Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama czerwcowa 2011

terminy na czerwiec :)

Polecane posty

Napisalam mega dlugi post i mi skasowalo .... co za paskudna klawiatura !!!! W skrocie ---> pisalam ze marze o przespanej nocy ale pewnie dopoki karmie piersia, nic z tego!!! Że Bartek obudzil mnie dzis juz o 5:30 !!! Że piekinie sie smieje, najczesciej do ladnych dziewczyn, do innych juz niekoniecznie. Żezdjecie Piotrusia juz widzialam na inym topicu ... ze moj synek tez ladnie trzma glowke i chce byc na prosto noszony. Ja go wkaladm do chusty ale sie denerwuje bo to mu ogranicza swobode... Wracacie do pracy po macierzynskim??? Pozdrawiamy

Gość olamary
Hej dziewczynki!No nasz Kubuś też już pięknie guga,śmieje się całą buzią do mamusi i tatusia,a do obcych nie zawsze:)Dzisiaj jak leżał na macie to przewrócił się z brzucha na plecy, też cały czas pauszki i całe łapki wpycha do buzi i ssie, ale pozwalam mu tylko czasami i wyciągam mu te łapki, bo oglądałam program że dzieci się szybko przyzwyczajają do ssania kciuka i trudno je oduczyć lepiej ponoć dać smoka.Zobaczymy czy to prawda jak przyjdzie czas na oduczanie od smoka:)Mama czerwcowa,a próbowałaś dopajać między karmieniami?Mi położna mówiła , że jak się będzie domagać częściej niż co 3godz.dawać mu wtedy herbatkę, albo wodę i tak też robię, chociaż teraz Kuba na raz wypija ok.150ml. i wytrzymuje ok.4godz.,ale często mu pomiędzy karmieniami daję jeszcze herbatkę albo wodę.Pozdrawiam dziewczyny piszcie:)

Gość mama czerwcowa 2011
zdjecie piotrusia pokazalam najpierw na topiku gdzie dziewczyny pisaly o wadze swoich 5miesiecznych dzieci bo weszlam i bylam ciekawa jaką wage wtedy maluchy osiągają no i tak pisalysmy troche i ktos tam pisal ze dzieci na mm spasione itd wiec pokazalam do ocenienia ;p mi sie nie wydaje zeby moj byl grubaskiem ;p no ja sobie nie wyobrazam zeby mu w nocy nie dac jesc jak sie budzi, tak wypija mleczko i dalej spi a gdybym nie dala to bylby placz... wody mu caly czas dajemy w sumie nie chcial wczesniej ani wody a ni herbatki ale teraz juz sie przyzwyczail do samej wody i nawet ładnie popija :p a niestety je co 2h mimo wszystko :/ piotrus teraz troszke podziebiony ale mamy miec za pare dni szczepienia na rotawirusa i pneumokoki wlasnie jak u was ze szczepieniami? to strasznie ciezki wybor :/ my idziemy programem 5 w 1 ale i chce te dodatkowe zrobic bo szwagierka ma dzieci jedno do przedszkola chodzi, tesciowa uczy w kl 1-3 wiec dlatego zamierzam zaszczepic bo jenak mają komntakt z zarazkami...

Gość olamary
No ja też szczepiłam Kubę tymi 5w1 i od razu na tym pierwszym szczepieniu dałam mu rotawirusy, a teraz jak pójdę to jeszcze dam pneumokoki.Ja jestem nauczycielką w przedszkolu i chyba wrócę do pracy po macierzyńskim dlatego chcę tak szybko go zaszczepić i na rotawirusy i na pneumokoki bo nie wiadomo jakie cholerstwo stamtąd przyniosę!Gdybym nie pracowała w przedszkolu i nie dawała małego do żłobka zrobiłabym później pneumokoki dopiero ok.2 roku, ale ze względu na moją pracę wolę nie ryzykować.Tak mi to wytłumaczyła nasza pediatra.Mama czerwcowa mi nie chodziło z tą wodą i herbatką o noc, tylko w dzień, kurde chyba źle to napisałam:(Twój Piotruś po prostu chyba bardzo lubi mleczko i przytulanki z mamą podczas karmienia:)Nasz Kuba jak wypijał tak jak twój ok.120 to chciał mleczko co 3 godz., ale teraz za każdym razem wypije ok.150-180ml. to wystacza mu na dłużej!Pozdrawiam:)

