Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam 2 rok medycyny

Polecane posty

Gość gość
"ArekSaS dziś ciężki kierunek też miałem ambicje" Udało się? Czy nie? Ciężki, ale są chwile, które dają dużo szczęścia, w moim przypadku praktyki i dyżury :D

Gość gość
Mówiłam Wam, że mam już stetoskop? :) Taki piękniutki, malinowy :D

Gość gość
Nie jest fizjoterapeuta , chirurg. Zainspirowal mnie i chcialam skonczyc jakis medyczny kierunek wiec poszlam na skroty:) jak dla kobiety dobre rozwiazanie. - mam na myśli kierunek

Gość gość
O chirurg :P Według wszystkich rankingów chirurdzy wygrywają jako ci najseksowniejsi :D Lekarski dla kobiety to tez dobre rozwiązanie :P Śnił mi się dzisiaj szpital, miałam asystować przy operacji, przebrałam się już w stylowe ciuszki i...telefon mnie zbudził...

Gość gość
Jak jesteśmy już przy lekarzach to... Weszłam dzisiaj na czat. Nazwałam się tak aby wskazywało, że studiuję medycynę, a co! Wcześniej pisałam, że na czasie to jacyś sami popaprańcy siedzą i nie inaczej było teraz. Zaczepiało mnie sporo osób, pisałam trochę z nimi ale to było jakieś takie puste, większość rozmów kończyło się na seksie, znaczy nie kończyły się, tylko sama je urywałam. No i pod koniec mojej godzinnej wizyty odezwało się 2 lekarzy...I wiecie co? Te rozmowy były żałosne...Naprawdę. Czy ja za dużo oczekuje? Jeśli szukają przygód to niech szukają ale jeśli ktoś pisze im wprost, że nie jest zainteresowany to powinni chyba to uszanować, prawda? Zresztą na praktykach co nieco zobaczyłam i nie powinnam się dziwić. Tym bardziej, że w internecie pasuje anonimowość a w szpitalu wszystko co się robi, robi się z własną twarzą.

Gość gość
Nie mogę spać, nie wiem co się ze mną dzieje...

Gość gość
a czy na medycynie jest tak jak w tych powiedxzmy ''katolickich szkołach''? Że tutaj niby elitarny kierunek, wszyscy grzeczni a tak na prawdę seks, narkotyki i alkohol?

Gość gość
a co działo się na Twoich praktykach?

Gość gość
A chuj ci do tego: D

Gość frezjaaaaaaaa
Zazdroszczę Ci, że studiujesz medycynę. Ja uważam, że tylko marnuję swoje życie.

Gość gość
Cześć, czołem! :) "gość 2016.02.10 a czy na medycynie jest tak jak w tych powiedxzmy ''katolickich szkołach''? Że tutaj niby elitarny kierunek, wszyscy grzeczni a tak na prawdę seks, narkotyki i alkohol?" A myślisz, że ktoś mnie na takie imprezy zaprasza? :D Nie no...tak na poważnie to...Alkohol - imprezy są alkohol też, jesteśmy dorośli można czasem coś wypić, ale bez przesady, zgony to dla mnie patologia. Narkotyki? Nikt się specjalnie nie chwali takimi rzeczami, więc nie wiem. Są historie mówiące o studentach medycyny, którzy biorą niedozwolone wspomagacze aby efektywniej przyswoić wiedzę. Byłam raz na pewnej imprezie, gdzie przypuszczam była marihuana.... Seks? Orgii nikt nie urządza. Ci co są w związkach a nie czekają do ślubu to pewnie uprawiają. Dopowiem tylko, że niejedna impreza medyka jest bardziej huczna niż polibudy :P A co do katolickich szkół, to znam kilka osób, którzy to takich chodzili i sumie to porządni ludzie są, bez tej obłudy co wspomniałeś/aś :) x "gość 2016.02.10 a co działo się na Twoich praktykach?" Działo się dużo..nie będę tutaj przytaczać konkretnych sytuacji bo mogę stracić anonimowość. Ale ogólnie było kilku lekarzy, którzy bardzooooo lubią kobiety. Już po tygodniu wiedziałam, których lepiej unikać. Nieprzyzwoite komentarze, obleśne aluzje do damskiego personelu, pacjentek i studentek także... x "gość wczoraj A ch*j ci do tego: D" Mam podszywacza? To znaczy, że jestem gwiazdą? :D x "frezjaaaaaaaa wczoraj Zazdroszczę Ci, że studiujesz medycynę. Ja uważam, że tylko marnuję swoje życie." Dlaczego tak uważasz? Biotechnologia też może być ciekawa? A jeśli ciągnie Cię gdzieś indziej, np. na medycynę to śmiało! :)

Gość frezjaaaaaaaa
Już skończyłam jeden beznadziejny kierunek ochrona środowiska, drugi stopień. W między czasie zaczęłam biotechnologię bo to jednak bardziej mnie interesuje.

Gość gość
Ale piszesz, że biotechnologia Cię interesuje to dlaczego uważasz, że marnujesz życie?

Gość gość
Znów nie śpię :(

Gość gość
Zaklocilas sobie rytm biologiczny tym nocnym wkuwaniem

Gość gość
Wiem. Moja szyszynka cierpi :(

Gość gość
I jak autorko, usnelas?

Gość gość
Zasnęłam i to całkiem szybko, może dlatego, żewreszcie jestem w domu, mam ferie :)

Gość gość
To teraz pelen relaks :)

Gość gość
A ja mam pytanie. Czy od razu wiedzialas, ze chcesz studiowac ten kierunek? Nie mialas zadnych watpliwosci? Np. Czy wystarczajaco dobrze napiszesz mature, czy sobie poradzisz itp. Czy nie bralas tez innych kierunkow pod uwage?

