Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Profesjonalizm, elegancja i niewyobrazalny wrecz luksus, cz 14.

Polecane posty

Gość gość
23:39 Milo, ze potrafisz zyc zyciem innych :) Chyba swoje masz niezbyt udane, albo masz problem z uzywaniem mozgu. Prawda jest taka, ze najczesciej Olfa je makaron z lososiem, albo "sponsorowane" krewetki. NAJCZESCIEJ NIE OZNACZA ZAWSZE.

Gość gość
Olfie ktos placi grube pieniadze za 5 min mowienia do kamery? A to dobre. Nabralas sie na jej opowiesci o pieniadzach. Co do wielkich tego swiata ktorzy chodza w zwyklych podkoszulkach to niezle pojechalas.Olfa nie jest wielka. Ona nie ma osiagniec ani talentu, niczego. Jedyne co ma to jej opowiesci o elegancji i luksusie, ktore zmechacony sweter i tandetna bizuteria skutecznie niszcza.

Gość OlfaktoriaNaStos
Lasie ale się spięty o panów bezdomnych. Drogie panienki, nie każdy od rodziców dostał ciepły pierdzidołek . Owszem nie przyjęłam żadnego bezdomnego do domu. Bo jak się mieszka na 60m w trzy osoby to na polskie standardy jednak ciezko. Ale ludzie są mrozy które "zabijają " I wiecie co panienki, pracuje w miejscu publicznym i nigdy jeszcze ochrona nie wyprosila bezdomnych jeżeli nie byli pod wpływem alkoholu. Co więcej na moim wydziale również osoby bezdomne w największy mróz mogą się przyjść zagrażać i wypić gorącą herbatę. Ale osiemnastki bolą noski bo w autobusie śmierdzi, Ale na szczęście zaraz prawko. Dorosnijcie dzieci. Mnie tez brzydko pachnie królewny, ale ja skbie zdaje przynajmniej sprawe jakie biektorzy z tych ludzi musza miec ciezkie przezycia. Życie to nie bajka i nigdy jeszcze pomoc drugiej osobie nie odbiła się czkawką . Btw. Co to schroniska? Bo mimo iż mieszkam w duzym mieście to się nie spotkałam(może jest to tak rzadko spotykane ). A co do noclegowni to jak sama nazwa wskazuje idzie się tam na noclegi. Więc pod wieczór raczej bezdomni tam miejsca nie zagrzeją a dopiero wieczorem, a i miejsca są ograniczone. Pozdrawiam. Bądźcie zdrowe i trochę empatii na przyszłość . Bo mi też brzydko pachnie ale JESTEM LUDZKIM CZŁOWIEKIEM. Amen.

Gość gość
Olfa sie nagle zainteresowala Vogue. Dopiero gdy pojawil sie szum wokol pierwszego numeru polskiego Vogue to olsnilo ja ze jako kobieta luksusowa powinna byla go czytac :-D

Gość gość
Co do bezdomnych to Olfa jak zwykle pokazala wioche ale chyba nikt juz nie oczekuje od niej klasy i elegancji? To wiesniara mentalna i zadna najdrozsza torebka tego nie zmieni

Gość OlfaktoriaNaStos
00:17 Dokładnie. Śledzę tematy na temat olfy od kilku miesięcy ale dopiero teraz się odezwałam bo taka ignorancja to dla mnie szczyt. Kobiety z klasą jeżeli chcą nawet masowej zagłady bezdomnych nie wypowiadają tego na głos. A co do dziewuszek rzucających teksty: "ciekawe czy ty jakiegoś bezdomnego przyjelas ?" Dziewczynki po takim poziomie rozmowy widać że nie ma co z wami wchodzi w polemikę bo jeszcze młode to i głupie. A jeśli to są starsze osoby to tylko mogę współczuć poziomu na jakim się poruszają.

Gość gość
00:00 żyje życiem Olfy bo oglądam filmiki, które wrzuca raptem raz czy dwa razy w tygodniu ? To co powiesz o kafetariankach piszących tu non stop o Olfie i Darku ? Rzadko tutaj zaglądam, ale jak widze, że ktoś pisze bzdury aby sie dowartościować to mnie szlag trafia, bo w życiu prywatnym też nie lubie takich ludzi. Zakompleksione plotkary powinni zamykać w psychiatryku razem z innymi schizofrenikami.

