Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

CAŁKOWITY zakaz palenia w miejscach publicznych

Polecane posty

Śmierdzieć za to będziecie teraz wy, skoro was dym nie będzie zmuszał do prania i mycia i siebie i włosów :D W klubach/pubach do których ja chodzę, kurtki zostawia się w szatni, to po 1, a po 2 jak ktoś mówi ciuchy to mówi o wszystkim, a nie o kurtkach :) I jakoś nie wierzę że czuć na cały dom/mieszkanie jak coś się wrzuci do pralki :o Nie wiem jak Ty, ale ja włosy myję 2x, jak podają na szamponie, więc nie wiem o co takie halo, że trzeba szamponem więcej niż raz pomasować? Jak Ty włosy myjesz? Boshh, syf, brud i ubóstwo :o

Gość biridżit
nie wierzę że nagle palacze przestaną wychodzić do barów bo muszą wyjść na dwór zapalić. Jakoś w innych krajach dalej bary pełne a ludzie sobie wychodzą przed pub. Zresztą. Teraz to nie ma żadnego znaczenia. Zakaz wprowadzony :) Kto się cieszy ten się cieszy kto się wkurza ten się wkurza.

Są lokale dla niepalących, i to dużo - w Krakowie co rusz otwierali i co rusz zamykali, bo NIKT nie chodził, niepalący się na siłę pchali do tych lokali gdzie można palić, i musieli przeforsować swoje na wierzch, jaśnie wielmożni państwo nie ruszą dupy tam gdzie palić nie wolno, tylko idą i narzucają swoje upodobania do palących :o A do lokali dla niepalących nie chodził nikt, bo drętwo :o

Gość fssfsss
jestem z Wrocławia i nie ma klubu dla nie palących. Są sale w jakiś dwóch pubach, ale tam nie można tańczyć. I tam zawsze pełno ludzi. dla mnie osoba która pali zawsze będzie syfiarzem. Jak można znieść taki smród. obrzydliwość A osoby które palą oczywiście są do tego smrodu przyzwyczajone i nie czują jak cuchnie im wszystko. BLEEEEEEEEEEEEEEEEE

Gość matacz ,,,...
bo lokal ma byc z wentylacją taką , ze jak palacz siedzi dwa stoliki dalej to nikt nie czuje dymu ! i do tego to zmierza - czyli do normalnosci ! innymi słowy - jako palacz stwierdzam , ze w sumie dobrze ! bo to zaskutkuje do pewnych poczynan restauratorów , czyli do poprawy komfortu pzrebywajacych w lokalu gosci , kogo nie stać bedzie wypada z rynku i dobzre , zawsze sie znajdzie ktos kto da radę , moze nawet lokal kupie z racji tego bałaganu :) ALE NIGDY NIE BEDE ZA ZAKAZAMI !! bo ograniczają wolnosc - tym bardziej jezeli w kiosku ruchu mozna kupic bez problemu papierosy ! jak zakaz palenia , to i zakaz produkcji - tylko to ma sens

W sumie to mi dziś przyszedł do głowy pomysł na nową knajpę w Krk, 'Klub wesołego palacza' :D Może zainwestuję :D

Gość matacz ,,,...
ale zakaz produkcji papierosów NIE , BO PANSTWO BY STRACIŁO MILIONY z akcycy i podatków .... pieknie co nie ??:)

Gość matacz ,,,...
nie mozesz otworzyc knajpy tylko dla palaczy

Gość matacz ,,,...
i to jest wlasnie chore ! dla niepalacych tak , dla palacych - nie

Gość nie chce mi się nitz
Hehe, mieszkałam na wyspach i tylko w jednym małym barku nie było sali dla palaczy :D Zresztą we Francji to samo. I byłam świadkiem, jak z sali dla niepalących przyszła do nas babka (ja, trochę francuzów, włosi) i powiedziała, że jej dym przeszkadza. A moja znajoma, francuzka, odpowiedziała jej, że przecież siedzimy w sali dla palących, zgodnej z przepisami etc, więc niech się va foutre. A prawda też taka, że - niepalący mniej wydają w barach/restauracjach (więc to się na was naprawdę odbije finansowo) - zarobią te miejsca, gdzie wolno palić będzie w osobnej sali - jako, że ustawa weszła w życie w kwietniu, już od kwietnia w niektórych barach zrobili remonty i palarnie / sale dla palących są (także w dyskotekach) Więc zrozumcie, że nie złościmy się ZAKAZEM - bo on już od dawna obowiązuje. Złościmy się jego ewidentną GŁUPOTĄ.

Gość Erudytka ty jesteś walnieta
.

