Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

...gdy w modlitwie się do mnie zwracacie, Ja z wami modlę się do Boga

Polecane posty

Gość gość
Zbawiony bedzie ten, kto na to zasluzy, szczerze zasłuży. Osoby , ktore naturalnie prawdziwie od siebie kochajà Boga. x A podobno wystarczy tylko wiara ;)

Gość gość
Tathe wlasnie chodzi o ludzi , o tych zlych ludzi , ktorzy sa w kosciele, gdyby byli dobrzy ,to nic by nie mial przeciwko. On widzi co sie dzieje i nie moze tego zniesc. Czy jeszcze tego nie zauważyłaś ? do Kosciola wtargnęło zło a wy zamiatacie pod dywan to zlo. Sa wspaniali księża i tacy tylko powinni byç w Kościele , dlaczego jest zezwolenie na molestowanie dzieci w kościołach , tacy ksieza powinni na zawsze utracić bycie księdzem a tak nie jest.

Gość gość
gość dziś Gosc 14/45 bądź chociaż grzeczna x Nie mogę tego obiecać :D :D ale postaram się ...no chyba że Martyna z czymś wyskoczy.. :P

Gość gość
Skoro milosc to i wiara. Skoro kocham to wierzę. Chyba to jest proste do zrozumienia. Mozna wierzyc a nie kochac ;) tak jak ty np

Gość gość
Sa wspaniali księża i tacy tylko powinni byç w Kościele , dlaczego jest zezwolenie na molestowanie dzieci w kościołach , tacy ksieza powinni na zawsze utracić bycie księdzem a tak nie jest.x x Kto niby zezwala na molestowanie dzieci, bo chyba nie samych wiernych masz na myśli? Ja nie znam nikogo kto by coś takiego usprawiedliwiał, no chyba że masz na myśli zatajanie przez hierarchię kościelną...

Gość gość
Zawsze wszędzie Martynie dokuczaliscie, wiem kto pisze po stylu pisania. Z goscia ale wiem kto. Bog na to patrzy. I zapewniam , ze to nie podoba się Jemu.

Gość gość
Skoro milosc to i wiara. Skoro kocham to wierzę. Chyba to jest proste do zrozumienia. Mozna wierzyc a nie kochac oczko.gif tak jak ty np x To było prowokacyjne pytanie :classic_cool: zaraz Martyna się czepi że głosisz zbawienie z uczynków, lepiej uważaj :P

Gość gość
Mam na mysli zatajanie przez hierarchie :) wyraznie napisalam o księżach. Tathe jest o to wsciekly .

Gość gość
gość dziś Mam na mysli zatajanie przez hierarchie usmiech.gif wyraznie napisalam o księżach. Tathe jest o to wsciekly . x Nie tylko tathe, każdy jest wściekły jak do czegoś takiego dochodzi, nawet katolik. Nie ma usprawiedliwienia dla molestowania dzieci i do zatajanie takowych przestępstw.

Gość gość
I zapewniam , ze to nie podoba się Jemu. x Podoba się Bogu jak nazywa się jego kościół Nierządnicą Babilonu? Z ciekawości pytam.

Gość gość
Nic nie głosze . Rozmawiam z nimi. Byli zawsze dla mnie grzeczni bo ja bylam grzeczna rowniez. Mozna rozmawiac kulturalnie jak my rozmawiamy. Kazdy ma swoje wyobrażenie, Marti ma swoje, Tathe swoje a ja swoje . Ja z częścią zgadzam sie z nimi a z częścią nie ale to sa ludzie tacy jak ja , tacy jak wszyscy i trzeba ich szanować. Trzeba umiec rozmawiac z ludzmi a te dwie osoby wymienione powyzej tak potrafia i dlatego ich lubie i szanuje.

Gość gość
Niewazne czy to jest katolik czy protestant czy ktos z innego wyznania . Z kazdym umiem pogadac. U ciebie jest tak ze rozmawiasz tylko z katolikami ? Uwazasz ze tylko katolicy sa dobrzy ? Czyli jestes jak swiadek jehowy, oni tacy sa ze tylko ze swoimi gadaja

Gość gość
U ciebie jest tak ze rozmawiasz tylko z katolikami ? Uwazasz ze tylko katolicy sa dobrzy ? Czyli jestes jak swiadek jehowy, oni tacy sa ze tylko ze swoimi gadaja x Postawiłaś sobie jakąś tezę, na którą sama sobie odpowiedziałaś :D Po co takim razie mam wyprowadzać Ciebie z błędu skoro sama wiesz lepiej, nawet o tym czy będę zbawiona czy nie? hę?

