Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

czy aby moja dziewczyna nie wymaga ode mnie za wiele?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Nawet o tym nie my艣l! Ona musi si臋gn膮膰 dna jak ja.Nie wiem czy depresja wyka艅cza jej organizm jak mnie,albo czy psychika zaczyna jej swirowac siedz膮c tylko w domu,ale gdy tak si臋 stanie to sama zacznie szuka膰 pomocy.Druga opcja to taka by艣 zaci膮gn膮艂 j膮 do psychologa.Powiedzia,偶e idziecie do kinaczy co艣,a zamiast tego zaprowadz j膮 tam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 krystian_pozna艅8
dobrze, spr贸buje tak zrobic, jak piszesz tylko nie wiem ile to da, no a Ty tez tak swojemu ch艂opakowi robisz? Szczerze odradzam ostatnio by艂em na badaniu serca i mam arytmie gdzie ja zawsze serce jak dzwon mialem, to jest wszystko chore, zaprowadze zaprowadze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pisz co艣,bo teraz b臋d臋 my艣le膰 czy nic sobie nie zrobi艂e艣 tfu tfu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak robi臋 :/ Naprawd臋? U mnie w rodzinie te偶 to jest czym bardzo si臋 martwi臋.I o niego te偶.To jest taka niemoc po艂膮czona z zazdro艣ci膮,偶e inni maj膮 lepsze 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ona wie,偶e pojawi艂y Ci si臋 zaburzenia rytmu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_pozna艅8
wy tez przecie偶 mo偶ecie miec lepsze 偶ycie, wystarczy jak nie b臋dziesz tak jak moja co ode mnie wymaga, wymaga膰 od swojego ch艂opaka, tylko p贸jdziesz na terapie i moze zmieni sie pani podej艣cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak,bo wiem,偶e potrzebuje terapii.Ona te偶 to zrozumie.Od kiedy jej si臋 nasili艂o takie zachowanie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko nie ,pani' :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_pozna艅8
nie wie, bo ukrywam to przed ni膮, kiedy? jakie艣 5 miesi臋cy temu, niemoc? czyli to takie jakby lenistwo przecie偶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To jej to powiedz! On mi m贸wi,a nawet jakby chcia艂 co艣 ukry膰 to i tak to po nim wida膰 i wiem wszystko.Je艣li b臋dzie zna艂a prawd臋 to si臋 przejmie.Niemoc to niemoc,a nie lenistwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_pozna艅8
powiem ale nie wiem czy to wogole cos da, mam email gogkry@wp.pl jak nie bede dlugo odpisywal to znaczy ze mnie nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_pozna艅8
napisa艂em wiadomosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r贸wnie偶
M贸j wynik na tym te艣cie to 106 ale jako艣 nie wydaje mi si臋, 偶e mam fobi臋 spo艂eczn膮. Ja my艣l臋, 偶e teraz ka偶dy t艂umaczy si臋 zaburzeniami. Boj臋 si臋 wyst膮pie艅 publicznych ale z tym walcz臋 a nie zamykam si臋 w domu. Te testy to pic na wod臋. Ludzie co艣 takiego rozwi膮zuj膮 i wtedy to ju偶 maj膮 idealn膮 wym贸wk臋, bo przecie偶 ich przypuszczenia potwierdzi艂o internetowe narz臋dzie psychologiczne sklecone zapewne na szybko. Je艣li chodzi o takie fora to zauwa偶y艂am zaskakuj膮c膮 prawid艂owo艣膰. Ludzie nie chc膮 rozmawia膰 o swoim problemie konstruktywnie tylko wyszukuj膮 forumowicz贸w, kt贸rzy maj膮 podobne spojrzenie na problem i razem biadol膮 i nurzaj膮 si臋 w tej posoce 偶alu i nico艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jak w koncu ta twoja dziewczyna ma na imie? pulina czy justyna. a moze caly ten temat to sciema, a tyle ludzi sie zaangazowalo zeby ci pomoc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_pozna艅8
