Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka31

STYCZNIÓWKI 2012

Polecane posty

Agniesiulka - ryczę jak bóbr, ale jednocześnie jestem pewna, że wszystko dobrze się skończy. Cały czas sercem jestem z Wami i kibicuję, byście byli ciągle tak dzielni. Nikoś jest wyjątkowy, że tak wspaniale znosi chorobę i walczy. Przesyłam Wam mnóstwo pozytywnej energii i gorące uściski! --------------------------------- 24 stycznia urodziła się nam Haneczka :) Warszawa

Dziewczyny, Mój szkrab waży 4,9 kg! Dziś ma dokładnie trzy tygodnie. Waga urodzeniowa 4350 do domu przyszliśmy z waga 3990. Pobił wszelkie rekordy. Max powinien przybrać 660g... A ja go tylko piersią karmie :-) ale położne mówi, ze jest ok. A i chciałam powiedzieć że dzięki mamince moje dziecko w dzień śpi w kuchni. ;-) a w nocy to muszę się pochwalić, że odkąd skończył tydzień , śpi w swoim lozeczku w swoim pokoju :-) Ponieważ dziś piątek to się zauważyłam. No i schudlam niecały kg przez tydzień :-( więc jeszcze ponad 9..

Dziewczyny, Mój szkrab waży 4,9 kg! Dziś ma dokładnie trzy tygodnie. Waga urodzeniowa 4350 do domu przyszliśmy z waga 3990. Pobił wszelkie rekordy. Max powinien przybrać 660g... A ja go tylko piersią karmie :-) ale położne mówi, ze jest ok. A i chciałam powiedzieć że dzięki mamince moje dziecko w dzień śpi w kuchni. ;-) a w nocy to muszę się pochwalić, że odkąd skończył tydzień , śpi w swoim lozeczku w swoim pokoju :-) Ponieważ dziś piątek to się zauważyłam. No i schudlam niecały kg przez tydzień :-( więc jeszcze ponad 9..

CD Od tygodnia śpi ładnie w łóżeczku, jak się urodził to chyba dwa tygodnie w nim spał ale marudził, noce były ciężkie to spał w wózku, miałam go bliżej i łatwiej go było w nim ululać , bałam się że będzi eproblem z powrotem do niego ale juz pierwszej nocy zasnął przy karuzeli. W łózeczku spi tylko w nocy u nas w sypialni, w dzień w wózku ale musimy znieść kojec ze strychu to będzie spał w dużym pokoju, chciałam żeby się nauczył że jak łóżeczko to jest noc u starszej córki to się sprawdziło.Kąpiemy co dziennie , raz że lubi , dwa że zawsze to się lepiej a trzy to też żeby wiedział że po kąpieli noc. Na dłuższym spacerze byliśmy dopiero raz, straszne u nas mrozy , dziś znowu -22 stopnie , więc też z utęsknieniem czekan na wiosnę :) Ja się miałam odchudzać ale nie miałam do tego głowy więc 5 kg dalej stoi w miejscu, własnie dostałam drugi @ , blizna ładnie mi się zagoiła , wszystko powoli wróciło do normy. Tak jak piszecie nasze problemy z kupkami, kolkami , karmieniem są niczym w porównaniu co przeżywają najbliżsi agniesiulki i Nikoś i nie potrafię sobie nawet wyobrazić tego co czują ale jak każda matka przeżywa się większe czy mniejsze cierpienie dziecka , bo serce pęka jak takie maleństwo coś boli . Teraz nie odniosę się do tego co pisałyście bo za dużo jest tego ale powoli się wdrożę i będę znowu na bieżąco pisać :)

lisabell- to pięknie rośnie , Kajtek jak miął 3,5 tygodnia przybrał ok 800g , przez następne 3,5 tygodnia tylko 400 g i w ciągu ostatnich 2 tygodni 300g. Sprawdzałam w książeczce Zuzy i ona jak miała 2,5 miesiąca miała 75 centyl a Kajtuś w drugim miesiącu ma 35 .