Gość gość
No wlasnie to sa przestępstwa , ktore dzieją sie w Kosciele. To powinno byc niedopuszczalne.

Gość gość
Poniewaz osoby dobre beda zbawione :)

Gość gość
gość dziś Poniewaz osoby dobre beda zbawione x Nie, osoby wierzące będą zbawione.

Gość gość
A ty jestes osoba niepokojąca .

Gość gość
Nie wystarczy wierzyc kobietko ;)

Gość gość
Bierz przykład z naszego Papieża , byl wierzący kochający i dobry , ludzie go kochali . Moze warto bys miala takie podejscie do ludzi co ? Popełniasz blad myslac ze tylko wiara cie zbawi. ;)

Gość gość
gość dziś Nie wystarczy wierzyc kobietko x Tak jak nie wystarczą same uczynki :D

Gość gość
"Łaską bowiem jesteście zbawieni przez wiarę. A to pochodzi nie od was, lecz jest darem Boga: 9 nie z uczynków, aby się nikt nie chlubił." x człowiek nic nie może to Bóg zbawia

Gość gość
jesteśmy zbawieni przez wiarę a wiara jest łaską od Boga nie możemy sami z siebie wierzyć bo wiara to dar wiara pochodzi od Boga więc tylko Bóg może ze swojej łaski podarować nam wiarę abyśmy przez tą wiarę byli zbawieni wiara pochodzi tylko i wyłącznie od Boga módlcie się o wiarę a będziecie zbawieni bo Bóg nam da bo nas kocha

Gość gość
gość dziś x Bardzo ładnie to napisałaś :) łaska... o to wszystko chodzi...

Gość gość
gość dziś x x filmik kojarzy mi się z fragmentem z biblii x "19 A Mojżesz zbliżył się do obozu i ujrzał cielca i tańce. Rozpalił się wówczas gniew Mojżesza i rzucił z rąk swoich tablice i potłukł je u podnóża góry. "

Gość gość
filmik kojarzy mi się z fragmentem z biblii x "19 A Mojżesz zbliżył się do obozu i ujrzał cielca i tańce. Rozpalił się wówczas gniew Mojżesza i rzucił z rąk swoich tablice i potłukł je u podnóża góry. x o, takiej odpowiedzi to się nie spodziewałam. A można wiedzieć czemu tak Ci się kojarzy?

Gość gość
gość dziś x bo w KK jest pełno złotych cielców

Gość gość
https://www.primicias24.com/wp-content/uploads/2016/06/Papa-Francisco-1.jpg x x "18 Albowiem gniew Boży ujawnia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta. 19 To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił. 20 Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się wymówić od winy5. 21 Ponieważ, choć Boga poznali, nie oddali Mu czci jako Bogu ani Mu nie dziękowali, lecz znikczemnieli w swoich myślach i zaćmione zostało bezrozumne ich serce. 22 Podając się za mądrych stali się głupimi. 23 I zamienili chwałę6 niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. 24 Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. 25 Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. 26 Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. 27 Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. 28 A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi. 29 7 Pełni są też wszelakiej nieprawości, przewrotności, chciwości, niegodziwości. Oddani zazdrości, zabójstwu, waśniom, podstępowi, złośliwości; 30 potwarcy, oszczercy, nienawidzący Boga, zuchwali, pyszni, chełpliwi, w tym, co złe - pomysłowi, rodzicom nieposłuszni, 31 bezrozumni, niestali, bez serca, bez litości. 32 Oni to, mimo że dobrze znają wyrok Boży, iż ci, którzy się takich czynów dopuszczają, winni są śmierci, nie tylko je popełniają, ale nadto chwalą tych, którzy to czynią. "

Gość gość
19 A Mojżesz zbliżył się do obozu i ujrzał cielca i tańce. Rozpalił się wówczas gniew Mojżesza i rzucił z rąk swoich tablice i potłukł je u podnóża góry. i bo w KK jest pełno złotych cielców x Taniec i śpiew tyczył oddawaniu czci cielcowi, czy wysławianiu Boga? Obejrzałaś (łeś) w film w całości, czy też z gruntu został przez Ciebie odrzucony, bo rzecz się działa w katolickim kościele? Bo z tego co wychodzi, opinię wydałaś (łeś) na podstawie wystroju kościoła....

Gość gość
ta flaga to chyba fotomontaż