Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

2010/2011 Rozpoczynamy starania!

Polecane posty

Gość niki85
nerwus- pamietaj jedno ze twoje emocje nerwy i zmartwienia wplywaja na twoje malenstwo wiec spokojnie wszystko bedzie dobrze pamietaj lepiej zadac 10 nawet glupich lekarzowi niz nie zadac zadnego i potem sie zamartwiac i zyc w niepewnosci pamietaj zapisuj pytania i kup ksiazke

nerwsu- pij sobie od czasu do czasdu meliske:) nie zaszkodzi na pewno, ale tez sie nia nie opijaj;) moj lekarz powiedzial ze nie ma problemu z ziolami byleby nie pic ich w jakis mega ilosciach:) a ziolka wszelakie max 3 razy dziennie sie pija;)

Gość dorociaaa.
ja znowu pisze nie na temat... jestem bezrobotna... dzis mnie zwolnili z koncem dniowki.. ;((

Gość nerwus :)
oczywiscie zastosuje sie do wszsytkich rad :) Dorciaa jak to sie stalo? mialas umowe?

dorociaaa. --> wspolczuje... stalo sie cos , czy tak bez powodu ?? nerwus :)--> widze Ty taka panikara jak i ja ;) dzisija odstawila duphaston i kazde ciagniecie brzucha i ja juz swiruje ;)

Gość dorociaaa.
bez powodu.. na koniec zmiany kierownik mi powiedzial ze chce ze mna rozmawiac.. zawolali mnie do biura .. wiec poszlam... i okazaloo sie ze wreczaja mi wypowiedzenie... matko .. zawsze cos... teraz mam urlop na wypowiedzeniu.. wszystko sie pokomplikowalo.. urlop mialam miec od 2 sierpnia, mielismy jechac nad morze.. a teraz co? moj Łukasz ma od 2 sierpnia.. nie wiem .. musze szuklac pracy.. cholera znowu ja..

hey:) dorcia-> nie wiem co napisac,to niesprawidliwe... ja tez szukam pracy i na razie nic... a tak nic nowego,dzis od rana pada i jest duuuzo chlodniej... zycze milej niedzieli :)

Gość niki85
dorociaaa- bardzo mi przykro jak juz odbieglysmy od tematu to vi jak ci sie interes rozwija?? jak bylo to pierwsze wesele?? u mnie w czwartek wizyta u gina a co u was???? jak sie czujecie??? jak staranka??

monia_aa --> no u nas tez jeden dzien bylo takiej chlodniejszej pogody, ale teraz znowu duszno :( oszalec mozna... dorociaaa.--> ehh... tak to juz w zyciu bywa,ze czasem jest pod gorke... ale ja wierze, ze nic nie dzieje sie bez powodu i moze teraz znajdziesz lepsza prace :) niki85--> a dzieki, dekoracja nam wyszla slicznie :) nawet na moim slubie tak mi sie nie podobalo ;) teraz w sierpniu kolejne wesele, pozniej we wrzesniu... na razie poki co jeszcze slabo rozreklamowane ejstesmy, ale bedzie dobrze :) do czwartku juz tylko praktycznie 2 dni :) nie bedziesz musiala dlugo czekac... ja ide dopiero w pon i umieram ze strachu, bo od miesiaca tam nie zagladalam ;)

Gość niki85
vi- to ciesze sie ze sie udalo i zycze powodzenia na przyszlosc :) no do czwartku tylko 2 dni a ja sie boje isc booje sie rozczarowac ze i tym razem nic z tego nie bedzie od kilku dni pobolewa mnie z lewej strony jakis pomysl co to moze byc??

Gość niki85
vi- to ciesze sie ze sie udalo i zycze powodzenia na przyszlosc :) no do czwartku tylko 2 dni a ja sie boje isc booje sie rozczarowac ze i tym razem nic z tego nie bedzie od kilku dni pobolewa mnie z lewej strony jakis pomysl co to moze byc??