agniesiulka az mi się oczy szklą jak czytam o Nikosiu, musi być dobrze ! a z ciebie jestem dumna że tak sobie radzisz i się nie załamujesz twarda z ciebie babka , ściskam mocno :) Madzia_mi ale te pneumokoki tera bierzesz czy przy kolejnym szczepieniu ? kurcze pupa nam się odparza , ale nie przy odbycie tylko tam niżej w kierunku plecków takie chrostki wychodzą bo jak se prutnie to mu coś poleci i tam obszczypuje ... używam sudocremu ale poprawy jakos bardzo nie widzę jest trochę lepiej a po kilku dniach jak wracam do hippa to się znowu pojawiają , a wy czego używacie co polecacie na takie nawracające odparzenia ? smeffetka my planujemy chrzciny dla najblizszych i wychodzi nam 11 osób, chyba zrobimy w lokalu bo ja w domu to niewiele moge przygotowac a koszt chyba podobny

nie powiem co mnie zaraz trafi....tyle sie napisałam a tam błąd forumi wszystko szlak trafił:( w skrócie agniesulka- dzielna kobietko teraz juz tylko będzie lepiej, maluch z taka wola walki musi żyć, aby w przyszłości być kimś, bo taki zawsze dopnie swego i nigdy się nie podda!!! Także tylko profilaktycznie... uściski i kciukiasy dla Twojego małego bohatera- WYGRA TO! A ty zbieraj kasę i siły na rozpieszczanie malucha, żeby wynagrodzić mu wszelkie przymusowe cierpienia przez resztę jego wspaniałego życia !!!BUZIALE DLA WAS Jagódka nasze maleństwa to jak jednojajowe bliźniaki- moja też mała terrorystka jak krzyczy "E....." tzn" stara daj cyca "a ja rzucam wszystko biegne w domu mam ksywę krówka :) Lisabell - o tak cieszę się,że Twoje maleństwo też kuchnie sobie upodobalo-moja tez kuchara - w kuchni ma zapachy, szumiący okap, ciepło mega od palników i wielki stół na którym urzęduje w swoim prznośnym walizkowym lóżeczku i rozdaje uśmiechy wszystkim domownikom na lewo i prawo kika- byle do 3 go miesiąca kolki wtedy mówią PA PA a my cieszymy się wolnością do zabkowania:)

dziewczynki moze sie orientujecie ile powinna przybrać na wadze moja mała w poniedziałek 13tego będzie miesięcznym niemowlakiem. W momencie urodzenia ważyła 3050 jest tylko na cycu a ja ciągle mam obawy czy aby sie najada, - chociaz ilść kup świdczy o tym, że chyba raczej powinna wszystkie strzelajace i mega zólciukie ew zołtomusztardowe czasmi jasna zieleń jak podejem wyrób czekoladopodobny:) Wizyte u lekarza mamy dopiero za tydzień.

Fasolka 99 wiec tak byłam wczoraj u lekarza dostalismy gaviscon na ten refuluk , pierwsza butele zrobiłam baz domieszki tamtego mleka comfort co mi połozna radziła ,co mała nie chce go pic . Normalne mleko zmieszałam z tym gaviscon jak mi lekarz kazał, po pierwszym karnieniu chlustneło z niej niesamowicie , nie wiem czy nie z połowę tego co zjadła , bo musiała jeszcze dojeść .Ale następne jedzonko nic a nic jak reką odją no i od wczoraj spokój :-) tylko widzę że jak by troszkę przytwardzenie miała ale nie za bardzo zobaczymy jutro najwyżej dam jej rumianek , no i nie płacze :-) spokojna dzis w miarę i więcej sie uśmiecha . Ja na odparzenia takie z chrostkami zawsze używałam linomag maść zielony , przy pierwszym synu sie sprawdził i małą też jakoś już z 2 razy tak odparzyło i tez następna zmiana pieluszki i nie było już prawie śladu :-) sudokremem to ciężko żeby to zeszło tak raz dwa ,a przyważnie to robię tak że za kazdą zmianą pieluszki używam puder , jak widze że lekko czerwonawe wtedy sudokrem i w ten sposub raczej cięzko o odparzenia ale czasem rzeczywiśćie nie wiesz kiedy ,nie zauważysz lub odczyn będzie tak kwaśny i zaraz dziecko obszczypie tymi chrostkami wiec już wtedy linomag . kika79 widze że twoje też tak reaguje jak moje , napina sie pręży przy jedzeniu cuduje , wiecznie płacz , tylko ja nie kombinowałam z tyloma lekami aż szkoda dziecka , teraz dostałą bo już musiała i mam nadzieję że poskutkuje . Tka z ząbkami to tez ubaw , przy moim pierwszym synku miałam frajdę bo miał około 3 miesiąca kolke na szczęście lekką uff a równe 3 miesiące jak mu pierwszy ząbek wyszedł :-) i to górna dwójka :D

