Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DRAKOŃSKA ale naskuteczniejsza dieta gacy. Reaktywacja

Polecane posty

Gość gość
Nadzieja,podaj twoje rozpiski ,dobrze? ciekawa jestem co się zmieniło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Krasulcia
Witajcie jestem 8 dzień na diecie KG zapozyczonej i o dziwo 5.4 kg na minusie :-) oby tak dalej i obym wytrwała ma być -20. powodzenia dla wszystkich walczących ;-) Trzymajcie się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Masakra.... jakiś kryzys żołądkowy... Mam wrażenie, że żołądek przyssał mi się do kręgosłupa z głodu... Jest mi bardzo ciężko.... Picie zimnej i ciepłej wody już nie pomaga... Co robicie w takich chwilach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Franklin i ja bardzo proszę o rozpiski na wyprowadzenie.Jestem na gapę schudłam już 20kg i niedługo będę myślała o wyprowadzeniu a rozpisek takowych nie mam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćbeti
Nadzieja ja w sytuacjach kryzysu piję colę zero lub sięgam po cukierki orbit. Na starym forum dziewczyny pisały że są dozwolone. A tak w ogóle to chciałam się przywitać. Jestem 17 dzień na diecie i minus 5 na koncie. Gacuję drugi raz. Pierwszy raz zaczęłam dokładnie rok temu. Schudłam 20 kg. Przybyło mi 7, ponieważ nie zrobiłam wprowadzenia i pp powrocie do pracy z macierzyńskiego balsam rzadko, dużo i na noc. Rozpiski też mam ze starego forum. Jak będę miała chwilkę to też może coś powklejam. Beti

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćbeti
Nie wiem co za"balsam"mi się przypałętał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
11-12 tydzień Utrzymaj zdrowie Dieta na dni: 1 - 2 I posiłek Płatki owsiane na wodzie 3 łyżki stołowe Śliwki suszone 4 sztuki Kefir 250g II posiłek Owoc (do wyboru, oprócz bananów i winogron) 200g III posiłek Pierś z kurczaka 130g Warzywa mrożone (np. sałatka jarzynowa HORTEX) 130g Oliwa z oliwek 1 łyżka IV posiłek Ser biały chudy 110g Jogurt naturalny 150g lub Meal Drink Wartość kaloryczna: ok. 900 kcal Białko: 75.50g Węglowodany: 98.06g Tłuszcze: 22.02g Dieta na dni: 3 - 4 I posiłek Pieczywo WASA żytnie 1 kromka Pasta: ser biały chudy 100g rodzynki 20g jogurt naturalny 150g II posiłek Owoc (do wyboru, oprócz bananów i winogron) 200g III posiłek Wołowina pieczona lub duszona 130g Warzywa mrożone (np. sałatka jarzynowa Hortex) 130g Oliwa z oliwek 1 łyżka IV posiłek Sałatka z kurczakiem: pierś z kurczaka 60g sałata, pomidor 100g lub Meal Drink Wartość kaloryczna: ok. 850 kcal Białko: 91.04g Węglowodany: 70.15g Tłuszcze: 19.91g

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dieta na dni: 5 - 9 I posiłek Jajecznica: 2 jajka Masło 5g Pomidor II posiłek Łosoś pieczony 150g Warzywa 100g Oliwa z oliwek 1 łyżka III posiłek Łosoś pieczony 150g Szpinak 100g Oliwa z oliwek 1 łyżka IV posiłek Półtłusty ser biały 100g Jogurt naturalny 50g Szczypiorek do smaku Dieta na dni: 10 - 12 I posiłek Płatki owsiane na wodzie 3 łyżki stołowe Śliwki suszone 4 sztuki Kefir 250g II posiłek Owoc (do wyboru, oprócz bananów i winogron) 200g III posiłek Pierś z kurczaka 130g Warzywa mrożone (np. sałatka jarzynowa HORTEX) 130g Oliwa z oliwek 1 łyżka IV posiłek Ser biały chudy 110g Jogurt naturalny 150g lub Meal Drink Wartość kaloryczna: ok. 900 kcal Białko: 75.50g Węglowodany: 98.06g Tłuszcze: 22.02g

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dieta na dni: 13 - 14 I posiłek Pieczywo WASA żytnie 1 kromka Pasta: ser biały chudy 100g rodzynki 20g jogurt naturalny 150g II posiłek Owoc (do wyboru, oprócz bananów i winogron) 200g III posiłek Wołowina pieczona lub duszona 130g Warzywa mrożone (np. sałatka jarzynowa Hortex) 130g Oliwa z oliwek 1 łyżka IV posiłek Sałatka z kurczakiem: pierś z kurczaka 60g sałata, pomidor 100g lub Meal Drink Wartość kaloryczna: ok. 850 kcal Białko: 91.04g Węglowodany: 70.15g Tłuszcze: 19.91g frenklin@tlen.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