Gość gość
X To i Ciebie powinni zamknąć. Udzielasz sie na forum. Jesteś jedną z nas ;-) Wielka Pani, poziom ten sam co Olfaktorii. Nie potrafisz przyjąc, ze ktoś może mieć inne zdanie niz twoje. Do czego ten swiat zmierza?

Gość gość
00:47 odmienne zdanie, a kłamstwo i plotki to dwie różne rzeczy, ale schizolki tego nie rozróżniają

Gość gość
Prawda jest taka ze kilka osob tutaj nagina rzeczywistosc albo zwyczajnie sciemnia zeby olfa wypadla gorzej i zalosniej... olfa je zawsze frytki albo makaron? Hahhaha, sorry, ale nie widzialam zeby jadla frytki w ani w der elefant, ani w concept 13, ani w lazy dog, ani w stixx, ani w ostatnim vlogu... ze jadla frytki w McD to raczej normalne jak na osobe ktora nie przepada za miesem

Gość gość
X Przeciez Olfa nie ukrywa, ze lubi makaron i najczesciej po niego siega. Czasami ma przeblysk i zamowi cos innego :) Nikt tu jej nie oczernia. Stwierdzam fakty. Broncie ja dalej, wlasnie na takich prostych ludziach, ktorzy nie mysla Olfa zbija kase. Mniejsza, wieksza, ale kase ma. I mozecie pisac co chcecie, ale to ze na dany moment na cos jej nie stac, nie oznacza ze tego miec w koncu nie bedzie. Poki co ma wszystko zapisane w tabelce w excelu, jak na luksusowa dame przystalo.

Gość gość
Ale.zwiazek Olfy i Darka jest zabawny :D także dlatego sobie rozkminiamy to ich partnerstwo

Gość gość
Olfie przeszkadzają bezdomni w autobusach... Olfa ! To trzeba zrobić prawko w końcu! :D A co do poczty... Czy Olfa nie zatrudnia asystentki która by za nią latała na pocztę?! hahahha :D kocham, kocham Olfaktorie!

Gość gość
02.21 hahah w punkt!!

Gość gość
2:10 tylko Ty chyba nie rozumiesz, że nawet nie chodzi o ten nieszczęsny makaron. Akurat wówczas poruszyłam temat drogich restauracji i zarobków Youtuberów poza tym ktoś użył słowa 'tylko', a nie 'najczęściej' makaron, a z tymi frytkami to już była przesada. Piszesz, że zbija na nas kase. W jaki niby sposób ? Ja nie kupuje niczego z jej polecenia, nie bawię sie w hashtagi inspired by Olfaktoria, ale chyba to właśnie założyłaś. To jest właśnie cecha każdej plotkary. Nawet nie jestem zagorzałą fanką Olfy tylko gdybyś lepiej czytała ze zrozumieniem i to zrozumiałabyś co miałam na myśli, a chodziło mi tylko o to, że o merytoryczną dyskusje, a tym bardziej konstruktywną krytykę jest niezwykle trudno na tym forum. To jest żenada i więcej tu zaglądać nie zamierzam

Gość gość
Jakaś....osoba...napisała wiele wywodów temu ''w*********j stąd'' kiedy zabrakło argumentów.... Nie można prowadzić merytorycznej dyskusji z takimi 'ludźmi'. Prawda jest taka, że tutaj byłaby rozsądna i ciekawa dyskusja gdyby komentowały kobiety na poziomie znacznie wyższym niż Olfaktoria bo ktoś kto ma wille z basenem, wakacje spędził na Malediwach i jeździ mercedesem kupionym na własną gotówkę nie miałby czego zazdrościć Olfie i byłby obiektywny, a tymczasem wygląda na to, że 99% tu piszących to zwykłe wieśniaczki, sfrustrowane biedne studentki, patologia (wyciągam wnioski z rynsztokowego słownictwa niektórych), zadłużone plociuchy w średnim wieku albo korposzczurki więc czego sie spodziewać ? :D ludzie na prawde zamożni mający prawdziwe luksusowe życie, a nie takie jak Olfa mają konstruktywniejsze zajęcia niż produkowanie sie na Kafe ;) tych mniej bystrych trzeba zostawić w spokoju, bo zakrzyczą, potem nazmyślają i na końcu wyśmieją czując sie przy tym jak bystrzaki bo przecież rozpracowały o co chodzi z Januszem i nie dają 'zarobić' vlogerce, której poświęcają czas pisząc tutaj i nabijają jej fejm :D dla takich celebrytek lepiej jak sie mówi o nich nawet źle niż wcale co tylko potwierdził film 8 cech idealnego faceta, po którym Olfa zyskała jeszcze większy rozgłos i popularność