Fasolka 99 wiec tak byłam wczoraj u lekarza dostalismy gaviscon na ten refuluk , pierwsza butele zrobiłam baz domieszki tamtego mleka comfort co mi połozna radziła ,co mała nie chce go pic . Normalne mleko zmieszałam z tym gaviscon jak mi lekarz kazał, po pierwszym karnieniu chlustneło z niej niesamowicie , nie wiem czy nie z połowę tego co zjadła , bo musiała jeszcze dojeść .Ale następne jedzonko nic a nic jak reką odją no i od wczoraj spokój :-) tylko widzę że jak by troszkę przytwardzenie miała ale nie za bardzo zobaczymy jutro najwyżej dam jej rumianek , no i nie płacze :-) spokojna dzis w miarę i więcej sie uśmiecha . Ja na odparzenia takie z chrostkami zawsze używałam linomag maść zielony , przy pierwszym synu sie sprawdził i małą też jakoś już z 2 razy tak odparzyło i tez następna zmiana pieluszki i nie było już prawie śladu :-) sudokremem to ciężko żeby to zeszło tak raz dwa ,a przyważnie to robię tak że za kazdą zmianą pieluszki używam puder , jak widze że lekko czerwonawe wtedy sudokrem i w ten sposub raczej cięzko o odparzenia ale czasem rzeczywiśćie nie wiesz kiedy ,nie zauważysz lub odczyn będzie tak kwaśny i zaraz dziecko obszczypie tymi chrostkami wiec już wtedy linomag . kika79 widze że twoje też tak reaguje jak moje , napina sie pręży przy jedzeniu cuduje , wiecznie płacz , tylko ja nie kombinowałam z tyloma lekami aż szkoda dziecka , teraz dostałą bo już musiała i mam nadzieję że poskutkuje . Tka z ząbkami to tez ubaw , przy moim pierwszym synku miałam frajdę bo miał około 3 miesiąca kolke na szczęście lekką uff a równe 3 miesiące jak mu pierwszy ząbek wyszedł :-) i to górna dwójka :D

Maminka Dziś była u mnie położna i mówiła, że w pierwszych tygodniach normą jest 160-220g na tydzień. Także mój poszalal :-) Polecam wazenie taty i taty z dzieckiem na rękach. U nas było to blisko do tego co wyszło na tej noworodkowej wadze.

Maminka Dziś była u mnie położna i mówiła, że w pierwszych tygodniach normą jest 160-220g na tydzień. Także mój poszalal :-) Polecam wazenie taty i taty z dzieckiem na rękach. U nas było to blisko do tego co wyszło na tej noworodkowej wadze.

Betinka- mam fajny program do obrobki zdjęć,'' picasa'' mozna bez problemu sciagnąć;) fasolka- pneumokoki biore przy nastepnym szczepieniu, tak lekarz zalecił, zeby nie paszerowac przy pierwszym szczepieniu wszystkim... i tak robimy:) co do bebeilonu comfort, u nas mala byla na nim ąż 2 dni, i to samo zielone kupki, wzdęcia, niechęć do jedzenia, ja odradzam, nie dosc ze cena wysoka to jeszcze kiepsko sie sprawdza bynajmniej u nas.

dzięki lisabell zaraz młodego zagonię na wagę lazienkową - Z SIOSTRA I BEZ SIOSTRY -CIEKAWE ILE POKAZE????, SAME ROZUMIECIE, ŻE MOJA POZOSTAŁE PO CIAZY DODATKOWE 4 KG ZNIECHĘCAJA MNIE DO KORZYSTANIA Z TEGO TYPU URZADZEŃ:) ALE POPRAWA POGODY ZA PASEM JUŻ W NIEDZIELĘ STARTUJEMY Z WÓZKIEM:)

