Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam 2 rok medycyny

Polecane posty

Gość gość
Ciastko później, najpierw lazania :P

Gość gość
Lazania wylądowała na ziemia :(

Gość gość
"psyholozka83 dziś http://f.kafeteria.pl/temat/f1/dlaczego-nie-c hcemy-pomagac-p_6446012 Jakby ktoś z was chciał jednak pomóc to podam link do jej apelu o pomoc - tylko dajcie znać że jest chęc pomocy z waszej strony Jest tu nas tak dużo i dziewczyn a bez problemu by uzbierała potrzebna kasę." Jakiś czas temu pomogłam pewnej osobie z kafeterii, samotny ojciec, nie chcę wchodzić w szczegóły ale na forum spotkał się jakby to powiedzieć łagodnie...z niechęcią? Mam kontakt do dziś :)

Gość gość
Nienawidzę biochemii! :(

Gość gość
Cykl Krebsa taki piękny... Aminokwasy, które nie ulegają transaminacji to: lizyna, prolina, hydroksyprolina, treonina. Będę tu sobie notatki robić ^^

Gość gość
"Detoksykacja amoniaku w mózgu " hmmm... Nie uczę się bo detoksykuję amoniak :D

Gość gość
Lizyna i leucyna to aminokwasy ściśle ketogenne a gliko i ketogenne to: izoleucyna, fenyloalanina, tyrozyna, tryptofan.

Gość gość
Dobranoc :)

Gość gość
Z biol-chemu pamiętam tylko lizynę, fenyloalaninę, tyrozynę i tryptofan :)

Gość gość
"gość dziś Z biol-chemu pamiętam tylko lizynę, fenyloalaninę, tyrozynę i tryptofan usmiech.gif" Ja już nie wiem co pamiętam z liceum :P Najgorsze jest to, że jest bardzo dużo tych podziałów, miesza mi się to. A tak w ogóle to 14 wstałam i nic nie zrobiłam jeszcze, nawet śniadania nie zjadłam. Zamówiłam sobie pyszny rosołek ^^ Jestem dopiero na początku nauki a jeszcze tyle przede mną, czasu tak mało, mózg taki zmęczony, nie chce współpracować :(

Gość gość
Bedzie dobrze autorko! Najgorzej sie jakos zabrac za to, a potem...juz pojdzie z gorki. Trzymam kciuki ;)

Gość gość
"gość dziś Bedzie dobrze autorko! Najgorzej sie jakos zabrac za to, a potem...juz pojdzie z gorki. Trzymam kciuki oczko.gif" Dzięki :) Lecę teraz do kościoła ale jak wracam to od razu siadam do nauki :)

Gość gość
Trochę się pouczyłam...trochę...

Gość gość
Jutro idę na pole dance :) Już nie mogę się doczekać :)

Gość gość
Nie wchodzi mi do głowy :(

Gość gość
Lecę spać, jutro na 8...papa :)

Gość gość przypadkowy
I jak poszło?

Gość gość
"gość przypadkowy dziś I jak poszło?" Nie poszłam na pierwsze zajęcia, chyba będę miała problemy... Za to byłam na pole dance, tam to idę jak burza, szkoda, że z biochemią mi tak nie idzie. "Co się nauczę to se zapomnę" :( Instruktorka była pod wrażeniem i powiedziała, że jest ze mnie dumna i dziewczyna, która jest już na wysokim poziomie i różne cuda umie robić była zachwycona :D Nie to, że się chwalę, ale bardzo się cieszę, że coś mi wychodzi i jeszcze ktoś to docenia, nie jestem najgorsza! :)

Gość gość
Chyba muszę chwilkę odpocząć, bo już w głowie mi się kręci od tego wszystkiego...I całe życie pretensja do siebie dlaczego nie uczyłam się wcześniej :(

Gość gość
Idę jeść.

Gość gość
I jak idzie? :)

Gość gość
Jedzenie wspaniale :P A biochemia? Źle. Jestem dopiero przy 2 temacie, z którego połowy nie ogarnęłam. Miesza mi się wszystko, nazwy, enzymy co do czego kiedy, co z czego... :( Będzie źle mówię Wam, będzie źle...

Gość gość
Biochemia nie jest zla... Dobra jest, ale dasz rade :D Tyle osob daje to i Ty dasz. Nie rozumiem jak niektorzy moga ja lubic :P

Gość gość
Ale tyle osób nie zdaje...i to jest najgorsze, mam wrażenie, że u mnie w grupie już wszyscy ogarnęli a ja jak zwykle w tyle. Idę spać, bo nic dzisiaj już nie zrobię, czas wypocząć bo o 13 non stop siedzę i się uczę, już wariuję :( A pomyśl o tych ludziach co pracują w zakładzie biochemii :D pasjonaci :D

Gość gość
Moja mama pracowała w biochemii, lubiła to.

Gość gość
"gość dziś Moja mama pracowała w biochemii, lubiła to." Oznaczanie tych wszystkich parametrów jest nawet ciekawe, sama nie pałałam jakimś wielkim entuzjazmem "O znów biochemia, będziemy oznaczać poziom amylazy, ohoh". Ale nie były to najgorsze ćwiczenia :) Jednak nauka tych wszystkich reakcji, enzymów to nie dla mnie.

Gość gość
Zamówiłam sobie jedzonko a czas czekania to 85 minut :(

Gość gość
Najadłam się, teraz czas na biochemię.