Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

hej dziewczyny, dopiero teraz spokojnie usiadłam i poczytałam. Mój mąż dziś poza domem więc musiałam sama z małym się uporać i bajki poczytać i kolację dać i wykąpać.. jakie to śmieszne jest. jak chłop w domu to nam się wydaje, że on nic kompletnie nie robi przy dziecku a jak go nie ma to nagle widzę ile jednak więcej muszę sama zrobic hehe.. Aga strasznie mi przykro. Ale dobrze że możesz od razu się starać. I powiem ci więcej, lekarz mi mówił że po poronieniu płodność wzrasta dwukrotnie więc trzymam kciuki. Ja póki co bym tylko spała i jadła i zastanawiam się czy to niedźwiedzie przygotowywanie się do zimy czy może jednak się udało.. no ale twardo czekam z testem.. choć jak się już ma ten test w szufladzie to korci że hej.. witam też nowe koleżanki..

Gość zuzka007
Dziękuję za przyjęcie do grona staraczek, widzę, że tu się solidna i wesoła grupa wsparcia utworzyła.Tak to można zachodzić w ciążę ;) Już się dopisuję do tabelki i witam wszystkie przyszłe mamuśki ;) Nick .............Wiek....ostatnia@...........cykl starań...... gagkan.............37.......20.08................2 lata.........fasolinka Mgielkusia..........28......29.08....................1... .........26.09 Wrzesniowa**.....25.......30.08...................1...... .....fasolinka Majka88...........24.......17.09....................3.... .......... Staraczkaa.........20.......26.08.....................1.. ............ rybalopika.........29.......01.09....................1... ...........29.09 ambaje83..........29.......03.09....................16... ..........03.10 KMSU...............22.......19.09.....................6.. ............17.10 Firankaa...........28........23.09....................2.. ............22.10 Kinga198824.......24.......25.09....................3lata ...........22.10 mala1407..........23.......24.09....................9.... ..........24.10 Alutkaaa...........28.......24.09...................1.... ..........24.10 zuzka007..........23.......22.09..................3...............20.09

Gość zuzka007
* w ostatniej rubryce ma być 20.10 ;)

czesc dziewczyny :) dopiero do kompa sie dorwalam. witam nowe kobietki :) wrzesniowa--> tez mam ochote na sledzie od 2 miesiecy za mna chodza ale jakos nie chce mi sie robic :D a tak w ogole to jak powiedzialas mezulkowi o ciazy ? a tak w ogole to wiecie co ? caly czas robier te testy owulacyjne i dzis wyszla mi ta druga kreska o wiele wyrazniejsza niz przez 3 ostatnei dni i teraz nie rozumiem.. moze owu dopiero bedzie ? 31 dc dzis ale mam nieregularne wiec nei wiem.. gin stwierdzila ze owu mogla byc 24 dc wiec tydzien temu nie wiem co o tym myslec..

Majka88 ja zdałam dopiero jak całkowicie odpuściłam szłam na egzamin cała zrezygnowana dodam że szłam 5 raz :) i powiedziałam że idę ostatni raz i jak nie zdam to już nie pójdę i w tedy zdałam :) musisz iść chyba z takim nastawieniem jak ja :) u mnie też staranka od 29 września :)

Dzień Dobry ... 🌼 Ja już wstałam bo mąż mnie obudził bo właśnie wyszedł do pracy. Właśnie zrobiłam sobie drugi test tez o czułości 25 i znowu wyszły 2 kreseczki. A czuje się tak jakby wredna @ miała w każdej chwili przyjść... ale z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży tez miałam takie tępe bóle i lekarz mi powiedział że to jest normalne bo macica się powiększa i przygotowuję na dzidziusia. No ja już jestem 15,5 miesiąca po porodzie naturalnym ( Poród trwał 14 godzin i mała ważyła 4150 g ). Dzisiaj muszę się umówić na wizytę gdzieś po 15 października albo i wcześniej. Dzisiaj zobaczymy co mi lekarz powie jak zadzwonię....:) Staraczka niestety Ci nie pomogę bo nie znam się na tych testach owulacyjnych ale z tego co wiem to owulacja jest zawsze 14 dni przed następną miesiączką. Majka88 bardzo mi przykro że się nie udało, na pewno zaliczysz ten egzamin w Listopadzie :) Dziewczyny a tak wogóle skąd jesteście :)