hmmm ten mój mały jest niezły w nocy spi mi super bo jak zasnał ok 23.30 (wczesniej jadł od 22 do 23.30 z przerwami na odbijanie) to wstał o 6 a potem o 10 .... ale za to potem masakra non stop chce jeść, dzis juz nie wiedziałam czy mam zły pokarm i jak o 16 znowu płakał i wyrzucal albo ssał smoczek ze sie kurzyło dałam butelke i wypił 10ml i zasnła - musiał dotankowac hmm sama nie wiem, bo mleka mam duzo a on tak przy piciu wariuje wypije przeciaga sie nerwowo odbijanie, kupka i znowu picie zasnie odbijanie nerwy jedzenie odbijanie znouw zły itd. musi sobie nadrobic noc ale przez to mało jest chwil gdy mały jest zadowolony bo jest głodny, chyba ze czasem wstanie w innych godzinach, juz nawet nie wiem czy nie lepiej go z rana obudzic i nakarmic by w dzien tak nie był nerwowy ale ja sie dzis rozbeczałam bo nie wiedziałam czemu on znowu placze czy znowu głodny normalnie zwariowałam nie mogłam go uspokoic ale to nic jak tak czytam co piszesz agniesiulka to mi az wstyd ze ja becze z takich byle glupot-problemików, złych dni ktore tu kazda na forum jakies przechodzi trzym sie, moj brat tez miał zapalenie pluc jak tylko sie urodził, dobrze ze tez tak wczesnie wade zdiagnozowali, zoperowali, bedzie dobrze, jestes dzielną kobietą i badz dalej dla swojego synka bo on Cie bardzo potrzebuje

jagodka ja dzis mam to samo od rana cyc i 20min drzemki i tak w kolko, teraz mialam mala w drugim pokoju polozylam na lozko rozebralam ja i na brzuszek przylozylam ciepla pieluszke malutka byla spokojna zrobila tez kupke i sie rozgladala trwalo to z 40min cos nowego. I teraz znowu cyc. Czasami maluszki tak maja. Jutro przymusowy spacer. Maminka nasze pociechy sa z tego samego dnia moja tez tylko na piersi, tez jestem ciekawa ile wazy, termin w srode. Ja na pupe uzywam penatem i zanim naloze krem, dupka musi byc suchutka.

a po spacerze jak malutka pospi ok 3godz to wtedy jak dam jej piers to wyssa wszystko, wtedy malutka najedzona a ja wiem ze moj pokarm jej wystarcza. A dzis to takie podjadanie co 20min

IRA TO ŚWIĘTUJEMY URODZINY MIESIĄCZKA W PONIEDZIAŁEK!!!!! A JEŚLI CHODZI O WAGĘ DOWIEMY SIĘ DOPIERO WE CZWARTEK , CHOCIAŻ POŁOZYŁAM JĄ NA ŁAZIENKOWEJ NA PIELUSZCE , CHOCIAŻ, ONA NIE JEST ELEKTRONICZNA TO WYSZŁO TAK POMIĘDZY 3,5 A 4. JAGÓDKA MI TEŻ MŁODA ŁADNIE PRZESYPIA NOC PADA O 12STEJ POTEM BUDZI SIĘ OK 5 TEJ I O 8 RANO. W NOCY O PIĄTEK UWIJAMY SIĘ Z KARMIENIEM I PRZEWIJANIE NA ŚPIOCHA W 30 MIN.. MOJA DZIŚ USNĘŁA OK 14 STEJ TO SPAŁA DO 17STEJ. ZASTANAWIAM SIĘ O KTÓREJ Z NIĄ WYBRAĆ SIĘ NA PIERWSZY SPACER- CHYBA PORA OK 11-12 BEDZIE OK CO WY NA TO ????

mamadobrarada Niestety na mojego Matka espumisan wogóle nie działał, więc zmieniłam na lefax i jest ok agniesiulka Kurcze my tu o kupkach itp piszemy, a Ty biedna taki horror przeżywasz :( Popłakałam się, ale widzisz Nikoś to dzielny chłopczyk, mimo poważnej wady dał radę :) dał radę podczas operacji i będzie zdrowy! Trzymajcie się!! A my z Matusiem trzymamy za Was kciuki i modlimy się by wszystko co smutne minęło i byście szybko znów byli razem w domciu :) jagodka1984 U mnie też karmienie tak długo trwa, ja nie wiem jak to jest, Mati wisi na cycu tyle czasu i ssie a i tak głodny :( juz sobie myslę, że może mój pokaram jakiś taki lichutki jest madzia_mi A co pediatra Ci polecił zamiast herbatek?

