Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

ciotka - przypomniało mi się. Wczoraj dzwoniłam do kol., ma córę z lipca i też miała co jakiś czas zielone kupy i jej lekarz powiedział, że przejściowo może tak być, tzn jak układ pokarmowy dojrzewa czy coś.. no zobaczę co moja powie.

-aga- zobacz stronke czasdzieci.pl moze bedzie cos dla ciebie. Ja juz lokomotywe i rzepke na pamiec recytuje :)

waneska- gruźlica ja na moment, akurat Filip zasnął a śpi jak zając pod miedzą, u nas po raz pierwszy problem z koopą, nie ma od 3 dni, w zasadzie to nie problem jeszcze ale......... buziaki dziołszki:) misiaczkowa- a jak długo mieszkaliscie w tym domu, który sprzedajecie? cos mam przebłyski,że w ciaży się przeprowadzałaś, ale nie wiem czy dobrze kojarzę. Remont wielki zrobiliscie tam?

ja sama z dzicinstwa pamietam piosenki typu ogorek, czy zuzia lalka nieduza, tylko tekstu nie pamietalam calego, a na tej stronie sa wszystkie. To przewaznie spiewal zespol dzieciecy Fasolki. I teraz spiewam malej, a maz sie smieje ze jak mala zacznie mowic to pierwsze co powie to wlasnie lokomotywe nam wyrecytuje.

Wypuszczają dzisiaj mojego m, niespodzianka, miało być jutro:) zbieram po południu całą czelotkę i jedziemy do szpitala!

MT78 Ty tez jestes w DE, dawalas juz moze swojemu sab simplex ? u mojej wlasnie to chyba te mega kolki, chyba poprosze niedlugo lekarza o recepte na to, bo domowe sposoby sa slabe..

olin_ka - no nareszcie zawsze to o jednej dzien predzej. Milego dzionka, nacieszcie sie soba :)

mum to come - moja nie ma kolek cale szczescie, ale rozmawialam z kolezanka i mowila ze ponoc tu tez wycofuja i nie w kazdej aptece dostaniesz. nie wiem czy to prawda.

olinka nareszcie zycze superowskiego dnia z mezem po dlugiej rozlace. MT-78 dzieci za link poszperam jak mi mała da.

mum to come te saby też nie na każde dziecko działają w akcie desperacji i ja spróbowałam ich kiedys ale efekt był zerowy. spróbuj od tych polskich specyfików a nóż widelec. ja na razie jadę na plantexie i w kazdym razie na kupy raczej pomaga w tym sensie że robi je bardziej "cicho" nie meczy się tak przy tym gazy też "cichsze" . nie wiem na czym to polega w tym plantexie skład jak w herbatce hippa może inne proporcje? chyba przy nim zostanę tylko cos ostatnio aptekarka wspominała że w hurtowniach go brakuje... a inna opcja że może w końcu mojemu małemu układ trawienny sie normuje.... olinka doczekałas się wreszcie:-)))

Byłam dziś u pediatry z moim maluszkiem. Skóra coraz bardziej mu się łuszczy. Dostałam maść Hydrocortisonum, ale mam ją stosować bardzo ostrożnie. Najpierw 3 dni na nogi, potem 2 dni przerwy, potem na brzuch. I okazało się że mam kilka razy dziennie smarować go parafiną - co najmniej 2 razy dziennie, a najlepiej 3-4 razy. Bombastyczna powiedz co Ci pediatra polecił. Pozdrawiam!!!

Cześć dziewczyny, nie było mnie tutaj ostatnio, ale jakaś taka zabiegana jestem ;) W ten długi weekend byliśmy u rodziców :) Nie ma jak u babci ;) Mały ją uwielbia, gada z nią non-stop i uśmiecha się czarująco :) Ja nadal karmię piersią - tzn. daję ściągnięte mleko. Szkoda mi przestać karmić jak widzę, że są kupki codziennie (nawet kilka razy dziennie) i mały dobrze przybywa na wadze. No i dojna ze mnie "Milka", bo ściągam dobowo 1200-1300 ml. Nawet mały tego nie przejada ;) Muszę Wam się pochwalić :D Wymaz z piersi i pokarmu wyszedł jałowy :D :D grzybek poszedł w pizdu!!!!! Co prawda jeszcze przez jakiś czas muszę brać leki. Mały ma jeszcze mały nalot na języku, ale dla mnie to już nie grzybek a nalot po mleczku. Co do spania to Bartuś usypia ok. 20ej (o 19ej kąpiel), a potem budzi się koło 3ej i potem rano (koło 6-7ej). Także nie jest źle :) misiaczkowa, to kiedy M będzie? kiedy samolot naprawią? olinka, w końcu M w domu :D

