Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrześniowa mama 22

Bratowa chce dać na imię dziecku tak samo jak my była już sprzeczka boję się co

Polecane posty

Gość gość
A ja bym w ogóle się przed nią nie płaszczyła. Po co? I tak nie zmieni zdania. Zastanów się jeszcze nad tym Rochem, też ma ładne zdrobnienia : Roszek, Roszko..

Gość gość
Na miejscu Twojej mamy bym ją pogoniła z domu - przyszła z niczym do obcego domu i rodzinę skłóca, może mieszkać u swojej matki

Gość gość
""On ewidentnie jest pod wpływem żony." no i co z tego? co cie to obchodzi?" A to, że on nie reaguje na zachowanie żony! X ""Opowiedz o tym i nakreśl problem przed nimi, oni mogą zainterweniować." zainterweniować!! chyba ci się w du//pie przewróciło, hahaha" Dlaczego? Nie mogą zareagować np. na rodzinnym zjeździe? Mogą. X ""Życzę wytrwałości w walce z bratową!" w walce?!?! ja pitolę, jakaś ty głupia" A czy ty nie rozumiesz przenośni? To poniekąd JEST walka, walka o imię, o skradziony pomysł. X "osoba, która ci dała takie rady powinna iść na terapię" A osoba, która się czepia nie wiadomo czego? Tym bardziej. Ja podsumowałam tylko wszystkie możliwe wyjścia, które były proponowane wcześniej. Masz lepszy pomysł? To podziel się z nami, przyda się, zrób to, zamiast śmiać się i wyzywać innych. Tylko najpierw poznaj podstawowe środki stylistyczne. :P

Ona mieszka u Twoich rodziców, tak? W takim razie, gdy urodzi i nie zmieni pomysłu, rodzice mogą postąpić tak, jak proponował gość z 15:05. I słusznie, bo w końcu weszła do Waszej rodziny, mieszka u Was i od razu się panoszy.

Gość gość
Roch? Roszek :D o k...de :o ! Ja jak slysze ze ktos chce orygibalnie nazwac dziecko typu xawier roszek brian itd to rece opadaja... hehe :) chcesz oryginalnie? Daj stefan moda na stare imiona powraca ale swiat na stefana nie jest jesze gotowy ty mozesz to zmienic :) roszek haha bardziej imie dla paa roszek do nogi ; P

Gość gość
gość dziś Roch? Roszek smiech.gif o k...de pechowiec.gif ! Ja jak slysze ze ktos chce orygibalnie nazwac dziecko typu xawier roszek brian itd to rece opadaja... hehe usmiech.gif chcesz oryginalnie? Daj stefan moda na stare imiona powraca ale swiat na stefana nie jest jesze gotowy ty mozesz to zmienic usmiech.gif roszek haha bardziej imie dla paa roszek do nogi ; P Zgłoś taaaaa...? pochwal sie jak ty masz na imie :)

Gość gość
Krzysztof :) bardzo ladne i dostojne imiectak na marginesie tel tez bys chciala? Mam wolna niedziele moglibysmy wyskoczyc na roszki ;)

Gość gość
P.s mam kuzyna mlodszego krzysiek tez cz powinienem sie gniewac na ciotke ?::P

Gość gość
Skoro uważasz, że Krzysztof jest ładnym imieniem, to sobie tak uważaj. Wg mnie Roch brzmi ładniej.

