Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauryn t

filmik z lotniska z debilnymi rodzicami co porzucili dziecko.....poryczalam sie:

Polecane posty

Gość mentaI cut
też mi różnica. tutaj planujesz, tam nie, ale trauma jest. :)

Gość suka nie matka
dla mnie to sa 2 różne sprawy!

Gość paraszaba
Shila "ciekawa jestem, czy rodzice mają wiadomości z kraju, co się tu dzieje pod ich nieobecność, czy będą mieli niespodzianke jak wrócą" Laska, NIC sie w kraju nie dzieje :D Jedynie kilka egzaltowanych kretynek na kafe placze :D histeryzuje i dostaje traumy :D:D:D

Gość suka nie matka
Nic? jak dla mnie to sie dzieje media to ciagle nagłasniaja tv i prasa- oraz ODPOWIEDNIE ORGANY - WIEC BYM NIE PISAŁA ,ZE nic

Gość walentynkowa ona
A robiłaś jej badania? Ona naprawde mało waży. Zrób jej usg i inne badania. To raczej nie jest normalne.

o nie do końca, bo będą mieli na pewno lustrację z odpowiednich "służb" sprawa jest za bardzo nagłosniona nie tylko przez kilka wariatek z kafe :)

Gość neschkaaa
Jeszcze 20 lat temu nikogo taka sytuacja by nie bulwersowala. Nie rozumiem o jakiej traumie wy mowicie. Uwazam, ze nic sie dziecku nie stalo. Troche poplakala, potem zaopiekowal sie nie dziadek i nic jej sie nie stalo.

Gość suka nie matka
neschkaaa jakby ci było jakby maz pojechał bez ciebie? byłabys spakowana/nastawiona na wakacje ale zapomniałby twojego paszportu i pojechał sam?

Gość suka nie matka
jestes dorosła/poradziłabys sobie ale jakby ci było?

Gość paraszaba
Taka sama "traume" przezywa dzieciak zostaweiony w zlobku. Dokladnie toczka w toczke to samo. Nie pierdolcie o traumie :D bo to smieszne. Rodzice sa kopnieci, ze nie sprawdzili waznosci paszportu. Ot durnie i tyle.

Gość no masz racje oni
oni pojechali z drugim dzieckiem a to zostawili.Malej pewnie przykro ze brat czy siostra pojechało na wakacje a ona nie. Dorosły by przeżywał a co dopiero dziecko.

jestem przekonana, że głosy, że nic sie nie stało są od ludzi, którzy nie maja jeszcze dzieci...

Gość walentynkowa ona
Ja mam dziecko, i uważm że taka sama trauma to żłobek, szpital przedszkole a nawet o wiele większa.

Jeszcze dramaturgie siejecie wyjąc oglądając ten filmik??wy chyba przed monitorami gorzejw histerie wpadliscie niz tamte dziecko, co osobiscie nie widze aby ta 2 latka jakis spazmow dostawala.Mozliwe poplakala, pokrzyczala ale jakos nie wzruszyl mnie ten filmik,mimo ze z betonu nie jestem I jak pisalam, nie broine tych rodziców bo sa kompletnie nieodpowiedzialni i napisalam co ja by zrobila na ich miejscu,ale przez tą sesnascje jaką media narobily i wy drodze forumowwicze to az jest żanujące , tragedia sie nie stala,a wasza reakcja i spazmy jakie tutaj urządzacie sa tragedią Dziecko z gorszej blachostkowej pierdoly potrafi wpasc w histerie,i wyc w nieboglosy, tez wtedy z nim rozpaczacie??choc tu ataku szalu na filmiku nie widze,mozliwe to byl zwykly placz taki jak gdy mama wychodzi do sklepu a dziecko zostaje w domu z tatą, siotrą,wtedy zaczyna sie szal czasami niektórych dzieci