Gość mama czerwcowa 2011
olamary-no wlasnie ja bym piotrusia tez na te pneumokoki teraz nie szczepila gdyby tesciowa nie pracowala w szkole a dziecko szwagierki do przedszkola, bo jesli oni maja miec kontakt z moim synkiem to musze go zaszczepic inaczej bym go chyba odseparowala od nich bo bym sie bala ze czyms sie zarazi tak wiec faktycznie wole zaszczepic chociaz takie sprzeczne opinnie są ale piotrus narazie przeziebiony mialam 6.09 isc na to szczepienie ale tak to nie wiem z tym ze na rotawirusa musi miec przed 3 miesiacem.. a ja sie dzis zszokowalam moj maly w 74 sie teraz ubiera ehh 68 robi sie za krótkie ...bodziaki za ciasne a w spioszkach nózek nie moze juz rozprostowac , myslalam ze w 68 troche pochodzimy i sie bardziej obkupilam a tu lipa... nie no fajnie ze tak rosnie ale ja z jega garderobą nie nadąże :/ musze sie wybrac znowu na zakupy z tym ze tak jak mowilysmy ze numeracja jest przerozna wiec bede musiala doslownie na oko kupowac ubranka ...

Gość mama czerwcowa 2011
ja juz nie wiem o co chodzi z tymi rozmiarami :/ bylam w sklepie i doslownie nic nie kupilam... juz mie sie poprzekrecalo wszystko , te rozmiarowki to tragedia.... olamary jeszcze ci odpisze ze mi z tym nie podawaniem jedzenia w nocy chodzilo o to ze sigurka napisala ze gdzies przeczytala ze trzeba wyeliminowac niektore karmienia nocne i ze u nas to raczej nie mozliwe ale pochwale sie ze dzis tylko raz do niego wstawalam o 2 a zasną o 20, nastepna pobudka to byla prawie 8 rano :) mogloby tak zostac kurcze ja caly czas malemu podaje wode a i tak te karmienia ma co 2 godziny nie da sie przeciągnąc na dluzej bo jest placz...

Gość olamary
hej!No ja też już nie wiem na jaki rozmiar kupować ubranka:(Mój Kubuś rośnie bardzo na długość i teraz jeszcze wchodzi w niektóre rzeczy 62 a w innych ma 68 i jest ok.Ja ostatnio obkupiłam naszego maluszka w smyku, ale wiem że to pewnie za miesiąc, półtorej będzie za małe:(Bodziaki ze smyka na 62 jeszcze dobre, a bluzy kupione na allegro mają już rękawy za krótkie i brzuchalek wystaje:), ale już zamówiłam nowe, także czekam na przesyłkę:)Ja kupuję dużo rzeczy w tesco bodziaki-takie pod śpioszki albo koszulki, pajace, śpiochy, a takie fajniejsze bodziaki na wyjścia w smyku bo mają fajne kolory i wzory nie tylko niebieski.Resztę ciuszków takich jak bluzy, spodenki zamawiam na allegro używane, bo szkoda mi kasy na spodenki czy bluzę za 70zł. jak maluch i tak za miesiąc będzie to miał za małe.Dziewczyny gdzie wy kupujecie ciuszki?pozdrwionka