moja dziewczyna ma na imi臋 Justyna ale na drugie ma Paulina, i woli jak tak do niej m贸wi臋 bo nie lubi swojego imienia, sam jestes 艣ciema, mam wielki problem dlatego sie radze ludzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie rozumiem Twojej dziewczyny, ja borykam sie z fobia spoleczna od kilku lat nawet wyj艣cie sama do sklepu sprawia mi problem, z tego co wynika Twojej dziewczynie tak wygodnie, ludzie z fobi膮 powinni od siebie jeszcze wi臋cej wymaga膰 ni偶 zdrowii ludzie, powiniene艣 postawi膰 jej jakie艣 ultimatum, facet powinien byc stanowczy, niech wie ze w ka偶dej chwili mo偶esz j膮 zostawic jak sie sama o Ciebie i siebie nie postara, nie mo偶na tyle wymaga膰 od kogo艣 kto sie stara

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym z tak膮 dziewczyn膮 da艂a sobie spok贸j. Rozumiem, 偶e jeste艣 zaanga偶owany uczuciowo ale 艂atwiej taki zwi膮zek zerwa膰 po roku ni偶 po kilku latach. Ta dziewczyna ma okropny charakter. Roszczeniowa, leniwa, z wiecznymi pretensjami, od innych wymaga a od siebie nic. Do tego maruda, egocentryczna i egoistyczna, nie liczy si臋 z uczuciami innych, rozpieszczona i rozkapryszona kr贸lewna kt贸rej wszystko si臋 nale偶y. Rodzice niby fajni ale skoro tak to czemu j膮 tak tragicznie wychowali? Pewnie najm艂odsza c贸reczka i dlatego traktowali j膮 jak p臋pek 艣wiata. Depresja depresj膮 i nerwica nerwic膮 ale mo偶na co艣 robi膰 aby nie by膰 ci臋偶arem dla innych. S膮 leki i terapie, nawet tymczasowy szpital psychiatryczny. Wszystko jest dla ludzi i z wszystkiego mo偶na korzysta膰 je艣li chce si臋 na prawd臋 by膰 normalnym cz艂owiekiem a nie roszczeniow膮 ksi臋偶niczk膮, kt贸ra woli innych obci膮偶a膰 swoimi problemami zamiast wzi膮膰 si臋 porz膮dnie za siebie. Ja by z tak膮 nie wytrzyma艂a a ju偶 planowanie 偶ycia z kim艣 takim to pakowanie si臋 samemu w problemy psychiczne 艂膮cznie z depresj膮. Ona ci臋 wyko艅czy psychicznie. To taki wampir energetyczny, wyka艅cza innych i sama dzi臋ki temu czuje si臋 lepiej. daj sobie z ni膮 spok贸j, okropna jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marysiazielonag贸ra
przeczyta艂am ca艂y ten temat i nie moge ze zdziwienia jak mog膮 rodzice tej dziewczyny w og贸le dawa膰 jej jakie艣 kieszonkowe, przecie偶 oni ja krzywdza a nie pomagaj膮, dziewczyna nie ma przez to poj臋cia jak zarobi膰 taki pieniadz tylko ma kieszonkowe, jakby nagle rodzic贸w zabrak艂o taka osoba by wtedy sobie kompletnie nie poradzi艂a bo jest nauczona wygod materialnych i tylko bra膰, ja radzi艂bym jej jakiego艣 dobrego terapeut臋 i by rodzice zabrali kieszonkowe, tylko zapewnili podstawowe utrzymanie jak jedzenie i ciep艂膮 wod臋, moze by sie czego艣 nauczy艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wierz臋 sk膮d sie bior膮 takie dziewczyny oO