Gość te verde unplugged.
Chyba jestem bez serca, ale czytajac ten artykul blizej mi bylo do wybuchniecia smiechem niz placzem. Naprawde jestesmy na tyle glupim narodem, by lykac tak tandetne i tendencyjne wypociny? Oczywiscie, glupie jest nie sprawdzenie, czy paszport dziecka jest wazny, ale z drugiej strony, dokument nie mogl miec wiecej niz dwa lata, wiec tez nie podejrzewalabym, ze moze byc z nim cos nie tak. Bo to chyba nie o to chodzi, ze na paszporcie bylo jak wol napisane 'wazne do czerwca 2012'? Nie znam sie na paszportach dla dzieci, ale zaskakuje mnie fakt, ze paszport dwulatka moze byc juz niewazny. Nie popieram zachowania rodzicow, sama pewnie nie mialabym przyjemnosci z wakacji po takiej szarpaninie, ale infantylne jest zachowanie pan przekrzykujacych sie tu ze swoim wzruszeniem i agresja. Naprawde jestesmy bardzo podatni na dzialanie mediow.

Shila ,luidzie ktorzy piszą ze nic sie nie stalo (choc ja uwazam ze stalo sie, zle sie stalo,i linczuje tą rodzine za brak odpowiedzialnosci)to napewno nie są przychylni tej rodzinie, i ich nikt nie broni Tez nagannie patrze na tą sytuacje ale sprawa zbyt bardzo rozdmuchana(i mam dzieci juz nie małe, jedna pelnoletnia a druga wkracza w wiek nastoletni )jestem matką i pisz to jako matka jak i obserwator tej szopki,choc jak pisalam na str 2 ,tak bym zrobila ////""osobiscie rowniez bym zostala z dzieckiem na lotnisku i poczekala na przyjazd jakies osoby by odebrala corke i wtedy pozniejszym lotem dolecialabym do rodziny, ale jak widac rodzice woleli rozwiązac sprawe tak ze zostawili dziecko pracownikom informacji turystycznej i obcy ludzie czekali na przyjazd do odbioru dziecka. Nie kazdy jest tak wrazliwy czy uczuciowy do wlasnych dzieci jak wy tutaj piszecie, są rozne rodzine, rozne poglądy wych. na temat i nic na to sie nie poradzi"""/// Rodzice podszli do tej sprawy jak podeszli, i komentowac ich decyzje mozna ale bez przesady jak cae media i net to robią

Gość poli ana
bo one sie karmia ta historia, ona pozwala im poczuc sie lepiej.. tak psycholodzy tlumacza tego typu goraczkowanie sie, duzo rodzicow w glebi ma poczucie winy, ze nie sa dobrymi rodzicami, ze byc moze czasami traktuja dzieci nie tak jak powinni albo nie moga mu wszystkiego zapewnic takie historie pozwalaja im poczuc sie lepiej, moga ocenic sie jako lepsi rodzice od tych zwyrodnialcow :D i dlatego lubia sie tym tak podniecac i tak ciumkac nad takimi "tragediami"

Gość suka nie matka
pytanie do dorosłych kobiet jakbyscie sie czuły gdyby to wasz paszport był niewazny? i to wy zostałybyscie na lotnisku? a rodzina by sobie pojechała sie dobrze bawic?

Gość te verde unplugged.
Odpowiadam: jak idiotka, ktora nie potrafi sprawdzic swojego paszportu. Nic nie wnosisz do tematu.

Gość suka nie matka
wg mnie wnosze - bo 2latka tez czuje!!!!!

no tez dobra koncepcja dowartosciowania sie , to ja chyba nie powinnam spac kilka lat czując wyrzuty sumienia za to ze ostatnio moja mlodsza cora doslownie z przed sali kinowej zostala wyprowszona do domu za jej beszczelne odzywki,i agresywną postawe ,(juz nad lapami ledwo panowala, i popcornem rzucala,a ton glosu byl okropnie ordynarny))a wszyscy inni poszli na premiere,na jej oczach,ona nie,za swoje zachowanie,czyli tez powinnam czus cie jak wyrodna suuka a nie jak kochająca ale karcąca mama

jakbyscie sie czuły gdyby to wasz paszport był niewazny? i to wy zostałybyscie na lotnisku? a rodzina by sobie pojechała sie dobrze bawic Bylabym strasznie wsciekla na siebie, baardzo, bo na kogo innego mialabym byc zla? no chyba ze bylabym dzieckiem i to rodzic zalatwiał by wszystkie sprawy związane z wylotem to wtedy bylabym pogniewana,lecz im starsze dziekco tym bardziej gniewne, a 2 latek bedzie mial poczucie bardziej lekkiej lub wiekszej tęsknoty za rodzicami niz zlosc, starsze szkolne dziecko by sie napewno bardziej dąsalo

Gość po pierwsze włoż klucz
jaga ty ukarałaś dziecko za czyn, a ta mała dwulatka co wg Ciebie zrobiła że rodzice pozbyli się jej jak śmiecia przeszkadzającego w dobrej zabawie we dwoje?