Hej dziewczyny!!! Villia - super wieści :) grzybkom mówimy stanowcze nie! Olinka - SUPER niespodzianka! Ciesze ile z Tobą ;) jednoczesnie trzymam kciuki żeby u Ciebie okazalo się że wszystko ok i dołączam się do grona pelnych podziwu ;y mega szacun że dalas rade :) Tymkowa, mt i reszta nie spiacych - wspolczuje! Ja jak mala ma jakies 2 dni z kolkami i nie spi to nie wyrabiam a wy tak non stop ciagniecie... Szacun :D Dziadku where are you? Dziewczyny ponawiam pytanie o karuzelki;) As jak tam u Was? Jak bioderka?

Ja mam taką karuzele: http://allegro.pl/karuzela-smiki-i1910328265.html Młody ją uwielbia. Jak dla mnie trochę za głośno chodzi jak się kręci, nie słychać wtedy za bardzo melodyjek. Fajnie się świeci wieczorkami, a nawet w nocy. Antoś "gada" do zwierzątek i potrafi przy niej usnąć. Fajny jest pilot. Można bez pokazywania się dziecku włączyć z oddali. Ponieważ dziecko jest nią zachwycone, to i ja jestem zadowolona.

aga15510 ja mam identyczna. mysle zeby teraz dokupic jej akumlatorki bo nie moge nastarczyc baterii. a tobie na ile starczaja

helou. Dzisiaj na ważonku bylismy. Mały smok ma 7kg. Kluska wielka z niego:) Ale on akurat nie jest gruby, itd. on jest duzy w ogole i tak zbudowany , taki "zbity" i dlatego ta waga. A butla tylko 3 razy na dobe, i troche cycka, ale z tego cycka to dobra woda poleci:)) Dzisiaj 5h chodzilismy na spacerku i mam nadzieje wielka ze go nie wyziebilam. Jezdzilismy w nosidelku, bo co chwila gdzies sie autem przemieszczalismy, w inne miejsce. Niby cieple nozki i raczki i nosek. A w domciu jak w bodziaku lezal to zimne raczki. eh... wygrzeje go dzisiaj przy cycusiu. Lekarz kazal dzis odstawic Debridaat i Simplex. A z tymi lekami naprawde lezej te piardy ida, potrafi zniesc ten bol i sie nie rozplakuje. A jak bedzie bez nich ...? ooj.... ciekawe... TNKS - dzieki ze wspolczujesz nam z tym spaniem. Czuje sie przez to jakas taka nie do zdarcia;))) Nie nawidze pobudek tez o 1-2 , wtedy na spiaco wszystko robie i nie raz walne go karuzela w glowke wkladajac do lozka, bo zaspana jestem ;P A kupki dzis caly dzien nie bylo cos.... Narazie sie nie meczy i nie prezy, czasem proboje cisnac ale...po kąpieli zrobimy masazyk i moze cos wyskoczy.

Hej dziewczyny u nas jeżeli chodzi o nierobienie kupki to co co cztery dni miałam dawać czopek jeżeli kupki nie było no i wczoraj był już 3 raz taki gdy dałam czopka:/ poszłam do pediatry i ona powiedziała że to nie dobrze i że mam się umówić na usg brzuszka a jak badanie wykaże że wszystko ok to znowu bebilon pepti i dieta bezmleczna:/ mam dość już tej bezmlecznej diety bo jakoś nie chce mi się wierzyć że mały ma uczulenie na krowie mleko do tej pory było wszystko dobrze nawet jak miał pryszczyki na twarzy to okazało się że to nie od tego i teraz nie ma a jadłam nabiał normalnie i ten bebilon on go bardzo nie lubi i strasznie ulewa po nim a oni znowu każą to samo.Dlatego dziewczyny chciałam zapytać czy są jakieś badania które mogę zrobić żeby sprawdzić czy faktycznie jest ta skaza?? zrobiłabym na własna rękę i miała z głowy mały tak nie robi kupki od czasu szczepienia ale nie pręży się i nie płacze tylko puszcza bączki i dużo siusia.

No baterie zżera. Pierwsze starczyły na tydzień. Potem były juz tylko melodyjki. Teraz mąż kupił jakieś droższe i juz 2 tydzień na nich jedziemy. Z tymi akumulatorkami dobry pomysł.

