Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
siemie lniane jest badzo dobre i zdrowe w odzywianiu.sama pilam bo bolal mnie zoladek czesto.siska teraz twoja dzidzia miala8;5cm?moze bedzie drobniutka moja prawie8tygodn temu miala6cm i cos mi sie wydaje ze bedzie duzy chlop:)oczekujaca

Gość gość
flavia w ktorym tygodniu dokladnie jestes?szkoda ze lekarz nie zmierzyl mi dlugosci dziecka ale takie *****iwe ze trudno cokolwiek zmierzyc i niemusze nawet cukierka jesc zeby ruszal sie:)

Gość Flavia234
mierzony był dokładnie w 17 tyg i 3 dniu. miał wtedy 14,3cm mój taki średnio *****iwy ze tak powiem, wczoraj sporo skakał i kopał ,dziś delikatnie

Gość guziczekgg
Flavia mnie przez ostatnio brzusio nie twardnieje.Ruchy tez sie zmiejszyly. Zaprac nie mam a po swietach to juz wogole luz,chyba dzieki moczce i pomaranczka :D

Sisilka mam ten sam problem co ty! Ból podczas oddawania stolca i krew. To są hemoroidy Czasami pojawiają sie z wysiłku. Ogólnie jest mnóstwo przyczyn ich powstawania! Na opróżnianie mi pomogło rano szklanka mleka a wieczorem szklanka siemienia lnianego. Pozdrowionka

Gość Sisilka
Dziewczyny jem codziennie siemie i otreby owsiane na sniadanie. Na kolacje wcinam swoj domowy chleb i jest w nim bardzo duzo siemia i otreb. Ale i tak mnie dzisiaj dopadlo zaparcie. Hemoroidow nie mam, farmaceutka mowila ze nadwyrezylam miesnie i moze pekla jakas zylka. Co do dzidzi to mam nadzieje ze popostu, poszlo we mnie i bedzie sredniej wielkosci.

Sisilka jakie by nie było duze to najważniejsze zeby było zdrowe :) nie myśl o tym :)

Gość gość
gdzies kiedys ktoras pisala o bulkotaniu jelit? Otoz ja mam ostatnio coraz glosniejsze kiszki graja marsza,tak to sie chyba mowi:) Gazy tez oddaje w nadmiarze:D Zaparc narazie nie odczuwam Tak w sumie czuje sie ok brzusio maly,zadnych ruchow,no moze sporadycznie i prawie nie wyczuwalne:)

A mi dziewczynki wyszedł nagle brzuszek :) jest już większy i wczoraj czułam wyraźne ruchy naszego maleństwa ;-) mam pytanie dla Was dziewczynki wyszedł pępek bo mi jeszcze nie ;-)

Gość Agata89R
Hej, ja czyje ruchy już nawet po prawej stronie, dziecko jest coraz większe właśnie sie rusza, wczoraj prawie w ogole co mnie martwiło, ale byłam w gościach to może człowiek tak tego nie odczuwał, ale teraz jak sie juz poczuło to sie martwie jak nie czuje. Byłam na badaniu krwi, ja mam badania płatne, bo chodze prywatnie i kobita nie wiedziala co ma mi zbadać w krwi, bo ginekolog napisał hbs, a ona nie wiedziala czy przeciwciała czy co:/, mocz mam bardzo metny, na co zwróciła mi uwage pani, co pobiera krew...

Gość Flavia234
mi pępek jeszcze nie wyszedł, mojej mamie np wcale nie wyszedł aż do porodu. Moje dzidzi też coraz większe, ale wczesniej więcej się ruszał, teraz troszkę mniej, ale to normalne przecież to jeszcze maluszek tez potrzebuje odpoczynku. teraz jest chyba taki czas, że brzuchy nam bardzo rosną, bo u mnie to samo, co dzien budzę się z większym. każdy zwraca uwagę że bardzo urósł od swiąt, a to przecież tylko 10 dni. U mnie wczoraj zaczął się 5 miesiąc:) brzuszek jeszcze czasem twardnieje ale już rzadziej niż wczesniej, mam nadzieje ze wszystko wróci do normy. Dzis zmierzyłam brzuch i mam równo 90cm pod pępkiem.

Wy już czujecie ruchy,a ja jeszcze nic.Jestem w 15 tc i myślałam,że trzecia ciąża to będzie jeszcze szybciej niż przy drugiej a tu jeszcze nic

Gość Agata89R
włąśnie się zmierzyłam i też mam 90, brzuch mi rośnie w oczach, rodzina nazwala mnie kuleczka w sylwestra:) jeśli chodzi o pępek to mam normalny

Gość Sisilka
Hej dziewczyny. Ja mam brzusio pod pepkiem i na razie nic po mnie nie widac. Normalnie sie dopinam w spodniach. Az wczoraj moja rodzinka sie zdziwwila. Przytylam tylko poltora kilograma. Moj m zwrocil uwage ze ciagle trzymam dlon na brzuchu, ale to chyba juz taki odruch.