Gość Welomina Slwjter
I bardzo dobrrze ze obowiazuje ten zakaz palenia. Wreszcie zaczniecie szanowac prawa wiekszosci zamiast mniejszosci. I tak dziala demokracja

I dziwne, bo zwykle to w salach dla palących nigdy nie ma miejsc, a w salach dla niepalących zawsze pustki. No to sorry, ale gdzie te wszystkie osoby, co to niby tak imprezują? I mówię tu o największych miastach Polski, Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław, a nie o Pcipciankowie Dolnym, gdzie jedna remiza na krzyż.

Ale to byłby Klub - przy pierwszym wejściu karta członkowska za 5 zł, podpisanie regulaminu - że przychodzi sobie porozmawiać potańczyć i zapalić, podyskutować o nałogu, o papierosach. Klub TYLKO dla członków, czyli posiadaczy karty :D Coś na kształt klubu miłośników czegośtam, i że spotkania klubowiczów :D Czy będzie można zorganizować zamkniętą imprezę dla palaczy bądź otworzyć taki klub? Tak. Będzie możliwość organizowania takich imprez bądź otwierania tego typu miejsc. Zamknięta impreza lub klub nie są bowiem lokalami publicznymi.

Gość zastanawialiście się kiedyś
No właśnie: może by otworzyć knajpy tylko dla palaczy? Może by dac właścicielom tę możliwość, jeśli chcą, co? Ja się na pewno nie będę pchać z fajkami do lokalu dla niepalących jeśli obok będzie dla palących.

"Welomina Slwjter I bardzo dobrrze ze obowiazuje ten zakaz palenia. Wreszcie zaczniecie szanowac prawa wiekszosci zamiast mniejszosci. I tak dziala demokracja " Miliony much nie mogą się mylić!! JEDZMY GÓWNO!

Gość matacz ,,,...
dokładnie tak , cieszycie sie jak dzieci z cukierka nie zdajac sobie sprawy co z wami nami robią ! ograniczaja wam nam wolnosc ! dzis palenie ! choc i tak ja bede palił tam gdzie chce - jak ktos nie wie dlaczego to wytłumacze , jutro - nakazą wam rodzenie dwójki dzieci minimum i za brak beda karac , a pojutrze - zakaz sexu moze :)

Erudytka - byłabym twoją wierną klientką. Znaczy, klubowiczką.

Gość Welomina Slwjter
Ale ludzie tak zdecydowali tepe pisdy wiec morda i nie bedziecie juz palic. Dobrze wam tak tluste pasztety. Zacznijsie sie ruszac zamiast palic

Gość Paradoxalny paradox
a zastanawialiscie się kiedyś nad publicznym sraniem ? Zakaz jest i nikt się nie burzy. a może ktoś ma ochotę wysrac się na trawniku czy na ulicy? Co z tego ze innym to przeszkadza ;)

Gość matacz ,,,...
bede palic i wcale gruby nie jestem , mało tego pojde na ulicy pzred tobą i palic bede i to ty bedziesz musiał isc gdzie indziej by mojego dymu nie wachac , czaisz ? baranie jeden :) bo jzu inaczej nie moge

"Welomina Slwjter Ale ludzie tak zdecydowali tepe pisdy wiec morda i nie bedziecie juz palic. Dobrze wam tak tluste pasztety. Zacznijsie sie ruszac zamiast palic" Hehe, a my to co, nie ludzie? Akurat tak się składa, że czynnie uprawiam sport i jestem zgrabna :P Ale widzę, że i tobie się, biedaczko intelektualna, skończyły argumenty. Pozdrawiam, autografy w środy

Gość Welomina Slwjter
Hhaha morda dzifko. To jedyna rzecz ktora mozecie zrobic. Za pare lat nie bedziecie mogli juz nigdzie palic wiec cieszcie sie tluste paszteciary poki mozecie

No daj spokój, milion razy widzę w parkach jak matka bachorkowi sciąga spodnie i dzieciak sika, albo kupę robi, mówisz że nie respektuja zakazu? Oj, jak znowu zobaczę to bebikodziurka będzie miała przewalone, zaraz będę na policję i straż miejską dzwonić, żeby obławę robili :classic_cool:

Gość matacz ,,,...
tylko wtedy zazadamy my palacze zakazu produkcji i pwoiedzmy sobie szczerze ty stracisz prace ! a to pociagnie za sobą inne nieodwracalne skutki , ja tam palic i tak bede bo sobie na słowacje podskocze , a na ewentualne mandaty na razie i na dzis mnie bynajmniej stać :)

Gość Welomina Slwjter
Chyba sama wiesniaczko pracujesz a fabyce fajek ze stracisz prac :-O Zo ca kretynski argument