jeśli przerywamy dietę to nie w czasie tłuszczówki tylko robimy te dni Np z płatkami na śniadanie i to już 2 dni przed odstąpieniem od diety i ograniczamy picie w czasie imprezy też ograniczamy picie a po imprezie też następnego dnia nie wychodzisz na karkówkę tylko na to co zaczęłaś przed odstąpieniem od diety i nie wolno samowolnie skracać lub przedłużać karkówki bo można sobie więcej złego niż dobrego zrobić najlepiej upierdliwie trzymać Jeden z pomysłów na... udko z kurczaka. Oczywiście bez skóry, bez soli, bez zbędnych kalorii. Samo zdrowie na talerzu. Udko z kurczaka musimy przed przygotowaniem pozbawić również kości. Porcja na 2 posiłki, czas przygotowania ok. 25minut. Składniki: 360g filetów z udka kurczaka 200g fasolki szparagowej (żółtej) 200g cukinii 4 łyżki oliwy Przyprawy: zioła prowansalskie i inne zioła (co kto lubi) Przygotowanie: Fasolkę obieramy z końców i obgotowujemy w wodzie 10minut lub na parze 20minut. Mięso kroimy w na kawałeczki ok 1cm i obsmażamy na patelni na połowie oliwy 5minut (dodając przyprawy. Następnie dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę 1cm i smażymy wszytko razem aż cukinia zmięknie (jakieś 5 minut max). Na końcu dodajemy ugotowaną fasolkę i smażymy jeszcze z minutę. Po odstawieniu polewamy resztą oliwy i dzielimy na 2 porcje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
Wątróbka drobiowa z cynamonem Jak już karczek ze smalcem się znudzi to możemy zamienić go na wątróbkę. Wcześniej jakoś nie przepadałam, a teraz to moja ulubiona potrawa w całej diecie. Składniki na 1 porcję, czas przygotowania: ekspresowy 120 g wątróbki drobiowej, oczyszczonej 1/2 średniej cebuli mielona słonina, ok 1 łyżka. Słoninę wrzucamy na patelnie, wysmażamy aż zrobią się skwarki. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na wytopionej słoninie.  Na zeszkloną cebulę wrzucamy wątróbkę i smażymy ok 15-20 min. Na koniec posypujemy całość ok 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu. Można więcej wg uznania. Wątróbkę podajemy na liściach świeżego szpinaku z pomidorkami koktajlowymi lub z sałatą lodową i świeżym ogórkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
Pomysł na jajko z warzywami i kefirem. Bo kto powiedział, że musi być zwyczajne...  Porcja na 1 posiłek, czas przygotowania ok. 20 minut. Składniki: Jajko 1 sztuka 100g różyczek kalafiora mrożonego 50g marchewki w plasterkach lub karotki 250g kefiru Przyprawy: nie używam ale jak ktoś lubi proszę bardzo. Przygotowanie: Marchewkę i kalafiora gotujemy na parze. Jajko gotujemy na miękko, wybieramy ze skorupki łyżeczką, rozdrabniamy i mieszamy z warzywami. Kefiru używamy do popicia. Uwagi: Mnie smakuje podobnie jak ziemniaki z jajkiem sadzonym. By zaoszczędzić czas ja gotuje sobie warzywa na 3 dni i trzymam w lodówce, codziennie odgrzewam w mikrofalówce i dodaję jajko. Smacznego! Wątróbka drobiowa z cynamonem 25 września 2012, 15:27 Komentuj (0) Jak już karczek ze smalcem się znudzi to możemy zamienić go na wątróbkę. Wcześniej jakoś nie przepadałam, a teraz to moja ulubiona potrawa w całej diecie. Składniki na 1 porcję, czas przygotowania: ekspresowy 120 g wątróbki drobiowej, oczyszczonej 1/2 średniej cebuli mielona słonina, ok 1 łyżka. Słoninę wrzucamy na patelnie, wysmażamy aż zrobią się skwarki. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na wytopionej słoninie.  Na zeszkloną cebulę wrzucamy wątróbkę i smażymy ok 15-20 min. Na koniec posypujemy całość ok 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu. Można więcej wg uznania. Wątróbkę podajemy na liściach świeżego szpinaku z pomidorkami koktajlowymi lub z sałatą lodową i świeżym ogórkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
