Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja zrobie...

Czy moge oddać psa, którego wziełam ze schroniska?

Polecane posty

Gość do autorki !!!!
NIE MOWIE O JEDZENIU I CIUCHACH! ALE O ZABAWKA BO OFIAROM TYCH ZACHCIANEK STALA SIE ZYWA ISTOTA !! ZAŁOZE SIE ZE CO NIEDZIELE CHODZICIE DO KOSCIOLKA A WIECZOREM ŁADNIE CÓRCIA MÓWI PACIOREK....MAM NADZIEJE ZE DOTARLO TO CO DO CIEBIE PISALISMY. ZNAM 6 LETNIA DZIEWCZYNKE KTORA DOSTALA ATAKU HISTERII JAK JEJ PIES MUSIAL BYC UŚPIONY!

Gość co ja zrobie...
i tu sie mylisz, nawet nie wiesz jak bardzo. zgadzam sie zacoolkany - te panie za bardzo sie rozczulaja nad zwierzetami. nie dlugo pojda do lasu i wszystkie wilki i lisy wylapia bo im zimno na mrozie. chcialam zauwazyc ze zwierzeta w schronisku nie sa trzymane w ogrzewanych pomieszczeniach.

Gość TY BEZMOZGOWCU
JAMNIKI NIE SA PO TO ZEBY JE WYWALAC NA BALKON, ZASTANOW SIE!!!

Gość BIEDNY KRÓLIK
SAM SE POSIEDZ NA WERANDZIE A CO MA BIEDNY ZROBIC JAK TYLKO CZEKAC JAK GO WPUSZCZĄ? BOOOOOOZE CZEMU TACY LUDZIE ISTNIEJA?!?!?! MNIE NIERAZ MOJ KROLIK WKUR*** ALE MOJA JEDYNA REAKCJA TO POWIEM JEJ ZE JEST GŁUPIĄ CIPA I W ZADEN SPOSOB JEJ NIE KARZE ANI W ZYCIU NIE ODDAM CHCBYM MIALA NAWET CALE WAKACJE SIEDZIEC Z NIĄ W DOMU!

Ale jesteś głupia znmnalazłaś jeden głos poparcia takiej osoby jak ty ! i już byś skakała z radości szkoda życia na takich ludzi jak ty, a temu psu bedzie lepiej w schronisku niz przy takich panienkach!

Gość TY BEZMOZGOWCU
TO ZE NIE SA TRZYMANE W OGRZEWANYCH POMIESZCZENIACH TO JESZCZE NIE ZNACZY ZE IM JEST TAK DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WALNIJ SIE W ŁEB!!!!!!!!

Gość DO AUTROKI !!!
JEDEN CI PRZYTAKNAŁ I JUZ MASZ CZYSTE SUMIENIE? JAKBYS BYLA COS TROCHE MADRA TO BYS WIEDZIALA ZE KRÓLIKA ZA BARDZO MROZ NIE PRZESZKADZA (DO PEWNEJ TEMP) MAJA DWA RAZY WIECEJ FUTRA NIZ JAMNIK

a twoja córcia jeszcze nie jeden problem ci sprawi teraz ma dopiero 11 lat ! ale jak sobie pościelisz tak się wyśpisz!

Gość co za dno
Co się czepiacie dzieciaka? To raczej wina matki, która nawet nie potrafi ocenić na ile dzieciak jest odpowiedzialny i zdolny do opieki nad zwierzęciem. Kobieta nawet nie zna swojego dziecka, więc jak można od niej wymagać, żeby próbowała je wychować? Szkoda żeby pies żył w takiej rodzinie.