Gość mama czerwcowa 2011
widzę ze inne mamusie nie bardzo piszą :/ dzięki za wytrwałość olamary :) no my równiez w smyku sie ubieralismy ale chyba to staje się bez sensu bo on tak szybko wyrasta ze jednak wykończe nas finansowo jesli tylko do smyka bede chodzila. a ostatnio smyk mi podpadl strasznie...kupilam tam mate zobaczylam ze malemu nawet sie podoba juz coraz chetniej tam lezy (w smyku nie bylo duzego wyboru tych mat) weszlam na allegro zeby jeszcze jakąś mu kupic większą i z ciekawszymi rzeczami, ta ktorą teraz ma to taki kwiatek i na gorze pare misiakow wisi no i patrze a na allegro ta sama mata nawet z kosztem przesylki byla o 50zł tansza niz ta ze smyka, a identyczna :/ niestety tesca nigdzie w poblizu nie mam , a na allegro troche boje sie kupować bo nie wiem jak to w rzeczywistosci bedzie czy sie zmiesci czy nie bedzie za szczupłe :/ musze znalezc sobie jakis nowy sklep :) u moich rodzicow jest fajny sklepik raj dziecka i tam przerozne rzeczy są ale to 300km ode mnie :/ ja obok siebie mam galerie to tam tylko smyk i jeszcze jakis no ale ceny podobne, carrefour tez tam jest ale tam jest maly wybor ubranek, widocznie trzeba trafic dzisiaj jakis mocny wiatrzysko...nie wiem czy Piotrusia wyciągać na dwór , on nadal kaszle :( pozdrawiam

Gość olamary
No my mieszkamy we wrocławiu, także mam tu masę sklepów, ale niektóre to porażka a ceny masakryczne!No masz rację smyk jest dość drogi, ale mam do niego najbliżej i to tak chyba z lenistwa tam chodzę i kupuję tak jak pisałąm ubranka na wyjścia, bo mają fajne kolorki i wzorki, nie kupuję tam żadnych śpiochów ani pajaców, bo cena mnie odstrasza 40 albo 30zł. to jednak dużo jak dziecko będzie w tym spało:(Kupiłam tam ostatnio takie fajne dresowe spodnie mięciutkie za 19,90 para rewelacyjne i bardzo wygodne, fajne też mieli chystki pod szyję chyba za 15zł. 2:)Trzeba tam trafić na fajne rzeczy, a ja i tak kupuję tam te rzeczy co są pakowane po 3 albo 2 bo nie dam za jedengo bodziaka albo koszulkę 30zł.Ja miałam fajny sklepik koło domu z wszystkim dla dzieci, ale niestety go zamknęli i klapa:(Obkupiłam tam małego w ciąży:)

Gość mama czerwcowa 2011
no tak czasami w smyku mozna cos trafic te paropaki to dobra sprawa. a moze bys mi doradzila jak na allegro dokonujesz tych zakupów? mam tam konto ale nigdy zadnych ubran nie kupowałam. boje sie ze te numeracje mnie zgubią, owszem przeglądałam fajne rzeczy jak niektorzy sprzedają duzo ubranek w konkretnych rozmiarach ale co bedzie jak kupie a polowa z tego okaże sie zła :/

Gość olamary
hej!Wiesz co ja jakoś nie kupuję tych wielkich pak bo nie mam do tego zaufania.Kupuję pojedyńczo i wybieram zawsze takie które mają stan idealny albo bardzo dobry.Wybieram też takie trochę droższe rzeczy, a nie takie np. za 1zł. bo jakoś też nie wierzę że to będzie ok.Kupiłam np. ostatnio małemu takie 2 bluzy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1785242185 i dostałam je w idealnym stanie:)Rozmiary są takie jak w normalnych sklepach.Przeważnie kupuję rzeczy przez KUP TERAZ niż licytację, chociaż jak coś mi się bardzo podoba to licytuję.Kupiłam już na prawdę dużo rzeczy i jeszcze ani razu się nie nadziałam.Pytaj jak chcesz jeszcze coś wiedzieć.Pozdrawiam:)

Gość mama czerwcowa 2011
świetne te bluzy :) akurat na jesienny spacerek , chyba i ja zaczne troszke buszowac po allegro, u nas to nie ciekwie sie zapowiada bo te cieplejsze rzeczy ktore kupilam z myślą o jesieni okazały sie juz za male a rozmiarowki bralam 68 :/ kazdy mowil ze to taki rozmiar na jakis czas , niektore rzeczy nadal sa dobre z tego rozmiaru ale nie te cieplejsze :( muszę nas obkupic troche .... Piotruś spi więc skorzystam z okazji i przejrze troche te aukcje, dziękuje za rady :) pozdrawiam

Gość mama czerwcowa 2011
dziękuję za linki :) kurcze tyle fajnych i nie drogich rzeczy ze az ciezki wybor :)

Gość mama czerwcowa 2011
a jeszcze zapytam bo tam jest na wiek dziecka od konkretnych miesiecy jak olamary dokonywalas zakupów? mierzyłaś kubusia ?