Monisiaczek zrób morfologie z rozmazem i ige całkowite, jeśli ige całkowite będzie dobre tzn że to nie alergia ( skaza ) a rozmaz po to żeby zobaczyc czy nie macie tak jak my tego zapalenia Dzięki dziewczyny za karuzelki :)

monisiacz3k ja na Twoim miejscu skonsultowałabym to z innym pediatrą. fajne macie te karuzele ;) ja już nie moge sie doczekac naszej :) czeka czeka na nas u babci.

Hej Kobitki!!! Długoooo mnie nie było ale przez ostatnie 3 dni nadrobiłam wszystkie strony coś ok. 30:))) Mam nadzieje, że mnie pamiętacie bo jestem od 1 strony:))) Tymkowa a jakich butelek używasz? Bo np w anevcie jest rozmiar od 0 do 1 i od 1 do 3 i od 3 już z szybkim przepywem na kaszki. Ja jakiś czas karmię mieszanie Moją Nelcię a od 2 dni praktycznie rządzi butla zmieniłam mleko nan pro na nowe hipp combiotic ze względu na zielone kupuki.Choć nie ma problemu z nimi, są codzinnie. Mam pytanie do mam karmiących mm. według wieku Nelka powinna zjadać już coś kolo 1000 ml a ona zjada raptem 650 jak dobrze pójdzie. Ile wasze dzieciaczki zjadają? Strasznie się matrwię czy to jest ok wiem, że jak przybiera na wadze to nie ma czym ale dziś poszłam przy okazji z nią do lekarza a ona w progu stwierdziła, że wszystko jest ok i odesłała nas z kwitkiem. Boże co za podejście;/;/;/ I jeszcze jedno choć już było wałkowane kilka razy ale mam mętlik w głowie, odnośnie witamin? dajecie jakieś jak już jest tylko mm??? Bo pytałam 2 lekarzy i każdy co innego. Jedni mówią ze do końca 3 m tak czy siak dawać K i D a pozniej tylko D nawet jak się karmi mm Olinka padam na kolana, że wytrzymałaś 10 tyg bez pomocy M!!! Ja bym w depreche popadła normalnie... zresztą tak samo Misiaczkowa !!!!!! Boże szacun BABY jak nic!

Mam pytanie moja malutka ma katar od paru dni stosuje sól morską, Nasivin no i nie przechodzi.Na razie nie ma gorączki.Co myślicie żeby zrobić?

smallgirl Moja tez miala kilka dni katar Pognałam z nią do lekarza bo każdy mówi, że z takim małym to nie ma zartów i katarek zaraz spływa do oskrzeli i zapalenie gotowe w jeden dzień... Psikałam, czyściłam co chwila frida i solą morską a wszystko przeszło dopiero jak zakupiłam nawilzacz powietrza. Jak ręką odjął nawet gilków nie ma żadnych a tak to pokasływała nad ranem właśnie od suchego powietrza i wybudziała się kilka razy w nocy przez to. Więc polecam taki oto właśnie zakup!

moj lekarz by polecil wychdozenie na dwor na zimne powietrze a w domu miec ok19st. mojej o dziwo pomoglo wyjsc z zaziebienia bez lekow. co dzien teraz jestem z nia na sapcerze z 2h.jak goraczki nie ma to ponoc nie jest chore.. tak mi powiedziano jak dzwonilam nawet,wiec nie ma paniki.

Ja też uważam, że katar nie jest powodem do paniki ale ja zadzownilam do przychodni co moge dać na katar to kazali natychmiast przylecieć.... nie wiem może dlatego, że po urodzeniu mała miała zapalenie płuc i osłabiona

Mikkusia planuje wlasnie zakup nawilzacza, możesz jakis oleciic? Zalezy mi na tym, żeby byl cichy i nadawal się do duzych pomieszczen ( caly dol domu mamy "otwarty" wiec musi być wydajny )

mikusia jaki masz nawilżacz? ja wlasnie też jestem na etapie szukanie, tyle, że ja do malego pokoiku potrzebuje, ważne żeby byl cichy i nie skraplała się wokół niego woda tylko słyszałam,że musi być niska temp. w pokoju a u mnie w nocy jest niestety ok 23 st dodam, ze nie grzejemy, a okna nie moge otworzyc bo za maly pokoj i niunia by owialo ja mam karuzelke FP inteligentny uspokajacz, ale moj maly poki co jej nie lubi, a nawet bym powiedziala, ze go wkurza czekam na mate jutro powinna dojsc :)