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym to szybciutko za艂atwi艂a b臋d膮c rodzicem,wymawiam umow臋 u偶yczenia,odcinam dop艂yw got贸wki,wymeldowuje z domu niech idzie do s膮du po alimenty,wynajmie lokum pod warunkiem 偶e nie ucz膮c si臋 s膮d jej je przyzna. Ale mamusia z tatusiem cackaj膮 si臋 z dzidzi膮 a dzidzia ma wszystkich w d***e,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dok艂adnie. Cackanie si臋 i litowanie nad tak膮 osob膮, utrzymywanie i dawanie jeszcze do tego kieszonkowego to tak na prawd臋 krzywdzenie jej. Ona uwa偶a 偶e to normalne, 偶e tak 偶yj膮 wszyscy. A gdyby zabrak艂o jej opiekun贸w (rodzic贸w czy ch艂opaka) to nie poradzi艂aby sobie w 偶yciu. G艂upi rodzice, kt贸rzy zamiast wymaga膰 od swojej doros艂ej c贸rki zachowania jak na doros艂膮 osob臋 przysta艂o, traktuj膮 j膮 jak ma艂膮 dziewczynk臋. Oni krzywdz膮 (nie艣wiadomie) j膮 a ona krzywdzi wszystkich wok贸艂. Rodzice powinni przesta膰 j膮 utrzymywa膰 a tym samym zmusi膰 do podj臋cia pracy i dok艂adania si臋 do gospodarstwa domowego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Twoja dziewczyna ma by膰 mo偶e osobowo艣膰 borderline. To powa偶ne zaburzenie osobowo艣ci, lekarstwa nie pomog膮, tylko d艂ugotrwa艂a psychoterapia. Przeczytaj "Borderline. Jak 偶y膰 z osob膮 o skrajnych emocjach" P.Mason, R. Kreger, tak偶e po to, by艣 m贸g艂 ochroni膰 siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli ona ci m贸wi 偶e nie rozumie jak ludzie kt贸rzy zarabiaj膮 2000 z艂 mog膮 by膰 szcz臋艣liwi to nie wr贸偶y dobrze bo jak za kilka lat b臋dziecie ma艂偶e艅stwem a ty b臋dziesz mia艂 zwyk艂膮 prace to b臋dzie ci przez nast臋pne 20 lat wypominac jaki jeste艣 beznadziejny a偶 sam dostaniesz depresji z twojej wypowiedzi wynika ze mimo wszystko jest troche rozpuszczona i nigdy sama na siebie nie zarabia艂a tylko 偶y艂a na koszt innych wiesz je艣li ja kochasz to walcz ale musisz jej u艣wiadomi膰 jej zachowanie otwarcie jej wyt艂umaczy膰 co czujesz ze ja kochasz ale masz jej do艣膰 czasami powalcz pom贸偶 jej wyj艣膰 z depresji swoja miloscia mozesz jej powiedzie膰 zeby posz艂a na terapie dla ciebie i jak z tego wyjdzie pokaz jej ze pieni膮dze to nie wszystko ze liczy sie mi艂o艣膰 id藕 z ni膮 do psychologa ale je艣li ona ca艂kowicie to oleje i zacznie lekcewazyc to co mowisz to b臋dzie znaczy艂o tylko tyle ze ona cie nie kocha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_pozna艅8
"go艣膰 dzi艣 Je偶eli ona ci m贸wi 偶e nie rozumie jak ludzie kt贸rzy zarabiaj膮 2000 z艂 mog膮 by膰 szcz臋艣liwi to nie wr贸偶y dobrze bo jak za kilka lat b臋dziecie ma艂偶e艅stwem a ty b臋dziesz mia艂 zwyk艂膮 prace to b臋dzie ci przez nast臋pne 20 lat wypominac jaki jeste艣 beznadziejny a偶 sam dostaniesz depresji z twojej wypowiedzi wynika ze mimo wszystko jest troche rozpuszczona i nigdy sama na siebie nie zarabia艂a tylko 偶y艂a na koszt innych wiesz je艣li ja kochasz