Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maz sfrustrowanej zony

Moja zona nie radzi sobie z naszym dzieckiem

Polecane posty

Gość Berliczkaaa
nic bardziej bzdrurnego jak uogólnienie,że 3-miesięczne zdrowe dziecko śpi całą noc.Zdrowe dziecko może Ci i do 1,5 roku nocy nie przesypiać, kolego.

Gość matacz ,,,.......
bez przebudzenia - nie sadzisz , ze jest to roznica ? miedzy budzic sie w nocy na chwile nawet kilka razy , a nie spac całą noc ? po drugie , jak jest w dzien , nie spi wcale ? to jak ono zdrowo funkcjonuje ? wezmy dane medyczne ile dzieci w ciagu doby spią ? no zajrzyjcie ! wyjdzie , ze wiele w sumie godzin . wiec tylko niezorganizowanie powodować moze znuzenie dzieckiem

Gość ale to trzeba by bylo byc
zaprogramowanym. O! widze, ze dziecko spi, to ja tez. I taka pobudka co 2 godziny, czy nawet 3... I lekki sen do tego...

Gość matacz ,,,.......
znaczy sie , chcesz mi powiedziec , ze takie dziecko nie sypia w nocy ? a to ciekawe biorac jeszcze pod uwagę ze zaznaczylas - zdrowe ! moze i całej nocy nie przesypia od np 22 do 8 rana non stop , ale jednak spi i to ile ?? sadze ze wiekszosc tego nocnego czsu , jesli nie , zdrowe na pewno nie jest .

Gość Berliczkaaa
Naprawdę mataczu masz marną wiedzę. Bo schematy mówią, ile dziecko ma spać. Dzieci nie raz olewają wszelkie schematy. Dziecko koleżanki np.w ogóle nie śpi w dzień, nic, kompletnie, a jest zdrowe.I jak tu wtedy zorganizować sobie czas na cokolwiek ?

Gość matacz ,,,.......
skoro zona pada bo nie spi tyle ile dziecko , to jak funkcjonuje dziecko ? juz bez przesady ...i skoro zasypia na podłodze , to co ? usnać jak dziecko zasnie nie da rady ? coś mi sie tu nie zgadza

Gość Berliczkaaa
Oczywiście,że nie mam na myśli nie spania całą noc, tylko przebudzania się w nocy co chwila.Mam na myśli, że małe dziecko ma prawo nie umieć spać 1 ciągiem 8-10 godzin np. tylko budzi się co godzinę, 1,5 . A jak tu wtedy się wyspać ?

Gość matacz ,,,.......
ojej , ale za to musi spac w nocy , czy też nie ? a skoro nie spi w dzien to co za problem w czym przeszkadza , jak nauczyliscie tak macie i tyle .

Gość aaaaaaaaaaaa...............
że wam się chce dalej klepać ten temat...

Gość pitulinka
Mpja corka w lipcu bedzie miala 4 lata i sie budzi co noc i albo ja musze do niej smigac (oczywiscie nie zasna od razu), albo ona przychodzi do nas i kopie - tak czy inaczej - noce sa do doopy...i dala bym wiele, zeby ona te noce przesypiala, bo nawet jak ona sie obudzi na chwilke to ja mam z glowy przynajmniej godzine.

Gość matacz ,,,.......
i jeszcze napiszesz iz dziecku absolutnie nic nie dolega - jasne :)

Gość Berliczkaaa
Ja tez mam dziecko , byłam na macierzyńskim i naprawdę rzadko zdarzyło mi się spać tyle, ile śpi dziecko.Obowiązki życiowe, domowe nie pozwalają pozwolić sobie na sen za każdym razem, jak dziecko śpi. A dorosły człowiek potrzebuje w nocy snu jednym ciągiem przynajmniej te 6 godzin nieprzerwanie. Dziecko budzi się teraz co godzinę, dwie załóżmy, to jak po takiej nocy czuć się wypocząta ?

Gość gdfsfs
to matacz zobacz sobie na jakieś publkikacje naukowe na temat snu badania wykazuję, ż eżeby sen był efektywny faza snu głębokiego, w któym organizm faktyczni ewypoczywa powinna wynosic przynajmnie 4h; jeśli trwa krócej to lepiej w ogóle nie zasypiać.

Gość matacz ,,,.......
5 godzin snu ci w zupełnosci wystarczy

Gość Berliczkaaa
Mataczu, masz takie pojęcie o dzieciach i ich spaniu, jak krowa o matematyce i logice.

Gość matacz ,,,.......
wiec według ciebie biedne te dzieci , skoro nie spią ....:)

Gość olivia duhnam
matacz ale pierdolisz. Moja corka do 6 miesiaca budzila sie co chwile, jak przesypiala ciagiem 2 godziny to bylo duzo. W dzien nie spala prawie wcale. najlepiej wypowiadac sie o czyms o czym nie ma sie zielonego pojecia.