Sałatka z brokuła i jajka Składniki na 1 porcję: 100 g świeżego brokuła (różyczki) 50 g pomidora lub 3 sztuki pomidorów koktajlowych łyżka drobno pokrojonej cebuli lub szczypiorku garść mieszanki sałat lub 50 g sałaty lodowej 1 jajko na ugotowane twardo 1 kefir pół ząbku czosnku łyżka posiekanego koperku świeżo mielony pieprz Przygotowanie:  Różyczki brokuła gotujemy w wodzie z czosnkiem lub gotujemy na parze ok 10-15 min (zależy od ich wielkości). Zestawiamy z ognia i szybko zalewamy zimną wodą. Pomidor kroimy w dużą kostkę lub koktajlowe przecinamy na pół. Na talerzu rozkładamy sałatę, posypujemy cebulką i pomidorem. Rozkładamy pokrojone w ósemki jajko. Na górze układamy brokuła. Z połowy kefiru przyrządzamy sos. Najlepiej zmiksować go blenderem - będzie gęsty i puszysty. Dodajemy zmiażdżony czosnek i koperek. Sosem polewamy całość sałatki. Na wierzch posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
I jeszcze jeden pomysł jak sobie urozmaicić karkówkę ze smalcem Zamiast wrzucać na patelnie na płasko - zróbmy z karczku roladki... Składniki na 1 porcję: 75 g karkówki (najlepiej cienki plaster) 1 pomidor łyżka smalcu do smaku: zioła (ulubione), pieprz, czosnek suszony - co kto lubi Przygotowanie: Mięso rozbijamy bardzo cieniutko - tak jak na kotlety. Najlepiej robić to przez folię, żeby się nie postrzępiło. Na rozbity plaster sypiemy przyprawy - zioła, pieprz, można dodać natkę pietruszki, szczypiorek. Na górę nakładamy łyżkę smalcu (najlepszy home made ze skwarkami albo prażoną cebulką). Całość zawijamy w rulon, jak roladę. Spinamy wykałaczką. Obsmażamy na smalcu. Następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż do miękkości. Można dodać do duszenia trochę cebuli, kilka plastrów marchwi i korzeń pietruszki. Będzie bardziej aromatyczne. Podajemy pokrojone na grube plastry oczywiście w towarzystwie pysznego, pokrojonego pomidorka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Należy jednak pamiętać, że kawa, herbata, napoje zero są to płyny ujemne i ich miejsce należy uzupełnić zwiększoną ilością wody, tak aby bilans dobowy płynów wynosił ok 2l. Wypicie 2 litrów płynów ujemnych należy zbilansować 4 litrami wody. . Dieta dla faceta w czasie tłuszczówki różni się tylko wielkością porcjii o ok. 20% czyli porcja około 100g surowego mięcha. W tygodniach białkowych, np. 2-gi tydzień, tam gdzie są płatki i śliwki suszone dochodzi do drugiego posiłku (owoca) kawałek- 100g kurczaka na parze lub gotowanego. Generalnie wszystkie posiłki są mniej więcej o 20% większe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podsumowanie 4 tygodni nie wyszło zbyt idealnie. Spadki, wzrosty wagi dały znać o sobie na sam koniec. Dziś waga wskazała -7,1 kg od samego początku stosowania diety, a w ciągu ostatnich dwóch tygodni - 2,2 kg. jestem jednak przed sama miesiączką i tym się pocieszam...ale tez wiem, że były grzeszki. Koniec z nimi, bo w takim tempie, to nigdy nie zejdę z tej dużej dla mnie wagi. Dziś zrobię sobie karteczki z dziesięcioma efektami mojego odchudzania, tzn. dlaczego chcę schudnąć.... Takie przypominajki będą miały mi pomóc, gdy najdzie mnie ochota np. na łyżeczkę musztardy.... Powyrzucałam z domu kusicieli... ale jak mąż znowu kupi, to będzie klęska... Dziś patrzyłam rano na jego piękne naleśniki nadziewane dżemem truskawkowym... Pychota... ale on nie ma