to walcz ale musisz jej u艣wiadomi膰 jej zachowanie otwarcie jej wyt艂umaczy膰 co czujesz ze ja kochasz ale masz jej do艣膰 czasami powalcz pom贸偶 jej wyj艣膰 z depresji swoja miloscia mozesz jej powiedzie膰 zeby posz艂a na terapie dla ciebie i jak z tego wyjdzie pokaz jej ze pieni膮dze to nie wszystko ze liczy sie mi艂o艣膰 id藕 z ni膮 do psychologa ale je艣li ona ca艂kowicie to oleje i zacznie lekcewazyc to co mowisz to b臋dzie znaczy艂o tylko tyle ze ona cie nie kocha" chyba najlepsza odpowiedz na tym forum i o to mi chodzi艂o, konkretna, wlasnie tego sie martwi臋 ze jak w przysz艂o艣ci bede zarabia艂 tyle co statystyczny Polak to bedzie ca艂e 偶ycie mnie zadr臋cza艂a ze jestem do niczego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_pozna艅8
? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym Ci autorze radzi艂a by艣 si臋 zastanowi艂 nad odej艣ciem od niej...wiem ze to trudne bo piszesz ze ja kochasz , mysle jednak ze dla Ciebie by艂oby to najlepsze wyj艣cie z tej dziwnej sytuacji. Kto艣 kto ma depresje ma s艂ab膮 psychik臋 i nawet jesli teraz si臋 podleczy ( cho膰 to bardzo w膮tpliwe bo piszesz ze nie chce podda膰 si臋 terapii ) to taka osoba przy najmniejszym 偶yciowym problemie zawsze b臋dzie ucieka膰 w depresje . Z do艣wiadczenia wiem ze z takim cz艂owiekiem 偶ycie staje si臋 koszmarem ,wiec zastanow si臋 czy chcesz takiego zycia. Uciekaj od niej jak najdalej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AdrianX
Trafi艂em na temat przypadkowo ( wi臋c co艣 wam powiem). Sam jeszcze niedawno mo偶e miewa艂em podobne rozterki ale teraz kiedy podejrzewam u siebie RAKA jako艣 te zesz艂e rozterki i depresje wydaj膮 mi si臋 teraz takie nieistotne i trywialne bo by膰 mo偶e przyjdzie mi si臋 zmierzy膰 z czym艣 o 100 razy GORSZYM!! (jak poczyta艂em na forach :o) Ale oby nie? Ps A tak przy temacie to g贸ra nigdy nie zejdzie si臋 z Mahometem tzn. ludzie powinni si臋 dobiera膰 wedle wykszta艂cenia oraz/i wed艂ug statusu, wtedy nie ma chyba zbyt du偶ych dysonans贸w mi臋dzy nimi. A tak jak dziewczyna z zamo偶nego domu to jak niby ch艂opak z domu przeci臋tnego mia艂by NAGLE zapewni膰 jej i sobie przy okazji 偶ycie na jej poziomie jak ona np mo偶e sobie gdzie艣 polecie膰 samolotem rodzic贸w czy tam sta膰 j膮 na wynaj臋cie takowego? :) Niby wielu kobietom ni偶szy status faceta nie przeszkadza ale to si臋 tylko tak m贸wi. Na d艂u偶sz膮 met臋 zwi膮zku 10 lat i wi臋cej to si臋 chyba nie sprawdza takie zr贸偶nicowanie spo艂eczne. (np c贸rka lekarza z synem nauczyciela/rolnika? :P czy co艣 w tym stylu) No sam nie wiem. Chyba 偶e dziewczyna obni偶y standardy (jak to niegdy艣 przeczyta艂em na jednym forum :D) na co jedna forumowiczka si臋 oburzy艂a, 偶e ona to nie hotel 偶eby obni偶a膰 standardy hahaha :D ;) Ale m贸wi臋, narazie by膰 mo偶e b臋d臋 mia艂 powa偶niejsze zmartwienia na g艂owie ni偶 takie romansowe pierdo艂y. ;/ Bez urazy dla kogo艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystian_poznan8