Gość matacz ,,,.......
o berlineczko , a na jakiej podstawie tek sadzisz ? co ja to dzieci nie mam , brat nie miał , szwagierka nie miała ? sasiedzi nie mieli itd. a ja slepy jestem , nic nie wiem poza tym co mi sie wydaje ? no to gratuluje

Gość matacz ,,,.......
ale co mnie obchodzi twoje chore dziecko , moja i wiekszosc zdrowych spi w miare normalnie !!

Gość gdfsfs
a co mnie obchodzą twoje dzieci matacz, albo inne które śpią w miarę normalnie mnie interesuje moje

berliczka madrze piszesz ale ty sie produkujesz a niektorzy faceci nigdy tego nie zrozumieja... matacz - moja corka w pierwszych miesiacach zycia ucinala sobie drzemki w ciagu dnia , owszem ale niestety kilkuminutowe, co mozna zrobic przez ten czas? nawet, za przeproszeniem, nie mozna sie spokojnie wysrac; pomiedzy tymi pseudodrzemkami plakala, a raczej darla sie... darla sie w wozku na spacerze, darla sie w samochodzie, nigdzie nie moglam z nia normalnie wyjsc; do usypiania nie pomagalo NIC, udalo mi sie nauczyc ja zasypiac samodzielnie jak miala 1,5 roku i wtedy odzylam... ale wczesniej otarlam sie o depresje i chyba wygladalam jak zombie; cale szczescie ze moj maz jest cudownym facetem i zawsze mnie rozumial, wspieral i pomagal jak mogl

Gość a mi szkoda
jak ktoś ma takie długo śpiące dziecko - to tylko się cieszyć i pogratulować :) ale dla wielu rodziców ten pierwszy rok to czas chronicznego niewysypiania się i zmęczenia z tym związanego tej żonie po prostu potrzeba byłoby odrobiny serca ze strony męża, i tyle - a nie czepiania się, dziwienia i pretensji, że jak ona śmie tak zasypiać na stojąco :)

Gość aaaaaassssssiiiia
chyba wystarczy jak się nie przemęczasz i nic nie robisz

Gość matacz ,,,.......
ja to wiem , ile razy sie budzi na tego cyca ? dziecko tez bedzie chciało sobie nas ustawic pod siebie , wiec jezeli od poczatku pozwolisz mu na pewne zachowania , bedziesz tego zbierac konsekwencje w dalszym jego zyciu - nic inaczej . Drzace sie dziecko nie jest zdrowe ! i zdrowie nie musi sie odnoscic do np grypy , kolek czy innym chorobą . moze miec stany lekowe itp. rzeczy . Temat rzeka jak sie prowadzisz w ciazy tez jest wazne ! ...

Gość Berliczkaaa
Lionne,niektórzy uogólniają po tym, jak sami mają, bo ich dziecko śpi, będąc zdrowe, to inne dzieci też tak powinny. Zapytaj mataczu pediatry, czy dziecko zdrowe ma prawo ucinać tylko kilkuminutowe drzemki w ciągu dnia, a w nocy budzić się co chwila ? Otóż ma prawo, i jeszcze się wyśpi to dziecko,bo sumując te drzemki daje to jakiś wynik iluś tam godzin.Tyle że taka mama w trakcie tych dziennych drzemek, jak pisze lionne, niewiele zrobi, może za wyjątkiem wysrania się, a w nocy jest zmęczona, bo chciałaby pospać jednym ciągiem kilka godzin, a tu nie można.Stąd potem kobieta zoombie, wieczne zdenerwowana i wykończona macierzyństwem.

Gość Berliczkaaa
Mataczu, Twoja niewiedza coraz bardziej mnie śmieszy. Drące się dziecko nie jest zdrowe ? Jest wiele zdrowych jak ryba drących się całe dnie małych niemowląt mających np.kolki. Kolka to nie choroba, a dziecko się przy tym jednak drze. Radzę zajrzeć do słownika i poczytać, co to kolka i jakie ma objawy.

Gość matacz ,,,.......
przeciez akurat zona autora nic nie rozbi jak pisze , obiadów nie gotuje - wiec po co piszesz to co piszesz . Najlepiej zatrudnic dla wlasnego swietego spokoju meza , swoją mame i tesciową , a i tesc też byc moze ! bo dziecko sie ma ... taaaaaa rozumiem jakas choroba , ale inaczej ?

Gość matacz ,,,.......
dobra ile trwa kolka zaraz sie dowiem ze non stopa do 1.5 roku - bzdura ! kolka te zsie z czegos bierze

matacz ale tu nie chodzi o spełnianie zachcianek 3-miesięcznego dziecka które z premedytacją budzi matkę na karmienie a ona na to pozwala chyba wiesz skoro jesteś ojcem, jak to kilkakrotnie podkreśliłeś, że dziecko na cycu je częściej niż dziecko na modyfikowanym i że tak małe dziecko najada się na zaledwie 3,4 godziny i co radzisz w takim razie - nie wstawać i nie karmić?? zagłodzić rozumiem?? to jest zwykła fizjologia a nie jakieś widzimisie dziecka!