Gość gość
Naprawdę to jedno słowo. Nie ma to jak wymagać merytorycznej dyskusji z prawidłową polszczyzną obrażając na wstępie wszystkie rozmówczynie... O czym ty chcesz merytorycznie rozmawiać?! TUTAJ? z kobietami typu Przetakiewicz?! Dorośnij.

Gość gość
Ubrania wystawiane w katalogach, drogie, szyte są na polskich wsiach i w małych miasteczkach przez kobiety zarabiające 800 zł miesięcznie na tej ciężkiej pracy na akord. Ubrania te szyte sa przez kambodżańskie dzieci, albo nędzników z Bangladeszu, albo chińskich więźniów. Chwalenie się takim luksusem jednocześnie gardząc biednymi i nędznikami, jest co najmniej samozaoraniem. Pracujące jako szwaczki kobiety nie sa w stanie kupowac sobie tych ubrań które same wyprodukowały a co dopiero opłacać ogrzewanie i najem mieszkania z tej marnej pensji. Nie są w stanie się same utrzymać de facto będąc twórczyniami tych drogich ubrań. Te pracownice mogą być więc bezdomne. To paradoks, bo takie drogie ubrania są potem noszone przez pańcie gardzące ubogimi. A ci ludzie im te ubrania wyprodukowali... Tylko marketingowiec dał to do katalogu za cenę x10. O czym tu dyskutowac, że komuś sie podoba bluzka z lumpeksu za 10 zł a ta Ol za 1000 zl nie podoba się? Gdzie jest ten luksus w sumie? W omarkowieniu, obrandowieniu tylko. Przeciez to sa te same ciuchy co szyją nasze ciotki na wsiach za marne pensje. To samo z kosmetykami... Szwedzka firma daje ładniejsze opakowanie i wystawia w katalogu zwykłe rzeczy w cenie x10. A opakowania i tak ida do kosza. jakie one mają znaczenie tak naprawe? Zwykła próznosc. Ludzie dużo zrobia by czuć się akceptowanymi, chcianymi, lubianymi. Naśladują. Ol była świetnym sprzedawca w drogerii więc widocznie ma jakieś predyspozycje że inni ludzie jej się słuchali i robili co mówiła. Na ludzkich wadach jak lenistwo, próżność, robi się biznes. I spoko. Ważne by być na końcu tego łańcucha konsumpcji.

Gość gość
A nikt tu nie napisał, że Olfa rozważa emigracje, poziom waszego czytania ze zrozumieniem poraża. Podłapiecie temacik i od razu jakieś głupie złośliwości. Nie wiem jak z językami u Olfy dokładnie, ale wiem, że angielski zna i co łyso wam ? No, ale lepiej najpierw być złośliwym, a potem sprawdzić informacje co nie ? Żenujące ... x Poziom angielskiego u Olfy to poziom dziecka z podstawówki (B1?)- niejednokrotnie chwaliła się swoją znajomością języka, więc ja bym o tym w ogóle nie wspominała. Oby chociaż niemiecki znała lepiej, ale nie ma podstaw, żeby sądzić , że tak jest.

Gość gość
9:24 nie również podstaw by tak nie sądzić więc może lepiej nie odzywać sie na temat, o którym nie ma sie zielonego pojęcia ? ;)

Gość gość
*nie ma

Gość gość
W sumie to w Warszawie jest dużo obcokrajowców, więc już dawno mogłaby nagrywac filmiki w j. niem. i w j. ang. by polecać tym ludziom restauracje i hotele. No ale jednak tego nie robi. Czyli w jaki target ona celuje? W 12latki ze wsi które musza zrobić wszystko by utrzymac się w Warszawie na studiach, po studiach, i w dorosłym życiu 30+ i potem z... prowadzenia vloga o spotkaniach z koleżankami? Bo to pasja, nie praca..

Gość gość
12latki faktycznie nie dadzą jej dużo na patronite i to na taki cel Ale jakby polecała przybyszom dobre jedzenie i spanie w stolicy to już by było wartościowe. Dla tych mających kase ludzi. Ale ona tego nie robi. A jednak firmy płacą jej za polecanie ich marek. Hm.

Gość gość
Śmiejecie się, że nie stać jej by wydać kilkadziesiąt tys. zł na sztuczne piersi czy na auto albo na zegarek. Ale może woli wydac na cos innego, pomnażac pieniądze na giełdzie. Po co ci teraz 20 000 zł jak za miesiąc możesz mieć z tego 40 000 zł? Może mysli perspektywicznie? Ja to ją nawet cenię za to, ze nie wygląda jak Edyta Pazurowa, że nie zrobiła się taka sztuczna, jest sobą, nie ma codziennie innych ciuchów, garderoby na dwa pokoje, tylko to co lubi. Trzyma z rodziną a nie zakłada swojej, nowej i to jak wiele w jej wieku ocierajac się o nekrofilię ;). Żyje po swojemu. I nie zrobiła tych sztucznych piersi, a mogła. Bo one kosztują tyle co te torebki z LV z którą to marką nie ma współpracy.

Gość gość
8:19 Nikogo nie obraziłam, same sie tutaj obrażacie swoimi wypowiedziami. Merytoryczną dyskusje można prowadzić nie tylko z bogatymi ludźmi wbrew pozorom. Trzeba tylko mieć odrobine inteligencji, wyzbyć sie uprzedzeń, kompleksów i zawistnej postawy wobec innych. Niestety ludzie, o których wspomniałam w swojej wypowiedzi często porównują się z innymi lub 'ścigają' w tym kto jest od kogo lepszy. Zarzucacie Olfie, że żadna z niej luksusowa dama, a jednocześnie chwalicie sie swoimi kredytami na dom i samochód (prześledziłam poprzednie wpisy) twierdząc, że macie COŚ, a Olfa nic. W niczym sie od niej nie różnicie tylko porównujecie sie nawzajem bo ją stać żeby kupić sobie mieszkanie za gotówkę, a jednak wyrzuca pieniądze na marki i drogie torebki i nie możecie tego pojąć, a to nieprzyzwoite zaglądać innym do portfela. Nie chcecie być ocenianie przez pryzmat posiadania to też nie zaglądajcie do portfela ludziom, którzy sobie tego nie życzą. Kiedyś na live ktoś zapytał Olfe ile zarabia, ale powiedziała, że nie powie, bo ludzie są zazdrośni i miała racje. Wieje cebulą z tego forum z daleka

Gość gość
Z tym ze, Olfie nikt do portfela nie zaglada. Wystarczy zajrzec na jej kanal, a ona tam regularnie wywala swoj portfel na druga strone co chwila rzucajac screenami z paragonow. A co do tego, ze merytoryczna dyskusje mozna prowadzic wylacznie z osobami zamoznymi bo one nie zazdroszcza, to kazdemu stwierdzeniu w tym zdaniu brakuje merytoryki. Bogaci nie zazdroszcza? Serio? Sa wyzbyci uczuc bo maja pieniadze? Zazdroszcza, ale tym bogatszym od siebie, lub tym, co maja cos niematerialnego czego im samym brakuje. Po drugie, Olfa nie jest zamozna, tylko przedstawia siebie w taki sposob, zeby na to wygladalo. Gdyby faktycznie miala kase, to moze i byloby jej czego zazdroscic. Niestety tu taka sytuacja nie zachodzi. Jesli prawda jest to, czego wszystcy sie domyslaja na temat jej faktycznego stanu majatkowego, to ja moge smialo stwierdzic, ze mam duzo wiecej pieniedzy niz ona, wiec zgodnie z twoja teoria, ze mna moznaby prowadzic merytoryczna dyskusje na jej temat, a jednak w dalszym ciagu wypowiadam sie na jej temat krytycznie. Merytorycznie nie znaczy bezkrytycznie...

Gość gość
Ja nie napisałam, że tylko zamożni mogą prowadzić merytoryczną dyskusje. Przeczytaj jeszcze raz to samo ze zrozumieniem co napisałam. Wręcz przeciwnie uważam, że mniej zamożni, którzy są szczęśliwi nie czują potrzeby wyśmiewania i porównywania sie z innymi i można wówczas rozmawiać, ale konstruktywnie bez pustego wyśmiewania. Pokazywanie paragonów świadczy tylko o tym, że Olfaktorie stać na zakupy, a nie tylko darmoszke jak wiele osób tu jej zarzuca. Ponadto Olfa w jednym z filmików typu Q&A mówiła, że nie uważa sie za osobę bogatą, nie jest przecież milionerką, ale jak na standardy w Polsce i polskie zarobki zarabia dużo jednak dla niej nadal niewystarczająco, a wiadomo, że z pewnością zarabia grubo ponad 10 tysięcy przy tym jakie życie prowadzi, na samą karmę dla zwierząt wydaje 1000 zł, bo pokazała paragon na snapie, nawet karmę dla zwierzaków dostaje za darmo ? ....Przeciętny Polak zarabia 10 koła i więcej ? Zapoznajcie sie przynajmniej ze wszystkimi filmami Q&A żeby potem sie nie ośmieszać i nie wprowadzać w błąd innych użytkowników forum

Gość gość
Piszesz 'Olfie nikt do portfela nie zagląda', a w dalszej części wypowiedzi cytuje ''Jesli prawda jest to, czego wszystcy sie domyslaja na temat jej faktycznego stanu majatkowego...'' i wg Ciebie to nie jest hipokryzja ?

Gość gość
Mam wrażenie, że same chcecie sie na siłe przekonać, że nie ma czego Olfie zazdrościć, bo zazdrościcie, ale jakieś dziwne mechanizmy obronne każą wam domyślać sie, że wcale nie jesteście gorsze i biedniejsze od Olfy (by poczuć sie lepiej). Serio nie widzicie jakie to durne ? Nikt nie jest ani gorszy ani lepszy, po prostu inny z własnymi indywidualnymi potrzebami, a liczy sie tylko co sie czuje w środku. Można być szczęśliwym mniej zamożnym i nieszczęśliwym bogatym. Olfa taki już ma biznes, że sprzedaje kawałek prywatności, poleca produkty, a wy na tym żerujecie i leczycie kompleksy, nie zaprzeczajcie bo same dobrze wiecie jak jest faktycznie. Zazdrość to paskudna cecha. Każdy sam pracuje na swój sukces finansowy i prywatny

Gość gość
Ol nie leczy moich kompleksów. Ona nic nie leczy. Lekarz leczy, przynajmniej stara się. Ale żeby być lekarzem to długa ciężka i kosztowna droga. Cała rodzina w 3 pokolenia składa się na studia dla takiej wnuczki/córki/siostry by ją wykształcić. I później jako lekarz może leczyć. A czy to robi, czy wciska produkty okołomedyczne w zamian za zyski od mega bogatych koncernów farmaceutycznych to już inna sprawa. Ol nie leczy. Ale ubiera się w drogie rzeczy, je drogie rzeczy, bywa w drogich miejscach, kupuje drogie sprzety [czy wszystko jest za darmo w ramach kosztów firmy brata? wszystko puszczone w koszty? i my podatnicy za to płacimy?]. A w sumie mało kto wie skąd ona ma aż tyle na to pieniędzy. Merytorycznie można dyskutować o czymś. Na temat. A o kims to... zawsze będzie bez sensu [dyskusja o gustach: ma styl, nie ma stylu, ładnie nieładnie, etc.]