Gość Phoebe20
Jak będziesz musiala to oddasz psa do schroniska, choc nie powinnaś. Niestety naprawdę nie wykazałaś się odpowiedzialnością. OK, pracujesz od 7 do 18. Ok, sama wychowujesz córkę. OK, stawiasz na wychowanie bezstresowe. Ale zauważ że nie musisz na nią krzyczeć czy jej bić, czego też nie pochwalam. Weź ją na rozmowę, powiedz że uważasz ją za dużą, odpowiedzialną dziewczynkę i chciałabyś, żeby tak się zachowywała. Weź psa na kolana, porozmawiaj z nią. Na temat tego, co pies czuje, że trzeba o niego dbać. Że jest trochę jak małe dziecko. Powiedz, że wymagasz od niej odpowiedzialności za psa, ma go karmić, wyprowadzać, a jak go nie wyprowadzi to po nim sprzątać. Jeśli tego nie zrobi, to np. ma szlaban na telewizję na tydzień, jeśli kolejny raz, na dwa, szlaban na jakąś jej pasję, hobby, zabawę, wyjścia z domu itd. I mów jej za każdym razem jasno, za co to jest kara, powiedz że wcale nie cieszysz się z tego, ale chcesz jej nauczyć odpowiedzialności, bo jesteś jej mamą i bardzo ją kochasz, taka twoja rola. Rozmawiaj z nią jak z dużą dziewczynką, naucz ją odpowiedzialności. Niestety, z drugiej strony, z Twoich wypowiedzi troszkę wnioskuję, jakby dla Ciebie ona była ciągle malutkim dzieckiem, a bezstresowe wychowanie oznaczało robienie tego, co ona chce. Podam przykład czapek. PRZYPUSZCZAM, że Ty traktujesz ją w stylu: chcesz założyć czapkę? Nie? No to nie zakładamy. Bo ona nie chce, a Ty nie chcesz jej stresować więc jej pozwalasz, mimo mrozu za oknem. Powinno to wyglądać raczej tak: wolisz zieloną, czy czerwoną czapkę? Jak nie założysz, to nie wyjdziesz, ale daję Ci wybór. Nie narzucam wszystkiego. Z psem tak samo. W sumie powinno to być ustalone wcześńiej, ale może nie jest za późno. Powiedz. Chciałaś psa - bądź odpowiedzialna. Jak nie, dostaniesz karę. Możesz też zupełnie zrezygnować z psa i wtedy znajdziemy mu dobry dom, ale wtedy już nigdy, NIGDY nie dostaniesz żadnego zwierzątka. Niech dokładnie wie, że masz na myśli to dokładnie, co mówisz. Naucz ją konsekwencji i odpowiedzialności, bo w przyszłości naprawdę będzie źle. Trzymam kciuki, powodzenia!

Gość DO AUTROKI !!!
bBOZE PO TO SIE ZABIERA ZWIERZETA ZE SCHRONISKA ZEBY JUZ TAM WIECEJ NIE CIERPIALY I NIE MARZŁY !!! JESTES TAK WREDNA CZY TAK GŁUPIA?

Gość DO AUTROKI !!!
A JAK ZACHCE RODZENSTWA TO ZAADOPTUJESZ A PO TYGODNIU ODDASZ? BO CORCIA MIALA TAKI KAPRYS? TE DZIECKO JEST ROWNIE ZEPSUTE JAK TY

JA !!! JA !!! JA MAM PYTANIE !! CO 11 LETNI DZIECIAK ROBI SAM PODKREŚLE SAM W DOMU JAK TY PRACUJESZ NA PREZENCIKI DLA NIEGO !!! i ty jesteś odpowiedzialna?!?!?!?!?!?!?!?!?!

a ja z kolei chcialabym zauważyć, że musi być niezly debil z ciebie skoro porównujesz zwierzęta domowe, oswojone psy jamniki do wilka z lasu. No sorry ludzie za takie teksty ale jej glupota mnie po prostu przerasta :D nawet jeśli to prowo a coraz więcej szczególów na to wskazuje to i tak jest glupia skoro wyjeżdża z takimi porównaniami.. matko jedyna oszczędź nam kontaktów z takimi wyrzutkami losu...

Gość co ja zrobie...
widze ze po kilku zdaniach w internecie potrafie dokladnie opisac to jak wychowuje corke i jak wyglada moje zycie. gratuluje przenikliwosci.

Gość DO AUTROKI !!!
BO MY MAMY ROZUM W PRZCIWENSTWIE DO CIEBIE

Gość TY BEZMOZGOWCU
TY JEJ NIE WYCHOWUJESZ!!! NIEKTORE GOWNIARY SA TAKIE ZE NIE MOZNA ICH WYCHOWYWAC BEZSTRESOWO!!! TA GNOJOWA SKRZYWDZILA BIEDNEGO JAMNIKA! JEŚLI JESZCZE JEJ ZA TO DUPY NIE SPRAŁAS TO JESTES TAK SAMO GLUPIA JAK ONA!

