zaczyna bolec to przykładam rozkruszoną polopirynę s na waciku. Ale ile tak można?

Gość tylko pozazdrościć
Jest bieda są i oligarchowie:-) Co do zebów to robie podobnie..mam wyznaczona wizyte na koniec marca..musze wytrzymać ..zresztą i tak na jednej sie nie skończy..:-(Zle sie od,zywiam..mało spie ,nie łykam wit,bo mnie na nie nie stać..stad problemy z uzebieniem:-) Ale w sumie jestem szczęsliwa bo mam dla kogo zyc:-)

Gość dziewczynki
Kobietki to idźcie na nfz, lepiej chyba, ze plomba będzie się trzymała pół roku czy rok, niż macie z bólu cierpieć. Ja jak nie miałam kasy to pędziłam na nfz, jakoś do teraz wszystko sie trzyma :) Ból zęba jest okropny, przemyślcie to i pędem do dentysty. Nawet ciemna plomba lepsza ( biała z dopłata jakieś 40 zł) niż koszmarny ból.

Gość tylko pozazdrościć
Wiem..zapisana jestem do dentysty..40zl nie dopłace bo tyle mam na cały tydzien do przezycia.Do pracy chodze przez całe miasto na piechote,nie raz któs sie zlituje i mnie podwiezie..musze oszczedzac ale na jedzenie dla dziecka i sasiadki, którami odbiera maleństwo z przedszkola musze miec:-( To takie wybory..zdrowie moje czy dziecka?Same chyba rozumiecie drogie mamy o czym pisze:-(

Gość dziewczynki
Ja cię rozumiem, sama mam dziecko i ono jest najważniejsze. Ja mogłabym nie jeść, byleby tylko ono nie głodowało i żyło w miarę dobrych warunkach. Skoro cie nie stać na dopłatę to i tak zajmą się twoimi zębami, tyle tylko, że nie będziesz miała superbiałego hollywoodzkiego uśmiechu :) Z przodu zawsze i tak daja białe plomby, a z tyłu tak nie widać. Życzę "zdrowego" uśmiechu :)

Gość tylko pozazdrościć
Dokładnie zyc i walczyc o lepsze jutro dla nas i pociech..rodzinki:-) Powodzenia życze i znikam;-)

Gość JARZĘBINKAA
u mnie tez sie nie przelewało, wychował mnie tylko tata bo mama zmarła jak miałam 7 lat, ale tata starał się jak mógł, miał stała prace na kolei ale pieniądze nie duże.. 2 lata temu zmarł również tata, mam po nim rente, studiuje na prywatnej uczelni, na państwową sie nie dostałam i płace prawie 400zł.. jest ciężko ale wiem ze jakos dam sobie rade:) wy też uwierzcie w to, uczcie się żeby kiedyś w żyyciu było wam łatwiej:)

Zawsze myślałam, że na kafe nie piszą ludzie naprawdę biedni. Jak czytam wypowiedzi to naprawdę mi szkoda niektórych. Tylko jedno mnie zastanawia. Skoro kogoś nie stać na jedzenie to skąd bierze pieniądze na internet?

bo to ytakie dziwne zakłamanie jest ze jak ktos juz ma komórke,konto w banku czy internet to znaczy ze niczego mu nie brak rzeczywistosc okazuje sie inna konto swieci pustkami komórka na karte i albo dawno nie zasilana albo dostana w prezencie a internet bo jest umowa i tak musi zostac...

kochani.... dajcie szczesciu szanse....grajcie w lotto.to tak niewiele kosztuje, a moze odmienic zycie...

Gość ludzie internet w dzisiejszych
czasach kosztuje grosze. Ja mam internet za darmo, mój znajomy ma firmę internetową i co? Jestem bogata? :o Nieraz brakuje mi pieniędzy na różne rzeczy. Poza tym internet jest teraz niezbędny, można znaleźć różne ogłoszenia o prace, materiały do nauki a nawet kupić coś taniej niz w sklepie, np na allegro więc te 20-30zl nie zrobią nas bogatszym :)

Freydis, tylko nie gadaj, że wygrałaś w lotto... CO u ciebie?