Gość olamary
nie mierzyłam, kupuję na 3-6miesięcy, ale jak wejdziesz na jakiś ciuch to powinno pisać jaki to rozmiar:)3-6 to albo 68 albo 74 z reguły.

Gość olamary
tam jak wejdziesz na dany ciuch są parametry i tam przeważnie wpisują jaki to rozmiar, ale też piszą nawet ile ma rękawek itp.Pozdrawiam:)

Gość mama czerwcowa 2011
hej :) U nas jest okropna pogoda :/ zimno, szaro, deszczowo :( siedzimy w domku cały czas Piotruś ciągle senny i przysypia co chwile na lezaczku. mi tez nic sie nie chce :( ubranek troche zakupiłam :) teraz czekam na dostawe , mam nadzieje ze ciuszki będą ok, pozdrawiam

Gość olamary
No mama czerwcowa mam nadzieję,że będę ok. i będą ci się podobać:)Ja też poluję już na coś takiego jesiennego bo zrobiło się zimno jak cholera, a byłam dzisiaj w smyku i za bluzę trochę grubszą chcieli 100zł.,a ja nie dam tyle:(Pozdrowionka!

Gość mama czerwcowa 2011
strasznie brzydko i zimno :/ my ostatnio nawet na spacery nie wychodzimy bo w taką pogode to nawet nie chce sie z domu wychodzic :( ja tez mam zamiar jeszcze na allegro pobuszować :) no i juz rozmiar 74 biorę bo skoro 68 jest taki na styk to lepiej zeby mały troszke dorósł i miał luz niz ciasno i ubranko na krótki okres czasu . dzis niby ma byc ładna pogoda... ale narazie chłód w powietrzu :/ olamary czy myślałas juz cos na temat rozszerzania diety? niby jak dziecko jest na mm to ok 4miesiąca wprowadza sie nowe jedzonka ale czytałam ze duzo kobiet juz w 3 mies wprowadza kaszki zagęszczające to mleczko, muszę jeszcze o tym doczytac ale mysle ze za 2-3 tyg zacznę coś z tym kombinowac, a swoją drogą to zastanawiam się jak moje maleństwo będzie reagowało na nowe smaki :) pozdrawiam cieplutko

Gość olamary
Hej!No właśnie też myślę, że za 2tyg. może wprowadzę coś nowego.Mój Kubuś we wtorek kończy 3mies., a potem za tydzień idziemy na szczepienie i wtedy popytam pediatrę, ale myślę, że też za jakieś 2-3tyg. zacznę coś wprowadzać.No ja właśnie też czytałam że dużo mam daje dzieciom już po skończeniu 3mies.z drugiej strony na niektórych tych słoiczkach pisze od 4 mies., a na niektórych po , to myślę, że te od już można po skończonym 3miesiącu. bo wtedy nasz maluch już wchodzi w 4:)Nie wiem jak mam to rozumieć, a jak tam Piotruś?Może jak wprowadzisz jakieś kaszki to może jego brzuszek wytrzyma dłużej i będziesz miała przespane noce:)Pozdrowionka!

Gość mama czerwcowa 2011
a no właśnie ja się zapomniałam pochwalić :) Ostatnio Piotruś jak zasypia ok 20 (nie moge go jakos przeciągnąć z tym snem, czasami 20:30 sie uda ale ciężko) to najczesciej ok 5 się budzi zje i spi do 7 , czasami tylko ok 2 jeszcze się przebudzi ale to juz sporadycznie :) szkoda ze ja o 20 nie potrafię zasnąć :p ale myślę ze po kaszkach będzie lepiej , ja tez mam zamiar podpytac pediatre o to rozszerzenie diety, chociaz wlasnie co lekarz to inna opinnia i zalecenia :p jak ze wszystkim chyba wiec podejde do sprawy z małym dystansem :)

Gość mama czerwcowa 2011
zapomniałam dodac ze w dzień nadal co 2h je :/ i własnie tu moja nadzieja w kaszkach... bo jednak męczące jest tak częste karmienie, tak szybko te 2h zlatuje ze szok

Gabi też domaga się w dzień piersi co 2 godz... a sądziłam że im starsza tym będzie z tym lepiej, w środę kończy 3 miesiące...