Mgiełka gratuluję!! Teraz to możesz być pewna :) ja dzisiaj też mam termin @ , ale czuję się dobrze jak na razie. Majka następnym razem będzie lepiej, wiele moich znajomych zdawało za x-razem tylko nieliczni za 1. Zależy też na kogo się trafi ;) moja znajoma zdała egzamin za 1 razem choć kompletnie nie lubi jeździć, a to dlatego, że koleś był zajętym gadaniem przez tel o pierdołach :P

Nick .............Wiek....ostatnia@...........cykl starań...... gagkan.............37.......20.08................2 lata.........fasolinka Mgielkusia..........28......29.08....................1... .........26.09 Wrzesniowa**.....25.......30.08...................1...... .....fasolinka Majka88...........24.......17.09....................3.... .......... Staraczkaa.........20.......26.08.....................1.. ............ rybalopika.........29.......01.09....................1... ...........29.09 ambaje83..........29.......03.09....................16... ..........03.10 KMSU...............22.......19.09.....................6.. ............17.10 zuzka007..........23.......22.09..................3...... .........20.10 Firankaa...........28........23.09....................2.. ............22.10 Kinga198824.......24.......25.09....................3lata ...........22.10 mala1407..........23.......24.09....................9.... ..........24.10 Alutkaaa...........28.......24.09...................1.... ..........24.10

Staraczka gdzieś czytałam, że ta druga kreska musi być w podobnym kolorze co ta kontrolna lub ciemniejsza wtedy ma być za x godz. owulacja,. miałaś już taką kiedyś? :)

Witam :) Majka głowa do góry, zdasz ten egzamin! będzie dobrze! nie odpuszczaj! jeśli tylko mogę radzić, to jak już zdasz to po odebraniu prawa jazdy- jeździj autem ile się da ;) temat jest mi dosyć bliski, bo ja odpuściłam, a zdawałam 8 lat temu, a teraz uczę się jeździć.. strasznie, strasznie się boję jeździć! ale wiem, że jak teraz odpuszczę (miałam już 3 takie podejścia) to już jeździć nie będę! to też robię z resztą w ramach przygotowań do macierzyństwa ;) - jakkolwiek to dziwnie brzmi! ale mam na prawdę kawałek do pracy, zima w tramwajach, zarazki to raz.. a 2 później autem chyba zawsze ciut szybciej (przynajmniej w moim wypadku..). A właśnie dziewczyny pracowałyście w ciąży? ja bym chciała jak najdłużej.., hm ale nie wiem jak to jest więc nic nie zakładam.. w ogóle witam nowe osoby! :) gratuluję kolejnej mamusi :) widzę dziewczyny, że wy takie zaawansowane starania macie.. ja to kompletny laik jestem i chyba na razie spróbuje ot tak..

Rybalopika ja tez kiedys odpuscilam ponad trzy lata temu teraz od nowa sie uczylam,i naprawde.calkiem dobrze mi idzie,ale na.egzaminie.taki stres mnie dopada.ze nie wiem jak sie nazywam,mowie Ci masakra.Ja tez bym chciala juz.zdac i jezdzic.samochodem i byc niezalezna od mojego N,ale co ma.byc to.bedzie..

to prawda, stres robi swoje :( ja też nie zdałam za pierwszym razem :( jak zdawałam ostatni raz to w trakcie jazdy wszystko sobie mówiłam na głoś ;) coś w stylu "tu jest ograniczenie do 30 więc zwalniam do 30.." hehe, egzaminator musiał mieć ubaw ze mnie! ale był bardzo ok, taki sympatyczny starszy Pan.. trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki! tylko nie odpuszczaj..

