Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Go艣膰 powiedzcie szczerze
po ilu tygodniach od brania Diane znikly wam krosty, zaskorniki, itp.? Diane dostalam od ginekologa na problemy skorne od razu na 6 m-cy, przy czym nie wyslal mnie wczesniej na badania..sama nie wiem, biore juz 3 tydzi poprawy nie widze; tego swinstwa wylazi mi na twarzy tyle i le wczesniej; dodatkowo bolo mnie piersi, jestem ciagle zmeczona i ostatnio pojawily sie bole podbrzusza, takie jakie mam przed okresem, ale do okresu jeszcze kilkanascie dni mi zostalo, sama nie wiem, co o tym wszystkim myslec...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ewunia-fazunia
Do powiedzcie szczerze: Ja musialam czekac poltora miesiaca na poczatku tez nie widzialam efektow. Uwierz beda. Do blanka: Diane jest w pelni lekiem anty. Kto wpadl nie bral ich regularnie i tyle. Ma takie same wlasciwosci co cilest plus jeszcze leczenie hormonalne. Ja w tej chwili biore tylko diane inaczej sie nie zabezpieczam. Dwa lata i dzieciaka nie mam. Cofka: Prawda jest ze palic nie powinnas kazde anty nie dzialaja idealnie jak powinny kiedy sie pali. Ale wiem jak to jest rzucac. Pozdrawiam Ps:Dlugo mnie tu nie bedzie ale jesli ma ktos pytania odnosnie diane to piszcie na maila jesli bede znala odp to napisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anulaska
ja dzisiaj za DIANE zaplacilam 18 zl z groszami BEZ recepty, pani sie sama zdziwila z apteki jak wbijala do komputera i mowi ze potanialy bo wczesniej placilam ok 22 zl. Ale jak sie ma recepte to placi sie 50 % ceny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MuOdA89
hej dziewczyny,ja te偶,jak niekt贸re z Was,jestem po偶eraczk膮 Diane 35,g艂贸wnie w celu wyleczenia tr膮dziku. Jestem przy drugim opakowaniu,kt贸re za tydzie艅 ko艅cze i mam taki wysyp na ryjku,偶e szok!od paru dni!!czy to normalne??przejdzie mi to szybko??A jak mia艂y艣cie Wy?? odpowiedzcieprosz臋;* je偶eli chodzi o piersi,to mia艂am miseczki A,bo w ko艅cu m艂oda babka jeszcze jestem:) a teraz mam pocz膮tkowe B;) i mam nadzieje na dalszy przyrost tkanki;p PROSZE O ODPOWIEDZI;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kashubek
przez jakies 2 lata bralam harmonet /a wczesniej jakies inne przez 2 lata takoz/, potem mialam przerwe i obskoczyl mnie tradzik. STRASZNY. STRASZNY!!! mialam diane, ale waga mi po niej pofrunela na maxa. jakies 7kg w 2 miesiace!!! i ogolnie fatalne samopoczucie, krwawienia w srodku cyklu, migreny itp. potem byl cilest przez jakies kilka miesiecy - i chociaz czulam sie lepiej, to byla ciagle za silna dawka chormonow i tylam. no i mialam tez humory. wymusilam na moim ginekologu mercilon - bo ma taki sam sklad jak harmonet tj slabszy niz diane i cilest. i jeste bardzo dobrze. odpukac :D a co do gwaltownego wysypu tradziku na poczatku przyjmowania diany - to moze byc mozliwe. pamietaj, ze pigulka to generalnie gmeranie w systemie hormonalnym kobiety. jesli juz masz problemy hormonalne /vide tradzik mlodzienczy/ taka moze byc pierwsza reakcja organizmu. i moze trwac z miesiac... max dwa, ale nie dluzej! jesli nic sie nie zmieni gnaj do lekarza i zmien pigulke...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MuOdA89
kashubek-> dzi臋kuje 艣licznie za odpowied藕;* no w艂a艣nie ju偶 tydzie艅 mi si艣 trzyma ten stan pogorszenia i pierwszy raz zostaj臋 przy leku, podczas kt贸rego mnie wysypa艂o,bo inne preparaty zawsze l膮dowa艂y do kosza.Mo偶e dlatego,偶e jestem do Diane przekonana?:) we'll see;] a tr膮dzik m艂odzie艅czy to nie tylko zask贸rniki i ma艂e krosteczki nie?bo ja mam taki ropny troche..poka偶e wam zdj臋cie osoby,kt贸ra ma podobne wykwity do mnie: www.medic8.com/healthguide/images/acne2.jpg je艣li kt贸ra艣 z Was ma co艣 do dodania lub jak膮艣 porade to prosz臋:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Napoleonka 26
WITAM!!!! Ja biore Diane 35 od ponad 6 lat.. niestety utylam prawie 20 kg... jezeli mozecie nie bierzcie tego 艣winstwa blee zaluje ze wczesniej ich nie odstawilam..pozdrawiam was serdecznie :*:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malinkaa7
A ja biore Diane tak od 1,5 roku i mo偶e jako艣 cera nadzwyczajnie mi sie nie polepszyla to jednak uwa偶am 偶e s膮 dobre i tanie. Nie przytylam, dobrze si臋 czuj臋 i nie mam problemow z libido. Za opakowanie gdzie sa od razu 3 listki place ok 32 zl. wiec to dos膰 ma艂o jak na tabletki, bo niekt贸re za jedne opk. si臋 p艂aci tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malinkaa7
Kurcze dziewczyny pami臋tajcie 偶e piersi to tkanka t艂uszczowa i je艣li po tabletkach powi臋kszaj膮 si臋 piersi tzn 偶e po prostu przyty艂y艣cie a nie 偶e biust wam ur贸s艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosia1988
Bra艂am Dian臋 przez p贸艂 roku, potem mia艂am roczn膮 przerw臋, a teraz chc臋 do niej wr贸ci膰. Je偶eli kt贸ra艣 z dziewczyn by艂a w podobnej sytuacji, to powiedzcie mi prosz臋, jak wasz organizm zareagowa艂 przy powr贸ceniu do brania tabletek. Dodam, 偶e kiedy艣 bardzi dobrze je tolerowa艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adzia24