Niki - wizyta u gina, bardzo dobrze, moze powie ci cos ciekawego :) Dorocia - kurcze, przykra sprawa z tym zwolnieniem, ale jesli chodzi o urlop to jeszcze za to musza ci zaplacic, w koncu nalezy ci sie jakis urlop za przepracowany czas. Nerwus - tralala ma racje, meliska nie zaszkodzi a czasami ukoic nerwy trzeba. I przestan sie tak wszyskim przejmowac, bo tylko fasolce zaszkodzisz i tyle bedzie. Vi - naprawde bardzo bym sie cieszyla jakby mi te leki pomogly, no ale zobaczymy. Ja dzisiaj mam wizyte u gina. Mam 11 dc no i owulka dzis albo jutro wg moich dlugosci cykli. A tak w ogole to fajne by bylo jakby jakos dzis jutro byla, no bo dzis mam druga rocznice slubu, wiec akurat byloby fajnie, jakby staranka sie udaly.

witam zgodnie z waszymi radami probuje sie mniej stresowac. vi jak po odstawieniu leku? ja bylam u lekarza bo infekcja nie chce sie odczepic powiedziala ze ciaza sie rozwija bo " jest za co chwycic " cokolwiek to znaczy niestety na usg byloby za czesto wiec musze czekac na 10 sierpnia na badani prenatalne

aha zapisla mi gyno-femidazol slyszalyscie o tym leku?

a tu znowu pustki... gdzie Wy sie podziewacie ?? temat "ucieka" tak daleko, ze ciezko go pozniej odnalezc ;) niki85--> jutro juz czwartek :) daj koniecznie znac jak po wizycie, a my oczywscie bedziemy mocno trzymac kciuki za same dobre wiesci :) anitia--> jezeli masz tylko zaburzenia pracy jajnikow to te tabletki powinny szybko pomoc :) ja mialam dokladnie to samo... czuje, ze bedzie dobrze :) mysle, ze na obecna chwile juz przezylas Swoja dawke zlych zdarzen... teraz musi byc juz tylko dobrze...a jak powizycie ?? byla ta owulacja ?? koniecznie idz jeszcze sprawdzic czy pecherzyk pekl i pojawilo sie cielko zolte... odezwij sie :) nerwus :) --> w sumie to sama nie wiem jak po odstawieniu leku... chyba ok... czasem pobolewa mnie brzuch, ale tak jak wczesniej... to takie jakby ciegniecie... jakbym w srodku miala balonik i ktos chcial go nadmuchac i bylo za malo miejsca ;) (ale mam wyobraznie;)) w kazdym razie wmawiam sobie, ze wszystko dobrze... nie mam plamien a ni jakichs nadzwyczajnych boli... a na wizyte jeszcze musze czekac do poniedzialku... i pewnie pojde tam z dusza na ramieniu...co do leku to ja na infekcje mam przepisane globulki i masc Pimafucin...o tym Twoim leku nie slyszalam...

Vi - ide dzisiaj skontrolowac te pecherzyki co sie z nimi dzieje. Tylko ze u mnie jeszcze mialam za wysoka prolaktyne i martwie sie ze endometrium moze byc cienkie, bo w 11 dc mialam tylko 6.3 mm to bardzo malutko. Wiec nie wiem jak to u mnie sie skonczy. Na razie obserwacja, jak juz wszystko bedziemy wiedzieli to kuracja lekami. Najgorsze jest to ze nie wiem czy moj gin zechce mi przepisac clo do Angli , bo powiedzial ze to powinno byc pod scisla opieka lekarza, a tam nie bedzie mial mnie kto monitorowac. No ale zobaczymy co postanowi.

Gość niki85
vi - oczywiscie ze dam znac co i jak, nie wiem czemu ale jestem jakos spokojna o ta wizyte nastawienie mi sie zmienilo. tak jak pislam wczesniej postanowilismy dac sobie na luz i malo o tym rozmawiamy dalej ostro dzialamy:) ale ja juz tak nie swiruje nawet nie mam wilekiech ochoty zeby zrobic test ciazowy ani juz nie doszukuje sie oznak ciazy i nie przeszukuje internetu na ten temat co ma byc to bedzie! Wiecie co tak jest o wiele latwiej i nie bedzie wielkiego rozczarowania jak sie tym razem nie udalo a gdyby to bedzie wielka radosc i szczescie bez stresu jest o wiele latwiej i przyjemniej.

