sailorka 0 Napisano Maj 7, 2013 Asitko weź sukienkę jaką masz w domku i zmierz na płasko. :-) ja też kupowałam z allegro i pasowała :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sailorka 0 Napisano Maj 7, 2013 http://allegro.pl/dd9671-suknia-slubna-a-szyfon-r-44-i3176761475.html mnie się takie podobają do samej ziemii :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asita85 0 Napisano Maj 7, 2013 SAILOR też piękna, tylko ja nie za bardzo z trenem, ale pisałam do tej firmy i dopasują do mnie, więc będę miała ją do ziemi ale bez trenu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sailorka 0 Napisano Maj 7, 2013 Ja też miałam sukienkę z allegro :-) byłam zadowolona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mynia_82 0 Napisano Maj 7, 2013 Dziewczyny obie suknie piękne:) Jestem idiotką :) Kupiłam test:) No ale oczywiście nie robię jeszcze tylko kupiłam i już nawet sama ta myśl, że kupiłam jest przyjemna ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sailorka 0 Napisano Maj 7, 2013 Asitko fajnie,że udało się dogadać ze sprzedawcą. Ja też miałam suknię z allegro bo w sklepach ceny były kosmiczne. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sailorka 0 Napisano Maj 7, 2013 Myniu super,że kupiłaś :-) kiedy zamierzasz siknąć? :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asita85 0 Napisano Maj 8, 2013 Witam się z rana :) SAILOR dzisiaj mam zadzwonić do tej firmy z allegro i dogadać się co do szczegółów i spytam się czy dałoby radę zrobić białą, jeśli nie no to będę miała ecru :) MYNIU to kiedy robisz testa???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mynia_82 0 Napisano Maj 8, 2013 Dziewczyny, dziś znowu tempka wyższa... jakiś szokujący dla mnie ten mój wykres. Miałam różne zaburzenia ale czegoś takiego to nie widziałam. Niby według ostatnich długości faz lutealnych (nie licząc tej ostatniej, którą sztucznie przedłużałam luteiną) to jutro powinna przyjść @... Ale jakbym miała sikać to nie wiem... może w sobotę? Zależy jeszcze jaka tempka będzie jutro. Właściwie to kupiłam ten test bo akurat byłam w rossmanie a tam tańsze niż w aptece, i kupiłam na wszelki wypadek. Asitko, ja mnóstwo rzeczy kupuje przez internet począwszy od takich do domu po ubrania i jakoś zawsze byłam zadowolona :) Myślęże jak dobrze się wymierzysz to suknia będzie dobra, a jaka oszczędność:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mynia_82 0 Napisano Maj 8, 2013 Jak tak teraz patrzę na mój wykres to wydaje mi się jakby te moje temperatury z 9-11 dc były zaburzone i faktycznie jakby granica powinna być niżej bo inaczej te spadki w fl są bezsensowne... normalnie po takich spadkach to powinnam już dawno mieć @ Niestety nie pamiętam już teraz jak to było z tymi moimi tempkami bo na dobrą sprawę tyle rzeczy może je zaburzać,że praktycznie każdego dnia można by oznaczać zaburzenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alfik86 Napisano Maj 8, 2013 Witam dziewczyny! Czy mogłabym sie przyłączyć? Trochę Was podczytała wiem ,że pisałyście wcześniej ale bardzo pozytywnie sie Was odbiera więc chetnie bym sie "przytuliła" Oczywiście tez się staramy o maleństwow lipcu będzie 3 lata. I staram się obserwować siebie mierze temperature i jest to drugi cykl jak pije zioła ojca sroki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asita85 0 Napisano Maj 8, 2013 Alfik86 witaj :) no pewnie, że możesz się przyłączyć :) zapraszamy :) MUNIU właśnie postanowiłam, że jednak kupie tą z allegro, bo nie będę przepłacać :0 wczoraj się wymierzyłam i dzisiaj zadzwonię do nich i dogadam szczegóły :) co do tempki to ja za bardzo sie nie znam, ale i tak trzymam kciuki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula 82 0 Napisano Maj 8, 2013 Witaj alfik86 3 lata to bardzo długo robiliscie jakies badania? dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki pozazdroscic wam tych staran itd. ja pod koniec maja zaczynam badania do IVF oj to beda trudne miesiace dla mnie jeszcze histeroskopia mmnjie czeka i kolejne badania ....wiem ze dam rade ale mimo to ivf to trudny proces bardzo trudny mojej i nie zawsze neistety udaje sie za 1 razem noi kosztuje sporo kasy:O drugiej moim dwóm znajomym wlasnie sie nie udalo jedna podeszla raz lipa, a druga dwa razy podeszła i tez lipa:( zarodki dobre ale niestety nie zagniezdzaja sie .