bra艂am cilest i reagowa艂am pozytywnie.te tabletki s膮 o wiele nowsze od diany, a co za tym idzie mniej szkodz膮.teraz bior臋 dian臋, ze wzgl臋du na cere ( bo gdy odstawi艂am cilest to cera mi si臋 zepsu艂a), ale ginekolog ztwierdzi艂, 偶e mozna brac dian臋 do 6 lub 9 miesi臋cy.To stary lek, majacy taka ilo艣膰 hormon贸w, 偶e po paru latach pewnie zaszkodzi. po dianie troch臋 przyty艂am, po cile艣cie nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszka28
hej czy ktoras z was sie orientuje ile estrogenu maja diany?i czy marvelon jest od nich silnijeszy?dziekiz a odpowiedz!!:)bo slyszalam ze marvelon ma duza dawke hormonow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszka28
jesli ktora z was bierze diany powiedzcie ile maja estrogenow??czytyle samo co marvelon?dzieki za odpwoiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosy膰
a ja biore diane od 4 lat i wlasnie zaczelam sie zastanawiac nad zmiana ... tzn nic mi nie jest ( wyniki badan dobre itp ) ale pomyslalam o zmianie . Biore diane naturalnie na tradzik , przy okazji antykoncepcja , tak bardzo boje sie ich odstawic , boej sie ze problemy z cera powroca, bo diana naprawde mi pomogla, fakt od czasu do czasu cos wyskoczy , ale nie jest juz to to co przed diana...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszka28
do DOSY膯 a mozesz mi powiedziec najlepiej z ulotki ile diany maja estrogenow?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia83
Cze艣膰 ja bra艂am Diane 1,5 roku.Na pocz膮tku ze wzgl臋du na tr膮dzik a p贸zniej ze wzgl臋du na antykoncepcje.Wszystko by艂o oki,pomog艂a mi,buzka zrobi艂a si臋 艂adniejsza,ale lekarka powiedzia艂a mi,偶e nie mo偶na jej tak d艂ugo bra膰.Zmieni艂am teraz na Cilest i nie narzekam.Tr膮dzik nie powr贸ci艂,czuje si臋 dobrze.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gagnieszek
mam pytanko, jakie badania trzeba wykona膰 przed rozpocz臋ciem stosowania diany? Dermatolog zaleci艂 mi ja na tr膮dzik (bo nic innego nie pomaga) ale wys艂a艂 na badania do ginekologa a ja sie boj臋 do niego i艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izziii
DIANA :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syjka30
mam male pytanko: ile kosztuje cillest??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia83
Na pocz膮tku brania tabletek zrobi艂am tylko badania w膮trobowe i cytologie.Za Cilest p艂ace 18 z艂.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Mam 18 lat. Od p贸艂torej roku bior臋 tabletki anty. Na pocz膮tku by艂y to Diane,ale po roku moja ginekolog powiedziala,ze mam natychmiast je odstawic bo ostatnio miala przypadek dziewczyny,kt贸ra brala d艂ugo diane i dostala zatoru 偶y艂 i zmar艂a. od tamtej pory wszystkie dziewczyny tej pani ginekolog odstawiaja Diane. Mi przepisa艂a po Diane Cilest-na pocz膮tku tr膮dzik sie nasilil ale w czasei 3 opakowania sie polepszyla. Piersi BAAARDZO szybko i MOOCNO uros艂y,ciutke przyty艂am. Tr膮dzik sie zmniejszy艂 aczkolwiek przed okresem pojawiaja sie krostki,kt贸re znikaja po miesi膮czce. Musicie znale藕c dobrego ginekologa i z nim dobrac tabletki-do waszych potrzeb i zasobnosci portfela...:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamcia...
Eh... mam 15 latek, moja dermatolog po d艂ugim stosowaniu zwyk艂ych antybiotyk贸w przeciw tr膮dzikowi zapisa艂a mi DIANE... Powinnam sie cieszy膰 ?? troche sie boje, ale z tego co czytam hm.. jest wiecej pozytywnych opinii...Sama ju偶 nie wiem. Organizm mojej siostry nie za bardzo je akceptowa艂. Hm.. ale cieszy mnie to, 偶e jeslli prawid艂owo zadzia艂a bedzie kilka korzy艣ci w jednym :) ( cho膰 przyrost biustu.. my艣le 偶e nie dla mnie :D bo nie znajde stanika na siebie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrr
czesc dziewczyny wiecie co ja juz calkiem zglupialam bralam diane 35 przez 8 miesiecy nic mi niepomoglo na tradzik a lekarz mi poowiedzial ze nie moge i brac ldluzej i chcial mi przepisac cilest ale ze na rynek weszly lepsze yasmin to przepisal mi te i powiem mam ze byla poprawa wszystko mi zniklo bardzo szybko nic zero tradzku a jakos po 5 miesiacach brania czelo mi wracac i bylam wlasnei dzis u lekerza po inne i przepisal mi cilest ale powiem ze moze byc tak z ebedziegorzej anie lepiej:((((( takze sie zalamal i nie wiem co juz mam myslec o tym wszystkim;/;/ pozdrawiam i powodzenia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrr
czesc dziewczyny wiecie co ja juz calkiem zglupialam bralam diane 35 przez 8 miesiecy nic mi niepomoglo na tradzik a lekarz mi poowiedzial ze nie moge ich brac dluzej i chcial mi przepisac cilest ale ze na rynek weszly lepsze yasmin to przepisal mi te i powiem wam ze byla poprawa wszystko mi zniklo bardzo szybko zero tradzku a jakos po 5 miesiacach brania zaczelo mi wracac i bylam wlasnie dzis u lekerza po inne i przepisal mi cilest ale powiedzial ze moze byc tak z e bedzie gorzej a nie lepiej takze sie zalamalam i nie wiem co juz mam myslec o tym wszystkim;/;/ pozdrawiam i powodzenia

