Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰Pati

kto艣 ma na liczniku 130kg?

Polecane posty

Go艣膰 asiago艣膰28
Do 艁odzi mam jakie艣 50 km. Czasem je藕dzimy z m臋偶em i z dzie膰mi tak pochodzi膰 po manufakturze albo po galerii. Kt贸ry jeste艣 rocznik?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asiago艣膰28
Mo偶emy kiedy艣 pomy艣le膰 o spotkaniu. Lubi臋 poznawa膰 nowych ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiago艣膰28
Ja 28:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pyza
U mnie pogoda przepi臋kna.Niebo bezchmurne.Nie lubi臋 upa艂贸w ale 24-25 C jest OK. Ja jem 5 posi艂k贸w.O 9,12,15,18 i 21.Zjad艂am ju偶 tradycyjnie p艂atki z jogurtem i suszonymi 艣liwkami.Nie przepadam ale mam problemy natury toaletowej i st膮d te suszone owoce i p艂atki z otr臋bami.Zaraz robi臋 kawk臋 a o 12 sa艂atka owocowa z 艂y偶k膮 jogurtu.Na obiad jeszcze nie wiem co.Chyba filet z kurczaka,cukinia,papryka i pieczarki.Musz臋 to zu偶y膰.Do tego p贸艂 woreczka kaszy. Tak jak pisa艂am wy偶ej staram si臋 je艣膰 5 razy i trzyma膰 si臋 limitu 1500-1600 kcal.Pij臋 duzo.Przewa偶nie herbat臋.Pokrzyw臋 i bia艂膮 morw臋.Ta druga podobno odp臋dza zachcianki na s艂odkie.Czasem sok pomidorowy zamiast posi艂ku jak przeholuj臋 z kcal.Kawa rano obowi膮zkowa.

Udost臋pnij ten post

Asia, pewnie, 偶e tak. B臋d臋 dawa艂a zna膰 jak b臋d臋 jecha艂a, mo偶e przypasuje Ci termin:) albo um贸wi si臋 na grzyby gdzie艣:D Pyza, to tak jak ja, staram si臋 je艣膰 5 razy dziennie. Tak si臋 zastanawiam w艂asnie z tym podzia艂em kalorii, ile powinno przypada膰 na jaki posi艂ek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiago艣膰28
Ja jem o 8, 10:30, 13:30, 16, 19:30. Pije du偶o wody, rano wod臋 z cytryn膮, w ci膮gu dnia dwie kawy i zielona herbat臋.