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mynia_82 0 Napisano Maj 8, 2013 Cześć Alfik :) Zapraszamy bardzo serdecznie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mynia_82 0 Napisano Maj 8, 2013 Paula no strasznie to skomplikowane i niesprawiedliwe, że pary, które pragną dziecka nie mogą go mieć choć stają na głowie a innym przychodzi to z wielka łatwością choć wcale dzidziusia nie wyglądają... :( Asitko strasznie jestem ciekawa jak wyjdzie Ci z tą suknią, jak będzie git to zapisuję sobie namiary na tę firmę, z której zamawiasz :) No i dziękuję za kciuki:) Nadzieja umiera ostatnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asita85 0 Napisano Maj 8, 2013 PAULA to trzymam kciuki żeby Tobie udało sie za pierwszym rzem :) obawiam się, że mnie też czeka ivf :( MYNIU dzisiaj po południu będę do nich dzwonić i dogadam szczegóły :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula 82 0 Napisano Maj 8, 2013 Mynia_82 ano niestety tak jest:O i nie ma gwarancji ze sie uda:O ] Asita85 łasna suknia slubna :)a kiedy ten wielki dzien? Asita85IVF to nic groznego nie boje sie przeszlam juz tyle przejde i równiez to byle sie doczekac upragnionego malenstwa po latach walki ale sama procedura jest ciezka i leki zastrzyki sieja spustoszenie w calym organizmie.....i nie jest to tania sprawa :O i nie daje gwarancji 30% szans to góra ,a nawet jesli zostanie ci IVF to i tak nic nie zrobisz bedziesz prubowac.... mi sie caly czas marzy prezent na 5-ta rocznice slubu dzidzia w brzuszku i tak od 5lat juz:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alfik86 Napisano Maj 8, 2013 My pierwszy rok starań to na spontanie tak poprostu przestalismy się zabespieczać.Problem stanowiło tylko to ,że cykle miałam nie regularne i troche długie bo do 42 dni sie zdarzały. Po roku udałam sie do lekarza sprawdził ,że wszystko jest ok ,przepisał witaminy i kazał sie pokazać za 3 miesiąće jeśli sie nie uda. Zaczełam mierzyć w tym czasie temperature.Owulacja wystepowała raz w 25 dni cyklu raz 33 także późno a faza lutealna trwała 11 dni .Zrobiłam tez badania prolaktyny i tarczycy. Potem kolejna wizyta i lekarz zdecydował ,że zaczniemy od zrobienia HSG.No i tak mineły kolejne 3 miesiące bo zarejstrowałam się dopiero za miesiąc.Przy pierwszym przyjęciu okazało sie ,żę jest niewielka infekcja wiec mnie nie przyjeli potem byłam chora wiec przełożyłam a jak zblizał sie kolejny termin to okazało sie ,że jestem w ciąży to był poczatek 2012 r niestety krótko sie cieszyłam bo poroniłam. Potem z 3 miesiące leczyłam jeszcze zapalenie przydatków. kolejne pół roku potem nie staralismy sie bo sie bałam po tym wszystkim .A pozaty zaczełam szukać dobrego lekarza bo potym co przesząłm po poronieniu w szpitalu było to dlamnie ważne. O dobrego specjaliste niestey łatwo nie jest. Ale sytuacja w końcu mnie zmusiła bo jak dostałam okres 6 listopada 2012 tak niebyło ani widu ani słychu z końcem stycznia udałam sie do lekarza. Przepadał dokładnie zrobił wywiad powiedział ,że cykl sie zaczymał na ok 8 dniu. Kazał zrobic szerg badań hormonalnych i przesłać mu meilem wyniki. wysłałam on zinterpretował wszystko było ok. Przy kolejnej wizycie po miesiącu nic sie nie ruszyło wiec dostałam leki na pobudzenie przysadki na owulacje i clo... cos tam :) no i duphaston. po odstawieniu duphastonu po paru dniach dostał okres. Kolejny cykl juz był wzorcowy . No i licze ze ten tez taki będzie. Pije sobie te ziółka i mierze temperature i daje nam czas do lipca i wtedy kolejna wizyta i decyzja co dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alfik86 Napisano Maj 8, 2013 Więc w sumie to 3 lata od podjęcia decyzji o dziecku ale rok 2012 praktycznie wyjety ze starań. I teraz to w sumie 3 cykl razem z tym długasnym jak sie