wrzesniowa --> niby 24 dc cyklu byly podobne bo ign mi to zaznaczyla i powiedziala ze byc moze wtedy wlasnie owu (dobrze ze przytulanki byly w ten dzien i dzien wczesniej :D ) chociac to byl test robiony rano ale nie z 1 moczu tylko z 2 czy 3 gin o tym wiedziala wiec mam nadzieje ze ona wie co robi. wczorajszy test wyszedl tez dosc wyrazny i juz sama nie wiem zobaczymy. choc dzis sie obudzilam z takim dziwnym uczuciem w podbrzuszu juz myslalam ze @ przyszla.. wrr

dziewczyny ja zdalam za 3 razem .. wiec i wy dacie rade ;) chociaz ja za 1 razem zrezygnowalam z egzaminu bo babka zaczela sie na mnie drzec komentowac mnie i zatrzymalam auto i powiedzialam ze rezygnuje bo wiedzialam ze i tak mnie udupi bo byla zla ze znalam swoje prawa i wiedzialam ze moge miec 2 probe przy zawracaniu z wykorzystaniem bramy. a za drugim razem koles mi zahamowal bo bal sie ze uderze w plot mimo ze bylo do niego jakies 1,5 metra !

Gość niepewna173
cześć dziewczyny... mam takie pytanie .. od 3 miesiecy staramy się z mężem o dziecku i teraz 19 września miała bym mieć okres ale zamiast niego miałam tylko delikatne plamienie przez 3 dni i na tym koniec a dalej mnie bolą piersi i brzuch od czasu do czasu pobolewa już nie wiem co mam o tym myśleć czy ktoś tak miał... dopiero wizyte mam na 4 sierpnia ale bardzo się boję;(

Gość niepewna173
cześć dziewczyny... mam takie pytanie .. od 3 miesiecy staramy się z mężem o dziecku i teraz 19 września miała bym mieć okres ale zamiast niego miałam tylko delikatne plamienie przez 3 dni i na tym koniec a dalej mnie bolą piersi i brzuch od czasu do czasu pobolewa już nie wiem co mam o tym myśleć czy ktoś tak miał... dopiero wizyte mam na 4 pażdziernika ale bardzo się boję;(

No dziewczynki a teraz mały paradoks, proszę trzymać kciuki żeby moja @ jak najszybciej przyszła:) kazdy ból brzucha to nadzieja ze to już, ale ciągle nic, naprawdę mam nadzieję że chociaż w tej kwestii pójdzie tak jak trzeba, więc czytam i powtarzam no w końcu musi się wam udać zafasolkować a mnie szybko zacząć starania.

Mgielkusia wielkie gratulację mamusiu :) niepewna173 tak jak już pisała staraczkaa zrób test gratuluję pozostałym nowym mamą || kreseczek :) dziewczyny w sobotę zaczynam robić testy owulacyjne i powiem wam że trochę się boje bo tyle zachodu z tymi kreseczkami że szkoda gadać nie wiem czy dobrze odczytam wynik z pasków testowych a powiedzcie mi jak najlepiej zacząć się przytulać poczekać aż wynik będzie pozytywny i nastąpi owulacja czy z 2 dni wcześniej też się poprzytulać zaczynam się gubić :)

KMSUP---> ja teraz tez robilam testy owulacyjne zobacz sobie na nie sa kilka wypowiedzi wczesniej. jak zaczna sie pojawiac ciemniejsze kreski to dzialajcie :D

wg lekarki 18,09 mialam pozytywny test owulacyjny jak mysdlicie kiedy moge zrobic test zeby byl wiarygodny ?

staraczkaa właśnie na nie patrzyłam mam nadzieje że nie przeoczę owulacji :) w razie czego będę codziennie wklejać zdjęcia testów i pytać was o radę a powiedz mi staraczkaa na tą stronkę z twoimi testami to bez problemu wkleję zdjęcia czy więcej zachodu tam z tym jest ?