Udost臋pnij ten post

Asia, ja jem dok艂adnie tak samo:) Mam zawsze tylko problem z popo艂udniowym jedzeniem. Bo w pracy dieta jest idealna, ale jak przychodz臋 do domu, to zaczyna si臋 problem. Co mniej wi臋cej jecie o 14 i 16?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiago艣膰28
O 13:30 jem obiad to jest jaka艣 zupa, mi臋so z warzywami albo z kasza, o 16 to podwieczorek to jaki艣 jogurt, serek czasem owoce. A jak gotuje obiad z dw贸ch da艅 to sobie podziele najpierw zupa na obiad a drugie danie na podwieczorek albo odwrotnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰12345679890
A co z 膰wiczeniami? :) Ja wczoraj przejecha艂am 16 km na rolkach. Sorry, musia艂am si臋 pochwali膰 :) To m贸j rekord. Je偶d偶臋 dopiero od 3 tyg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pati
Przyznaj臋 bez bicia, u mnie 膰wiczenia nadal le偶膮:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiago艣膰28
Ja te偶 si臋 przyznam u mnie tak samo:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pyza
U mnie z 膰wiczeniami te偶 kiepsko.Ruchu tyle co po mieszkaniu i na zakupy. Na obiad kurczak z warzywami.呕eby by艂o tre艣ciwsze wrzuci艂am1/2 makaronu z chi艅skiej zupki.Mo偶e to g艂upie ale podobno jak dzia艂a to nie jest g艂upie.Na podwieczorek i kolacj臋 nie mam jeszcze pomys艂u. Trzymajcie si臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiago艣膰28
Ja ugotowa艂am tak膮 zup臋 warzywn膮 z bia艂膮 kapust膮 i jad艂am j膮 na obiad i na podwieczorek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pyza
Ko艅cz臋 kolejny dzie艅 bilansem kalorycznym 1500 kcal.Zjad艂am kilka plasterk贸w schabu pieczonego i 150g sur贸wki.O 21;30 wypi艂am dwa kubki soku pomidorowego.Wysi艂ek fizyczny mniej jak minimalny.Jutro mam zamiar jecha膰 do PEPCO to przynajmniej rusz臋 si臋 z domu. Odzywajcie si臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1234567890
Witam! Wracam do tych 膰wicze艅. To mo偶e sprawcie sobie pieski i chod藕cie z nimi na d艂ugie spacery. Bedzie motywacja. Ja czasami najch臋tniej bym si臋 nigdzie nie rusza艂a, ale jak widz臋 spojrzenie mojego w艂ochatego przyjaciela to nie ma, 偶e boli. Id臋 :) A ile rado艣ci daje taki przyjaciel. Ja jak mam do艂a to wystarczy, 偶e si臋 do niego przytul臋, podrapi臋 za uszkami czy pobawi臋 i ju偶 u艣miech wraca. Taka dogoterapia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiago艣膰28
Cze艣膰 dziewczyny. Jak tam? Wczoraj mia艂am tak z艂e popo艂udnie i pozwoli艂am sobie na kieliszek wina i kawa艂ek czekolady ale nie jad艂am kolacji. Dzi艣 nie jest lepiej jestem nie wyspana dzieci si臋 budzi艂y w nocy wsta艂am z b贸lem g艂owy wszystko mnie dra偶ni denerwuje. Bior臋 si臋 za sprz膮tanie bo musz臋 si臋 czym艣 zaj膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pati
Dzie艅 dobry Dziewczyny:) U mnie dzi艣 w menu omlet ze szpinakiem, wiejski z rzodkiewk膮, mufinki z kurczaka ze szpinakiem, kasz膮 i sosem czosnkowym, kapu艣niak i warzywa na patelni臋 zapiekane z wiejskim. Musz臋 planowa膰 ca艂y dzie艅, tak mi 艂atwiej, wtedy nie przychodz臋 po pracy do domu i nie wymy艣lam, co bym to zjad艂a:) Asiu, nie podjadamy, dopiero co zacz臋艂y艣my. Ale sta艂o si臋 i jedziemy dalej. Mam nadziej臋, 偶e dzi艣 b臋dzie lepszy dzie艅 i poczujesz si臋 lepiej. Pyza, nie chc臋 si臋 wym膮drza膰, ale chyba lepszy by艂by razowy makaron, po nim na pewno cukier tak nie skacze. Przynajmniej po sobie widz臋 r贸偶nic臋, 偶e po razowym nie robi臋 si臋 szybko g艂odna a po zwyk艂ym zaraz mam ochot臋 na co艣 s艂odkiego. Abstrakcja, gdzie jeste艣? Co si臋 dzieje? Go艣膰1234567890, jak masz na imi臋? Mo偶e gdzie艣 to przeoczy艂am, ale ci臋偶ki masz nick;) Ja mam psa i chodz臋 z nim na spacery dwa razy dziennie, robimy ko艂o 5-6km, ale nie wliczam tego w 膰wiczenia, bo organizm do tego wysi艂ku jest przyzwyczajony. Musz臋 robi膰 co艣 wi臋cej, by by艂 efekt.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1234567890
Mam na imi臋 Julia, a nick jest 艂atwy jak si臋 u偶ywa klawiatury numerycznej :) Ja z moim chodz臋 raczej po podw贸rku bo jest ma艂y ale bojowy, albo wrzucam go na jego "podw贸rko" , ale przynajmniej zawsze mnie zmusza艂 do ruszenia si臋 z kanapy. Od 3 tygodni je偶d偶臋 na rolkach, ale wcze艣niej to tylko Playstation , Xbox, TV itp. i piwko do tego . Pani psycholog zmieni艂a moje podej艣cie do 偶ycia. Podawa艂am wcze艣niej link. Teraz mimo tego, 偶e naprawd臋 wracam po tych rolkach zm臋czona i z mokrymi plecami to czuj臋 si臋 o wiele lepiej. Endorfiny, 艣wie偶e powietrze. Naprawd臋 na dobre wysz艂a mi ta zmiana. My艣l臋, 偶e jak zaczniecie jakie艣 膰wiczenia to tylko kwestia czasu i zacznie Wam si臋 to podoba膰. Acha mam 37 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1234567890
3 tygodnie i przejechanych 160 km. Naprawd臋 si臋 nie poddaj臋. Chocia偶 czasami jest ci臋偶ko. Szczeg贸lnie jak m贸j m膮偶 ma popo艂udni贸wki i brakuje mi towarzystwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pyza
Witam. Wiem,偶e z tym makaronem to s艂abo by艂o.Ale zapomnia艂am ugotowa膰 kasz臋.Co do pieska-przyjaciela do spacer贸w to mia艂am kiedy艣 teriera walijskiego.Cudny piesek, 偶y艂 17 lat i rozstanie by艂o ci臋偶kie.Nie chc臋 bra膰 innego,bo boj臋 si臋 偶e mnie prze偶yje. Go艣膰1234567890.W艂a艣nie wczoraj wieczorem pod moimi oknami przejecha艂o z 1000 rolkarzy.Pilotowa艂 ich samoch贸d z kt贸rego na ca艂y regulator lecia艂a muzyka Queen-Don,t stop Me Now.Niesamowity widok.Wiele rolek pod艣wietlonych na kolorowo.Super to wygl膮da艂o. Ja po 艣niadaniu.2kromeczki razowego ze schabem i pomidorem. Trzymajcie si臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1234567890
go艣膰Pyza to pewnie jeste艣 z Wroc艂awia. Widzia艂am relacj臋 na 偶ywo na Istagramie. Super sprawa. Mo偶e kiedy艣 si臋 na co艣 takiego za艂apie. Niestety mieszkam w ma艂ym mie艣cie a do Wrocka mam chyba 160 km.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰. Nie mam 130kg, ale moja najwi臋ksza waga by艂a 117kg, 164cm. Jakie艣 2.5 roku temu. Teraz znowu si臋 odchudzam. B臋d臋 do was zagl膮da膰, bo forum zawsze pomaga艂o mi schudn膮膰 ponad 20kg. U mnie dzisiaj: 艣niadanie: szasz艂yk (z obiadu, nie mia艂am nic 艣niadaniowego) 2 艣niadanie migda艂y, obiad twaro偶ek p贸艂t艂usty ze 艣mietan膮, owocami i s艂odzikiem (艣niadaniowe) potem kanapka z jajkiem, szynk膮 i warzywami i kolacja to sa艂atka z ciel臋cin膮. Oczywi艣cie kawa i du偶o wody. Nie mam p贸r posi艂k贸w, jem kiedy jestem g艂odna. Np wiem, 偶e po takim obiedzie na 艣niadanie, drugie 艣niadanie wypadnie p贸藕no ;) powodzenia w dzisiejszej walce! Bo ka偶dy dzie艅 to walka. Swoje wyniki zapisuj臋 w stopce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pyza
Tak Julio,wszystko si臋 zgadza!Wroc艂aw pozdrawia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzie艅 dobry wszystkim!!! Pisz臋 tu pierwszy raz mimo, 偶e od jakiego艣 czasu troch臋 was podczytuj臋. Moja historia banalna jak u wi臋kszo艣ci z was, dziesi膮tki pr贸b odchudzania z wi臋kszym lub mniejszym wynikiem. W poprzednim roku uzyska艂am najwi臋kszy spadek bo -15kg, niestety 12 z nich powr贸ci艂o , jak wesz艂am latem na wag臋 przerazi艂am si臋 , wiedzia艂am,偶e b臋dzie 藕le ale 偶e a偶 tak!!! Moj膮 motywacj膮 jest to , 偶e pod koniec kwietnia przysz艂ego roku mam wa偶n膮 impreze rodzinn膮 na kt贸rej b臋d臋 odgrywa膰 do艣膰 istotn膮 rol臋. Przy moich prawie 105 kg ci臋偶ko dobra膰 odpowiedni str贸j nie m贸wi膮c ju偶 o samopoczuciu, w tamtym roku mia艂am 93 kg. Dok艂adnie miesi膮c temu 6 sierpnia wesz艂am na wag臋 104,6 nic tylko si臋 za艂ama膰 i dok艂adnie od tego dnia zacz臋艂am ponown膮 walk臋 . 5 posi艂k贸w dziennie /na mnie to najlepiej dzia艂a/ , ka偶da z nas po ilu艣 tam pr贸bach wie ju偶 doskonale co mo偶na a czego nie , dlatego te偶 nie chc臋 si臋 tu wym膮drza膰 czy radzi膰 , opisz臋 kr贸tko ten m贸j miesi膮c . Rano najcz臋艣ciej dwa kawa艂ki 偶ytniego chleba bez 偶adnego smarowid艂a z chud膮 wedlin膮 do tego stos pomidor贸w czy innych warzyw-a teraz s膮 najsmaczniejsze, czasem zamiast w臋dliny chudy ser. na 2ie 艣niadanie w pracy ma艂y jogurt naturalny z dowolnym owocem lub dwoma cz臋sto do tego 艂y偶eczka miodu i jakie艣 ziarna. Obiad w pracy najcz臋艣ciej p贸艂 woreczka jakiej艣 kaszy lub ciemnego ry偶u lub troch臋 ciemnego makaronu z dowolnymi warzywami i 100 g fileta z kurczaka /mnie to mi臋so najlepiej smakuje/ mi臋so najcz臋艣ciej podsma偶am na ciut oliwy p贸藕niej dusze razem z tymi warzywkami, albo chuda zupa, je艣li ju偶 wyj膮tkowo czego艣 nie przyrz膮dz臋 to owsianka z 5 艂y偶ek p艂atk贸w owsianych na wodzie zabielona troch臋 mlekiem -na s艂ono-taka mi najlepiej smakuje. wbrew pozorom obiad mo偶e by膰 r贸偶norodny i si臋 nie znudzi膰 bo mamy o tej porze r贸偶norodno艣膰 warzyw i mo偶emy to jako艣 r贸偶nie kombinowac. Podwieczorek to jest wyzwanie bo ok godz 16ej ko艅cze prace, nie ma ju偶 czasu rozk艂ada膰 wa艂贸wki wi臋c cz臋sto jest to kisiel ten "gor膮cy kubek" czasem jakie艣 jab艂ko do tego albo serek wiejski w zale偶no艣ci co mam w domu lub na co mam ochote. w艂a艣ciwie obiadem si臋 tak najadam 偶e wog贸le nie mam ochoty na podwieczorek ale wiem 偶e nie powinno si臋 pomija膰 posi艂k贸w bo to nic nie da i staram si臋 cokolwiek na szybko wrzuci膰 na "ruszt" ale tak 偶eby by艂o szybko i zdrowo. i teraz najwa偶niejsze pierwszy raz w histotii mojego odchudzania zmieni艂am kolacje nie wiem czy dietetyk uzna艂by j膮 za s艂uszn膮 ale co mi tam , mnie smakuje , zasyca . mianowicie kupi艂am blender ten kielichowy i moja kolacja ok 19ej to koktajl , staram si臋 dawa膰 ma艂o owoc贸w najcz臋艣ciej jest