"AdrianX dzi艣 Trafi艂em na temat przypadkowo ( wi臋c co艣 wam powiem). Sam jeszcze niedawno mo偶e miewa艂em podobne rozterki ale teraz kiedy podejrzewam u siebie RAKA jako艣 te zesz艂e rozterki i depresje wydaj膮 mi si臋 teraz takie nieistotne i trywialne bo by膰 mo偶e przyjdzie mi si臋 zmierzy膰 z czym艣 o 100 razy GORSZYM!! (jak poczyta艂em na forach ) Ale oby nie? Ps A tak przy temacie to g贸ra nigdy nie zejdzie si臋 z Mahometem tzn. ludzie powinni si臋 dobiera膰 wedle wykszta艂cenia oraz/i wed艂ug statusu, wtedy nie ma chyba zbyt du偶ych dysonans贸w mi臋dzy nimi. A tak jak dziewczyna z zamo偶nego domu to jak niby ch艂opak z domu przeci臋tnego mia艂by NAGLE zapewni膰 jej i sobie przy okazji 偶ycie na jej poziomie jak ona np mo偶e sobie gdzie艣 polecie膰 samolotem rodzic贸w czy tam sta膰 j膮 na wynaj臋cie takowego? Niby wielu kobietom ni偶szy status faceta nie przeszkadza ale to si臋 tylko tak m贸wi. Na d艂u偶sz膮 met臋 zwi膮zku 10 lat i wi臋cej to si臋 chyba nie sprawdza takie zr贸偶nicowanie spo艂eczne. (np c贸rka lekarza z synem nauczyciela/rolnika? czy co艣 w tym stylu) No sam nie wiem. Chyba 偶ea dziewczyna obni偶y standardy (jak to niegdy艣 przeczyta艂em na jednym forum ) na co jedna forumowiczka si臋 oburzy艂a, 偶e ona to nie hotel 偶eby obni偶a膰 standardy hahaha Ale m贸wi臋, narazie by膰 mo偶e b臋d臋 mia艂 powa偶niejsze zmartwienia na g艂owie ni偶 takie romansowe pierdo艂y. ;/ Bez urazy dla kogo艣." raka? trzymaj sie ch艂opie, mam nadziej臋 ze to jednak nie bedzie to, tak wlasnie coraz bardziej widz臋 ze ludzie powinni dobierac sie statusem spo艂ecznym bo co raz bardziej widz臋 ze nie podo艂am jej wymaganiom, ona jest do innego 偶ycia przyzwyczajona i coraz bardziej to widz臋, moje 偶ycia stalo sie katorgom przez jej zachowanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przeczyta艂am pierwsz膮 stron臋 tematu i napisz臋 Ci o sobie... Jestem zar臋czona, 5 lat w zwi膮zku ja 25 lat on 29 i m贸j facet m贸wi mi, 偶e to ja od niego zbyt wiele wymagam... problem psychiki jest mi bliski... od sierpnia do grudnia siedzia艂am w szpitalu, wracam do niego w styczniu na dalsz膮 terapi臋 i leczenie... te偶 艣rednio wychodz臋 do ludzi i my艣l臋 bardzo o pieni膮dzach i te偶 swojemu m贸wi臋, 偶e chcia艂abym to czy tamto bo musi mi wystarczy膰 na leki, na moje potrzeby, na dojazdy z okolic Poznania do Bydgoszczy bo tam znowu b臋d臋 le偶e膰... i jest mi strasznie przykro, 偶e on ci膮gle nie ma pieni臋dzy, 偶e na gwiazdk臋 nic nie dosta艂am, op艂aci mieszkanie i nie ma kasy... przyjecha艂am na 艣wi臋ta tak chwali艂 sie 偶e zrobi艂 zakupy szkoda tylko, 偶e ja dokupi艂am jeszcze za jakie艣 100... nie chc臋 wylicza膰, nie ma sensu ale jest mi tak cholernie przykro 偶e jeste艣my m艂odzi a nigdzie nie wychodzimy... bo ile mog臋 dosta膰 z zus chorobowego a on zarabia najni偶sz膮... nie ma si臋 ochoty 偶y膰... wierz mi... tylko zostaj膮 pieni膮dze bo mog膮 da膰 jakie艣 bezpiecze艅stwo... a i ja nie mam rodzic贸w i on te偶 nie... je艣li chcesz to si臋 odezwij 10784588 gg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a... i ja te偶 mam borderline... i napady bulimiczne...

Udost臋pnij ten post