Gość gość
ja bym już nie szła do bratowej się poniżać przed nią, przecież ona chce już teraz przede wszystkim na złość dać Julian, najwyżej ty zmienisz kolejność Tobiasz to bardzo piękne imię, a nadawanie imienia po poecie jest dla mnie dziwne, chociaż szanuje waszą decyzję ale jakby wasz tekst napisał jakiś Bożydar to też bylibyście chętni tak nazwać dziecko? Dajcie Julian na drugie a na pierwsze imię takie jak wam się naprawdę podoba.. co do brata to chyba też umiałby się postawić i powiedzieć, że mu się to imię nie podoba i koniec nie chce zeby jego syn się tak nazywał, poza tym w większości to mężczyźni rejestrują imię dziecka.. autorko ja bym już dała spokój bo bratowa już pewnie czuje się nagabywana i osaczona i na choćby na złość wszystkim da takie imię, daj jej spokój może ją ruszy sumienie i da inne imię, ale przygotuj sobie inne awaryjne imię a Tobiasz dla mnie ładniejsze niż Julek

Gość gość
jakas ryba nazywa sie chyba przynajmniej tak mi sie kojarz cos

Gość gość
Tobiasz * :)

Gość gość
dopóki jej dziecko się nie urodzi to tak naprawdę nie wiesz jak da mu na imię, skoro ma termin na koniec sierpnia to czekają Cię jakieś 2-3 tyg. niepewności, zaczekaj, może ona tak gada teraz na złość a potem da na imię zupełnie inaczej

Gość gość
Faktem jest, że raczej na cześć kogoś, z sentymentu to się nadaje drugie imię, a pierwsze ma był ładne. Dlatego też myślę, że zamiana kolejności, to dobry pomysł, ale to Wasza sprawa. Do bratowej bym nie szła, miej honor, nie płaszcz się przed nią. Ale pogadałabym z bratem. Niech da dziecku takie imię, jakie planowali (wspominałaś, że mieli już wymyślone nim poznali Wasz pomysł). Moja znajoma miała taką sytuację, że jej mężowi nie podobało się imię, które wybrała, więc jak urodziła, to on pojechał zgłosić i podał imię takie, jakie on chciał. A jakby się bratowa przed Wami w takiej sytuacji (jak brat się na ten sposób zgodzi) zaczęła puszyć, że niby Wam ustąpiła, że skoro tak prosiliście, to wystarczy skwitować krótkim: i tak byśmy tak nazwali. I tyle. Innych pomysłów nie mam. Nazwać dzieci tak samo można by było tylko, gdybyście mieszkali co najmniej kilkaset km od siebie.

Gość gość
No glupio troche po rybie nazwac dziecko to juz lepiej zenon albo kuba troche gejowato ale lepiej

Gość gość
ma być ładne *

Gość gość
Fabian fajnie :) znalam kiedys jednego fabian boze jak on doopczyl! Urodzony geniusz bzykania niestety mial jedna wade lubil sie mna dzielic z kolegami...jak bylam wstawiona to mi to nawet nie przeszkadzalo ale na drugi dzien robilam mu zawsze awanture jak mogl na to pozwalac :/

Gość gość
Mi sie podoba julian kojarzy sie z tym nierozgarnietym oposem z madagaskaru :)

Gość gość
A co moze krzysztof nie jest ladne ? To dlaczego wszystkie dziewczyny ktore spotykam na swojej drodze zawsze mi mowia ze mam ladne imie? Wytlumacz mi bo to chyba jakis paradoks :)

Gość gość
"Pobluzgałaś? To idź ogól plecy. " A wiesz co? Spi//er//dal//aj :) :) :)