to troch臋 szpinaku , je艣li banan to p贸艂 ma艂ego, p贸l jakiegos innego owocu , troch臋 wody lub p贸艂 na p贸艂 z mlekiem, w zale偶no艣ci na co mam ochot臋 w danym dniu i teraz do tego 2 rzecz kt贸r膮 wdro偶y艂am a mianowicie do tego koktajlu dodaj臋 ok dw贸ch 艂y偶ek siemienia lnianego /wcze艣niej sobie zalewam i mam zawsze gotowe do u偶ycia w lod贸wce/ wszystko razem blenduje na gladko i pij臋 najcz臋艣ciej 400 ml takiego koktajlu na kolacje. wog贸le siemie lniane dodaje te偶 do jogurtu czy innych rzeczy gdzie tylko mo偶na. nie wiem co ono konkretnie daje i czy ma wp艂yw na odchudzanie ale oczyta艂am 偶e jest zdrowe, mnie smakuje wi臋c sobie dodaje. i teraz najwa偶niejsze , poniewa偶 tegoroczne letnie spiekoty mnie wyka艅cza艂y przez ten miesi膮c nie robi艂am ani jednej gimnastyki czy innego rodzaju sportu, kompletnie nic, uwaga dzisiejsza waga 100,2. w miesi膮c -4,4 kg. Jak na takie jedzenie i zero ruchu dla mnie rewelacja. moim marzeniem jest zej艣膰 do ko艅ca kwietnia do 80 kg, wydaje si臋 bardzo realne ale...wiem jak organizm potrafi by膰 kapry艣ny a wszelkiego rodzaju zastoje potrafi膮 by膰 demotywuj膮ce. aha dodam jeszcze ,偶e w domu przewijaj膮 si臋 s艂odycze wi臋c zda偶y艂o mi si臋 kilka cukier贸w, ze 3 lody i ze dwa kawa艂ki pizzy, ze 3 szklanki coli. innych grzech贸w nie pami臋tam, najcz臋艣ciej pije kawe z mlekiem bez cukru lub wode niegazowana. tak oto wygl膮da艂 m贸j miesi膮c , mam nadziej臋 偶e kogo艣 dodatkowo zmotywowa艂am , a i jeszcze jedno nauczy艂am si臋 nie pojada膰 "po dzieciach" dot膮d grzechem by艂oby wyrzuci膰 resztki /matki napewno to znaja/ teraz po prostu wyrzucam od razu i tyle ew jakie艣 mi臋sko jak si臋 nadaje daje zwierzakom.Nie bra艂am 偶adnych suplemetow, tabletek ,herbatek i innych reklamowanych gad贸w. Mam te偶 rozpisane jad艂ospisy od dietetyka kt贸re dosta艂am od kole偶anki na 1500-1600 kcal ale przy dw贸jce dzieci gotowa膰 i odwa偶a膰 sobie dodatkowo to jest naprawd臋 ci臋zko, postawi艂am na raczej jakies swoje wymy艣lanie jad艂ospisu ale czasem mo偶na si臋 jako艣 zainspirowa膰 jak ju偶 nic nie przychodzi do g艂owy. Je艣li kt贸ra艣 by chcia艂a mog臋 wrzuci膰 kilka dni , mo偶e b臋dzie jaka艣 inspiracja. Pozdrawiam wszystkich i 偶ycz臋 jak najlepszych wynik贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiago艣膰28
Na 艣niadanie by艂y dwie kanapki z szynka i pomidory, na drugie owoce, obiad zupa z wczoraj, dalej si臋 co艣 wymy艣li. Posprz膮ta艂am wypi艂am zielon膮 herbat臋 i zaraz ide z dzie膰mi na miasto. Co do psa to pow 偶e na chwil臋 obecn膮 w domu nie bedzie 偶adnych zwierz膮t. Ma艂e dzieci jeszcze pies mi potrzebny do szcz臋艣cia szczeg贸lnie w bloku. Po za tym straci艂am ju偶 dwie rybki chomika kota zwierz臋ta si臋 chyba u nas nie trzymaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Pati
witaj Nati:) Go艣ciu, jak mo偶esz, to pewnie, podrzu膰 jakie艣 przepisy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nati32
A ty Pati ile straci艂a艣 od pocz膮tku diety? Czy jeszcze si臋 nie wa偶ysz?

Udost臋pnij ten post

Nati,diet臋 zacz臋艂am tak naprawd臋 od niedzieli. W poniedzia艂ek pierwsze wa偶enie, tak si臋 z Dziewczynami um贸wi艂y艣my:)

Udost臋pnij ten post