staramy ponownie. Ja znajde chwile to sprubuje wprowadzic swoje obserwacje . Dzieki za przyjęcie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bzibziok Napisano Maj 8, 2013 Oj dziewczynki bez takich smutków proszę, tak pięknie jest za oknem. Ja Wam powiem, że musi się w końcu udać jak tak nam zależy tyle się staramy, zabiegamy o to to w końcu musi się udać bo przecież zdecydowanie zwiększamy nasze szanse, tak że koniec smutków i głowa do góry. A moja koleżanka, która mnie zawsze zaopatrywała w kosmetyki z avonu jest w ciąży i właśnie jakiś czas temu mi powiedziała, że zawiesza działalność więc stwierdziłam, że muszę się chyba sama zapisać, bo skąd ja, moja mama i nasze koleżanki będziemy teraz brały kosmetyki i właśnie staram się rozgryźć zamawianie kosmetyków:) całkiem mnie to bawi póki co:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bzibziok Napisano Maj 8, 2013 No i witaj alfik86!!!ale mam spóźniony zapłon:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bzibziok Napisano Maj 8, 2013 A i witaj alfik86!!!! ale mam spóźniony zapłon:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bzibziok Napisano Maj 8, 2013 Ech...najpierw się nie pojawiło, a jak napisałam jeszcze raz to teraz jesteś powitana podwójnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asita85 0 Napisano Maj 8, 2013 PAULA ślub mam 1 czerwca także za niecały miesiąc, z małym wesel bo moja mam się uparła, chociaż z mężem nie chcieliśmy, no ale cóż, jak tu odmówić mamie ;) co do sukienki to im dłużej na nią patrzę to tym bardziej mi się podoba ;P ALFIK no niestety poszukać dobrego gin. to wielki problem coś o tym wiem :( jak na razie chodzę prywatnie (to już jest mój 3 gin. w ciągu roku) i obecnie z tego gin. jestem zadowolona bo już na 2 wizycie umawiał mnie na HSG :) teraz będę z nim rozmawiać o IUI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asita85 0 Napisano Maj 8, 2013 BZIBZIOK cóż za entuzjazm dzisiaj :) co do podwójnego wpisywania na forum to my z Mynią w poniedziałek dałyśmy czadu i 10 razy to samo się wstawiło, ale poprosiłam o usunięcie i usunęli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sailorka 0 Napisano Maj 8, 2013 Witaj alfik ja dwa cykle brałam zioła o. sroki i w drugim cyklu zatrzymały mi owu :-( Za to chwalę sobie castagnusa. Brałam go kiedyś 3 miesiące i teraz znowu zaczęłam. Asitko i ecru śliczna ta sukienka :-) Myniu ja 3mam kciuki :-) myślę,że te spadki u Ciebie to zaburzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
różniczka 0 Napisano Maj 8, 2013 Dziewczynki odezwę się wieczorkiem. M wyprawiłam w drogę więc będę miała chwilę po pracy :) Witam nowe dziewczyny! Paula Jeśli będziesz mogła i będziesz chciała to pisz o IVF o przebiegu, jakie badania robisz itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula 82 0 Napisano Maj 8, 2013 Asita85 no to juz niedlugo twój wielki dzien:D xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx alfik86 a badanie na wrogi sluz robiłas? czyli rozumiem ze masz drozne jajowody? a facet sie badał? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bzibziok kochana takie sa uroki i nie zawsze droga do macierzystwa jest łatwa,czasem prosta a czasem tak jak ja przez IVF ... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx różniczka jasne jak tylko zaczne badania to bede pisac co i jak:) ale to troche potrwa...moze komus sie to przyda jesli juz bedzie musiał podejsc do IVF a co do lekarzy to tez juz paru przeszlam ,prawie rok leczylismy sie z mezem u lekarza konowala takze mialam juz do czynienia z kilkoma od dluzszego czasu leczemy sie w klinice leczenia Nieplodnosci i tez tam bede podchdzic do IVF Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mynia_82 0 Napisano Maj 8, 2013 Różniczko jak fajnie, że będziesz z nami wieczorem troszkę dłużej :) Sailorku mąż w pracy? Co dziś pichcisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula 82 0 Napisano Maj 8, 2013 dziewczyny ja mialam taka suknie;) http://pokazywarka.pl/6lut2l/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach