Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o dziecko 2016 2017 cd cd

Polecane posty

Gość Nati90
To szkoda może może tym miesiącu się uda-napewno☺ ja muszę przestać o tym myśleć poprostu i wyszukiwać się objawów i napewno już nie zrobię testy przed spodziewana @. Może się uda ☺

Gość gość
Uzywalam testow clearblue elektfycznych,zawsze bylam pewna ze owulacje mam w polowie cyklu:/ to jest moj 14 cykl staran i nic:/

Ja tez nie mam zamuaru zrobic testu prsed @ :) Gosc- konsultowalas sie z lekarzem?

Gość gość
Ja bede testowac za tydzien ale i tak nic z tego bo czuje ze wredna małpa idzie:/

Gość Nati90
W pierwszą ciaze zaszlam tak jak mówiłam po 8 miesiącach i to był ten miesiąc akurat w którym przestałam myśleć o tym nawet wręcz odechcialo mi sie ciąży. Chciałam zaczac się odchudzać nawet zaczęłam chodzić na siłownię myślałam nad zerwaniem z chłopakiem (obecnym mezem). Często się klocilismy i chyba tylko 2 razy wtedy z nim spalam. Key nadeszły objawy ciąży byłam w 100% przekonana że to na okres. A senność tłumaczyłam praca. No i zaszlam test robilam chyba dopiero w 35 dniu bo miałam nie regularny okres i myślałem że jak zwykle kiedyś przyjdzie Bo przecież tyle czasu już nie zaszlam. No i sie udało. Teraz mam już prawie 3 letniego synka

Gość gość
A czy ktoras z was stosuje inofem?

Gość Nati90
Nie. Ja nic nie stosu prócz tego że biorę kwas foliowy i witaminki.

Gość gość
Ja tez na poczatku bralam kwas foliowy,ale wyczytalam o inofemie wiec zaczelam go brac tez ma kwas foliowy plus mio-inozytol.

Gość gość
hey jestem Jula mam 23 lata i ponad rok staram się o dziecko. Dziś mój 27 dc. a ostatnio takie mam czasem 28. Nie nakrecam się no może trochę ;)) gratuluję wszystkim przyszłym mamą i trzymam kciuki za te przyszłe przyszłe ;D

Gość gość
Witaj Jula jak na tak młody wiek to trochę długo. Robiłaś jakieś badania?

Gość gość
Tu Jula. @ przyszła.. nawet nie wiem co napisać .. kolejny raz. Właśnie problem w tym, że nie miałam żadnych badań bo na nic nie chcą mi dać. Nikt mnie nie traktuje poważnie. Miałam cykle bezowulacyjne to powiedzieli " tak się zdarza pani jest młoda". Nie wiem, może za bardzo chce tego dziecka. Proszę was o pomoc może wy wiecie jakie badania mogę wykonać we własnym zakresie?

Gość gość
Hej :) zaczęliśmy z mężem starania, to dopiero pierwszy cykl. W 17/18 dc miałam prawdopodobnie owulacje ( robiłam testy) a w 30 dc robiłam beta hcg i wyszło <2. Wczoraj byłam u ginekologa i Pani stwierdziła po badaniu ze nie widać miesiaczki. Jak myślicie jest taka możliwość że późno zaszło do zapłodnienia i implatacji i dla tego beta jeszcze nie wykryla ciąży? Dziękuję i pozdrawiam

Gość Nati90
Hej gosc ja myślę że do zapłodnienia mogło dojść później także poczekaj jeszcze trochę i zrób test ciazowy jeśli beta będzie rosła do test wykaże. Daj koniecznie znać ☺

Gość Paula 24
Aifoz kochana moja dobrze ze juz wszystko wporządku ;) miałaś może sprawdzanie droznosci jajowodu? W Twoim przypadku to bu pasowało.. Zapraszam cie na forum ovufrend temat taki sam jak na kafeterii, też tam przeszłam bo tu nikt się nie odzywał jest tam więcej dziewczyn w kupie siła :) są też osoby w podobnej sytuacji do twojej,

Gość gość
Jak narazie @ nie ma. Czuje się tak jak na @ ale dużo delikatniej i mam uczucie ze mi "mokro" . Mam w domu test ale o czułości 20 i jak narazie boje się robić. Czekam do poniedziałku jeśli nie przyjdzie @

Gość Paula 24
A który to Twój dzień cyklu?

Gość Aifoz
hej Paula ja nie bede miała sprawdzanej drozności bo nie mam w czym. Wycięli mi go a fakt że mam dziecko teraz na tym etapie wyklucza jakies problemy. Na razie mam zachodzic normalnie jak do Marca mi sie nie uda mam przyjsc do lekarza to zacznie cos robic. Mam jajniki wiec owulacje mam normalnie tyle ze co niej więcej 2 miesiące idzie z tego co sie uchował. dziś 27 dc od 2 dni mam plamienie ale tez miałam tak w pozamacicxznej ostatnio więc wiesz czekam tak do 34 dnia bo jednka od operacji obu minęo dopiero 2 miesiace a ostatnni cykl był 32 dniowy i robie test i jak cos to biegne zobaczyc jak beta rosnie bo ostatnio idiotka lekarka dała mi tylko beta total wiec wiesz total był ale n ie znałysmy przyrostu i mozna było moze wczesniej jakos mi pomóc.... ech... dasz lika do ovu?

Gość Paula 24
Aifoz ale musisz skopiować razem z tym html

Gość Natii91
Część dziewczyny ;) chciałam zapytać czy któraś z Was stosowała wiesiołek? Może którejś się udało po nim? Ja teraz czekam niestety na okres po biochemicznej :(

Gość Paula 24
Ja stosowałam poprawia jakość i ilość sluzu przynajmniej u mnie tak bylo, w cyklu w którym się udało brałam też castagnusa ale zakończyło się poronieniem

Gość Mamusia_Ksawusia
Hej dziewczyny! Ja po wizycie u ginekologa, ciąży niestety brak, dostałam duphaston na 3 miechy i do tego suplement diety symofolik, w tym cyklu już nic z twgo nie będzie, czekam na @ i zaczynamy znowu :D

Gość Natii91
Jak bralas ten wiesiołek? Tzn jakie dawki i przez ile dni? Mi będzie ciężko określić jak długo go powinnam brać bo mam nieregularne miesiączki.

Gość Paula 24
Oeparol 3 razy dziennie po2 kapsułki, do owulacji

Gość Paula 24
Mamusia Ksawusia ja też biorę dupka, i też czekam Teraz na @

Gość gość
Dziewczynki za niedługo tesuje martwi mnie jedynie suchosc pochwy a przecierz gdyby sie udało to sluzu by było duzo i koloru mlecznego:(

Gość m I S iA
Hej Mam na imię Marta. Z mężem staramy się już 22 miesiące o dziecko. Mam 30 lat. Na początku roku byłam dwa cykle u ginekologa, mówiła, że pęcherzyki widać i mam działać. Robiłam wtedy również badanie na prolaktynę i miałam dwa razy więcej niż powinno być, dostałam tabletki i od tego czasu zjadłam półtora opakowania i odstawiłam bo jaki to sens jak i tak się nic nie dzieje. Teraz zrobiłam ft3 i ft4 oraz anty TPO wszystko w normie. W marcu robiłam morfologie tsh i mocz i też wyniki ok. Już nie wiem co robić...

Gość gość
witajcie my staramy się już 2 lata ale z powodu tego że mamy już 1 dziecko uważałam ze z moimi cyklami jest cos nie tak i w sierpniu okazało sie że miałam jeden niedrożny jajowód pożniej 2 cykle stymulowane clo wszystko jak w zegarku i w koncu lekarka powiedziała zeby zrobić badanie nasienia i dzisiaj odebrałam wynik jest źle a nawet bardzo źle jutro mamy wizytę u lekarza coraz częściej myśle że synek ktorego mamy to jest cud:)