Hej dziewczynki. Ja wlasnie wrocilam od gina. No i coz, pecherzyki urosly jeszcze bardziej. Prawdopodobnie w weekend beda pekac - mam nadzieje ze pekna. Troche lekow dostalam, ale nie chce przepisac mi clo - zbyt niebezpieczne dla mnie, bo bardzo na to zareagowalam, a tam nie ma kto tego kontrolowac. Dostalam inne leki na uregulowanie hormonow itd. W piatek ide jeszcze raz zobaczyc co z moimi pecherzykami. Czyli dzis juz mam13dc i jeszcze nie pekly a zazwyczaj my probowalismy do 14 dc bo ja mam krotkie cykle, no ale ten ma byc ponoc wydluzony troche, no i najwazniejsze co mnie martwilo, endometrium uroslo juz jest ponad 7,5 czyli zanim bedzie owulka, jeszcze urosnie, no ibede miala w tym miesiacu normaln okres - tak powiedzial.

dziewczynki czytam Was codziennie ale jakoś nie chce mi sie pisać,u mnie nic ciekawego,gorąco :P w piątek ide na rozmowe w sprawie pracy :) trzymajcie kciuki :)

Gość niki85
Hej dziewczyny bylam u gina no i nic jedno wielkie nic juz mnie denerwuje bo w sumie to nic niezrobil tylko cytologie i stwierdzil ze on jest pozytywnej mysli ze jego zdaniem powinno nam sie udac w najblizszym czasie tylko on tak tez mowil w lutym i co i nic. przepisal wiecej Clomid i zaproponowal te zastrzyki ale mysmy powiedzieli ze poczekamy z ta decyzja do pazdziernika . Zapytalam go o monitoring a on mi na to ze wsumie testy owulacyjne powinny mi wystarczyc sama juz nie wiem co mam o nim myslec. Dzisiaj mam 27 dzien cyklu i teraz dostalam brazowawego plamienia chyba @ zawitala :( Zastanawiam sie czy nie poszukac innego lekarza zeby zasiegnac drugiej opini...

Gość czy to mozliwe?
czy to mozliwe? mam pytanie jest mozliwe abym byla w ciazy po owulacji pobolewaja mnie jajniki raz prawy raz lewy nie cilage ale to sie powtarza takie jaby ciaglniecie w dol nie czuje intensywnego bolu ale jednka daje mi znaki od 2 dni mam doslownie jakby sraczke sorki za stwierdzenie wczoraj mnie bolał brzuch za 2 dni mam dostac@ i tak zastanawiam bo nigdy takiego bólu nie mialam wiem wrozkami nie jestescie ale czy ktoras z was tak miala??? moze.. bo moga to tówniez byc przyczyny zbilzajacej sie @ noi piersi mnie strasznie bola od jakiegos mniej wiecej tygodnia

Gość niki85
wszystko jest mozliwe ale mnie tez tak bolalo a dzisiaj dostalam @ wiec najlepiej poczekaj kilka dni i zrob test powodzenia

dziewczynki, ale mozecie przeciez sobie dodat temat do ulubionych i zawsze go znajdziecie. U mnie cale szczescie po trzech dniach poslizgu malpa sie pojawila wiec jest ok:) Jeszcze troche a bede wam nadawac o moich staraniach:D Kwas foliowy lykam codziennie;) nerwus- USG nie jest szkodliwe dla plodu, jedynie w pierwszym trymestrze trzeba uwazac bo to dopochwowe i moze ci szyjke podraznic;) a potem juz sie nie masz co martwic:) i tak najwazniejsze USG jest ok 8tc zeby sprawdzic czy ciaza maciczna, potem juz ok13tc masz tzw genetyczne:) potem w polowie masz usg polowkowe, a potem w zaleznosci od potrzeb;)

Gość niki85
Hej dziweczyny tak jak wczoraj pislam dostalam takiego jak by plamienia jest teraz tak lekko brazowawe i wymieszane z wydzielina nie ma tego duze nie wiem teraz czy mam zaczac tabletki czy to okres czy co sie dzieje??? jakies pomysly??

hm...niki no nie wiem...dlamnie to sie zaczyna dopiero u Ciebie @....moze poczekaj jeszcze jeden dzien? ja na rozkrecenie sie mojej malopy czekalam dwa dni...pierwszy dzien dwie plamki a dzis sie rozkrecila tak ze mam spiety brzuch z bolu:)

Gość niki85
tylko to jest dziwne ze ja nigdy tak nie mialam u mnie zawsze pierwsze dni byly najintensywniejsze ta teraz przez caly dzien prawie nic nawet nie czuje sie jak na @ nic mnie nie boli ani nic

moze to po lekach? bo z tego co pamietam to bralas? nie martw sie...czasami sie rozjezdza...poczekaj jeszcze chwile...a jak cos to dzwon do gina

Gość niki85
tak biore clomid i wlasnie nie wiem czy mam go brac jutro czy nie czy jest mozliwe ze moglabym byc w ciazy??