Gość Phoebe20
powiedziałam że przypuszczam, nie bądź taka drażliwa. Takie po prostu z Twoich wypowiedzi i relacji zachowań odniosłam wrażenie. Nie mówię ze dobrze zrobiła, ale z drugiej strony przestańcie aż tak strasznie po niej jeździć. A Ty autorko pytałaś o radę, to ją dostałaś. Powinnaś docenić, że ktoś Cię bierze poważnie i chce pomóc, a nie tylko zwyzywać.

Gość co ja zrobie...
to porownanie bylo po to zeby ci uswiadomic że naturalnym srodowiskiem zwierzecia jest wolnosc a ni ocieplane miwszkanie i psu NA PRAWDĘ nic sie nie stało jak posiedzial chwile na balkonie. 11letnie dziecko nie jest niemowlakiem, moze chyba samo w domu byc przez pare godzin?

Gość powiem wam że...
tutaj juz nie chodzi o tego psa, tylko o to jak mozna byc na kazde zawołanie dziecka... chcesz pieska - masz, nie chcesz - oddamy. ktos juz dobrze pisał jak rozwiazac tą sytuację. a nawet jestli jest to prowokacja, to moze przeczyta ktoś, kto ma wlasnie podobną sytuację i sie zastanowi czy warto brać/ kupować jakiegoś zwierzaka ;)

Gość co za dno
no cóż, sama tego chciałaś, te kilka zdań nie świadczyło o twojej inteligencji...

Gość rah_digga
co ja zrobie... Moim zdaniem jestęś jedna z tych wszystkich p******nych osób które słuchają swoich bachorów bo twoje dziecko to nic innego jak kolejny pier*****lony bękart wydany na ten świat. Jesteś nieodpowiedzialna i mogłaś przewidzieć że dzieciak nie będzie chciał się zajmować psem, nawet ja to wiem, takim bachorom co innego w głowie. Żal mi psa bo nie dość że pewnie nacierpiał się w swoim życiu to jeszcze trafił do takiej idiotki. Szkoda że cie nie upier****lił w nos za takie coś. Szkoda miejsca na ziemi dla takich ludzi ja ty. Powinnaś gówniarę na balkonie zamknąć i niech zobaczy jakie to uczucie. Rozkapryszony bachor i stuknięta matka idiotka.

Gość DO AUTROKI !!!
NIE ZASTANAWIASZ SIE CZEMU TYLE OSOB CIE POJECHAŁO? MOZE JEDNAK MAMY RACJE? A SKORO UWAZASZ ZE JESTES TAKA SUPER MATKA TO PO CO TU PISZESZ I TYLKO WKUR*WIASZ LUDZI !

Gość TY BEZMOZGOWCU
BACHOR POWINIEN SKONCZYC JAK NAJSZYBCIEJ W POPRAWCZAKU!

Gość co za dno
no dobra, a od kiedy balkony są naturalnym środowiskiem dla psa? Nie pogrążaj się kobieto!

do BIEDNY KRÓLIK, ten królik o którym pisałem sam sobie wychodzi na weranede. sam nikt go nie wyrzuca. wylazil tam nawet jak było -15. wy myslicie że zwierzęta to od zawsze zyły sobie w ogrzewanych mieszkaniach w bloku tak?:D mają futro. jak myślicie po co? żeby pchły sie zalęgały>?

Gość TY BEZMOZGOWCU
ONA NIE ZASLUGUJE NA MIANO KOBIETY A JEJ CORUNIA NA MIANO DZIECKA

Gość DO AUTROKI !!!
CIEKAWE CO MU SIE MUSIALO STAC ZEBYS UZNALA ZE STALA MU SIE KRZYWDA NA BALKONIE?! CHYBA JAKBY ZAMARZL NA SMIERC ! TU NIE TYLKO CHODZI O KRZYWDE FIZYCZNA ALE PRZEDE WSZYSTKIM PSYCHICZNĄ ! DZISIAJ GO ZAMKNEŁA NA BALKONIE JUTRO WPIEPRZY MU NÓZ W BRZUCH..................................

Powinni Ci to dziecko zabrac ! 11 lat to jeszcze dzieciak ! Powinien to ktoś gdzieś zgłosic wtedy zobaczysz czy można czy nie !

Gość DO AUTROKI !!!
ALE ILE MAJA TEGO FUTRA NO LUDZIE,,, TO NIE NIEDZWIEDZIE POLARNE !