Gość mama czerwcowa 2011
o sigurka :) witam , zglądaj do nas częściej, no tak Gabi starsza od Piotrusia my za tydzien mamy 3miesiące ale czas leci szybko... a moj maly spi od prawie godziny nie udalo mi sie go przeciągnąć z tym snem :/ a szkoda zeby tak jak wczeswniej 21.30 zasypial i spal tak jak spi to by bylo fajnie.. pozdrawiam :)

Witam wieczorowa porą :) Czytałam ostatnio ze dopiero ok 16 tyg zycia w zołądeczku zaczyna sie produkcja innych enzymów potrzebnych do strawienia pokarmu innego niz mleko wiec ja czekam az maly skonczy te 16 tyg. W sumie to nie wiem czy sie spieszyc z rozszerzaniem diety, karmie piersią wiec moge czekac do 6 miesiaca :) Moja Lenka przytargała jakiegos wirusa z przedszkola. Ją juz prawie wykurowałam ale niestety chyba Bartus podłapał katar, bo juz dzis usialam mu sciagac. Ehhhh .... tego nalezalo sie spodziewac ... Jak ja nie lubie jesieni !!!!!

Gość olamary
Hej Dziewczyny odzywajcie się częściej:)Wiem, że z małym dzieckiem to trudno, ale może Wam się uda:)Mama czerwcowa to super że Piotruś daje Ci już pospać w nocy:)Jak dla mnie najważniejsza jest noc w dzień mogę karmić mojego maluszka o której chce!Bella dobrze, że napisałaś o tym dokarmianiu bo ja tego nie znalazłam, jak będę na szczepieniu to popytam mojej pediatry!U nas dzisiaj była świetna pogoda i spacerowałam z Kubą ponoad dwie godziny:)Mam nadzieję, że będzie jeszcze fajnie przynajmniej we wrześniu:)A jak nie to trudno założę kurtkę przeciwdeszczowo i kalosze i na spacerek bo uwielbiam i Kubuś też:)Dziewczyny Wy też macie takie małe gondole?Bo w moim wózku jest mała i boję się, że na zimę będziemy się musieli przenieść do spacerówki bo teraz już nasz "mały wielki człowieczek" ma z 20cm. zapasu hi hi:)Pozdrawiam!

cześć kochane :) no ciężko ciężko częściej zaglądać bo jak mała śpi to staram się jednocześnie gotować , sprzątać , prać itp bo równiutko jak w zegarku wstaje po godzince drzemki :) no ale idzie do tego , że nasze maluchy będą spały coraz mniej w dzien. Co do wózka to Gabi też zajmuje już prawie całą gondolę ale mam nadzieję, że zimę jakoś przetrwamy :) pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli :)

Witam, popytajcie u pediatry z tymkarmieniem ale ja zanim Bartus nie skonczy 4 mies, to nie bede nic mu dawac. Pozniej prawdopodobnie zaczne od kaszki na dobrnoc bo chetnie pospalabym dluzej w nocy niz 2-3 godz miedzy karmianiami. Tej nocy bylo slabiutko bo Mały troche męczył sie z katarem. Jak mu odciagnęłam wydzialinkę to tak sie rozbudził ze godzine gadal i smial sie zamiast spac. Ja wiekszosc rzeczy staram sie robic jak Mały czuwa aby w trakcie snu miec troche czasu dla siebie .... Dzis bedzie ladan pogoda wiec duzo czasu spedzimy na dworze. Idziemy tez rodzinka na mecz ... bardzo lubimy tego typu imprezki, a jak wiecie albo nie .... ja zaczelam rodzic na stadionie w trakcie meczu !!!