Gość gość
Sisilka u mnie też już zauważają a teściowa trochę przesadza bo jak tylko wezmę za brzuch to się pyta czy kopie... a ja mówię, że nie że to taki odruch :)

Też się na tym złapałam ,że mam taki odr***** szczególnie jak idę w jakimś dużym sklepie i się z kimś mijam to automatycznie zasłaniam brzuch ręka.Przeokropną mam ochotę na słodkie

Gość Flavia234
tez to mam ciągle zasłaniam brzuch szczególnie własnie jak mijam się z kimś. to taki odr*****chcemy chronic swoje dzieci.

Gość ewinkaa
Witajcie:-) Jestem nowa, Staś w brzuszku, 19 tydzień:-) Termin na 3 czerwca. Ruchów jeszcze nie czuję, brzuszek już widać. Będę tu wpadała i zerkała co ciekawego u Was słychać:-) Pozdrawiam

Gość Agata89R
ewinka to mamy termin na ten sam dzień, też 3 czerwiec:) też mam smaki na slodkie,kwaśnie, ogólnie na wszystko :P

Gość ewinkaa
ooo :-)Ty już czujesz ruchy, więc szczęściara z Ciebie! Mocz oddawaj zawsze po dokładnym podmyciu się, wtedy jest o wiele mniej mętny. Dziewczyny pracujecie jeszcze czy większość już na zwolnieniu?

Gość 19magda91
Ja studiuje jeszcze, ale mam tylko 2,3 dni w tyg tylko ze dojezdzam godzinke, pod koniec lutego bronie inzyniera to mam nadzieje ze dotrzymam bez zadnych sensacji do tego momentu:) a potem zobacze co dalej...

Gość Flavia234
ja juz od prawie 2 tygodni na zwolnieniu bo mam pracę na stojąco calutkie 8godz i po stwardnieciu brzucha lekarz natychmiast wysłał mnie na zwolnienie. teraz sobie odpoczywam bo powiem szczerze, że te ostatnie 2 tyg w pracy to już była dla mnie męczarnia strasznie zle się czułam, zawroty głowy, brzuch ciągnął, cały dzien na chodzie, do tego dojazdy.

Ja pracuję i mam nadzieje, że do końca kwietnia dam radę ... :)

Gość gość
hej dziewczyny ja pol nocy niespalam dzisiaj.masara jakas.chcialam synkowi kupic jakies kocyki a niestety wszystko rozowe.ogladalam wozki sa 2ladne 3w1za1100zl i chyba zdecyduje sie na jeden z nich.na prezent kupilismy koc bo wiekszosc sklepow m,a remament i niebylo wyboru duzego.oczekujaca

Gość 19magda91
A gdzie ten wozek kupujesz? :)bo chyba dosc niedrogo jak na 3w1, ja cala wyprawke mam od mojego m kuzynek ale wozka wlasnie nam brakuje a nie chce przeplacac

Gość Flavia234
my dostaniemy wózek 2w1 i fotelik samochodowy od szwagierki nie wiem czy juz pisałam. oczekująca wejdz sobie na allegro i zobacz jaki jest sliczny wybór kocyków pościeli dla dzieci ja będę zamawiac wszystko od jednego sprzedawcy i kocyki i pościel, przescieradła do łóżeczka, flanelki, podkłady itp. kupujecie rożek? bo ja się własnie zastanawiam czy warto letniemu dzidziusiowi kupowac, nie chcemy kupowac niepotrzebnych rzeczy ktore pózniej zajmą nam miejsce w szafie

Gość gość
magda taki koles ma sklep zwykly i tam sa wlsanie te wozki rozne.taki sam jak na allegro i jest100zl roznicy a w smyku sa juz o300zl drozsze.flavia wlasnie tez chyba kupie wiekszosc rzeczy na allegro kocyk mam upatrzony jeden grubszy a chcialam jeszcze cienszy bo w lecie moze byc goraco.my rozek kupimy chociaz dlatego ze pewniej dziecko trzymac a to pierwsze wiec mam stracha:)oczekujaca

Gość gość
wogole kupujecie wy baldachimy i te wszystkie bajery?ja sama niewiem podoba mi sie to bardzo .meczy was zgaga?mnie coraz gorzej .wogole dzis pochodzilam ze3godz ciagle to tak nogi w kroku bola mnie ze niemoge.oczekujaca

Gość Flavia234
mnie własnie tez bolą kości w kroku one się rozchodza i dlatego bolą. my baldachimu nie kupujemy bo planujemy miec łózeczko turystyczne, wahałam się jakie lepsze ale po rozmowach z kobietami które miały i takie i takie większosc mówi że turystyczne jest wygodniejsze bo dziecko się nie obija, trzeba tylko dokupic normalny materac. fakt szczebelkowe robi wieksze wrazanie bo moza pięknie przystroic falbankami baldachimem itp ale to nie jest najważniejsze

Gość Agata89R
ja baldachimu nie kupie, bo jest niepraktyczny, dziecko urodzi się w czerwcu i mi się w tym baldachimie zapoci :)