maminka dobra godzina kurcze ja schagnelam mleko z piersi a tam tylko 30ml i wiecej nie ma ale jak nacisne reka to az pryska, juz nic y tego nie rozumiem , a wy dziewczyny? Mufi wyslalam ci maila, napisz czy doszedl

maminka39,5 a co ty czekoladopodobnego podjadasz :) nie szkodzi maluchowi ? Aniela6 pilnuję Filipka z odbijaniem i chodze z nim dlugo w pionie , chlusta niewiele ale ulewa nadal i teraz jakby już z niego tyle nie wylatuje tylko cofa mu się to a on przełyka ciągle wiec chyba nie ma co zwlekać jutro kupię ten gastrotuss i zobaczymy czy mu pomoże ; mam nadzeję że z tym tez te prężenia i płacze przy jedzeniu ustapią - może to od tego skoro u ciebie też takie objawy przy karmieniu mam w domu ten linomag to spróbuję , kurcze tak czesto zmieniam pieluszki i w nocy tez a tu takie paskudztwo, normalnie używam ochronnego kremu z hippa a jak się czerwieni to sudokrem ale widze że to odparzenie powraca , spróbuję linomagu no i może zaopatrze się w puder choć u mnie położna nie polecała ira1 widzisz cenna uwaga - bo moja dupa może nie zawsze suchutka i dlatego te kłopoty , teraz tego przypilnuje maminka39,5 wybierz sie tak 11-13 kiedy w ciągu dnia najcieplej i najlepiej jak slonko trochę świeci :) piłam jakiś czas normalną herbatę koperkową bo pediatra polecił żeby to ja pila a nie maluch , ale tyle się naczytałam że może też zaszkodzić że odstawiłam, a jak u was działa czy szkodzi ?

Gość Anieal6
Fasolka prężenie i złość przy jedzenie to właśnie od tego brzuszka bo mi lekarka mówiła, w końcu dziecko to odczuwa i brzuszek pobolewa , a dziś obserwowałam małą i tak jakby spokojniej pije to mleczko nie rzuca się tak. A zamiast pudru jak nie chcesz używać to mąką ziemiaczaną można.

Fasolka prężenie i złość przy jedzenie to właśnie od tego brzuszka bo mi lekarka mówiła, w końcu dziecko to odczuwa i brzuszek pobolewa , a dziś obserwowałam małą i tak jakby spokojniej pije to mleczko nie rzuca się tak. A zamiast pudru jak nie chcesz używać to mąką ziemiaczaną można.

Fasolka prężenie i złość przy jedzenie to właśnie od tego brzuszka bo mi lekarka mówiła, w końcu dziecko to odczuwa i brzuszek pobolewa , a dziś obserwowałam małą i tak jakby spokojniej pije to mleczko nie rzuca się tak.Ja też ja pilnowałam ,żeby jej sie odbijało ,spałą w pozycji podniesionej , odbijało sie zawsze ale w trakcie jedzenia wymiotowała, w trakcie odbijania , i też po między posiłkami . A zamiast pudru jak nie chcesz używać to mąką ziemiaczaną można.

Fasolka99 - ja smarowałam sudocremem, bepanthenem, linomagiem i nie było poprawy, dopiero zaczełam "pudrować" mąką ziemniaczaną, świetnie wysuszyła, bo przy tych masciach to cały czas wilgoc jest. Moja Kinga sobe znowu odparzyła szyjkę, bo ma drugi podbródek. A co do herbatek to ja od 2 dni podaję dzieciom herbatkę "ułatwiającą trawienie" Hippa,tak 40-50ml. dziennie, jak dla mnie bomba, przez te dni co ją piły nie musiałam dawać Boboticu. Nie wiem jak będzie dalej. Ale ostatnio tez słyszałam że te herbatki koperkowe to czasami szkodzą. ira1 - a jakim laktatorem ściągasz? ja mam ręczny aventu i coś nie teges z nim, bo też mi nie ściąga. Straciłam do niego cierpliwośc i dzisiaj zamówiłam MEDELI elektroniczny, bo nie mam czasu siedzieć i pompować :/ maminka - najlepiej na spacer jak słoneczko wyjdzie, czyli po godz. 11-12.

O tak mąka ziemniaczana jest super, u mnie sudocrem się nie sprawdził, bepanthen jest ok. No i jednak mycie dupki wodą po kupce.