problemu z wagą.... Ja dziś pączka nie tykam.... i z daleka od nich będę.... nie skuszą mnie zapachy cukierniane...ani jakieś dziwne przesądy, że trzeba zjeść pączka, by rok był udany.... o nie...były czasy, gdy tego dnia jadłam ich 9, 14 .....to chyba już się ich wyjadłam na całe życie...:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Frenklin......czy nie za dużo tej wątróbki na tłuszczówce? Wyjściowo karczku jest 75g przed obróbką a ty napsiałąś 120g.? Czy jest taki sam efekt spadków na karczku co na wątróbce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
witam... Już wam mowiłam,że przepisy są skopiowane ze starego Forum...ja na diecie trzymałam się twardo rozpiski..... i najlepsze spadki miałam niestety na karkówce+smalec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
witam... Już wam mowiłam,że przepisy są skopiowane ze starego Forum...ja na diecie trzymałam się twardo rozpiski..... i najlepsze spadki miałam niestety na karkówce+smalec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzięki Nadzieja13.....trochę zrzuciłąm zbędnego balastu. Jednak jeszcze chciałabym tak ok 6-7kg. Teraz jest najgorzej.....spadki słabe, kombinuję trochę z tłuszczówką i zamiast karczku zrobiłam sobie wątróbkę tylko gramatura jakaś taka za duża...ale co tam....No i niestety powinnam ważyć wg GS 55!!!!kg ale w życiu nie chcę tyle ważyć. Najprawdopodobniej wyprowadzać się będę z dietetykiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kaorka1972 Ja już dawno nie patrzę na to ile powinnam ważyć, ale na to jak wyglądam z daną wagą. Mam 173 cm wzrostu i najlepsza waga dla mnie to 68-72 kg. Jeśli schodzę niżej, to wystają mi kości. Jak zobaczyłam kiedyś swoje zdjęcie, to się przeraziłam i powiedziałam sobie - nigdy więcej. Później już o to dbałam. Nawet jak przy generalnym leczeniu u stomatologa nie mogłam jeść, a waga leciała w dół, to kupowałam codziennie chałwę, by waga nie spadła poniżej 68 kg. Masz rację, że siebie obserwujesz. Nie schodź do wagi, z którą będziesz się czuła źle. I tak jestem pełna podziwu. Gratuluję! :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hurtownia Diamond Trafiłaś nie na to forum. :-( To nie ta dieta, którą reklamujesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frenklin
Nadziejo,zerknij na @ żeberka Składniki na 4 porcje: 500 g żeberek wieprzowych (paski) 1 cebula 1/2 marchewki 1/2 korzenia pietruszki liść naci selera z łodygą 3 ząbki czosnku papryka w proszku (najlepiej wędzona) czosnek suszony pieprz 3 łyżki smalcu lub słoniny mielonej Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę kroimy w grube plasterki, ok 1 cm. Cebule kroimy w ćwiartki. Naczynia żaroodporne z pokrywką nacieramy smalcem. Następnie wkładamy pokrojone na porcje żeberka. Porcja musi ważyć ok 100-110 g (w zależności od grubości kości). Pomiędzy kawałki mięsa wciskamy nieobrane ząbki czosnku, marchew, pietruszkę i cebulę. Na gorę kładziemy liść selera. Wszystko posypujemy przyprawami: papryką, czosnkiem i pieprzem (opcjonalnie). Na wierzch możemy dołożyć jeszcze trochę smalcu lub słoniny. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do 170st.C piekarnika. Pieczemy ok. 1,5 godziny. Jak ktoś lubi wersję chrupiącą na 30 min przed końcem pieczenia można otworzyć naczynie i co 10 minut polewać żeberka powstałym sosem. Danie można jeść na ciepło (najlepiej smakuje w pierwszym dniu) lub na zimno z ulubionym warzywem. Ja wybieram dziś mix sałat z rukolą z Biedronki i pomidorki koktajlowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zapiekane pieczarki z mięsem z indyka Zgodnie z zasadą, że faszerować można praktycznie wszystko i wszystkim dziś na obiad zrobiłam sobie faszerowane pieczarki. Pychota! Danie z powodzeniem może być przygotowane zarówno w okresie białkowym, jak i tłuszczowym - wystarczy drób zamienić na karczek.  