Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzuchowata84

LUTY MARZEC 2014

Polecane posty

Ja tyle właśnie przytyłam w pierwszej ciąży ;) i pocieszam się że to nie dużo. W drugiej jakieś 15-16kg. Teraz na razie ze 3kg, a zaczął się 16 tydzień, więc mam nadzieję że też więcje niż 13 kg nie przytyje :)

Gość joanna6950
Z moim obecnym apetytem bedzie mi ciężko przytyc tylko 2 kg miesięcznie:-) postanowiłam chodzic codziennie na minimum godzinne spacery zeby ruszyc metabolizm, a i dziecko na tym skorzysta bo dotleni sie:-)

No ja jestem z tych, które tyją 30kg :-O W 1.ciąży 23kg, w 2-giej 30kg :-O Ale ja pod koniec zawsze strasznie puchnę. 2 dni po porodzie było mnie już 10kg mniej, a 3 miesiące później zgubiłam resztę kg. Teraz już mam ponad 4kg, a to 16tc.

Ja tylko kilogram w sumie przytylam.. nie wiem czy to dobrze, za bardzo stresuje sie tata, dzis dostanie pierwsza chemie i chyba przez to jem mniej. Jak brzuch rosnie to swedzi a przynajmniej wczesniej tak mialam, a teraz tego nie czuje i nie widze

Goplana są rózne przyczyny tycia w ciąży, skoro ty tak szybko zrzuciłaś kilogramy to fajnie, widocznie nie był to tłuszcz, bo jego trudno się pozbyć. Ja wiem po sobie że nie mogę przytyć więcej, bo bym tego tak szybko nie zrzuciła. Siostra męża przytyła właśnie 30 kg i niestety, ale co zrzuci parę kg to od nowa przytyje i to nawet więcej. Masakra ile teraz waży, a nie jest w ciąży. Trzymam kciuki żebyśmy nie przytyły za dużo, a jak już to żebyśmy szybko się ich pozbyły, choć o to będziemy się martwić później, teraz dzidzia najważniejsza.

Gość RudaMagda
Dla mnie ważniejsze jest zdrowe dziecko a nie to ile przytyję. Ale wiadomo, każdy ma inne priorytety. Goplana witaj w klubie. Ja 25 kg przytyłam, główny powód to to, że od 6 m-ca musiałam leżeć. Brak ruchu plus jedzenie czasem z lenistwa.

Gość joanna6950
A czy ja powiedziałam że zdrowie dziecka jest dla mnie nie ważne! Ale uważam też że samopoczucie matki jest równie ważne bo szczesliwa mama to szczęsliwe dziecko. Chcę tylko wygladac jak człowiek, czuc się zdrowo a nie jak purchawa:)

Gość słoneee
Joanno ja się z Tobą zgadzam- też nie chcę za dużo przytyć - przed ciążą przez hormony które brałam nabrałam sporo-mimo że uważałam na to co jadłam. W pierwszej ciąży też miałam ponad 20kg więcej i rok czasu dochodziłam do siebie -było mi bardzo ciężko, depresja pogłębiała się przez to jak wyglądałam,toczyłam się a nie chodziłam. Bardzo chciałabym tego uniknąć teraz ale nie wiem czy mi się uda. 19 tydzień 4kg więcej. przy sporym odmawianiu sobie wszystkiego. A co sie dzieje z Alexis?? Miała mieć wizytę u lekarza 2 dni temu jak dobrze pamiętam-a tu cisza.Martwiła się swoim małym brzuszkiem. Alexis co u Ciebie??

ja się właśnie obawiam że na pewno dużo przytyję bo w pierwszej ciązy byłam chuda, a teraz moja waga wyjściowa to jest 10 kg więcej. Przy wzroście 160cm ważę 60 kg. Wiem, masakra. No i na pewno będę się toczyć. He he. Zazdroszczę tym , które są szczupłe. Chciałabym przytyć max 10 kg ale wiem że się nie da, a przecież nie będę się odchudzała w trakcie ciąży.

Gość gość
Mylą sie osoby, ktore piszą że przytycie 30kg jest w porządku. Same pomyślcie cukrzyca ciążowa, obrzędy kończyn i wiele wiele innych. Przytycie wiecej niz 16kg uważane jest za niezdrowe zarówno dla dziecka jak i dla matki.

Gość joanna6950
No właśnie o takie sytuacje chodzi. Poza tym to że przytyjemy 20 czy 30 kg nie oznacza że dziecko będzie zdrowe.... Znam wiele przypadków dziewczyn które w ciązy dużo przytyły licząc że po porodzie wszystko im zejdzie. I przeliczyły się, teraz są większe niż w ciązy, bo nie każdemu dane jest zrzucic te kg:( A znając swój organizm zaliczam sie do takich osób. Ja też apeluję do Alexis o jakiś wpis bo zaczynam sie martwic co u niej...