Gość gość
"gość 2016.02.14 To teraz pelen relaks usmiech.gif" Trochę relaksu było, ale nie czuję się wypoczęta, cały czas zmęczona... x "gość 2016.02.14 A ja mam pytanie. Czy od razu wiedzialas, ze chcesz studiowac ten kierunek? Nie mialas zadnych watpliwosci? Np. Czy wystarczajaco dobrze napiszesz mature, czy sobie poradzisz itp. Czy nie bralas tez innych kierunkow pod uwage?" Medycyna zawsze gdzieś tam nade mną "wisiała". Pamiętam jak w dzieciństwie były rozmowy w rodzinie, kim ta X będzie w przyszłości, wiele osób mówiło - lekarzem. To jakoś tak samo przyszło. :) Miałam wątpliwości ale odnośnie właśnie dostania się a nie przyszłego "lekarzowania". Nie dostałam się od razu ale na szczęście nie musiałam długo czekać :) Jak pisałam wcześniej, 1 rok, pierwsze półrocze to było dla mnie piekło. Więc tak, miałam dużo wątpliwości czy sobie poradzę. Jak wiecie mam niską samoocenę, bardzo się przejmuję i mam wrażenie, że jestem zawsze najgorsza...Któregoś razu byłam już bliska rzucenia studiów, miałam bardzo czarne myśli, panikowałam, płakałam, nawet wymiotowałam z nerwów....ale przetrwałam...pierwszy kontakt ze szpitalem, pacjentem wynagrodził mi te wszystkie trudy :) A co do ostatniego pytania to nie brałam innych kierunków pod uwagę, nie składam na nic więcej, tylko na lekarski, na stomatologię też nie aplikowałam. Czyżbyś miły Gościu myślał o medycynie? :)

Gość gość
Jutro zaczynam nowy semestr, proszę o ciepłe myśli i słowa :)

Gość gość
Nowy semestr i nowy dół...Straszny mam humor, brak energii i motywacji do nauki...Przeraża mnie ten ogrom nauki i perspektywa sesji. Ja nic nie odpoczęłam! Nawet się nie wyspałam! :(

Gość gość
No nie dam rady. Pierwszy raz od wielu miesięcy zbiera mi się na płacz.

Gość gość
Autorko a masz jakieś nowe przedmioty w tym semestrze? Czego sie uczysz? Opowiedz troche bo tez marzy mi sie medycyna :p

Gość gość
Przeczytałam prawie każdą stronę :) Gratulacje dla Ciebie dziewczyno! Jesteś strasznie, strasznie dzielna i na pewno dasz sobie radę jak już takie piekło przeżyłaś. Moim marzeniem też jest medycyna, ale dla mnie to już pewnie za późno, musiałabym maturę poprawić a mam 25 lat ;) Szacun, głowa do góry i idź do przodu! Szczerze życzę powodzenia :) Jesteś super!

Gość gość
Autorko a jak u Ciebie z kosztami utrzymania? Czy jak prawie kazda studentka dajesz d**y za kase albo prostytuujesz sie za mieszkanie ?

Gość gość
"gość 2016.02.23 Autorko a masz jakieś nowe przedmioty w tym semestrze? Czego sie uczysz? Opowiedz troche bo tez marzy mi sie medycyna jezyk.gif" Mam ale nic na razie nie napiszę bo niektórych jeszcze nie rozpoczęłam :P Mogę coś napisać o poprzednim semestrze, który sie skończył już na szczęście :) Może tak być? A co byś chciała wiedzieć? Marzenia się spełniają! :) x "gość 2016.02.23 Przeczytałam prawie każdą stronę usmiech.gif Gratulacje dla Ciebie dziewczyno! Jesteś strasznie, strasznie dzielna i na pewno dasz sobie radę jak już takie piekło przeżyłaś. Moim marzeniem też jest medycyna, ale dla mnie to już pewnie za późno, musiałabym maturę poprawić a mam 25 lat oczko.gif Szacun, głowa do góry i idź do przodu! Szczerze życzę powodzenia usmiech.gif Jesteś super!" <3 Jejku! Jesteś kochana! :* Aż siś wzruszyłam, serio, dziękuję Ci bardzo! Nawet nie wiesz ile znaczy dla mnie Twój post :) Tyle pięknych zdań mi napisałaś, zmotywowałaś mnie bardzo, dziękuję Ci za to :) Marzenia się spełniają, więc do dzieła! Żadne za późno, są osoby jeszcze starsze od Ciebie, wiek to nie problem, naprawdę :) x "gość dziś Autorko a jak u Ciebie z kosztami utrzymania? Czy jak prawie kazda studentka dajesz d**y za kase albo prostytuujesz sie za mieszkanie ?" Chcesz mnie obrazić czy jak?

Gość gość
""gość 2016.02.23 Autorko a masz jakieś nowe przedmioty w tym semestrze? Czego sie uczysz? Opowiedz troche bo tez marzy mi sie medycyna jezyk.gif" Mam ale nic na razie nie napiszę bo niektórych jeszcze nie rozpoczęłam jezyk.gif Mogę coś napisać o poprzednim semestrze, który sie skończył już na szczęście usmiech.gif Może tak być? A co byś chciała wiedzieć? Marzenia się spełniają! usmiech.gif" Tak! to opowiedz o tych co już miałaś :) Wiem ze sie spełniają dlatego cały czas próbuje :p póki co studiuje zdrowie publiczne :(

Gość gość
Napisz co było najcięższe, jak Ci szło zaliczanie i może co lubiłaś a czego nie i tak krótko na przykład na czym mniej wiecej polegają przedmioty :) fajnie bedzie poczytać