Gość suka nie matka
2 latka sama sobie paszportu nie sprawdzi !

Gość suka nie matka
wiec jakby sprawdzenie paszportu było tylko i wylacznie na głowie meza ?i on zawalił?

Gość po pierwsze włoż klucz
prawde mówiąc ot jest też wina biura podrózy, bo każde biuro przed wylotem sprawdza i spisuje paszporty uczestników, i pyta czy masz ważny paszport na minimum 6 miesięcy , od powrotu, tak kiedyś robili , i tak powinno się robić , ale teraz natworzyło się tych tandet, byle taniej , byle dłużej, kasa się , liczy. Wiem że jak leciałam za granicę pare lat temu, to obowiązkowo w biurze podrozy spisywali numer paszportu i kazali przy nich w biurze sprawdzić date,

No nie dopuszczam takiej mysli ze mój mąż by zalatwiaj sprawy z wylotem i nie dopatrzyl terminu waznosci paszportu,a ja to co? jestem dorosla osoba, i zawsze jako DOROSLA osoba ponosze odpowiedzialnosc za swoj dokument a nie nikt inny za mnie Mąż by mial bure i to nie malą,ale najwiecej zalu i pretensji mialabym do samej siebie dlaczego takich podstawowych rzeczy nie sparwdzilam, zawsze sprawdzam i sie upewniam ,a nie zwalam na innych Co do 2 latki, dzieck po powrocie rodziny nie bedzie czulo do nich zandego żalu, gniewu, buntu tylko sie bedzie cieszyc ze mama i tata przyjechali i moze cos jej przywiezli, ze starszym dzieckiem mieli by wiekszy klopot bo juz bardziej pamietliwe i obrazalskie,i nie łatwo je udobruchac

Gość a mnie zszokowało
To w jaki sposób oni tą małą zostawili. Bieg, 3 sekundy,tata ją łapie, niemal wrzuca i za telefon,matka w tym czasie stoi i patrzy. a potem on coś mówi i oboje odbiegają całość nie trwa nawet minuty :O Mnie to tempo przeraża. Ja żeby podjąć taką decyzję bym jednak potrzebowała trochę czasu. powiedziałabym to jest pani taka i taka i poczekasz z nią na nianię czy ciocię,ale oni na dobrą sprawę tego dziecka nie przekazali-oni nią praktycznie rzucili:-( Co do ważności paszportu-uwielbiam jak się wypowiada ktoś kto nie ma o czymś pojęcia i na oczy nie widział :O paszport dziecka w wieku do lat 5 jest paszportem tymczasowym ważnym 1rok. Podczas odbierania o tym informują,jak się składa wniosek również. A jeśli ich ktoś nie poinformował,to data ważności jest podana w dokumencie... tragedii tu nie widzę,ani powodu do płaczu,ale uważam,że rodzicom kurator by się przydał,bo są kompletnie nieodpowiedzialni.

Gość a mnie zszokowało
A i żeby nie było-ja bym w takich okolicznościach dziecka nie zostawiła-pisząc,że bym tłumaczyła chodzilo mi raczej,że oni skoro już tak chcieli to załatwić to powinni to w ten sposób zrobić-albo najlepiej jedno powinno zostać,ale postąpić jakoś bardziej humanitarnie.

Gość Małżeństwo z małej miejscowośc
Małżeństwo z małej miejscowości spod Tarnowskich Gór (woj. śląskie) może dostać nawet 5 lat więzienia za porzucenie swojej córki Mai ( 2 l.) http://www.fakt.pl/Rodzice-beda-wezwani-na-przesluchanie,artykuly,170503,1.html