Gość słoneee
Brzuchowata ja mam 162 i ważę już 64kg. Moja normalna waga to 56 w momencie kiedy się dowiedziałam było już 60.Więc nie wiem jak liczyć :)

Gość słoneee
Fajny ten kalkulator - u mnie też niby książkowo ale.....:) A co z osobami które chudną?? Kalkulator do nich wcale nie pasuje.

od początku licze się w tym kalkulatorze, na początku było ok a teraz za mało.. ja mam 163cm i teraz waże 54kg, ważyłam 52,8 na pierwszej wizycie u lekarza w 7tyg ciąży. ja nie boję się że dużo przytyje dlatego, że potrafie szybko schudnąć, wystarczy że pójdę na cały dzień do pracy lub ogródka przez jakiś czas oczywiście i już lece z wagi o Alexis pisałam już wczoraj, jakieś mam dziwne przeczucia, jakby było wszystko ok na wizycie to na pewno by się tu pochwaliła

Gość słoneee
Helenko to też z Ciebie chudzina - zazdroszczę takim jak Ty. Które jeszcze mogą jeść wszystko w dużych ilościach:) Ja nawet chleba białego nie jem a tu coraz więcej i więcej tych kilogramów:)

RudaMagda czy uważasz że zdrowie Twojego dziecka będzie lepsze jak przytyjesz dużo więcej niż powinnaś? Nie wydaje mi się :) Myślę że dla każdej z nas zdrowie dziecka jest najwazniejsze, a mimo to że nie przytyłam za wiele moje dzieci urodziły się zdrowe. Tak samo jak dziewczyny źle się czuje mając za dużo kilogramów, więc później nie chce patrząc w lustro widzieć potwora. Żeby dziecko było zdrowe trzeba u dostarczać zdrowych produktów, a nie wiem co zdrowego jest w produktach które spowodują że przytyjesz 30 kg. Bez urazy jeśli ktoś kto przytył właśnie tyle poczuje się dotknięty, nie mówie tu o osobach, które mają problemy w ciąży, puchną i zatrzymuje im się woda, bo wtedy tyje się naprawdę szybko.

Gość słoneee
Kalino-niektórzy mają tendencje do tycia. Wiem że ciężko to zrozumieć osobom szczupłym. Można tyć nawet oszczędzając się. Ja brałam clo- on dołożył mi 4 kg przy diecie.

Gość gość
Nie powiedziałam, że kilogramy zapewnią że dziecko będzie zdrowe ale uważam że jest na to większa szansa u osoby która przez okres ciąży je na co ma ochotę, owoce,warzywa,nabiał itd niż u takiej co pilnuje każdego kilograma, nie pozwoli sobie na dodatkowy deser, czy troszkę więcej śniadania. A uwierz, nie opychałam się slodyczami itd, jadłam masę owoców, (fruktoza to cukry) prod.mlecznych. A na pewno taki stres jak niektore mają panicznie bojąc się przytyć dziecku szkodzi.

Gość RudaMagda
Wyżej mój post. Wkurza mnie to kafe. Wpisuję nik a wyłazi gość.

Gość RudaMagda
Kalina Ty może uważasz, że osoba która trochę przytyła to potwór (strasznie płytkie myślenie) a ktoś inny za potwora uważać zbyt chudą i zapadniętą osobę. Chociaż ja osób po wyglądzie nie oceniam. Sama po porodzie straciłam 10kg więc ważyłam 75kg i nie czułam się jak potwór.

Słone co to znaczy "jeszcze mogą" oczywiście uśmiałam się z tego, nie obrażam:) mi się wydaje że to genetyczne jest, mam wzrost i wagę taty, mama jest wyższa i taka trochę przy kości, brat to zależy ile je w sumie to tak jak ja ma bo potrafi szybciutko schudnąć i to naprawdę jak na faceta to czasami jak kości i skóra, wystarczy że ma więcej ruchu. Zimą zawsze nabiera a latem jak więcej pracuje to chudnie, a i jest wysoki jak mama. Siostra ma lat 16! dwa lata temu chodziła w moich ciuchach jak i butach, a teraz nie ma szans żeby w cokolwiek mojego się zmieściła, a ja w jej ubraniach pływam. Ma większy brzuch niż ja! mama ostatnio do niej z tekstem, że czy jak mi brzuch urośnie to czy będzie mi pożyczać bluzki:0 i też jest wysoka, widać że ma geny akurat pod tym względem mamy.. co do tycia w ciąży, znajoma rodziła mając lat 17.. niska była, 150cm gdzieś tak, urodziła dużego chlopca i niestety przytyła też dużo, wszędzie! po porodzie jeszcze jakoś tam się czuła ale po paru miesiącach wpadła w taką depresje z powodu tych kg że w sumie do tej pory jej to zostało, ona z domu przez ponad rok nie wychodziła bo się wstydziła, owszem trochę udało jej się schudnąć ale ona i tak swoje ze gruba, gruba i gruba i tak się dolowała, najlepsza koleżanka wtedy moja.. nie umialam jej pomóc, straciła przez to wszystkich znajomych, co za sobą przyniosło pobyt w ośrodku szoku poporodowego, po czym, w ośrodku kobiet ze schizofrenią.. ślicznego ma tego syna ale taki skryty jest.. boi się wszystkiego, wstydzi, a ma już 6 latek. Nie które kobiety nie przejmują się tymi 30kg.. inne same widzicie