Składniki na 1 porcję: 2 duże pieczarki 150 g mięsa mielonego z indyka (może być udziec lub pierś, można dodać nawet mielone mięso z udka kurczaka - oczywiście bez skóry) żółtko jajka (surowe) pół marchewki pół selera (korzeń) 1 cebula mały ząbek czosnku szczypta ostrej papryki szczypta pieprzu Przygotowanie: Pieczarki opłukać, obrać, wykroić nóżki i część miąższu z kapelusza. Dokładnie osuszyć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą lub (dla grzeszących) odrobiną masła. Mięso włożyć do miski i doprawić pieprzem, papryką oraz dowolnymi ziołami (polecam tymianek i oregano). Dokładnie wymieszać.  Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Po zeszkleniu dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, startą marchew i seler oraz starte nóżki z pieczarek i miąższ z kapeluszy. Dusić razem ok 10 min. Można dodatkowo doprawić pieprzem i ziołami. Po wystudzeniu dodać do mięsa. Wymieszać. Na koniec dodać żółtko jajka, żeby farsz się ze sobą związał. Pieczarki wypełnić farszem. Górę każdej delikatnie posmarować oliwą z oliwek. Piec około 45 minut w temperaturze 180st.C. Wkładać do nagrzanego wcześniej piekarnika. Do tego zrobiłam dziś sobie puree z kalafiora. Ugotowany kalafior miażdżymy widelcem. Dodajemy odrobinę mleka i dużo posiekanej natki pietruszki. Fajny zamiennik ziemniaków:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Szaszłyk drobiowy a'la kebab Możemy tym przepisem posiłkować się zarówno w tygodniach białkowych, jak i tłuszczowych. Potrzebna jest tylko oczywista modyfikacja używanego do przygotowania posiłku rodzaju mięsa. Składniki: ok 200 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka 3 średnie pieczarki mała cukinia (ze skórą) przyprawy: płatki papryki chili, czosnek świeży, papryka słodka (polecam paprykę słodką wędzoną - do dostania w sklepach ze zdrową żywnością), curry bez soli, tymianek suszony. oliwa z oliwek - 2 łyżki. potrzebne będą jeszcze drewniane patyczki do szaszłyków 25cm (ok 5 sztuk) Przygotowanie: Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy na kawałki 1cm x 1cm. Cebulę i paprykę kroimy w większą kostkę, pieczarki na ćwiartki lub ósemki (zależy jak duże mamy pieczary). Cukinię w talarki na ok 0,5 cm. Warzywa i mięso nabijamy naprzemiennie na patyczki. Polecam, żeby każdy szaszłyk zaczynać i kończyć kawałkiem papryki, w przeciwnym razie jest opcja, że składniki szaszłyka pospadają do piekarnika... Gotowe szaszłyki układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze (najlepiej na folii aluminiowej). Przyprawy wrzucamy do moździerza, wciskamy czosnek i ugniatamy razem. Dodajemy oliwę z oliwek i kilka kropli soku z cytryny (lub pół łyżeczki musztardy:P). Tak przygotowaną papką smarujemy szaszłyki. Pieczemy w temperaturze 180 st. C co jakiś czas obracając i podlewając sokiem z przyprawami, który się z nich wytapia. Do szaszłyków, zwłaszcza drobiowych, które mogą wyjść nieco suche, warto sobie zrobić sos czosnkowy. Wystarczy do miseczki przecisnąć ząbek czosnku przez praskę, dodać suszone oregano i odrobinę słodzika. Wymieszać razem i zalać odrobiną wrzącej wody. Na koniec dodajemy jogurt naturalny, ok 5 łyżek. Najlepszy jest jogurt gęsty, typu greckiego. Mieszamy wszystko razem i odstawiamy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jak żołądek przykleja się z głodu do kręgosłupa,to na You Tube sam Pan Gaca podpowiedział,że można wtedy zjeść surówkę z kapusty pekińskiej+surowa marchew.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×