Udost臋pnij ten post

dziewczyny ja bralam przez 2 lata cilest, pozniej 2 lata harmonet i teraz kilka miesiecy (5) diane. tylko po diane mam wiekszy biust, bardziej pelny. piersi urosly ok 3/4 rozmiaru. nie przytylam ogolnie. niestety przez te 5 miesiecy poprawa cery jest minimalna...

Udost臋pnij ten post

radze Ci nie brac tego na d艂u偶sz膮 met臋, ja bra艂am 7 miesiecy, od 5 miesiaca zacze艂am tyc a jak odstawi艂am to przyty艂am 10 kg a tradzik powr贸ci艂 i ow艂osienie zdwoi艂o sie po odstawieniu tabletek wiec sie nie truj lepiej Diane sa chyba najgorszymi tabletkami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolinappppp
hej laseczki:) dotychczas wzielam dwa listki cilestu...przytylam z 4 kilo,moja cera strasznie sie pogorszyla-bylam okropnie wysypana(a mialo mi pomioc na cere...) teraz zaywam lek unidox, ktory polecila mi kolezanka na tradzik(recepte wypisal mi lekarz rodzinny) a od jutra do tego mam brac diane35....mozecie napisac mi cis o tym leku? czy po przerwaniu tych tabletek tradzik powrocil, a czy w ogole pomogly te tabsy cos na cere? duzo przytylyscie? boje sie je rozpoczynac...;/

Udost臋pnij ten post