dodam ze ta koleżanka w którymś z tych ośrodkach dostawała leki ze sterydami, nie wiedziała o tym a brała bo inaczej nie funkcjonowała normalnie, zresztą musiała bo rodzice ją pilnowali. Po tych sterydach tyła jeszcze bardziej i teraz( nie gadam z nią ale wiem co tam się dzieję) czasami tabletek nie bierze dlatego że jak za dużo przytyje to jakiś czas nie łyka ich zeby zgubić te kg a jak ich nie bierze to jest masakra, ma schizofrenię więc można sobie wyobrazić

Gość RudaMagda
Faktycznie powód do depresji. Pewnie niedowartościowana była w innych dziedzinach życia.

Gość RudaMagda
A, to psychicznie chora była a to już inna inszość.

przed ciąża nic jej nie było, rodzinę w pełni ma zdrową.. wszystko stało się po urodzeniu. Głowa mnie dziś tak boli, że już nie daję rady:(

Gość RudaMagda
Schizofrenia to choroba z którą się rodzisz, często dziedziczona. ona się ujawnia po prostu w jakims okresie. Chyba nie sądzisz że oszalała bo przytyła?

Widze dziewczyny że mnie nie zrozumiałyście, a myślałam że jesteśmy to po to żeby wymieniać się swoim zdaniem, a każda z nas ma inne. Ja wyraziłam swoje i już nazwano to płytkim myśleniem, dzięki Ruda Magda :) Sama przy wzroście 168 cm zaszłam w ciążę ważąc 67 kg, więc do chudzielców nie należe, to po pierwsze a po drugie lubię dobre jedzenie, lubię fast foody i nie liczę obsesyjnie kalorii. Napisałam tylko że przytycie 30 kg według mnie, ( a jak wyżej napisałam miałyśmy wymieniać się swoim zdaniem) to przesada i na pewno nie przytyjesz tyle od nabiału czy owoców. Po trzecie napisałam przecież że rozumie jak ktoś tyje z powodu przyjmowania leków, zaparć, zatrzymania wody itp. Bo myślę że tak było w przypadku Goplany która 30 kg zrzuciła w ciągu 3 miesięcy. Kompleksy to chyba mają te dziewczyny, które tyjąc 30 kg ( z powodu jedzenia a nie leków) nie potrafią przyznać że przytyły jednak za dużo.

Gość Aniesia28Rk
Witam Was Dziewczyny :) Widzę, że dziś rozmawiacie na temat przyrostu wagi w ciąży ... wiadomo, że bezsensowne obżeranie się nie jest dobre ani dla dziecka ani dla mamy... zresztą tak jest też, gdy nie jest się w ciąży. Ale faktycznie czasem na wzrost wagi w ciąży nie mamy wpływu. Wiem to po sobie ... W pierwszej ciąży przytyłam 27 kg ... z 58 kg zrobiło się 85 kg i bardzo trudno było mi dojść do wyglądu sprzed ciąży. Dopiero jakiś rok po porodzie poczułam się dobrze w swoim ciele. W drugiej ciąży przytyłam 15 kg ... z 60 kg na 75 kg .... i już 2 miesiące po porodzie zostało mi 5 kg na plusie, ale z tego byłam zadowolona, bo wcześniej wyglądałam jak kościotrup przy moim wzroście 170 cm. Teraz zaczęłam ciążę z wagą 65 kg i puki co przybrałam 2,5 kg, ale wiadomo, że mój raczkujący 8-miesięczny Synek nie ma dla mnie taryfy ulgowej. Jeszcze Córcia poszła do szkoły w tym roku i codziennie mam dość długie spacerki aby Ją zaprowadzić i przyprowadzić. Także jak widać z wagą w ciąży bywa różnie ... chociaż przyznam, że w pierwszej ciąży pod koniec bardzo spuchłam, bo przez 2 ostatnie miesiące ciąży przytyłam aż 21 kg ! :/ Jak to mówi moja położna nie można dać się zwariować ... nie obżerać się usprawiedliwiając to ciążą, ale też absolutnie nie stosować żadnych specjalnych diet. Racjonalne i zdrowe odżywianie na pewno będzie korzystne dla nas i najważniejsze dla naszego Maleństwa :)

Gość RudaMagda
Ja 25kg przytyłam. Wierz lub nie, nie objadałam się byle czym. Mnie tylko chodzi o to, że te kg nie spędzają mi snu z powiek i tyle.