Gość gość
Ojojojoj... 💤

Gość gość
"a gó//wno ci do tego - to twój mąż? to wsadź sobie takie uwagi w du/pę" Czyżby sfrustrowana żonka, która trzyma swojego męża na smyczy, zaczęła się bulwersować, bo potępia się tę postawę? Jeśli potrafisz czytać uważnie, to zauważ, że brat daje żonie wolną rękę, boi się wręcz tej kobiety oraz nie reaguje na jej złośliwe pomysły, którymi próbuje wyprowadzić siostrę swojego męża, czyli autorkę, z równowagi. P rzez to pozbawia ją jedynej szansy na wybranie dziecku imienia bez zbędnego powielania. "zareagować mogą, ale ZAINTERWENIOWAĆ? ty naprawdę aż taka głupia jesteś? haha haha" Czy wiesz, co to synonim? http://synonim.net/synonim/interweniowa%C4%87 Zapraszam do słów z podgrupy "interweniować: « np. interweniować w czyjejś sprawie »" Rozjaśniło się? "Przenośnia, kur//wa, ty wracaj do szkoły, bo na języku polskim chyba w kiblu siedziałas i fajki jarałaś" To, że ty, młoda buntowniczko, odwalałaś chore "jazdy" w wieku nastoletnim (o ile przypadkiem jeszcze z niego nie wyszłaś), to wcale nie oznacza, że każdy w tym wieku, pije na umór, ćpa lub pali. Metafora to środek stylistyczny, który polega na zestawieniu słów w taki sposób, że zyskują one inne znaczenie, nie mające nic wspólnego z dosłownym. "Znam, czego niestety nie można powiedzieć o tobie, tępa dzido. Pobluzgałaś? To idź ogól plecy." No właśnie widać. Och, jakie to przykre, gimnazjalistka się wyżywa na forum. Chyba się popłaczę. Tylko ty używasz obraźliwych, niecenzuralnych słów i rzucasz się do gardła. Nie każdy ma na plecach perskie dywany, tak jak ty (wnioskując z twej wypowiedzi). Może, zamiast pisania bzdur na forum, to dla rozładowania emocji idź je wytrzepać, bo tak ciśnienie ci skoczyło, że aż się zakurzyły. Lepiej ci? Książki do następnej klasy kupiłaś? Strasznie mnie bawią takie wypowiedzi; nie masz się czego uczepić, to zaczynasz wymyślać. Ponosi cię. Zluzuj trochę, bo za bardzo się rzucasz... A autorce naprawdę radziłabym porozmawiać z bratem. On ustępuje żonie i robi to pewnie wbrew swojej woli. On jest ojcem, więc chyba też może decydować? Jeśli nie chcesz fatygować dalszej rodziny, to została ci tylko szczera rozmowa z bratem na temat tego, czy on ma w ogóle prawo do decyzji o imieniu, która powinna być wspólna. A całej rodzinie opowiedz o imieniu, które wybrałaś. Chyba, że bratowa już to zrobiła.

Gość gość
co się dzieje z autorką ? ciekawe czy bratowa zgodziła się na zamianę kolejności imion. :classic_cool:

Gość gość
dla mnie akurat ważne :D jeśli dla ciebie nieważne to nie wiem co tu robisz :) a ten długaśny wywód to jest akurat trafiony, choć ja bym trola nie karmiła

Gość Ale to już było
Straszne pierdoły piszecie.Nadal ten durny temat ciągniecie? Przecież to nudne jak flaki z olejem; nawet nie chce mi się tego czytać

Gość gość
Julkow teraz pelno, wbrew temu co myślisz, ze ogyginalne. Mnie podoba sie proponowany Roch. Świetne imię.

Gość gość
Ona nie dlatego daje4 że to wielce oryginalne imię. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. A skoro uważacie temat za nudny to po c.h.u.j.a tu wchodzicie i jęczycie jak wam źle? I.d.i.o.c.i !!!

Gość gość
Pogrzało? Ona nie daje tego imienia bo wielce oryginalne, już o tym mówiła, więc czytanie ze zrozumieniem się kłania. A jak temat uważasz za nudny to po c/h/u/j/a wchodzisz i jęczysz że ci źle?

Gość gość
Ubliżasz tylko i wyłącznie sobie, oto cytat: ...... .O tóż pod koniec września ona ma termin - ja rodzę we wrześniu...Wszyscy w rodzinie wiedzieli jak chcemy dać na imię naszemu synku bo o tym imieniu myśleliśmy od zawsze i chcieliśmy żeby było orginalne...i takie jest nie wiem tylko dlaczego mój brat z bratową chcą nam zrobić na złość i dać takie samo! """ ..:/- Wypad do podstawówki kabotynie.